Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos,

karsta,nusibodo biggrin.gif ,bet gerai,geriau nei salta.
Sianakt,jau antra naktis is eiles,kai einant miegot isgeriu savo piliules nuo spaudimo ir sirdies,pajauciu silpnuma,sirdies virpejima,lyg,bet plaka su triuksmu,lyg arklys suoliuotu,negaliu uzmigt,keiciu padetis,bet ausyse dungsi.Pasimatuoju kr.sp.si ryta,nugi neprisimenu,kada toki turejau 136/79.Visada virs 160,maximum,kai jau nukrisdavo,tai 147/150 sistolinis.Uztai visa diena jauciuos gerai,o isgerus tablete teina tie pojuciai,siandien negeriu,paziuresiu,kaip bus.Mityba susireguliavau-no cukraus ir ju produktams,no miltiniu,bulviu labai retai,ir tai kai labai pasiilgstu viena bulvele,no mesai,retai kada farso turkio su cukinija ir beikonas kai kada ryte,pagrinde darzoves,nejaugi tai itakojo mano spaudima i gera?But nuostabu.Su tokiu galiu gyvent be tablietku.Cukru atstoja avietes,braskes,blueberies.Nedaug,ryte kartais su suriu ir kava,duonos mazute rekute ryte,pilno grudo.Svoriui itakos jokios ax.gif ax.gif nors maisto suvalgau 30% tik to,kiek suvalgydavau.Matyt ir tiek dar perdaug.
Sodas aptvarkytas,verdu juoduodius serbentus.Nedaug,bet vis savo.
Cukinijos kol kas neatsibodo,siandien kaip tik gaminsiu vel blynus,jei iskesiu prie virykles stovet.Norejau vakar kept,MB sake nereikia ,nevark,yra grikiu,pakepe paprikos su omidorais,svogunais,dar kazkuo ten ir buvo skanu ir gana.Kitokiu kruopu nevalgau,retkarciais grikiu.
I tokia Zasliu poilsiaviete tikrai nevaziuociau,ten uri but karsta labai.O zmoniu yra visokiu.
Siaip man gvenimo budas artimesnis Mukai,man sunku kur isjudet,keist kazka,iseit is savo susikurtos komforto zonos.Bet jei man joje blogai,tada keiciu kazka.Labiausiai megstu seslu gyvenima,o ko cia atsitrenkiau,nezinau,bijojau likt viena be seimos,nes visi mano seimos nariai buvo emigrave jau.
I Prancuzija labai noreciau,emigruociau nesusimascius,jei but minus 20 metu atgal.Dabar jau tuoj sidielkos reikes,tai kur jau cia ka bekeisi.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Gal išeis iki miško palėkti?Gal????? ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Muka kaip nuotaikos ?
Ingrida , dėkui už pusryčius 4u.gif Kad net FB nematau grybų , sausa.
Luety kaip eksperimentas su vaistais ?
Mėsą aš valgau ir valgysiu, BG smegenų plovimui nepasiduodu . Šaip visas maistas yra geras, bet kai galiu rinktis biggrin.gif ax.gif
Padariau stiklainį fermentuotų daržovių . Buvau pamiršusi kaip tai skanu biggrin.gif
Vakar vakare truputi pavyko pamegzti . Visai neblogą serijalą dabaigiau ax.gif nemoku be filmo megzti biggrin.gif
Į kaimą šiandien nepavyks nuvažiuoti , bet gal rytoj nuo ryto išlėksiu ? Pomidorų jau nemažai noksta, reiks kurti džiovyklę . O morkų lapai nuo sausros labai negražūs , neturiu ką džiovinti priekoniams . Česnakai nurauti , svogūnai dar auga ir pučiasi .
Gražios dienos !

Atsakyti

Labas rytas, panienkos.

Muka, jei-vajei.. Ko toks liūdesys tau, a? Pramogos tavo buvo gal ir nelengvos fiziškai, bet tai turėjo kažkiek pravėdint morališkai. Gal ateinantiems metams turi galimybę mažiau tu daržų daryt? Metams laiko padaryt pertraukėlę. Būtų lengviau. Na, pasisėk 1 metrą morkų. Tam kartui. Kiek truks, dasipirk. Svogūnų? Hrien ten jų reikia kilometro - irgi triju metrų vagelės užteks ir laiškams, ir galvutėms. Bet užtat turėsi laiko sau knygai paskaityt hamake. Vyras tikrai ne mažiau tave mylės ir su mažiau daržų.

Nepykit, kalbu ir skambinu iš savo varpinės. Kai pavargau ir nebespėjau su savo daržiniais hobiais, tiesiog viską mečiau. Va taip paprastai. Sau kažkiek kažko turiu - braškių lysvelė, du serbentų, du agrastu krūmai , agurkų irgi pora daigų, savaime išdygę keli nereiklūs pomidorai, kurie išgyventų ir kosmose. Bet visa tai auga patys, galima sakyt, kad savo ir mano pramogai.

Dusia, ką čia pripasakojai, viskam pritariu 100% Gal ten kokių smulkių praeities niuansų nežinau, bet vistiek nėra ką pridurt. Viskas teisinga. 

A.Alta, mačiau tavo fotkę su, tipo, sodybos namuku. Nu visai netraukia tokie  Rubliovkos namai monstrai. Ką jame veikt, dulkes valyt per du aukštus? 

Lietus užmiršo mano kraštą. Lietus išsisunkia, vėjas išsišėlsta iki Žiežmarių ir nukvanka. Tik namai Kaune dar gauna šiek tiek drėgmės. Lakstau irgi per du namus, tai veiklos atitinkamai užtenka. Maksimaliai išnaudoju savo laisvas dienas. 

Nenusimato ir šiandien lietaus, ir nebus gal taip karšta dieną, reiks eit pasivažinėt po sodą su žoliapjove. 

Dėkui Ingridai už kavą ir gražius pusryčius kas rytą. Yra į ką pažiūrėt. 

Atsakyti

Ate. Tu ten kažkur esi įlindusi fb, gal matai Kulkę. Padėkok jai nuo manęs už Dietskij Sladkij pomidorų veislę. Ji man juos užveisė kadaise. Pasakyk, kad jie pas mane auga kaip balandos, niekada jų nesėju, kasmet pas mane jų pridygsta savaime visuose šiltnamio kampuose. Ir dar pasakyk, kad pomidoriukai nuostabaus skonio, nenusibostantys, nereiklūs. Kai neturiu normalių pomidorų, šitų invazinių nepakartojamų SPIRGŲ turiu visada. Perduok DĖKUI  :4u:

Ir linkėjimai visai ten esamai šutvei. Saintlinos vyno dar turiu... 50gr. 😁 Per tiek metų jau tampa brangus..

Sorry, mergičkos. Neturiu fb, tai pasinaudojau ir perdaviau linkėjimus Prie Židinio.. 

Atsakyti
Labutis, 4u.gif 4u.gif
Ingrida,nuostabus vaizdas ir stalas.Man svarbu kavos yra biggrin.gif Aciu tau,kad dziugini vaizdais. 4u.gif Linkiu tau kazkaio aplankyt savo didziaja meile-miska 4u.gif
Dusia,aciu,kad paklausei.Vakar po kavos puodelio po kiek laiko,jau buvo 147/79,o vakare jau 165/??.Bet vistiek negeriau vaistu,bet nakty vel sirdele bego arklio zingine.Zadu isgert sirdies vaista ryte,o spaudimo vakare,jei niekas negeres,reiks registruotis bent pokalbiui,nes vakar reikejo pristatyt kr.sp.nuskaitymus(praso karta metuose),ir kitokiu budu negalejau pristatyt,kaip nunesant jiems.Anksciau budavo duryse laiskams imest skyle,dabar ji uzkalta,slepiasi iki tiek,kad bijo net skyles duryse. biggrin.gif Paskambinau,turejau atsitraukt 2m nuo duru,tada isejo sesele,paeme (su kauke ir istiese ranka)Ant duru raso,kad i vidu ileidziami tik uzsiregistrave pas gyd.Sjaiciau anotacijas,vaistas reguliuoja sustolini kazkoki jydesi,o mano sistolinis sp.aukstas,o diastolinis zemas.Ko gero cia ir beda,reiks arba dozes didesnes,arba vaista keist.Nu darpakentesiu iki purmad.su mazais experimentais.
O del mesos,paprasciausiai nera poreikio,nebeskanu patapi abiem kazkaip.Mat per gryna keto jos valgem nemazai,dabar net koktu,kaip nesinori.MB siulo kirst senes vistas,o man nesinori,jazkaip gaila,mesa sena,dar nezinia kuom fabrike farsiruita buvo,nors jau metai tuoj kai jospas mus.Sakau,palaukim rudens,prognozuoja bada. wub.gif Pyksta
O kad nevalfau tu ar ktproduktu-nera noro,nera pireikio.Labai skanu,pugu ir greitai-darzoves.Mes nedirbam ,tai kuek pensininkui reikia.Vakar cukiniju blynu prikepiau,liko ir siai dienai.Stengiames daryt 2d.nes stovet prie virykles nesinori per karscius .
Vakar jau pradejau permezginet Izabeleu megztini.
Reik lekt pas vistas,vakar darza priliejau,siandien nebeliesiu.
Atsakyti
Luety , bus ko valgyti ...
Žodis turi galia ! Neprisikalbėkim nelaimių ...
Tiek pilama brudo iš abiejų stovyklų dėl skiepytų ir neskiepytų. O gal dievulis klauso ir puls užsakymus vykdyti ? Nugalėtojų nebus ...
Susilaikykim nuo įžeidinėjimų , blogos ateities prikarksėjimų ir tt

MB draugui ( net jaunesis už mus porą metų ) prasidėjo bėdos su spaudimu ir širdele persirgus C19. Sėdi ant vaistų jau keli mėnesiai . Ir jau tikriausiai iki grabo lentos farmacijos kompanijas rems ?

LUETY Iš tokių kaip tavo vištų tik sultinys . Ir tikrai geresnis negu iš pirktinės vištos. Klausimas kitas - kur ją sutvarkyti nukirtus ? Nuplikyti , nupešti , nusvilinti , išdoroti ? Ir virti reiktų ilgai , kokia 12 val ant labai silpnos ugnies.

AA dėl tų kurie mums importuojami per sieną - nereikia sukti galvos, pairmai progai pasitaikius dings iš Lietuvos ax.gif
Kiek buvo parsivežę visi pabėgo ...
Pas mus pašalpos per mažos . Bet tai mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Plaukuosena šviežinausi ax.gif
AA kolhozu vadinu šestesotkas arba kitaip sodų bendrijas.
EX ačiū už gerą žodį atrodo nėra to darbo bet mane vargina važinėjimai, bendravimas verysad.gif noriu ramybės ....Ai vienas daržas kebe...t bus neravėtas jau nėra jėgų, braškes rausiu sodinsiu tik 15-20 krūmelių užteks ax.gif Gal kam ir atrodo, kad mažai visko turiu bet man jau per daug verysad.gif, o gal tiesiog reikia išvažiavimo į SPA, tiesa po savaitės lėksime smile.gif
Dusia37 ai kažkaip rutuliuojuosi tiesa tempimus darau kaklo jausmas įdomus bet dar daugiau pradėjo skaudėti verysad.gif bet gal praeis. tiesa šiandiena tavo apylinkėse lankysiuos 4u.gif
Luety ptfu ptfu ptfu nuo tokių minčių 4u.gif
ingridaB pasisekė iki miško nulėkti.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 22, 10:44)
Luety , bus ko valgyti  ...
Žodis turi galia ! Neprisikalbėkim nelaimių ...
Tiek pilama brudo iš abiejų stovyklų dėl skiepytų ir neskiepytų. O gal dievulis klauso ir puls užsakymus vykdyti ? Nugalėtojų nebus ...
Susilaikykim nuo įžeidinėjimų , blogos ateities prikarksėjimų ir  tt

MB draugui ( net jaunesis už mus porą metų ) prasidėjo bėdos su spaudimu ir širdele persirgus C19. Sėdi ant vaistų jau keli mėnesiai . Ir jau tikriausiai iki grabo lentos  farmacijos kompanijas rems ?

LUETY Iš tokių kaip tavo vištų tik sultinys . Ir tikrai geresnis  negu iš pirktinės vištos. Klausimas kitas - kur ją sutvarkyti nukirtus ? Nuplikyti , nupešti , nusvilinti , išdoroti ?  Ir virti reiktų ilgai , kokia 12 val ant labai silpnos ugnies.

AA dėl  tų kurie mums importuojami per sieną - nereikia sukti galvos, pairmai progai pasitaikius dings iš Lietuvos  ax.gif
Kiek buvo parsivežę visi pabėgo ...
Pas mus pašalpos per mažos . Bet tai mano nuomonė  ax.gif

Nu gryzau i savo posta atgal paziuret,ka acia izeidinejau,bet apart klaidu,padarytu rasant per telefona,lyg ir neradau jokiu zodziu? blink.gif blink.gif
Nu gal cia taip susiskaite tik.Myliu visaas ir visus is visu stovyklu,man niekas netrukdo,kas turi kitokia nuomone.I fb beveik neinu ir zadu issitrint.Apart rietenu,ten daugiau nieko.Pasiliksiu tik Europos lietuviu foruma telegrame ir keleta kitu,man idomiu.Ten diskusija labai graz,be izeidinejimu.
Del nepritekliu visi pas mus sneka pilna burna.Pagrinde su furom dirba emigrantai.Dauguma isvazinejo i tevyne,dar dalis serga ar kokios kitos priezastys>Musu vienas prieteliu dirba,sake darosi baisu.Nera kam privezt prekiu nei i sandelius,nei i pardes.Praso dirbt po dvi pamainas,pakele uzdarbius,kad tik ateitu tie,kurie dar dirba,bet dauguma atsisako,kiti dirba,bet sakau nepakanka.Norinciu nera.Jauciasi ir ant prekybcentriu lentynu,yra dar,bet i vakara gali neit,nerai paklausiauiu prekiu.
Nekarksiu,pasakoju,ka man papasakojo. bigsmile.gif Tikiu,kad iki absurdu neprieis,o bet taciau.
Muka,mintys ne mintys,o turet atsargu visai neblogai siais neramiais laikais.
Siandien greit apsisukom,vistos vangios nuo karscio,lesa mazai,pagrinde agurkus,atsigaivina matyt,dar paveriu mazus nekondicinius pomidoriukus,tai dvieju girliandu nelieka iki ryto.Kaimynas lenkas,varo visokias maisto atliekas is kazkokios kavines,raugina sode bakuose,po to pila skysti ta raugala i komposta,likuti vel uzpil vandeniu,vel raugina,o smirdi,baisu.Vejas siandien nuo jo sodo sklypo puses,neimanoma but.Ir pikciausia,kad jis tai daro anksti ryte,o kai tuo laiku,kai mes ateinam jo nera,zmones klausia,ar cia musu vistininkas taip smirdi. bash.gif bash.gif bash.gif ir turi visiems aiskinti kas cia vyksta.Nu jau kur lenkas,ten problemos.
Dusia,vistas galiu nudobt sode,uz musu miskelis,bet nupilt karstu vandeniu,nebent ant lauzo issivirt,tada nupest,pakast plunksnas,nusvilint irgi sode,o darinet namie,likucius det i maisa ir i konteineri,arba vezt i soda,pakast kur.Galima atrast iseiti,bet reikia tam subrest.Dar te pagyvena,taisosi kiausiniu lukstai,gal kazkiek pageres,o jei ne,visada spesim,jei laikai bus ne tokie,kaip prognozuoja viso paaulio expertai blink.gif ax.gif

Atsakyti
Siaip tai ne visu veisliu zmoniu zodis issipildo.
Ex ,mano ne sodo namelis .o chateu .Su vynuogynu,pusrusiu ir 6 tvartukais biggrin.gif Na ir tikru rusiu,vos nepamirsau.
O dulkes valyt maziau kenkia gamtai,kaip vazinet per kelias gyvenamas vietas.
Atsakyti
Luety , parvažiuosi į Lietuvą jokio bado čia nebus .
O UK gal pradės tvarkytis ? Nebus iš ko mokėti pašapų ir čiabuviai salos gyventojai išmoks dirbti ? buvo darbšti tauta ax.gif

QUOTE(Luety @ 2021 07 22, 12:05)
Sakau,palaukim rudens,prognozuoja bada. wub.gif

Atsakyti
Tai labai laikas konservu pasidaryt,beto tikras maistas brangs.
Atsakyti