Labas rytas.
Muka-
Tai ką kaunietės susigriebėte visą lietų? Kasdien žadamas lietus,kaip plaukia pro šalį,taip plaukia debesys.
Labas rytas,
Muka, gerai, kad nuvažiavot.
Ingrida, FB vaizdelis vaikšto iš Lajų tako Anykščiuos, medžiai mašinas užvirtę, su šaknim išversti porom dideliausi, o kiek lūženų. Tai ten viesulas įsisukęs buvo. Tikiuosi, kad žmonės nenukentėjo, nes nufilmuoti tokie apstulbę... Taip kad kaip reikalas vėtra prasiautė. Kaune daug kas be elektros liko, mano sesuo pakaunėj gyvena, tai pas ją internetas dingo.
Norėjome išvežti kai ką iš sodybos,neįmanoma bimbalai kad puolė.Eina sau.
Kaune lyjo, Vilniuje lyjo , mano kaime šonu lietus ... Žasliuose lyjo , o 7 km iki mano sodybėlės neatėjo
Grįžtant iš sodybos autostradoje pridraskyta šakų , vėjas buvo .
Priliejau šitnamius, agurkus, baklažanus - visi kiti tegul miršta. Ai svogūnams dzin sausra. nebus tokie dideli kaip visada, bet auga ir puciasi . Per tą saurą nespėjau net druska palieti , dabar man rodosi jau vėlu ? ir aplamai šiemet sunkiai spėju . Vis per tas bites. Vietoj 4 jau 8 aviliai O 2020 metų sezoną pradėjau su 2 . Ir medaus šiemet nors į upelį pilk Gaila nera šalia sodybos upelio
Ex kaip pas tave su lietumi ? jjei gerai panenu ir niekas neapsikeitė - nuo mano kaimo iki tavęs neturėtų būti toli ... jei tu prie Elektrėnų o aš prie Žaslių O gal nesąmones rašau
Muka dėl tetulytės imk Kas gimėm tas mirsim . Pagal prigimtį žmogaus yra laidoti senelius, tėvus , tetas , dėdes... taip surėdytas pasaulis.
Aš toks pagrandukas savo giminėj , kad turiu vieną vienitelę tetą virš 90 , slaugoj dabar. Sekanti karta jau mūsų pagal eilę. Nors į pasus dievulis nelabai žiūri
Ingrida gal turi mėtų , melisų ar eukaliptų eterinio aliejaus ? Pasitepliok , matysi apie pusvalandį veikia puikiai . Aš tepliojuosi sprandą , rankas , pečius ... Į višų kyla kvapas ,, pindos kraujasiurbiai nebesupranta , ką daryti . Skraido bet nepuola. Ir dar reiktų šviesiai , baltai rengtis, ne taip puola .
Ingrida , ką darei iš pukuotos vyšnios uogų ? Vyno tai nedarysiu ...
Labas rytas.
Muka
Vakar lietaus labai daug teko mano sodybai. Džiaugiuosi. Ir vėjo būta. Nemačiau viso to kas pas mane darėsi, labai vėlai grįžau namo, jau po viskam. Maloniai nustebau kad taip šlapia.
Dusia, taip, aš netoli Elektrėnų, bet ir Žąsliai ranka pasiekiami. Jei įlipčiau į beržą, gal ir pamatyčiau tavo namus ir avilius 🐝
Dar anksti klaust, bet roges noriu paruošti vasarą. Gal kuri žinot, gal turit idėjų kaip nuo stirnų apsaugoti jaunas tujas? Šią žiemą stirnos nuėdė mano tujas 😕 visą ilgą eilę, nedidelės buvo, bet gražios. Dabar po truputį atsigauna vėl. Obelys nenuėstos. Zuikis biškį pagraužęs šakas, nu bet nieko. Nu bet ir vėl žiema ateina, vėl tas tujas eis stirnos ėst 🤦♀️ O kiek tų stirnų daug! Viskas aptverta pas mane, bet jų tas nesustabdo, bėga ir nesustodamos persoka per tvorą. Nu ir visą žiemą ganosi mano kieme, net prie durų ateina būrys, nebijo. Repelentai labai brangūs. Bet jei nebus kitis išeities, reiks kažkur jų pirkt.
Kaune lyjo, Vilniuje lyjo , mano kaime šonu lietus ... Žasliuose lyjo , o 7 km iki mano sodybėlės neatėjo
Grįžtant iš sodybos autostradoje pridraskyta šakų , vėjas buvo .
......
Labos,
pavakare griaudėjo atsakančiai. susiruošėm važiuot. Atidariau vartus ir laukiu MB atvažiuojančio. Apie 10 m. Karšta. Atvažiuoja -visa mašina aplyta, valytuvai dirba.... . Aš už kampo net neįtariu, kad kieme lyja.
Papildyta:
<p>Muka </p>
<p>Vakar lietaus labai daug teko mano sodybai. Džiaugiuosi. Ir vėjo būta. Nemačiau viso to kas pas mane darėsi, labai vėlai grįžau namo, jau po viskam. Maloniai nustebau kad taip šlapia.</p>
<p>Dusia, taip, aš netoli Elektrėnų, bet ir Žąsliai ranka pasiekiami. Jei įlipčiau į beržą, gal ir pamatyčiau tavo namus ir avilius 🐝</p>
<p>Dar anksti klaust, bet roges noriu paruošti vasarą. Gal kuri žinot, gal turit idėjų kaip nuo stirnų apsaugoti jaunas tujas? Šią žiemą stirnos nuėdė mano tujas 😕 visą ilgą eilę, nedidelės buvo, bet gražios. Dabar po truputį atsigauna vėl. Obelys nenuėstos. Zuikis biškį pagraužęs šakas, nu bet nieko. Nu bet ir vėl žiema ateina, vėl tas tujas eis stirnos ėst 🤦♀️ O kiek tų stirnų daug! Viskas aptverta pas mane, bet jų tas nesustabdo, bėga ir nesustodamos persoka per tvorą. Nu ir visą žiemą ganosi mano kieme, net prie durų ateina būrys, nebijo. Repelentai labai brangūs. Bet jei nebus kitis išeities, reiks kažkur jų pirkt. </p>
oi o mano tetulytė gyvena Gilučiuose ir dar Kaugonyse turime giminių žodžiu pažįstamos apylinkės, vasaromis su močiute važiuodavome pasisvečiuoti
Papildyta:
pavakare griaudėjo atsakančiai. susiruošėm važiuot. Atidariau vartus ir laukiu MB atvažiuojančio. Apie 10 m. Karšta. Atvažiuoja -visa mašina aplyta, valytuvai dirba.... . Aš už kampo net neįtariu, kad kieme lyja.
Aha pas mane sode viena kart irgi taip buvo vienoje pusėje lietus pliaupia o kitoje laistome
Ex,o tai nieks nemazina tu stirnu populiacijos?Dar paguglinau ,pasirodo kazokiskiu atlaidai yra nugaletojos atlaidai.Taip kazokiskis guadalupe issiverte
As zinau krutesni pavadinima - kanapines atlaidai.Tiesa latvijoje
Taip dusia ,buvo ,tikiuosi ir yra geru zmoniu ir tose apylinkese.Bet socialinis portretas labai skyresi nuo man iprasto bambizisko .
AA, kaip visur taip ir ten , yra visokių žmonių .
Kai iki kaimyno kilometras , o iki kaimo 2,5 kilometro nelabai ir pabendrausi . Juolab kad tik savaitglaliai ten ...
EX dėl stirnų jei ne repilentai tai lieka kepenėlės ... Buvau temoje surašiusi ir įdėjus video . Vienintelis būdas atbaidyti Pas save sode guolliu neberandu , nors prie kūdros eina gerti .
Muka, pas mus tas pats, sode vos pakrapyta. Vyras dabar nuvažiavo. Na ką, bėda su vandeniu bus. Šulinuke zuikio ašaros, o 3 kubinės vandens talpyklos jau beveik tuščios. Laistom tik agurkus ir retą kartą šiltnamy pomidorus - anie gajesni.
Mano močiutė kilus iš Žasliu, bet jų sodyba sudegė, tad persikėlė į Trakų rajoną, ten ir ištekėjo, susilaukė vaikų, o gyvenimo saulėlydį sutiko pas tetą Elektrėnuose.
AA, o kam tuos įžadus duot? Kartais pagalvoju, kad tokios priesaikos atsisuka dažnai prieš patį žmogų, nes kartais reik labai daug pastangų jų pasiekti ar laikytis, o kartais išvis neįmanoma. Tuomet žmogus nusivilia savimi, o tai nėra labai gerai. Kam savimi nusivilt? Tarybinio auklėjimo žmonės ir taip augo psichologinio spaudimo aplinkoj, kai turėjo atitikti normas tiek asmeniniam, tiek visuomeniniam gyvenime. Viskas vienodai, kad kaip pas visus... Ai.
Radau įsisegusią erkę. Na kaip nervina. Dar kokios Laimos ir betrūksta.