naktis rami,anei cypt nokdaunas grynas.
O pries rungtynes taip siautejo,kad jau ir uspakajoncu sakiau gersiu,kad negirdet naktinio bludinimo.Bet po fiasko visi vare tylus,apsibliove namo.
Diena kaimyne klause ar ziuresim futbola,sakom,o kaip gi,nors ne labai as ten ziurejau,man laiko gaila.Po pirmo golo isejo kaimyne i kiemeli su dviem vyrais,patriuksmavo,po rungtyniu net sviesos nebedege,gult nuejo anksti
Jei kokį stiklainuką pasidarau , tai buna mėsos marinavimui ir kepimui .
Uogienių nevalgom raudonus ir geltonus paliksiu gamtai , juodus sušaldysiu . Gal kokteiliams išsiveš vilniečiai?
Jei nenudžius šparaginės marinuosiu. Mano abu kūdikiai mėgsta. Šaldysiu mažai , pernai labai daug turėjom , atsivalgėm iki negaliu . Agurkų paraugsiu , kopūstus raugiam visą žiemą . Kiek dviems dieduliams tereikia
Braškių įkišau kelis maišelius, gerai būtų mėlynių nusipirkti Nes aš tai jau nemėlyniausiu
AA dėkui už patarimus.
Pietums kepu cukgeli ( cukininjų plokštainis ) , su lėtai kepta jautiena, imesiu daugiau čiliuko . Mes mėgstam aštriai .
Atsimenu ir as kiek visko zmones gamindavo,kokia panika del sieno dziovinimo budavo ir kiek fiziskai dirbdavo.Nors nesakau kad tas blogai.
Ištvermės turiu kaip bėris
Iki 40 metų sakiau rankų į žemę nekišiu
Bet kaip ten sako : mergą gali iš kaimo ištraukti , o kaimo iš mergos ne
Ir uogienių privirus per gyvenimą, ir kompotų pridariusi
Dabar nereikia
Pou , tu tos srities žinovė : ką man nusiprikti nuo bičių alergijos kaimui ? Turiu dabar tik geriamų vaistų . Adrenalino pasibaigė galiojimas, pridaviau . Galvoju nusipirksiu naują ampulę , bet vaistininkė pasakė , kad reikia laikyti šaldytuve. Ten išvažiuojant elektrą išjungiam dėl saugumo . Senas namas ... Taigi šaldytuvas atpuola .
Mes nealergiški - bet jei kažkas iš svečių sureguos ? Norėčiau saugiau gyventi . Tie vienkartiniai švirkšai labai brangūs , nesinori mokėti 70 EUR . O jei neprireiks ?
Kokio rusisko dimedrolio negali gaut? Jis gana staigiai suveikia.Tie allegros ir kiti trecios kartos jie gan letai rezorbuojasi.
Uogienes man atrodo kazkoks nesamoningas produktas.Kam jo isvis reikia?O kompotas tai gert gi skirtas.
skanu visai.
Pou , tu tos srities žinovė : ką man nusiprikti nuo bičių alergijos kaimui ? Turiu dabar tik geriamų vaistų . Adrenalino pasibaigė galiojimas, pridaviau . Galvoju nusipirksiu naują ampulę , bet vaistininkė pasakė , kad reikia laikyti šaldytuve. Ten išvažiuojant elektrą išjungiam dėl saugumo . Senas namas ... Taigi šaldytuvas atpuola .
Mes nealergiški - bet jei kažkas iš svečių sureguos ? Norėčiau saugiau gyventi . Tie vienkartiniai švirkšai labai brangūs , nesinori mokėti 70 EUR . O jei neprireiks ?
Dusia, žiūrėk kaip su tuo šaldytuvu:
Aš taip pat kaime ir šieną tvarkydavau, ir daržų begalės, ir karves perkėlinėt reikėjo. O dar močiutė pedantė...Tokia kur, kai kasi bulves, ji iš paskos atėjus patikrins Visi pagal amžių ir jėgas būdavom prie darbų pristatyti. Sėja, sodinimai, šienai, daržai, konservavimas.
Mano močiutė atsigerdavo tik vandeniu su uogiene, o mes labiausiai mėgdavom gryną šulinio vandenį, labai skanus buvo pas močiutę.
Ko tik nedarydavo: uogienės, konservai, kompotai, džiovintos uogos, grybai, sūdyti grybai ir sūdytos rūgštynės, vaistažolės.... Visko daug, sau, šeimai, artimiems, giminėms, prieteliams.
Mano vaikams ir mano MB viskas pasakyta. Kas tai yra mačiusi savo akimis vaikystėje . NeDuokDieve.
Bitės ne vilkai , nepuola. Bet jei užmins prie prūdelio , ar ant dobiliuko tupinčią ... Ir jaunas žmogus gali net nežinoti , kad tokia reakcija . Mano dukrytė alergiška , kyla temperatūra, tinsta veidas... Tai kai ji atvažiuoja aš jos be galvos apdangalo į sodą neleidžiu . Ir pati pas bites neinu . Nes reakcija gali būti ir stipresnė
Dėkui Pou , viską labai puikiai išaiškinai
Mano vaikams ir mano MB viskas pasakyta. Kas tai yra mačiusi savo akimis vaikystėje . NeDuokDieve.
Bitės ne vilkai , nepuola. Bet jei užmins prie prūdelio , ar ant dobiliuko tupinčią ... Ir jaunas žmogus gali net nežinoti , kad tokia reakcija . Mano dukrytė alergiška , kyla temperatūra, tinsta veidas... Tai kai ji atvažiuoja aš jos be galvos apdangalo į sodą neleidžiu . Ir pati pas bites neinu . Nes reakcija gali būti ir stipresnė
Aš kažkada kaime pievomis nuo kalno lėkdama bitei geluonį užmynus nuroviau. Nei bitutė sureagavo, nei aš iš to greičio. Tik galvoju, ko taip pirštą diegia. Žiūriu, bitukės dupcės pusę nurautos mano piršte styro. Matyt, užmyniau, ji įgėlė, bet aš toliau nulapatojau lėkdama, o ji vargšė petrūko perpus.
Ir gerai sakai, dabar dobiliukuose, lauko gėlėse dūzgia bitės kaip reikalas, gali ir nepastebėt. O gal kokiais saldžiais kvepalais pasikvepinus mergikė sudomins, pradės suktis aplink, netyčia mosikuosis gindamasi ir gaus bučkį.
Pasijautė darbuotojų trūkumas.Dirba tik dvi kasos,eilės nežmoniškos.Jau norėjau palikti vežimėlį,bet apsauginė dėbtelėjo taip į mane.Nu galvoju gal atstovėsiu?Už manęs vyriškis pakėlė vėją,kur kasininkės?Sako apsauginė nėra kas dirba.Privežta latvių,negali sėsti į kasą,nemoka kalbos,tai tik prekes krauna.Įsitikinau tikrai,nuėjau prie vienos klausiu gal dar turi hortenzijų?Atsako man latviškai-rusiškai. Tai Lidlas Latvių geriau moka???????
Pasiskyniau dar aviečių,yra dar žalių,jei neišdegs? Vyšnes palikome trečiadieniui,dar yra raudonų.Bet tokios didelės uogos,palyginus su sodybos.
Labas rytas.
Vakar sodyboje debesys,gal šimtas paukščių tupėjo ant laidų ir virš kaimyno sodo skraidė.Toks debesys užskridęs sodan nieko nepaliktų.Kaimynas iš kažkur gavo šautuvą.Užteko vieno šūvio dingo visi.
Dėkui Indrida už saulėtus pusryčius.
Nežinau , kas mane taip veikia , gal karštis - miegu kaip kūdikis... vasara visada keldauvausi 6 ar 6,30 ir be jokio žadintuvo . O dabar 7,30 sunkiai lipu iš lovos kaip jaunystėje
Reikia šią savaitę ištrūkti iki kaimo . Palaistyti agurkus lauke iš šitnamyje ir nuskinti . Kitaip numirs. Šeštadienį važiuosim į Lietuvos pakraštį kapų šventė bambizų kapinėse ... taigi savaitgalis patrupintas.
Muka , kaip MB sveikatos ? O tau pačiai kažkas su stuburu , skauda ? , kad tokias procedūras prirašė . Kai būname Birštone, tai po vienų mankštų baseine prašo nesėsti apie valandą ... Man gerai po jų būdavo
Patikrinus Gismeteo , lietaus nežada ... na 0,3 ar 2 mm tai čia rasa ne lietus ... Ir dvi savaitėas priekį visada virš 20 .
Labai geras JL straipsnis FB. Kas biški domisi , galit paskaityti ...
Gražios dienos