Valgymas siaip jau naturalus igimtas instinktas.Bent jau buvo ,kai buvau jauna.
O tai kaip nors paprasciau tu agurku negalima isvirt ,butinai ten pilstytis reikia? Ar cia magiskas ritualas toks?
Dusia37 jeigu bus gera pasidalink kontaktais
Jo užverdu ir užpilu
Dusia37 mokink nemokęs maniškė nė per kur, nors daržovių labai daug valgydavom bet ji nė per kur...
Manau, kad tai dėl to kad rūgimą sumažinti. O mano močiutė apskritai tik užpildavo šulinio vandeniu ir dangteliu plastmasiniu uždengdavo jokio virimo pasterizavimo ar kt. tiesa laikydavo ledaunyčioje Versalio,. jie gyveno Versalio šeimininko vasarnamyje ten buvo įrengta ledaunyčia kurioje per vasarą laikydavo Nemuno ledus O jau burokų raugtų bačkoje skonis
Jo užverdu ir užpilu
Dusia37 mokink nemokęs maniškė nė per kur, nors daržovių labai daug valgydavom bet ji nė per kur...
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 27, 11:56)
Valgymas siaip jau naturalus igimtas instinktas.Bent jau buvo ,kai buvau jauna.
O tai kaip nors paprasciau tu agurku negalima isvirt ,butinai ten pilstytis reikia? Ar cia magiskas ritualas toks?
Manau, kad tai dėl to kad rūgimą sumažinti. O mano močiutė apskritai tik užpildavo šulinio vandeniu ir dangteliu plastmasiniu uždengdavo jokio virimo pasterizavimo ar kt. tiesa laikydavo ledaunyčioje Versalio,. jie gyveno Versalio šeimininko vasarnamyje ten buvo įrengta ledaunyčia kurioje per vasarą laikydavo Nemuno ledus O jau burokų raugtų bačkoje skonis
AA aš pamenu kaip nepilstydavo, o kaitindavo
Kuria lauko viralinę, ima metalinę baleiką ten tarp šieno sukrauna 12 troilikų . Ir kaitina kol pasiterizuos.
Nei man tokių kiekių reikia, nei tokios peklos
Kuria lauko viralinę, ima metalinę baleiką ten tarp šieno sukrauna 12 troilikų . Ir kaitina kol pasiterizuos.
Nei man tokių kiekių reikia, nei tokios peklos
Kada svogūnus nuimate?
Trilitris ,gal tas daiktas
Taip tai daroma rugimo stabdymui.Ir kadandi cia tu stabdziu gali nusipirkt artimiausiam kioske,tai bandziau sustabdyt butent tuos triju dienu mirkytus,na ir ka.Neskanu.O penkiu dienu skanu.
Na siaip kaimynai dar ir dabar taip daro,kas daro.Net mane iskart iranga aprupino
Bet as turiu dujine lauke,tiksliau viena dujines skyle ir pora puodu tam reikalui.O puode kloju skudura ,ne siena.Buvo kazkur groteles,bet neberandu Stiklainiai 0,8 ,tokie kur salyklo extractas maltossa budavo Cia jie omnia vadinasi.
Siandien isviriau 11 tokiu su pomidorais.Reikia burokeliams kauptis, va su tais daug darbo.
Taip tai daroma rugimo stabdymui.Ir kadandi cia tu stabdziu gali nusipirkt artimiausiam kioske,tai bandziau sustabdyt butent tuos triju dienu mirkytus,na ir ka.Neskanu.O penkiu dienu skanu.
Na siaip kaimynai dar ir dabar taip daro,kas daro.Net mane iskart iranga aprupino
Bet as turiu dujine lauke,tiksliau viena dujines skyle ir pora puodu tam reikalui.O puode kloju skudura ,ne siena.Buvo kazkur groteles,bet neberandu Stiklainiai 0,8 ,tokie kur salyklo extractas maltossa budavo Cia jie omnia vadinasi.
Siandien isviriau 11 tokiu su pomidorais.Reikia burokeliams kauptis, va su tais daug darbo.
QUOTE(Muka @ 2021 07 27, 09:19)
Dusia37 jeigu bus gera pasidalink kontaktais
Jo užverdu ir užpilu
Jo užverdu ir užpilu
Kaip suprast Versalio ledaunycioj?Cia apie Prancuzijos Versali?
Tesiu toliau be adavima,be isipareigojimu,kada nebeiskesiu,iseisiu.
Mukute, pas tave Ji Vienatinė Mama , tėtis ir šalia močiutė su promočiute Ką gi lepinsi jei ne ją ...
Kai gerai išalksta valgo viską
Pagyvenimas UK iš ribotų pinigų labai išmokė valgyti viską
Kaip ten sako - vargas geriausias mokytojas
PS mano sesės mergaite nevalgė mėsos kol gyveno pas mamą. Kai teko pagyventi iš mažų pinigų Vilniuje , per porą mėnesių išmoko valgyti mėsa. Pavalgius mėsos sotu O kada rasi laiko marmaliuotis su dažovėmis , kai esi jaunas, mokaisi ir dirbi ?
Vaikai iki mokyklos valgo tai , ką duoda tėvai . Sutinku , kad yra produktų kurių nuo gimimo "neikiši " ... PS aš ilgai juos maitinau pati , o maitindama valgiau viską - motinos pienas būna skirtingų skonių , priklausomai nuo to , ką valgei . Gal ir tai turi įtakos ?
Niekada negaminau atskirai . O periodų vaikystėje kad kažko nevalgo būdavo Neužciklini to ir po pusmečio jau valgo ...
Kai gerai išalksta valgo viską
Pagyvenimas UK iš ribotų pinigų labai išmokė valgyti viską
Kaip ten sako - vargas geriausias mokytojas
PS mano sesės mergaite nevalgė mėsos kol gyveno pas mamą. Kai teko pagyventi iš mažų pinigų Vilniuje , per porą mėnesių išmoko valgyti mėsa. Pavalgius mėsos sotu O kada rasi laiko marmaliuotis su dažovėmis , kai esi jaunas, mokaisi ir dirbi ?
Vaikai iki mokyklos valgo tai , ką duoda tėvai . Sutinku , kad yra produktų kurių nuo gimimo "neikiši " ... PS aš ilgai juos maitinau pati , o maitindama valgiau viską - motinos pienas būna skirtingų skonių , priklausomai nuo to , ką valgei . Gal ir tai turi įtakos ?
Niekada negaminau atskirai . O periodų vaikystėje kad kažko nevalgo būdavo Neužciklini to ir po pusmečio jau valgo ...
Oi ne ne Paryžiuje o restoranas buvo Versalis Kaune ir jie turėjo vasarnamį Vičiūnuose iki karo o po karo sovietai varguolius įkėlė, net iki atėmimo (čia jau prie Lansbergio) teta prižiūrėjo prancūziško stiliaus gėlyną . O atėmė nes sklypas beveik 20 arų, nors dabar namas taip ir stovi griūdamas napaėjo tuometinei valdžiai... o žmonėms vos užteko 2 kambariukų butui ... dėdė neužilgo ir mirė...et kartais nuvažiuoju širdį suspaudžia nuo šabaktšyno nuo obelų išpjautų....
Aš kadangi pieno neturėjau tai dukra užaugo ant mišinukų.. o paskui gaminu visiems o ji tik mėsa suvalgo, daržovių ni ni, sriuba tik močiutės naminių makaronų sultinys dar pieniška kleckynė. Taip Dusia37 lepino visi ir koldūnus 5 darydavo jai atskirai Ir kaip mama sakydavo mes juk ją tik vieną turime nors jau dabar dar du cielus turi ale toli, o ir šita užaugo, vėl bėda
Aš kadangi pieno neturėjau tai dukra užaugo ant mišinukų.. o paskui gaminu visiems o ji tik mėsa suvalgo, daržovių ni ni, sriuba tik močiutės naminių makaronų sultinys dar pieniška kleckynė. Taip Dusia37 lepino visi ir koldūnus 5 darydavo jai atskirai Ir kaip mama sakydavo mes juk ją tik vieną turime nors jau dabar dar du cielus turi ale toli, o ir šita užaugo, vėl bėda
QUOTE(Ex @ 2021 07 27, 08:50)
<p>LabaRyt. </p><p>Kavos nėr kada net pauostyt, šiandien bėgu. Į visas puses. Prabėgdama greit greit noriu paprašyt Atės raugintų agurkų recepto, tų kur reik paraugint ir po to tuo užvirtu raugalu užpilti agurkus. Turėjau užsirašiusi proporcijas, kiek vandens, kiek druskos, kad ne per sūru būtų, bet kelis metus nedariau ir per laiką pasimiršo, užrašai išsimėtė.. 😕 Prašau, labai prašau priminkit </p>
Laba,
Matau Dusia atsakė. Ji pagal save receptą pasitobulinus.
Litrui vandens valgomas šaukštas druskos. Kaip pasisemia, nedideliu kauburėliu. Krapai, kriienų lspai ir česnakas. Rauginu dvi- tris dienas. Raugalas į puodą, užverda, paverda minutę dvi ir ant agurkų. Jei mažai raugslo, verdančio vandens iš arbatinio šliukšteliu. Užsuku, apverčiu ir kol atvėsta. Skanaus.
Muka ... aš pavz saviškių neišmokiau valgyti baltos mišrainės Nes nedarydavu . Ir jokių ten krabų - ryžių mišrainių . Ir nieko kas su majonezu labai ilgai nevalgysdavo . Agurką grauždavo pagavę... Ar cukinijos gabalą morkų bliudelį priskutu . Kopūsto lapą , žalią. Va dukra užaugo nevagydama nei koldūnų nei kiaušinių ... Darželis sugadino , kažkas valgydamas kiaušini apivėmė daželyje, o paskui pačiai buvo ne kas nuo daželio koldūnų ... Tėčio mašina kentėjo
PVZ darželyje salotų nepjaustydavo ... Duodavo vaikams graužti Prie kompanijos , kai dar auklėtojso valgo , visi valgydavo . IR razinų į varškėčius nedėdavo , supildo į bliųdą, tegul sausas valgo ...
PVZ darželyje salotų nepjaustydavo ... Duodavo vaikams graužti Prie kompanijos , kai dar auklėtojso valgo , visi valgydavo . IR razinų į varškėčius nedėdavo , supildo į bliųdą, tegul sausas valgo ...
dubliuoja man postus