Sakiau nereikia jokiu mieliu i gira,tesiog medus,grudai arba ju extraktai ir razinos.Razinos turi laukiniu mieliu .
O actas kuo blogai ,tai tesiog skirtingas fermentacijos laipsnis.
O musu karta tai dar turetu isgyvenima gerai prisiminti.Jau mums tai pindesys turetu greit issiinstaliuot is sistemos.Mes dar prisimenam ne tokius tobulus laikus
Luety,čia visiems reikia lietaus. Vakar ėjo pro šalį debesys...........
Šiandien sekmadienis,organizmas jaučia.Visai nėra sveikatos dirbti.Papjovėme abu žolę iš ryto.Dabar gulinėjimas.Žolyčių tvarkymas.O darbų.................... Žirnių kibirą išglaiudžiau prie tv.Kirmelėti,seniai tokie nebuvo.
Užraugiau agurkų žiemai , biški vyšnių į kamerą ikišiu. Nedaug šiemet, MB gerai išgenėjo pernais. Buvo kokie 2 kibirai nuo vieno medžio. Tiek nereikia mums. Vyno nebedarau... negeriam naminio . Pūkuta vyšnia ko nesuvalgau nubyra... Nežinau ką su ja daryti . Norėčiau agrastų marmalo pasidaryti , bet čilių neturiu dar ... Gal reiks nusipirkti ? taip visiems patiko , mėsai marinuoti gerai ir kaip padažas prie mėsos ar prie grikinių blynų.
Pas mane irgi žirniai žiauriai sukirmyję. O sėjau labai anksti .
Vaikystėje laukdavau gerų dienų - galima maudytis būdavo ... dabar laukiu lietaus kaip keičiasi pasaulis ...
Užraugiau agurkų žiemai , biški vyšnių į kamerą ikišiu. Nedaug šiemet, MB gerai išgenėjo pernais. Buvo kokie 2 kibirai nuo vieno medžio. Tiek nereikia mums. Vyno nebedarau... negeriam naminio . Pūkuta vyšnia ko nesuvalgau nubyra... Nežinau ką su ja daryti . Norėčiau agrastų marmalo pasidaryti , bet čilių neturiu dar ... Gal reiks nusipirkti ? taip visiems patiko , mėsai marinuoti gerai ir kaip padažas prie mėsos ar prie grikinių blynų.
Pas mane irgi žirniai žiauriai sukirmyję. O sėjau labai anksti .
Vaikystėje laukdavau gerų dienų - galima maudytis būdavo ... dabar laukiu lietaus kaip keičiasi pasaulis ...
O pas mus visi laukia futbolo.Iki jo dar 2-3val.o gatvemis plaukia minios i pabus,uzsiimt viduj vietos Eina jau apsile,ytariu,kad dauguma jau nebematys futbolo,atsibus ant galo. Sunki naktele laukia,lauke bus daug triuksmo sianakt
Labas rytas.
Nepatik4site nieko nenuveikiau toks silpnumas buvo užėjas tik išsiglaiudžiau žirnius, sėjau vėliau bet labai mažai sukirmyjusių. Dar vieną zyzyklę žolių uždėjau, vingiorykštės parinkau hidrolatui, ir gauromeąio arbatai. Radau rugių lauke vosylkų šiek tiek parinkau ir jų bet ne daug nes svilino bais. Agurkai lauke prasidėjo ale rankos nekilo rinkti šiltnamis taip ir liko nelaistytas numarinsiu viską šiemet su savo tingėjimu Ryt į Mažeikius anskti ryte MB teta mirė sakiau nors ant mišių ir išlydėti, viena iš tetų kuri mane šiltai priėmė iš kart...
Sakote apokalipsė mano uošvienė prisiminė, kaip jos tėvelis pasakodavo apie pasaulio pabaigą, kad žmonės verks sutikę vienas kitą, bus taip išmirę visi... Na nežinau ar galvosiu apie tai ar ne kas dievo sumanyta taip ir bus
Geros dienos
Nepatik4site nieko nenuveikiau toks silpnumas buvo užėjas tik išsiglaiudžiau žirnius, sėjau vėliau bet labai mažai sukirmyjusių. Dar vieną zyzyklę žolių uždėjau, vingiorykštės parinkau hidrolatui, ir gauromeąio arbatai. Radau rugių lauke vosylkų šiek tiek parinkau ir jų bet ne daug nes svilino bais. Agurkai lauke prasidėjo ale rankos nekilo rinkti šiltnamis taip ir liko nelaistytas numarinsiu viską šiemet su savo tingėjimu Ryt į Mažeikius anskti ryte MB teta mirė sakiau nors ant mišių ir išlydėti, viena iš tetų kuri mane šiltai priėmė iš kart...
Sakote apokalipsė mano uošvienė prisiminė, kaip jos tėvelis pasakodavo apie pasaulio pabaigą, kad žmonės verks sutikę vienas kitą, bus taip išmirę visi... Na nežinau ar galvosiu apie tai ar ne kas dievo sumanyta taip ir bus
Geros dienos
labas rytas,
gal baikit. Kas per mintys, kokios nuotaikos, baisu.
Jūs ką-pozityvą išlydėjot ir duris užsirakinot? Kokios mintys, baimės į priekį?
Kas negerai? Gyvos, palyginus sveikos. Artimieji su jumis. Vaikai gyvenimus kuria. Kas ne taip? Bijosit avansu? Baigiat. Kas bus neišvengiama išgyvensim. Jei reikės kažką negero sužinot -sužinosit tuo laiku, kada reikės. Kam save kankinat tuo ko nėra. Ko bijot į priekį?
Mergaitės, prisimenat. NOSĮ AUKŠTYN, PAPUS PIRMYN, PLUNKSNELES PASIKEDENAM IR PIRMYN PER GYVENIMĄ.
gal baikit. Kas per mintys, kokios nuotaikos, baisu.
Jūs ką-pozityvą išlydėjot ir duris užsirakinot? Kokios mintys, baimės į priekį?
Kas negerai? Gyvos, palyginus sveikos. Artimieji su jumis. Vaikai gyvenimus kuria. Kas ne taip? Bijosit avansu? Baigiat. Kas bus neišvengiama išgyvensim. Jei reikės kažką negero sužinot -sužinosit tuo laiku, kada reikės. Kam save kankinat tuo ko nėra. Ko bijot į priekį?
Mergaitės, prisimenat. NOSĮ AUKŠTYN, PAPUS PIRMYN, PLUNKSNELES PASIKEDENAM IR PIRMYN PER GYVENIMĄ.
Labas rytas,
labai pritariu Atei. Gyvenat dabar. Jei jau mirsim, tai mirsim. Bet tik dabar nesėdėkim ir nelaukim tos mirties. Yra dar kuo džiaugtis.
Muka, jei blogai jauties, tai ir nesiplėšyk. Skanių agurkų ir turguj yra, jei kas. O šiltnamis kartais visaip sugroja, gal kaip tik, mažiau ten nosį kaišiosi per karščius, daugiau derliaus turėsi.
Aš visą savaitę baisiai kankinuosi su dantimis ir žandikauliu, bet jau iki ašarų ir iki narkotikų. Šiandien tikiuosi, kažkiek pagelbės.
Tai vakar valandai nuvažiavom į sodą. Šiltnamis apaugęs, bet bumbulų daug kadaruoja. Lapai nenugenėti, duoda šešėlį ir liuks. Dar apdažius visą šiltnamį baltai, bet jis plėvelinis, tai negaila, svarbu ne taip kepina. Iš daržo agurkų maišelioką priskabiau ir namo. Nes saulėj uždraudė būti.
Kai pasveiksiu, šiltnamį sutvarkysiu, baisiai čia. Ir tu taip pat, ateis noras ir jėgos - sutvarkysi. Bogai jauties, knygą į rankas ir į pavėsį skaityt.
Ate42 pritariu 120 pr
Gyvenkim , o ne sėdėkim užsidarę ir bijokim
Manęs vaikystėje niekas pasaulio pabaiga negązdino Bijo tie seni žmonės numirti , palikti pasaulį , tai nori , kad pasaulis pasibaigtų su jais kaip ten V.Visockis dainavo - chodit sluchi tut i tam ...
Muka užauojauta dėl tetulytės
Vakar futbolą laimėjo mano italai !!!!!
Luety tu gyva ?
O kaip norėčiau Italijon Skanus vynas, nuostabūs sūriai , neskubus gyvenimo tempas ...
Man jau šiandien reikia imtis darbų už kuriuos pinigus moka O tai vis bitės, kaimas ir tt. Ir dar medutį išvežioti . Vakare su drauge sutarę kavinukėj prisėsti Nėra laiko pasaulio pabaigai
Vakar pirmą kartą paliejau pomidorus trašom . Nuo sodinimo nebuvo nieko gavę apart vandens. Mačiau vienam krūmui trūksta kalcio . Reikės nusipirkti trašų ir papurkšti . Bet gal nuo karščio nepasisavina ? Žiedų pabarstyta, bet bus nemažai ... O padažų nereikia nei stiklainio , kažin ką su jais veiksiu ? tik džiovinsiu ...Vieniteliai kurie sueina žiemą .
Dusia, o nenori pabandyt savo sultyse? Nublanširuoji, nulupi odelę, dedi į stiklainiukus, paspaudi, sudedi stiklainiuką pilną, sulčių išsiskiria savų. Tuomet dedi į puodą ir sterilizuoji. Kitos sako nieko nededa, vos druskos, kitos deda kaip aš, man taip skaniau - į puslitrį ar trijų ketvirčių dedu arbatinį (teisingiau net kavinį) šaukštelį druskos ir cukraus, kiti ar deda acto a.š., aliejaus a.š. Aš dariau įvairiai, man su druska, cukrumi skaniausiai. Bet dar nuo pomidorų veislės priklauso - vienį rūgštūs, kti saldūs. Skanu įdėti mažiuką gabaliuką česnako, pertražolių, bet man skaniausia be nieko.
Mano anyta pomidorus iš reikalo valgo (įdomus požiūris, bet tiek to). Tačiau šie jai patiko ir šiemet augina pomidorų nemažai tokiam konservavimui. Labai natūralus skonis. Galima be nieko sukirsti atsigaivinimui, galima kaip garnyrą, sriubai, troškiniui - viskam tinka, neužmuštas pomidoro skonis.
Sakiau gal 50 vnt. pasidarysiu šiemet, kitokių nedarysiu. Anksčiau ir su želatina dariau, ir šiaip marinuodavau.
Tad šiemet tokie pomidorai, marinuoti ir rauginti agurkai ir psio. Burokėlių yra pernykščių tiek sriubai, tiek košė, kopūstų košę šiai metais dariau, atsivalgėm. Tad va tiek bus to darymo. Gaila, nėra obuolių, sulčių išgeriam nemažai, bet nėra ir nereikia. Braškių nusipirkom, sukišau į šaldiklį. Vyšnių ir aviečių uogienės yra pernykštės.
Kaitros metu svarbu ,kad ausinimo skystis gerai teketu ,todel reikia laikyt vamzdzius kiek galima placiau ,visokius patinimus sutraukti kokiu zyrtek,kad skysciai nestagnuotu.
Astrieji chili suaktyvina kraujotaka, mazina skausma.