Tinginio sekmadienis.
MB is ryto uzsimane Morrisono prekybos cenra da nuvziuot,vakar mineralinio negavom Tesco,karsta,arciau centro,greiciau isperka gal.O Morrisone gavom.Nenorejau vaziuot,bambejau,bet kur desies,po to pas vistas vaziavom.Na,vistom paleidimas,kad ir valandai kitai i darza duoda siokiu tokiu rezultatu,daugiau kiausu,ne vienodai 3-4-5,buvo ir du,bet dazniausiai tai 4.Vis dar viena nesuformuoja kiauso.Vakar verke verke lizde,nieko nepadejo,o si ryta radau ant zemes tik plevu baltymu.Vargse vistele,matyt neina isdet jo,dejuoja dejuoja,o atamane ja saugo,gaili jos,buna su ja salia.Grazu ziuret,atrodo tik vistos,kvaili padarai,bet kokios jos viso individualios.
Pomidoru,agurku,cukiniju vel pilna,ryt kelione pas vaikus su laukneseliu.Taip ir vargstam,pbambam,bet kaip smagu,kai turi kuom pasidalint su gimine.Ir kaip gali maziau set,sodint?
Smagu,Dusia,kai laisvesne vasara,kai nereikia lekt i darba.Kaifas.
QUOTE(Luety @ 2021 07 25, 18:46)
Tinginio sekmadienis.
MB is ryto uzsimane Morrisono prekybos cenra da nuvziuot,vakar mineralinio negavom Tesco,karsta,arciau centro,greiciau isperka gal.O Morrisone gavom.Nenorejau vaziuot,bambejau,bet kur desies,po to pas vistas vaziavom.Na,vistom paleidimas,kad ir valandai kitai i darza duoda siokiu tokiu rezultatu,daugiau kiausu,ne vienodai 3-4-5,buvo ir du,bet dazniausiai tai 4.Vis dar viena nesuformuoja kiauso.Vakar verke verke lizde,nieko nepadejo,o si ryta radau ant zemes tik plevu baltymu.Vargse vistele,matyt neina isdet jo,dejuoja dejuoja,o atamane ja saugo,gaili jos,buna su ja salia.Grazu ziuret,atrodo tik vistos,kvaili padarai,bet kokios jos viso individualios.
Pomidoru,agurku,cukiniju vel pilna,ryt kelione pas vaikus su laukneseliu.Taip ir vargstam,pbambam,bet kaip smagu,kai turi kuom pasidalint su gimine.Ir kaip gali maziau set,sodint?
Man Morrisono prekybcentris labiau patiko,nei Tesco.Įvairesnės prekės.
Silauoges neturi plaukti. Ir actas netinka. Trąšos nekainuoja daug. O tręšti iki Joninių....
QUOTE(IngridaB @ 2021 07 25, 16:58)
Man Morrisono prekybcentris labiau patiko,nei Tesco.Įvairesnės prekės.
Priklauso nuo miesto,nuo parduotuvs lokacios vietos.Pvz,pas mus salia Morrisono pardes yra Aldi,randasi dideliam privaciu namu mikrorajone,apyvarta ne kazkas,daznai matai daug akciju,ma tai rodo,kad nera pakankama apyvarta.O jei jos nera tinkamos,tai ir prekes visaip kisamos ir galiavimo datos fusheruojamos ir kt.niuansai.Tesco lokacija tokia pas mus,kad tik Lidlas ir arciau centro,kur daug zmoniu gyvena.Lidlas siuo metu remonte,tai tesco net duzgia zmoniu.Dabar tesco yra visko,o mes ne ypatingai ka beperkam.Duonos ne,miltu ne,darzoviu ne,tai tik suriai,grietines,lacto free pieno,aliejai,vanduo,kava.Zodziu pagrindiniai.Zuvis visur dabar baisi,MB verziasi ja pirkt,as negaliu net ziuret,mane vimdo,ypac vasara.Na,bet kai ko nerandi vienoj pardej,vaziuoji i kita.Cia jau ispindejimas.Tiesa su kaukem labai daug pardej Morrisono,na as is principo su MB nesidejom,matem viena kita be kaukes,bet niekas neperspejo,nesiule,neklausinejo,nes siuo metu pas mus nesioji savo nuoziura.Nori dedies,nori ne.Kiek ilga?
Beveik nuvariau reglana zemyn iki galo,be rankoviu zinoma,dar truksta koks 10 cm.Reik damegzt,ryt vaziuosim su darzovem pas sunu,tai ir primierkas padarysiu panom,nes savo nuoziura nebegaliu pasitiket.
Labas rytas.
Jau pabodo karštis.
Labos
Rožynai sutvarkyti pasledna rozą patręšta, rankos sudraskytos Ale pabaigta su šiuo darbu. dar purkšiu truču braškes, nes noriu išnaikinti o tentiek piktžolių velnias galvą nusisuks, tai mislinu nupurkšiu paskui ten sodinsis šilauogės bus mažiau piktžolių. Tiesa svogūnų radau tarp moliūgų, morkų ne bus prieskoniai be morkų lapų. Šiemet per pus mažiau, nuo pernai sliekams eis.
Šiemet agurkai į ilgį, gerai, kad raugiu į dėžutes tai nereikia daryti dailiojo kišimo.
Ši savaitė paskutinė tempimo ir darbo penktadienį į Druskininkus
Čiumpu kavos ir lekiu
Rožynai sutvarkyti pasledna rozą patręšta, rankos sudraskytos Ale pabaigta su šiuo darbu. dar purkšiu truču braškes, nes noriu išnaikinti o tentiek piktžolių velnias galvą nusisuks, tai mislinu nupurkšiu paskui ten sodinsis šilauogės bus mažiau piktžolių. Tiesa svogūnų radau tarp moliūgų, morkų ne bus prieskoniai be morkų lapų. Šiemet per pus mažiau, nuo pernai sliekams eis.
Šiemet agurkai į ilgį, gerai, kad raugiu į dėžutes tai nereikia daryti dailiojo kišimo.
Čiumpu kavos ir lekiu
QUOTE(Muka @ 2021 07 26, 05:58)
Labos
Čiumpu kavos ir lekiu
Čiumpu kavos ir lekiu
Labos,ankstyvos kokios,
Vasara kazkaip nesimiega.
Si ryta apsiniauke,tik 18 silumos,smagu vesiau.
Muka,daug padarei.Kas per trucas?Tik piktzoles naikina?Man reik braskiu vabalus isvaryt,o ir puvini braskiu turiu.Tai nezinau,ar cia keist veisle,bet kur garantija,kad ir tas neuzpuls tie vabalai ar puvinys?Ai,reikia dagyvent iki to dar .
Kas per dezutes raugimui?Lplastmasines?Rugstys nepaeda,jei plastmasines?Idomu patapo.
Kavos nematau,bet as ir negersiu siandien jos.
Labas rytas
Ir vėl bus nesvietiškai karšta savaitė. Numirs kas nenumirė mano darze. Dabaigs , kad nesikankintų...
Ingrida, actas gali nudeginti šaknis ... Jei rausta lapai šilauogių, kažkas su drėgme blogai .Tik pasodintos į rūgščią dirvą , kam iš karto pulti tręšti ?
Muka. kodėl tavo agurkai ilgi ? tokia veislė? Marinuoju mažus, raugiu didesnius... Kažkaip taip man gaunasi .
Dar kaime, MB išlėkė į Vilnių , aš biški padirbu ir einu juodujų serbentų skinti .
Pomidorų noksta bele kiek. Kursiu džiovyklę...
Ir vėl bus nesvietiškai karšta savaitė. Numirs kas nenumirė mano darze. Dabaigs , kad nesikankintų...
Ingrida, actas gali nudeginti šaknis ... Jei rausta lapai šilauogių, kažkas su drėgme blogai .Tik pasodintos į rūgščią dirvą , kam iš karto pulti tręšti ?
Muka. kodėl tavo agurkai ilgi ? tokia veislė? Marinuoju mažus, raugiu didesnius... Kažkaip taip man gaunasi .
Dar kaime, MB išlėkė į Vilnių , aš biški padirbu ir einu juodujų serbentų skinti .
Pomidorų noksta bele kiek. Kursiu džiovyklę...
QUOTE(Luety @ 2021 07 26, 10:53)
Labos,ankstyvos kokios,
Muka,daug padarei.Kas per trucas?Tik piktzoles naikina?Man reik braskiu vabalus isvaryt,o ir puvini braskiu turiu.Tai nezinau,ar cia keist veisle,bet kur garantija,kad ir tas neuzpuls tie vabalai ar puvinys?Ai,reikia dagyvent iki to dar .
Kas per dezutes raugimui?Lplastmasines?Rugstys nepaeda,jei plastmasines?Idomu patapo.
Luety štai tokie ne pirmi metai raugiu man tinka
Tručias naikinantis visas žoles .
Dusia37 na kaip visada Regal ale jie šiemet į ilgį auga keistai taip.. ai svarbu valgomi būtų
AA tiesa o ar bulgariškų agurkiukų receptas populiarus tarp tenyksčių ar čia tik receptas pas mus pavadintas?
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 26, 11:31)
Tie bulgariski agurkai tai kaip kirkorovas,nieks bulgarijoje tokiu nezino
taip ir mislinau
EX aha šitų pomikų noriu oi visko man reikia
Kas naikina žoles , žudo ir žmogų ....
Aš kategoriškai prieš visus roundapus Savo kaime esu nudojusi tik krienams išnaikinti . MB vaikščiojo su teptuku ir tepliojo . Nes buvo prisiveise visai ne vietoje , pievose. Į daržą neįsileidžiu chemijos . Dažniausiai nuėmus derlių sėju garstyčias ... Piktžolės neturi kada augti .
Luety - bulvęs ir pomidorai nedera Dėl maro . Aš arti šitnamio jokių bulvių neprisileidžiu ... O tu sakei kibiruose šiltnamyje auginsi buves ?
Aš kategoriškai prieš visus roundapus Savo kaime esu nudojusi tik krienams išnaikinti . MB vaikščiojo su teptuku ir tepliojo . Nes buvo prisiveise visai ne vietoje , pievose. Į daržą neįsileidžiu chemijos . Dažniausiai nuėmus derlių sėju garstyčias ... Piktžolės neturi kada augti .
Luety - bulvęs ir pomidorai nedera Dėl maro . Aš arti šitnamio jokių bulvių neprisileidžiu ... O tu sakei kibiruose šiltnamyje auginsi buves ?