Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas, 4u.gif
naktis rami,anei cypt biggrin.gif nokdaunas grynas.
O pries rungtynes taip siautejo,kad jau ir uspakajoncu sakiau gersiu,kad negirdet naktinio bludinimo.Bet po fiasko visi vare tylus,apsibliove namo.
Diena kaimyne klause ar ziuresim futbola,sakom,o kaip gi,nors ne labai as ten ziurejau,man laiko gaila.Po pirmo golo isejo kaimyne i kiemeli su dviem vyrais,patriuksmavo,po rungtyniu net sviesos nebedege,gult nuejo anksti wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pou dėkui už receptą 4u.gif Esu dariusi ne kartą , dedu druskos ir petražolę . Kadangi aš tinginė tam naudoju orkaitę , 12 puslitriukų pasikaitina. Na nesam koncervų mėgėjai ir tiek . Mūsų mamos kaimietės, po 200 trolikų visko prigamindavo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif matyt atsivalgėm . Sulčių negeriam , dėl biezbožno cukrau kiekio jose.
Jei kokį stiklainuką pasidarau , tai buna mėsos marinavimui ir kepimui .
Uogienių nevalgom ax.gif raudonus ir geltonus paliksiu gamtai , juodus sušaldysiu . Gal kokteiliams išsiveš vilniečiai?
Jei nenudžius šparaginės marinuosiu. Mano abu kūdikiai mėgsta. Šaldysiu mažai , pernai labai daug turėjom , atsivalgėm iki negaliu . Agurkų paraugsiu , kopūstus raugiam visą žiemą . Kiek dviems dieduliams tereikia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Braškių įkišau kelis maišelius, gerai būtų mėlynių nusipirkti ax.gif Nes aš tai jau nemėlyniausiu biggrin.gif
AA dėkui už patarimus.
Pietums kepu cukgeli ( cukininjų plokštainis ) , su lėtai kepta jautiena, imesiu daugiau čiliuko . Mes mėgstam aštriai .

Atsakyti
Tai kiba as tavo mama kaimiete tada? Tiesa trilitriniai cia deficitas,surinkau kelis,dar yra kazkokie dvilitriniai.Ideja apie ratatuli visai gera,bet Man labiau su suriu tinka,nei su mesa.
Atsimenu ir as kiek visko zmones gamindavo,kokia panika del sieno dziovinimo budavo ir kiek fiziskai dirbdavo.Nors nesakau kad tas blogai.
Atsakyti
AA, apie kaimo fizinius darbus neprimink . NENORIU . Viską dariusi : uorę su šienu moku nukrauti , ant nampusės dviejų vyrų metamą šieną primt ir tt. O pinigų uždirbinėjimas ravint hektarus cukrinių . Taigi manęs fiziniu darbu niekas neišgązdins smile.gif
Ištvermės turiu kaip bėris smile.gif
Iki 40 metų sakiau rankų į žemę nekišiu biggrin.gif
Bet kaip ten sako : mergą gali iš kaimo ištraukti , o kaimo iš mergos ne biggrin.gif
Ir uogienių privirus per gyvenimą, ir kompotų pridariusi biggrin.gif
Dabar nereikia ax.gif
Pou , tu tos srities žinovė : ką man nusiprikti nuo bičių alergijos kaimui ? Turiu dabar tik geriamų vaistų . Adrenalino pasibaigė galiojimas, pridaviau . Galvoju nusipirksiu naują ampulę , bet vaistininkė pasakė , kad reikia laikyti šaldytuve. Ten išvažiuojant elektrą išjungiam dėl saugumo . Senas namas ... Taigi šaldytuvas atpuola .
Mes nealergiški - bet jei kažkas iš svečių sureguos ? Norėčiau saugiau gyventi . Tie vienkartiniai švirkšai labai brangūs , nesinori mokėti 70 EUR . O jei neprireiks ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 liepos 2021 - 12:35
O tu kartais neperdedi?Su tuo saugumu? Gyvenu ant kazkokio biciu tako upes link.Ne viena dar neikando.Gal kad as joms daug geliu auginu .Pas kolia buvo per kamina vidun suskride ,bet irgi niekam nekando biggrin.gif
Kokio rusisko dimedrolio negali gaut? Jis gana staigiai suveikia.Tie allegros ir kiti trecios kartos jie gan letai rezorbuojasi.
Uogienes man atrodo kazkoks nesamoningas produktas.Kam jo isvis reikia?O kompotas tai gert gi skirtas.
skanu visai.
Atsakyti

Pou , tu tos srities žinovė : ką man nusiprikti nuo bičių alergijos kaimui ? Turiu dabar tik geriamų vaistų . Adrenalino pasibaigė galiojimas, pridaviau . Galvoju nusipirksiu naują ampulę , bet vaistininkė pasakė , kad reikia laikyti šaldytuve. Ten išvažiuojant elektrą išjungiam dėl saugumo . Senas namas ... Taigi šaldytuvas atpuola .
Mes nealergiški - bet jei kažkas iš svečių sureguos ? Norėčiau saugiau gyventi . Tie vienkartiniai švirkšai labai brangūs , nesinori mokėti 70 EUR . O jei neprireiks ?

Dusia, žiūrėk kaip su tuo šaldytuvu:

"Laikyti šaldytuve (2 °C - 8 °C).

Negalima užšaldyti.

Išėmus iš šaldytuvo galima laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje ne ilgiau kaip 6 mėnesius. Kartą išėmus, atgal į šaldytuvą dėti nebegalima.

Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad vaistas būtų apsaugotas nuo šviesos."

Tai žinai, geriau už adrenaliną nieko nėra. Paprastai prie anafilaksinio trijulė būna: antialerginis, adrenalinas ir kortikosteroidas.
Aš visur tampausi su savim peną, jis du metus galioja. Bet juk gali sezonui nupirkti ampulę, ji nebrangi, ir kokiam tamsiukyje (sandėliuke, kur temperatūra ne aukštesnė nei 25) laikyt su švirkštu, dezinfekcine servetėle šalia, tik informuot, kad visi žinotų, kur yra komplektas. Kitam šiltam sezonui vėl naują nusipirksi. Tik visi injekciniai vaistai yra receptiniai.

Tai jei reakcija yra, skambini greitukei arba sodinat žmogų ir iki artimiausios ligonines vežat, informavę, kad greitukė pasitiktų pakeliui. Duodi antialerginį ir adrenaliną sukalat.
Mano dėstytojo akyse mirė paaugliukė, neatgaivino jis jos, greitukė pavėlavo. Jis savo mišką valė, o šalia prie upės paaugliai linksminosi. Sako, matau, kad mergaičiukė rankom mosikuoja ir vėliau nukrito. Aš jau lekiu greičiausiai rėkdamas, kad skambintų greitajai, anie linksminasi, net nemato. Mergaičiukė, apsivėmė, apsikakojo, visi raukai atsipalaidavo staigiai - labai, labai ūminė reakcija buvo, kraujospūdis nukrito.... Gaila, bet mirė, jis dirbtinį darė. Greitukė atvažiavo po 20 min.

Kai man cvaktelėjo, tai patino gerklos ir pradėjo kristi krauspūdis, pradėjau svaigti. Vyras lėkė vos ne dirvonais iki 2 ligoninės nežinau kokiu greičiu, kiek mašina įstengė. Ir taip man pirmą kartą, įgėlę yra anksčiau vaikystėj ir vapsvos, ir bitės, ir kamanės, - nieko nebūdavo. Niekada nežinai, geriau apsidraust.
Atsakyti

Aš taip pat kaime ir šieną tvarkydavau, ir daržų begalės, ir karves perkėlinėt reikėjo. O dar močiutė pedantė...Tokia kur, kai kasi bulves, ji iš paskos atėjus patikrins  :D  Visi pagal amžių ir jėgas būdavom prie darbų pristatyti. Sėja, sodinimai, šienai, daržai, konservavimas.

Mano močiutė atsigerdavo tik vandeniu su uogiene, o mes labiausiai mėgdavom gryną šulinio vandenį, labai skanus buvo pas močiutę.

Ko tik nedarydavo: uogienės, konservai, kompotai, džiovintos uogos, grybai, sūdyti grybai ir sūdytos rūgštynės, vaistažolės.... Visko daug, sau, šeimai, artimiems, giminėms, prieteliams.

Atsakyti
Dėkui Pou , viską labai puikiai išaiškinai 4u.gif
Mano vaikams ir mano MB viskas pasakyta. Kas tai yra mačiusi savo akimis vaikystėje . NeDuokDieve.
Bitės ne vilkai , nepuola. Bet jei užmins prie prūdelio , ar ant dobiliuko tupinčią ... Ir jaunas žmogus gali net nežinoti , kad tokia reakcija . Mano dukrytė alergiška , kyla temperatūra, tinsta veidas... Tai kai ji atvažiuoja aš jos be galvos apdangalo į sodą neleidžiu . Ir pati pas bites neinu . Nes reakcija gali būti ir stipresnė ax.gif

Atsakyti

Dėkui Pou , viską labai puikiai išaiškinai 4u.gif
Mano vaikams ir mano MB viskas pasakyta. Kas tai yra mačiusi savo akimis vaikystėje . NeDuokDieve.
Bitės ne vilkai , nepuola. Bet jei užmins prie prūdelio , ar ant dobiliuko tupinčią ... Ir jaunas žmogus gali net nežinoti , kad tokia reakcija . Mano dukrytė alergiška , kyla temperatūra, tinsta veidas... Tai kai ji atvažiuoja aš jos be galvos apdangalo į sodą neleidžiu . Ir pati pas bites neinu . Nes reakcija gali būti ir stipresnė ax.gif

Aš kažkada kaime pievomis nuo kalno lėkdama bitei geluonį užmynus nuroviau. Nei bitutė sureagavo, nei aš iš to greičio. Tik galvoju, ko taip pirštą diegia. Žiūriu, bitukės dupcės pusę nurautos mano piršte styro. Matyt, užmyniau, ji įgėlė, bet aš toliau nulapatojau lėkdama, o ji vargšė petrūko perpus.

Ir gerai sakai, dabar dobiliukuose, lauko gėlėse dūzgia bitės kaip reikalas, gali ir nepastebėt. O gal kokiais saldžiais kvepalais pasikvepinus mergikė sudomins, pradės suktis aplink, netyčia mosikuosis gindamasi ir gaus bučkį.

Atsakyti
Obidna,pavėlavau į Lidlą hortenzijų.Balta dar viena buvo likųsi,bet turiu tokių,jau pradeda žydėti.O va Vanila,turiu tik vieną. ax.gif
Pasijautė darbuotojų trūkumas.Dirba tik dvi kasos,eilės nežmoniškos.Jau norėjau palikti vežimėlį,bet apsauginė dėbtelėjo taip į mane.Nu galvoju gal atstovėsiu?Už manęs vyriškis pakėlė vėją,kur kasininkės?Sako apsauginė nėra kas dirba.Privežta latvių,negali sėsti į kasą,nemoka kalbos,tai tik prekes krauna.Įsitikinau tikrai,nuėjau prie vienos klausiu gal dar turi hortenzijų?Atsako man latviškai-rusiškai. bigsmile.gif Tai Lidlas Latvių geriau moka??????? blink.gif
Pasiskyniau dar aviečių,yra dar žalių,jei neišdegs? bigsmile.gif Vyšnes palikome trečiadieniui,dar yra raudonų.Bet tokios didelės uogos,palyginus su sodybos. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar sodyboje debesys,gal šimtas paukščių tupėjo ant laidų ir virš kaimyno sodo skraidė.Toks debesys užskridęs sodan nieko nepaliktų.Kaimynas iš kažkur gavo šautuvą.Užteko vieno šūvio dingo visi. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui Indrida už saulėtus pusryčius.
Nežinau , kas mane taip veikia , gal karštis - miegu kaip kūdikis... vasara visada keldauvausi 6 ar 6,30 ir be jokio žadintuvo . O dabar 7,30 sunkiai lipu iš lovos smile.gif kaip jaunystėje biggrin.gif
Reikia šią savaitę ištrūkti iki kaimo . Palaistyti agurkus lauke iš šitnamyje ir nuskinti . Kitaip numirs. Šeštadienį važiuosim į Lietuvos pakraštį kapų šventė bambizų kapinėse ... taigi savaitgalis patrupintas.
Muka , kaip MB sveikatos ? O tau pačiai kažkas su stuburu , skauda ? , kad tokias procedūras prirašė . Kai būname Birštone, tai po vienų mankštų baseine prašo nesėsti apie valandą ... Man gerai po jų būdavo smile.gif
Patikrinus Gismeteo , lietaus nežada ... na 0,3 ar 2 mm tai čia rasa ne lietus ... Ir dvi savaitėas priekį visada virš 20 .
Labai geras JL straipsnis FB. Kas biški domisi , galit paskaityti ...
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 liepos 2021 - 09:02