Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Siaip tai visada viskas nuo zmogaus priklause.Ir pasirodyt nebuvo vengiama ir sovietmeciu.Ir gyveno zmones labai skirtingai.
Neprisimenu pieno produktu ribojimu,cukrus ,muilas ,dar ten kazkas buvo ant talonu ,bet pieno neatsimenu.

Cukrus, muilas, kruopos, skalbimo milteliai ir t.t. pagal talonus buvo vėliau blokados laikais, o va grietinę, sviestą po 1 vnt. žmogui kažkur apie 1980 m. pardavinėjo.

Taip, gyveno žmonės skirtingai. 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 07 15, 15:11)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Acqua Alta" data-cid="72852211" data-time="1626348579"><div><p>Siaip tai visada viskas nuo zmogaus priklause.Ir pasirodyt nebuvo vengiama ir sovietmeciu.Ir gyveno zmones labai skirtingai.
Neprisimenu pieno produktu ribojimu,cukrus ,muilas ,dar ten kazkas buvo ant talonu ,bet pieno neatsimenu.</p></div></blockquote><p>Cukrus, muilas, kruopos, skalbimo milteliai ir t.t. pagal talonus buvo vėliau blokados laikais, o va grietinę, sviestą po 1 vnt. žmogui kažkur apie 1980 m. pardavinėjo.</p><p></p><p>Taip, gyveno žmonės skirtingai. </p>

Pou, kad tu visai jauna ax.gif 1980 ar mokėjai vaikščioti ?
Man atrodo tu kokia 10 metų už mane jaunesnė ?
Labai nenorėčiau grįžti į sovietinius laikus, o dar labiau į virsmo ax.gif
nei policijos , nei milicijos , tik skusti berniukai ....
Atsakyti

Dusia, mokėjau :) Man atrodo, kad mes su Muka panašaus amžiaus.

Atsakyti
Labutis 4u.gif 4u.gif
agurku cukiniju pilnas krepsas,pomidoru viedriukas,bet juos neapsiziurejom ir neparsivezem,pasigedom tik troboj biggrin.gif biggrin.gif Va kaip buna pensininkams,kita kart vienas kita pamirsim kur nors.
Laisciau siltmani,karsta buvo,prakaitas per akis bego,gryzau dusan iskart.
Vakar serbentus ragonu nuskyniau,labai dideles grazios uogos,nu turbut 1,5ltr,kas liko nuo balandziu invazijos o ir as suvalgiau labai daug tiesiai nuo krumo,tokios grazios dideles uogos,negali nevalgyt vit.C.Nuploviau,sublenderiavau,issunkiau pro marliuka,tai du puslitrinukai sulciu.
Apie 70-us metus sovietai buvo geris,eiles tik prie aukso budavo,o siaip ko negaudavom pardese,budavo turguj,musu miestely 2x savaitej,Kaune kasdien,nors didesni turgai budavo savaitgaliais.Ir grietines ir pieno,kiausiniu,ir vistuke paskersta,o kiek isnesto gerio is fabriku.Sokolado kokios formos tik nori.Buciau vaziavus i kaima po paskyrimo,buciau gavus alytnami,bet as durna,pasilikau tevu name,mieste ir ne visai pagal specialybe.Idomu,kaip butu gyvenimas tada susiklostes?Ech,nebegrazinsi.O apie 90-tus buvo pramoniniu prekiu deficitas,viskas pg talonus.Bet jei turejai koki amata,ir mokejai sleptis,buvai turtingas,bet dirbt turejai naktimis,o kas dar vogt sugebedavo,buvo milijonieriai.Kailiniai zvereliai agint buvo labai naudinga,bet parduot reikedavo trenktis i rusyna.Zmones sukosi,ypac Kaunas klestejo,nes daug naudingos pramones buvo sutelkta Kaune.O politine puse visais laikais buvo slys,bet,jei niekur nesikisai,neprasikisai,tai ir taves niekas nekabino.
Niekas negalvojo apsimoka uz toki atlyginima dirbt ar neapsimoka,dirbo daug po kelis etatus.Dabar tik visi skaiciuoja,uz minimuma neapsimoka,geriau bedarbiu but.
Bet visi buvo ratsingi,o dabar kazin kaip bus.
Pirkau siulu,megsiu Gabrielei megztuka.
Gryzom ir kaitra baigesi,apsiniauke dangus,nu ir gerai,man patinka taip.
Atsakyti

Luety, teisingai pastebėjai, išnešta, kas galėjo, mokėjo pavogt. 

Geriausiai gyveno prekybininkai, sandėlininkai, fabrikų darbuotojai. Žmonės su išsilavinimu buvo nuvertinti. Kaip tėtis juokdavosi, kad iš savo darbo nelabai praturtės, nes nei buvo ką nešti, nei noro buvo. Tik darbas įdomus.

Pas mane pomidorų dar nėr, vėlai pasodinti, mažiukai. Dabar jau iki lubų, tik va nokt pradės už savaitės kitos. Jau lauko agurkų pavalgymui pakanka, už savaitės kitos reiks ir į stiklainius kišti.

Atsakyti
Nebuvo visi rastingi.Va wilnijos kraste,negraziai tuteishais vadinamam ir nebuvo visi.
Beje serbentu seklytes yra vertingiausios biggrin.gif
Kaip ir arbuzu seklos biggrin.gif
Na laisciau ir as visa diena,pries numatoma kaitra.Bet pas mus zeme sunki,dregme ilgai laikosi,dar upes guolis,neispucia vejas visko.
Didelis darbas siurbli upen istatyt,poto susirinkt.Bet vanduo siltas,augalams jokio streso.
Sumarinavau dar kibira agurku, gal jau uzteks.
Prasides malonioji dalis -pomidoru padazu virimas biggrin.gif
Dekui tam zmogui ,kur pasidalino kibiriniu pomidoru sodinimu.Derlius ten trigubai gausesnis.Blogiausiai atrodo po agrotextile.Plika dirva - vidutiniskai.
Atsakyti
Atidirbau kaime paskyrimą už 85 rublius atlyginimą.Neužtekdavo,tėvai šelpdavo. ax.gif Grįžau į miestą,geriau pas tėvus gyventi ir už tokį atlygį gyventi. mirksiukas.gif Tėvai gyveno už pliką atlyginimą.Bet lengvą darbą pradirbo vią gyvenimą švariai,lengvai. rolleyes.gif
Karšta be proto,net uodų nebėra,nėra kur veistis.Tik bimbalai laksto.
Išsėmiau kiek įmanoma baseiną,palaiščiau šiltu vandenėliu arbūzus,melionus,hortenzijas.Tiesime naują baseiną,senasis vistiktai leidžia. ax.gif
MB kalbina serbentus skinti,eina velniop tokiu karščiu.Tegul byra ar dar kur nors dedasi.Man net per plaukus bėga prakaitas. blink.gif
Sodyboje nemažai vyšnių jau sunokę.Gal reiks brendžiuko užpilti? ax.gif
Atsakyti

Ingrida brendziuko receptą prašom!.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 15, 17:48)
<p>Ingrida brendziuko receptą prašom!.</p>

Tai IK rašė.Užpilti cukrumi vyšnias ir brendžiu.Pakratyti kas kiek laiko.Kalėdoms turėsime skanaus gėrimėlio ir vyšnių panakotai ar ledams,kalėdiniui gal pyragui?Aš degtine užpildavau.Bandysiu šiemet brendžiu.Nors brendžio nemėgstu,bet ką nors pavaišinti? mirksiukas.gif
Kas Palangoje būsite pasirkite už dukros komandą moterų ralyje. ax.gif Tik temperatūra nukrito.Ir erkę pusžentis ištraukė.Gal nebus Laimo liga? bigsmile.gif Bijau kad neatkristų. bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mano vėdrynai šiemet maži žiedukai buvo ir greitai peržydėjo. ax.gif Nors kas vakarą laistau gėles po 2-2.50 valandos.Net tujas kasdien laistau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ingrida, o tau neatrodo kad kazka ne taip darai.Net bulgarijoje vazonu kasdien nelaistau.Man atrodo tu persistengi.Kasdien laistyt gal tik agurkus intensyvaus augimo laiku reikia .
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 16, 08:29)
Ingrida, o tau neatrodo kad kazka ne taip darai.Net bulgarijoje vazonu kasdien nelaistau.Man atrodo tu persistengi.Kasdien laistyt gal tik agurkus intensyvaus augimo laiku reikia .

Brugmansijos jau vakar per pietus vazonuose nuleido šakas nuo sausros. blink.gif Jurginai kasdien laistomi ir tai žiedai kai kurie nuvyrę nuo kaitros. bigsmile.gif bigsmile.gif Pas mus siaubinga sausra.Gaila tujų būtų tiek prisodinus. ax.gif Čiliukus vazonuose irgi būtinai kasdien laistau. ax.gif
Vienu metu sužydo ir zundos ir bandreniai.Beveik nereikia džiovinti jau skinu sudžiūvusius. ax.gif
Viskas kaimiečiai važiuoja į miestą.Reikia į žmones išeiti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 liepos 2021 - 07:45