Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Širdis atsigavo miške pabuvau. wub.gif
Atvažiavau,spiečius aplink mašiną.Išsipurškiau dvejais purškalasi,pati mašinoje vos neuždusau.Išlipau nei vieno.
Aišku pirmiausia prasilėkiau grybų-nėra.Tada paėjau,tingiu uogauti,galvoju parausiu krūmelių,galės dukra raškytis.Bet kažkaip pradėjau ir 4 litrai yra,pavalgymui per porą valandų. ax.gif Galėjau ir daugiau uogauti,susinervinau galvojau,kad pamečiau telefoną.O pasirodo grįžųsi "bardačioke'pasidėjau. ax.gif
Yra uogų,tik netingėti reikia ir visai šalia miesto 15 km,nereikia niekur toli važiuoti.Gal močiutės baigia išmirti?O jaunimui geriau šilauogės.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2021 07 22, 11:01)
<p>Ate. Tu ten kažkur esi įlindusi fb, gal matai Kulkę. Padėkok jai nuo manęs už Dietskij Sladkij pomidorų veislę. Ji man juos užveisė kadaise. Pasakyk, kad jie pas mane auga kaip balandos, niekada jų nesėju, kasmet pas mane jų pridygsta savaime visuose šiltnamio kampuose. Ir dar pasakyk, kad pomidoriukai nuostabaus skonio, nenusibostantys, nereiklūs. Kai neturiu normalių pomidorų, šitų invazinių nepakartojamų SPIRGŲ turiu visada. Perduok DĖKUI  4u.gif</p><p>Ir linkėjimai visai ten esamai šutvei. Saintlinos vyno dar turiu... 50gr. 😁 Per tiek metų jau tampa brangus..</p><p></p><p>Sorry, mergičkos. Neturiu fb, tai pasinaudojau ir perdaviau linkėjimus Prie Židinio.. </p>

Laba,
EX, nunešiau nukopinus tavo žinutę. Tau šmteriopi linkėjimai atgal.
Tik, va, Kulkė sakė, kad tuos Dietskij sladkij, iš tavęs gavo. biggrin.gif
Atsakyti

Labos smile.gif

EX ačiū už gerą žodį atrodo nėra to darbo bet mane vargina važinėjimai, bendravimas verysad.gifnoriu ramybės ....Ai vienas daržas kebe...t bus neravėtas jau nėra jėgų, braškes rausiu sodinsiu tik 15-20 krūmelių užteks ax.gifGal kam ir atrodo, kad mažai visko turiu bet man jau per daug verysad.gif,

Muka, nenori bendraut, susitikt, nori pasibūti vien tik su savim? tik tiek nori? Ar žinai kaip paprastai išsprendžiau šitą klausimą aš? Pasakysiu.

Skambina man pusseserė, na, maždaug prieš kelis mėnesius, paplepam šiek tiek, sako, važiuosim šią savaitę pro šalį, ar namie būsi, užsuksim. Sakau, jei ir būsiu namie, bet kad atvažiuotumėt nenoriu, nes man dabar ne tas laikas, kad norėčiau pas save priimti svečius. Kitas skambutis, kito žmogaus, irgi visai neseniai čia, klausimas tas pats. Mano atsakymas irgi tas pats..

Muka, va taip tiesiai šviesiai, be issisukinėjimų ir pasakau žmonėms. Ir nei vienas neužpyko. Ir turiu ramybę tokią, kokios noriu, kokią pati sau susikuriu.

Jei atvažiuoja sūnus su šeimyna, tai tikrai nepuolu kepti pyragų, virti cepelinų ar kaip kitaip nertis iš kailio (va čia gal kam bus keista, tai duokit man per galvą) Jie viską atsiveža ko norėtų valgyt, marti pagamina, aš nesikišu į puodų reikalus. Sūnus visada randa darbų kuriuos man sunkiau atlikt sodyboje, padeda. Anūkai smėlio dėžėj savarankiškai kuičiasi. Paskui kartu pavalgom, savo pramogai sūnus nueina pažvejoja tvenkiny.

Tai štai toks bendravimas man netrukdo, nes jaučiuosi neįkinkyta, neįsipareigojusi, neįsitempusi. Nereikia niekuo rūpintis, jei kalbam, tai tik kas reikia, nepilstom iš tuščio į kiaurą.

Luety, man čia kažkuriuo momentu su širdim irgi buvo nekažką, arkliai kanopom dunksėjo, spaudimas nenormalus buvo. Vartojau tabletes, bet padėdavo tik laikinai. Paskui kazkur perskaičiau kad padeda galinsogos arbatos. Bet aš tingėjau tas arbatas daryt ir tą skystimą srėbti, tai galinsoga tiesiog nusiskindavau ir suvalgydavau bevaikščiodama lauke. Nuo to laiko spaudimas kaip pas pionierką, ir jokios arkliu kanopos širdy nedunksi. Nežinau ar tai sutapimas, ar padėjo. Galinsoga vis dar kartais nusiskinu ir suvalgau. 

Atsakyti

Laba,
EX, nunešiau nukopinus tavo žinutę. Tau šmteriopi linkėjimai atgal.
Tik, va, Kulkė sakė, kad tuos Dietskij sladkij, iš tavęs gavo. biggrin.gif

Ačiū.

Kulkė melagė. Aš tuos Dietskus gavau iš jos tuo laiku, kai abi vienbalsiai nusprendėm, kad labai skanu valgyti sasyskas šiltnamyje su šviežiais agurkais. Va tada ji man ir pasiūlė tuos pomidoriukus.

Nu bet ne tame esmė. Svarbu, kad linkėjimai nuplaukė ten kur buvo siunčiami. Ačiū, Ate ☘️

Atsakyti
Ex,paziurejau google,tai man ismete piktzole,kuri LT paplitus,o UK neauga,bet ten jokiu uogu nera ant jos? ax.gif
https://www.google.c...=jdW4rLNkogIlHM
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 22 liepos 2021 - 16:33

Luety, taip, čia ta pati galinsoga. Dar liaudyje amerikonka vadina. Uogų jokių neaugina. Tik žydi. Negali būti kad uk jos nėra. Gal niekad neatkreipei dėmesio tik. Nu tokia piktžolė, tokia visli, kad turbūt ir Marse ji auga. 

Atsakyti
ok.Mano darze nemaciau,bet atkreipsiu demesi.As ja puikiai zinau is Lt laiku.Pas mus darze jos budavo daug
Tai vartoji nevirta,tuos ziedelius?
Atsakyti

Labarytis, darbštuolės.

Ingrida miega miškus išbraidžiusi. Pavargo. Aš jau su kava terasoj. Mėgaujuosi ryto vėsuma.

Luety, tos žolės aš nusiskinu viršūnę  su kokiais 4-6 lapais ir žiedais. Su visu koteliu ir suvalgau. Nerankioju atskirai kažko. Nu taip sugalvojau pati. Išmokau is savo šuns. Jam kai kas nors blogai, gi neverda jokių arbatelių, nueina, priėda žolės, po kurio laiko vėl žvalus. O ten tas arbatas gamint - marutstva, užvirt ar pavirt kažkiek, palaikyt, dar po tiek ar tiek gert.. Nu ne man, neturiu tiek laiko žaist. Nežinau ar gerai, ar blogai dariau, nieko nerekomenduoju, gal kam kokia alergija būtų, bet kai pati sau, tai mėgstu isbandyt ant savęs. 

Atsakyti
Labos smile.gif

Tupiu prie ežero bandau atsipalaiduoti 4u.gif Žinote ką pamislinau ogi noriu va taip prie ežero be kompanijos pabūti su savimi ax.gif na mažu gal tą norą įgyvendinsiu smile.gif
EX tu viską teisingai surašei ir pritariu tau dėja kol kas ne man tokią užduotį įveikti verysad.gif puolu lekiu darua vaišinu priimu gal per mažai noriu ramybės smile.gif
EX rašiau kad aš turiu tavo pomidorų EX raudona citrina ax.gif va kaip čia tos veislės atsiranda ax.gif
Ką šiandiena tempimas iršiai savaitei užteks visa kita savaitė dar paskui masažai ir sveika biggrin.gif Bet labai tikiu, kad dar SPA padės nusipūrtyti ir išsivalytisielos užkabarius biggrin.gif
Ačiū už palaikymą ir gerus žodžius 4u.gif Manau visos geri palinkėjimai pildosi 4u.gif
AA o tu marinuoji konservuoji su cukrumi ? O vyną darai?
Palaukiame kavelos IngtridosB 4u.gif

Atsakyti

Dar šiek tiek apie tą kraujospūdį. Jau išgėriau kavą ir dar pakartojau, po kokios valandos dar puodelį kavos gersiu.. Pasimatavau spaudimą, 125/76 Nu tokį turėjau labai labai seniai. Pas daktarę kada benueidavau, visada rodydavo ne mažiau 180-190 sistolinį. Diastolinis apie 100 būdavo. Po kavos išvis akys ant kaktos stovėdavo.. Dabar po dviejų kavos puodelių štai toks. Jaučiuosi normaliai. Tai ir nežinau, ar žolė padėjo, ar sutapimas, ar jaunyn einu.. 😁 

Atsakyti

Ooo.. Muka, kaip smagu. Mėgaukis. Pažiūrėk į dangų, koks jis laisvas, koks platus. Ne šiaip sau pažiūrėk, tiesiog įsijausk į tai žiūrėdama. Kvėpuok ežero oru, man ežerai kvepia. Pailsėk, gerų minčių sukaupk  :4u:​ 

Atsakyti
Taip ,as marinuoju su cukrumi ir cukraus nedemonizuoju.Bet as vengiu tortu .ledu,saldainiu,na visko kas pagaminta is kukuruzu sirupo ir neaiskiu riebalu.Nors kukuruzus megstu,ypac polenta ir kiniska kukuruzu sriuba.
Siaip man siauba kelia visokie skruzdelynai ,tortai is pakaitalu ir pan substancijos.
Ta amerikonka elentariai pravale filtrus biggrin.gif
https://www.ncbi.nlm...les/PMC6225198/
Atsakyti