Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas, damos.

O, kokia įdomi sovietinė tema gavosi. Tuo labiau, kad dar daug žmonių yra visame tame gyvenusių, prisimenančių. Viską ką gavom, ka užgyvenom tai ir buvo anie laikai. Sovietiniai ir virsmo. Užtat kad tuo laiku gyvenom ir tuo laiku visko labiausiai reikėjo - šeimos, vaikų, namų, mašinos. Tai ir stengėmės.

Dabar visko reikia kitai kartai, tai jų laikmetis, jų gyvenimo dėlionė. Kaip sugebės susidėliot, taip turės. Manau visi laikmečiai turėjo savų pliusų, savų minusų. Nebuvo ir nebus, kad tada buvo TIK blogai, dabar viskas TIK gerai. Kad būtų visada gerai, reikia nuolat būti visur laiku ir vietoje. Bet taip nebūna. Kažkur vistiek skylė. Dažniausiai galvoje. 

Kaip tu, Ingrida, sugebi tiek savo darželių, tiek augalėlių palaistyt. Vien gėlynėlis kelių arų.. O kur dar šiltnamiai, krūmeliai. Brigados reikia. 

Luety. Dėl vištų. Laikiau vištų, nu bet tikrai ne vien nauda, bet ir bėda su jom. Tai kiaušinis kaži kokiu lukstu, tai žiemą nededa kiaušinių jei senesnė višta, perki grūdus, papildus ir visokį gėrį, o kiaušinių nekažką. Galų gale neretai būna ir taip, kad vištų yra, bet kiaušinius parduotuvėj tenka pirkt. Prieš kelis metus turėjau tris jaunas geras dedekles, nu bet atėjo lapė, prasikasė po tinklu ir išsinešė vištas, man plunksnų krūvą paliko. Nuo tada nei vienos vištos nebelaikau. Nematoma nauda iš jų. Kad vištų nereikia daėjo ne per galvą, bet per kojas. 

Atsakyti
Pas mus brungmasijos siukslyne auga.Ir dar karves juos kas met nueda.Keista,turetu but nuodingos,bet nieko tom karvem neatsitinka.
Norejau parsitempt namo ,bet patyriau fiasko su bambuku is siukslyno,tai tegu auga ten kur jos klesti.
Pas mane yra keli vazonai ,bet jie mane nervuoja,reikia ju nepamirst laistyt.O visa kita gali savaite stovet .
Kazkaip reiks fizalius issodint,mazam bliude auga, o kaitra dabar biggrin.gif
Atsakyti

Labos,

Tingiu ruoštis iki negaliu, ukvatos visai neturiu verysad.gif Vakar tempime buvau, po procedūros jazau kaip bloga buvo iki vėmimo galva svaigo sakė kad taip būna dažnai na bet kad šitaip verysad.gif Vakare jau pagerėjo smile.gif
Jau miegoti dėžutėje jazau kaip karšta buvo geriau jau sode ax.gif niekaip skersvėjo neišeina padaryti naktis buvo kaip puode verysad.gif
Geros dienos ir greito savaitgalio atėjimo wub.gif
Atsakyti
Labos,
Muka imk 4u.gif matysi kaip smagu bus plaukti , ant vandens nekaršta, kompanija sava 4u.gif .
Naktys karštos , net naktimis bliuzono nereikia ax.gif
Miegojom kaime, žymiai vėsiau ... Nuo 6 atsikėlę pasidarbavom iki 9 ir Kaunan dirbti .

Priskyniau puskrepšį pomidorų , Pietums bus bliūdas su grietine ir svogūnų ... Jau visi ima po truputi spalvintis,. O betaliuksai bele kaip derlingi noksta pilnumoj . Biški bandžiau daržą palieti , kiek vandens buvo . MB paguodė - jei ir visas daržas nudžius, mudu vistiek išgyvensim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Mano šulinys toks čiūdnas , nedaug vandens bet pasipildo per kokias 4 valandas . Vanduo skaidrus ir 8 laipsnių šilumos , kaip šaltinio ...
Vakar vakare išvažiavom iki ežeriuko pasimaudyti , apsikačiuot gali kaip smagu . Vanduo šiltas, vietos nerealiai gražios ax.gif
Ingrida aš sodindama gėles į vazonus dedu drėgmę sulaikančių granulių . Normalią vasarą man puikiai išgyvendavo nuo sekmadienio iki penktadienio pelargonijos.
vartotojo įkelta nuotrauka

Išmokiau ir sesę sodinant kapuose gėles jas naudoti . Ir mažiau laistyti ir ilgiau žydi rolleyes.gif
Šiemet turiu nerealiai gražią pelargoniją vazone. Tamsiai raudona , beveik bordinė . Svyranti . Žiedų gal 100 , gal daugiau . Pernais pirkta , žiemojo laiptinėje . O kadangi kokių tai trąšų vis pamirštu įpilti laistydama , tai Depe nusipirkau po pigiai trąšų lazdelių . Koks nerealiai geras dalykas !
Atsakyti

Sveikutės!

Dusia, priminei man, va ko šiemet balkoninėms neįpyliau. Labai geras dalykas, visuomet pildavau granules. Šiandien išmečiau šalavijus, gal tripsai užsoko ar kas, labai jau negražūs patapo. Ai, užteks.

Saugokit save, atvėsimas jau čia pat.

Atsakyti
AA tu dar gini mano kaimynus?Nušausiu,jei bogu.Grįžtame netikėtai sodybon.Kaimynas nuo mūsų pusės sprunka ant dviračio. bigsmile.gif Nu ką braškių paliktos tik kelios.Geriau būčiau vakar suskynus ir į šaldytuvą padėjųsi vaikui.Ir aišku nuo mūsų agrastų,serbentų pusės. unsure.gif Vienais metais visus juoduosius išskynę buvo.Pernai prie kriaušės takas buvo išmintas.Na šito negaila užteks visiems.Bet braškes kasdien laistau,tinginių tinginiai.Guli per dienas išslenka tik vogti. unsure.gif Visi kaimynai aplinkui sako tinginių šeimynėlė.
Kažkada parašiau igaliotiniui pareiškimą buvo apsiraminę.Ne gi vėl reikės? ax.gif Juk daviau ir pomidorų daigų.Spėkite ar laistė?Garantuotai išdegė. ax.gif
MB ramina,bet negaliu pakesti vagių.Paprašyk,duosiu.............. ax.gif Duočiau darbo,užsidirbtų,bet ir tą tingi.Vienais metais samdėme žolę nupjauti,Stovi ir valgo mūsų avietes.Paskui pasako mažai mokate............Išsiliejau. ax.gif Vaikų jų,jau vyrų,tai aš bijau,jie napakaltinami.
Nusipirkau romo vyšnioms užpilti. mirksiukas.gif
Muka- 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na jo dabar as kalta ,kad tavo sodyba turi soc rizikos kaimynus.Tai reikejo sodyba tulpiniu rajone pirkt ,but buve labai saugu .Pamanyk protiskai atsilike kelias uogas pavoge.
Tai dar gerai kad igaliotinio klauso.
O saudyt mokytis niekada nevelu,gali labai praverst ,vienok.
Ir jau tik nereikia tokiems zmonems savo baimes parodyt.Blogiau jau but negali.Kaip tik dabar turi nueit ir aprekti ir parodyt ,kad ju nebijai.
Nes kitaip tai negalesit nieko ilgesniam laikui palikt.Nebent salia yra kaimynai,kuriais galima pasitiket ir jie priziuretu.Bet ir tai ne darzus.O tik pastatus .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 16 liepos 2021 - 14:39
Aš šaip jau rami moteriškė , bet jei pamatyčiau kad mano vagia ... nežinau , nežinau .
Jei stirną žadėjau be peilio į šašlykus ...O žmogus ne gyvulys, jis supranta ką daro ax.gif . Ingrida imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tvora ir geras šuo kai išvažiuojate ax.gif Na toks, kuris tik vieno klauso , visus įsileidžia o nieko neišleidžia . Dirbti su tokiu daug reikia ...
Mačiusi tokių RS medelyne net pora. Šeimininko žvilgsnio klauso .
O visa kita laikina. Neduokdieve ar susirgus... ar kas atsitiks , kad reiks nakčiai išvažiuoti ? išneš viską ką ras ...
Atsakyti
AA tai tu man moralą skaitei,kaip tu juos pavadinai?Pasitaikytų jie man dabar ir būtų šautuvas rankose,už save neatsakau. ax.gif Agrastai beveik tušti,kad pratrystų....dar aš pasisveikinau sukdami į savo keliuką.Ne veltui už mūsų kaimynas irgi gyvena kaip mes tik vasaroja,ant ūkinio parašęs ant vartų-Nevogti-nušausiu.Jų tai visas mamos a.a.austas kapas išnešiojo.Avilį buvo išplėšę.Bet atsiranda kaime viena tokia šeima.Visi gyvena aplinkui be tvorų.Tik vienas verslininkas atsikėlė dvigubą trvora apsitvėrė,tarp dviejų tvorų paleidžia belgų aviganius.Va čia suprantu. bigsmile.gif
Atsakyti
Dabar dar mano retriveris susitvarko,bet ir tai cesnakus po lova jau sodinu.Tiesa braskiu nemegsta.Ima tik svogunus ir cesnakus.Bet as tai as,nebijau as nieko.
Bet kai uzaugs musu kaimynas,kuriam dabar 7 ,tai reikes ir poros dobermanu ir gero sautuvo.Turi potencijos vaikis. biggrin.gif
Tu baigei pedagaske,turetum nebijot vaiku,net ir atsilikusiu.Ir visuomenes mokslas vidurinejebuvo,ten buvo mokoma kiek procentu visuomenes yra marginalu,ju yra visur ir visada.
Ir ka ,saudyt bent moki? Beto senatveje jau kitaip,buvau atpratus,suda bepataikai nesitreniraves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 16 liepos 2021 - 14:49
Paskysiu geriau anekdotą.
Maximoje dedu trešnes maišiukan.Pensininkė priėjo ir klausia ar nėra įdomu kirminų?Sakau pusę pasaulio valgo kirminus.Na ir kas?O aš va sode vyšniose radau.Sakau jūs kiekvieną vyšnią žiūrite?Sako ne liežuviu pajaučiau.Viršūnė.....kokio didumo turi būti kirminas? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ai gyveenimas eina tolyn.Gaila vaikui laikiau tik. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 15, 14:23)
Dekui tam zmogui ,kur pasidalino kibiriniu pomidoru sodinimu.Derlius ten trigubai gausesnis.Blogiausiai atrodo po agrotextile.Plika dirva - vidutiniskai.

Labos,
o tai kuo geriau i kibirus?Atrodo zemes daugiau dirvoj?

QUOTE(Ex @ 2021 07 16, 06:54)
<p>Labas rytas, damos.</p><p>O, kokia įdomi sovietinė tema gavosi. Tuo labiau, kad dar daug žmonių yra visame tame gyvenusių, prisimenančių. Viską ką gavom, ka užgyvenom tai ir buvo anie laikai. Sovietiniai ir virsmo. Užtat kad tuo laiku gyvenom ir tuo laiku visko labiausiai reikėjo - šeimos, vaikų, namų, mašinos. Tai ir stengėmės.
</p><p>Dabar visko reikia kitai kartai, tai jų laikmetis, jų gyvenimo dėlionė. Kaip sugebės susidėliot, taip turės. Manau visi laikmečiai turėjo savų pliusų, savų minusų. Nebuvo ir nebus, kad tada buvo TIK blogai, dabar viskas TIK gerai. Kad būtų visada gerai, reikia nuolat būti visur laiku ir vietoje. Bet taip nebūna. Kažkur vistiek skylė. Dažniausiai galvoje. </p><p>Kaip tu, Ingrida, sugebi tiek savo darželių, tiek augalėlių palaistyt. Vien gėlynėlis kelių arų.. O kur dar šiltnamiai, krūmeliai. Brigados reikia. </p><p>Luety. Dėl vištų. Laikiau vištų, nu bet tikrai ne vien nauda, bet ir bėda su jom. Tai kiaušinis kaži kokiu lukstu, tai žiemą nededa kiaušinių jei senesnė višta, perki grūdus, papildus ir visokį gėrį, o kiaušinių nekažką. Galų gale neretai būna ir taip, kad vištų yra, bet kiaušinius parduotuvėj tenka pirkt. Prieš kelis metus turėjau tris jaunas geras dedekles, nu bet atėjo lapė, prasikasė po tinklu ir išsinešė vištas, man plunksnų krūvą paliko. Nuo tada nei vienos vištos nebelaikau. Nematoma nauda iš jų. Kad vištų nereikia daėjo ne per galvą, bet per kojas. </p><p></p>

Ex,kiausiniu uztenka,dar kazkaip,as mazai vasara ju valgau,daugiau darzoves,kepam tik duona ir MB kepa sau sausainiu.Kadangi jie man neskanus,tai gali kept,as nepretenduoju,o jam patinka,kad as nelieciu,kas jo. biggrin.gif biggrin.gif
Ir pikta kartais ir mylim jas,ir dziaugiames.Paleidziam darzan atvaziave,kur joms negalima,ten tinklelius uzdejau.As einu ravet,kelios aplink mano ranka sukasi,gal ka iskasiu gardaus,snekina mane,nu gyvas padaras,smagu.MB padaro joms lest,po svoemu,as nepritinku ten,tai jis tik pasaukia,visos meta mane,lekia paskui ji i narva,kur bus est paduota.Siandien davem truputi paivairinimo,spageciu sumaisytu su kiausiniu lukstais trintais.Spageciai pigus 20 pensu 500g spageciu,tai surijo akimirksniu.

QUOTE(IngridaB @ 2021 07 16, 12:44)
AA tu dar gini mano kaimynus?Nušausiu,jei bogu.Grįžtame netikėtai sodybon.Kaimynas nuo mūsų pusės sprunka ant dviračio. bigsmile.gif Nu ką braškių paliktos tik kelios.Geriau būčiau vakar suskynus ir į šaldytuvą padėjųsi vaikui.Ir aišku nuo mūsų agrastų,serbentų pusės. unsure.gif Vienais metais visus juoduosius išskynę buvo.Pernai prie kriaušės takas buvo išmintas.Na šito negaila užteks visiems.Bet braškes kasdien laistau,tinginių tinginiai.Guli per dienas išslenka tik vogti. unsure.gif Visi kaimynai aplinkui sako tinginių šeimynėlė.
Kažkada parašiau igaliotiniui pareiškimą buvo apsiraminę.Ne gi vėl reikės? ax.gif Juk daviau ir pomidorų daigų.Spėkite ar laistė?Garantuotai išdegė. ax.gif
MB ramina,bet negaliu pakesti vagių.Paprašyk,duosiu.............. ax.gif Duočiau darbo,užsidirbtų,bet ir tą tingi.Vienais metais samdėme žolę nupjauti,Stovi ir valgo mūsų avietes.Paskui pasako mažai mokate............Išsiliejau. ax.gif Vaikų jų,jau vyrų,tai aš bijau,jie napakaltinami.
Nusipirkau romo vyšnioms užpilti. mirksiukas.gif
Muka- 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ingrida,as nekenciu vagiu irgi.Turiu atliekamo,dalinuosi su sodo kaimynais,anglais,jie visi turi savo sklypus,bet neturi nei agurku,nei cukiniju,nei pomidoru.Nesuprantu as ju,kam tada moket uz sodo nuoma?O ypac tinginiui duot kazka,ranka nekyla.Jei zmogus darbstus,gali jam duot,jei ligonis,vaikas,nu bet tinginiui,vagiui,nieko niekada.Turesit tvert spygliuota tvora,kaip tarp Lietuvos ir Baltarusijos biggrin.gif biggrin.gif Nes jie dabos,kada jus is namu,tada jie maus i jusu darza.Tokie nepataisomi.O sautuva tikrai ne pro sal turet.Ateina sunkus laikai,prireiks.Amerika visa ginkluota,uztai demokratija biggrin.gif biggrin.gif
Mano palikti pomidorai manes lauke,kur palikau,klusniai,tik pauksciai du ismete ant grindinio ir pralese,tai vistos pabaige,ir viena dar radau kelis kartus ikirsta snapu.Mazi nuostoliai.Pas mus nera tokiu,kad nesiklause eitu i tavo sklypa ir imtu kazka,nors fb forume skaiciau,kad zemiu maisai dingo,irankiai,bet cia manau anglai tycia varo propaganda,kadangi sode vyrauja portugalai,italai,rumunai,lenkai,lietuviai buvom trys,dvi jau pass,nesusidorojo-mazi vaikai,darbai,nera kada,nors atrodo maziems vaikams kaip tik reikia geru savo isaugintu darzoviu.
Karsta ir pas mus.Vakar dar buvo uzeje debesys vienu metu,kiek vesiau,o siandien jau be sansu,pleskina kaip reik.
Muka,gero vejo i bures 4u.gif 4u.gif Laikykis.Cia tau kiek isbalansavo dveji skirtingi skiepai.Vistik organizmui stresas,as buciau vienu skiepu neemus siemt,bet mes visi skirtingi
Atsakyti