Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Į butelius nuo vyno įpilu parūgusios uogienės ar saldaus vyno - na kad kvapas ir biški graduso būtų ir sukabinu sode . Kuo ankščiau pavasarį tai padrai , tuo geriau . Gali sugaudyti motinas. O rudenį kaip jau jų daug , tai tokios gaudyklės nelabai ką padeda.
Žiemoja tik motinos . Ir pežiemojusi motina gali užveisti iki 25 000 šeimą.
Atsakyti

Į butelius nuo vyno įpilu parūgusios uogienės ar saldaus vyno - na kad kvapas ir biški graduso būtų ir sukabinu sode . Kuo ankščiau pavasarį tai padrai , tuo geriau . Gali sugaudyti motinas. O rudenį kaip jau jų daug , tai tokios gaudyklės nelabai ką padeda.
Žiemoja tik motinos . Ir pežiemojusi motina gali užveisti iki 25 000 šeimą.

Reiks kabinti, dabar dar jų nedaug pas mus, aišku, motinų nesugaudysim, bet šeimas susilpninsim. Apie saldų vyną nepagalvojau. Reiks kokių pasidairyt nebrangių parduotuvėj ir pavaišint. Ačiū!

Atsakyti
Plauksime Lakajos upe plius bus ežeru 5 km. Nežinau kaip čia klipatų kompanijai seksis unsure.gif MB su koja draugę irgi tik ką iš langetės, kitas draugas po akių operacijos, kitam venos užkalkėjusios kojų, aš su svoriu nemenku na žodžiu matysime kaip čia bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 07 07, 10:28)
Plauksime Lakajos upe plius bus ežeru 5 km. Nežinau kaip čia klipatų kompanijai seksis  unsure.gif MB su koja draugę irgi tik ką iš langetės, kitas draugas po akių operacijos, kitam venos užkalkėjusios kojų, aš su svoriu nemenku na žodžiu matysime kaip čia bus  4u.gif

Smagu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Viskas bus gerai !
Atsakyti

Labas rytas.

Nėra lietaus normalaus, nėra vėsumos anei kiek. Padundėjo dangus, išgręžė servetėlę ant kiemo ir tiek tos drėgmės. Tik tiek gerai, kad neturiu ką daug laistyt - vieną rožę ir dvi šilauoges. Braškių uogų nėra, tai užteks vandens tiek kiek iš dangaus gaus. Vakare gal žolę pašienausiu, reik bent kartą per savaitę  brūkštelt su žoliapjove. O šiaip ką, važiuosiu po statybinių prekių pardę pasižvalgyt. Reikia šio to laukui ir namams.

Gal galiu paklaust?.. Neįsižeiskit :4u:​ Skaitau vis ir niekaip nesuprantu kas pas Ingridą tas "šanūkas" 🤦‍♀️ Šuniukas ar anūkas? 🤔

Atsakyti
Ex,kadangi anuku neturime(atsiprasau uz nosines,rasau is buto,ner lietuvisku raidziu)tai mb idejo suniui varda,sanukas. biggrin.gif biggrin.gif Sanukui nepraeina akyte,ves siandien pas veterinoriu. blink.gif Ir mano kompresai nepadejo. ax.gif
Atvaziavau i miesta ir uz galvos sussiemiau avieciu luzta sakos,jokio misko nebus,o saldzios,kaip medus.O kvapnios,vasarines .O dar kiek zaliu.Kiba vyna gaminti?Pukuota vysnia sakos iki zemes nulinke.Pavasari dziuvo sakos,galvojau numirs.O ji matyt paskaiciavo,kad neismaitins. mirksiukas.gif APLIPE sakos.Jau po savaites ir velyvos bus sunoke.Nu is tu reiks tikrai vyna gaminti.Anksciau dar kompotus virdavau.Jau ir sodyboje vakar paskyniau vysniu,net pauksciai nebe speja nulesti. mirksiukas.gif Nezinau kaip bus su melynemis?Mazoji megsta vienintele uogiene. mirksiukas.gif
Dusia,na bet jei susitvarkysime,ilgam gal?Jei vel ko neprisigalvosime?Gal sugalvosime serviza isnuomuoti,dabar stovi be naudos.Nors mb sako gerai savo masinas pasitvarkyti,na dar kas is pazystamu papraso.
Palindau po dusu,laukia kelione,net i paskutini masaza nebe nuejau. ax.gif
Mieste vynuoge is proto eina,mb apgenejo siandien.Sakau ar laikas?Bet jis sako mazos bus uogos? mirksiukas.gif
Vaikai suprogramavo kondicionieriu,dar budami mieste ijungsime,grisime jau i atvesusius namus.Jega ne tik masinose,bet ir namie dabar. mirksiukas.gif
Viskas skrendu,iki. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 07 liepos 2021 - 13:37

Man vyšnių uogienė uogienių cukrumi labai skani. Rūgštoka, neskysta. Ir aviečių. Kitos uogos skanesnės šaldytos, jei ne sezono metu, o visos uogos skaniausios šviežios.

Ingrida, nelabai gerai, kad vynuogę apgenėjo - turi būti vėsu... Pavasarį tai nusiverkia vynuogė, nežinau kaip vasarą. Mano krikšto tėtis užsiima su vynuogėmis, tai įkalęs, kad turi būti lauke vėsu, kitu atveju nukenčia vynuogė.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 07 07, 08:28)
Plauksime Lakajos upe plius bus ežeru 5 km. Nežinau kaip čia klipatų kompanijai seksis  unsure.gif MB su koja draugę irgi tik ką iš langetės, kitas draugas po akių operacijos, kitam venos užkalkėjusios kojų, aš su svoriu nemenku na žodžiu matysime kaip čia bus  4u.gif

Labos, 4u.gif 4u.gif

nu ne kas,Muka,jei tokia klipatu kompanija susirinks,daznai gireikia kelt baidare per koki medi nulinkusi,ar per kokia sekluma brist salia baidares.Nu gal pasveiksit iki to plaukimo.
Plaukiau senai,neatsimenu kokia upe,tik paskui per abejus Lakajos ezerus plaukem.Iki siol atmenu,koks ezero vanduo bauginantis,prizeles visokiu zoliu,ikristum ir nugarmetum.Siaip as nei vandens,nei misko paukstis,man ant zemes geriausia. biggrin.gif biggrin.gif
Lidla tolima aplankem,chrizantemu pigiu radau,o ju neturejau.
Pas mane zydi levandos jau,o kalijos dar tebezydi,dar medetkos,jas vis apskabau dziovinimui,goshtauto gele raudonai zydi,dar kazkokios smulkios raudonos ir mano vienintele roze,gavus skiesto vistu marmalo eina is proto nuo ziedu.Jei busiu gyva,sodinsiu dar kelias rozes salia sitos ir labai noriu raganes salia musu trobeles.
Zydi mano sparagines,lauksiu anksciu,naujovisku,tikru shparaginiu. biggrin.gif biggrin.gif
As,kai mazai darzo turiu,tai kasdien paravineju zoles ir man nereikia ikrist i vagas ir kankintisbet as mazai ir turiu.
Pas mumi truksta tik silumos,saules siemet,o dregmes pakanka.Atrodo iki sestadienio nelis,bus sauleta,tai pomidoru tikrai turesiu daug,Rausvu jau yra nemazai.
Atsakyti

Labas rytas.

Dekui, Ingrida, dabar jau žinosiu apie Šanuką. Idomus, negirdėtas vardas. Ar buvot su šuniuku vet klinikoj? Kaip sekėsi? Turėtų pasveikti akytė, tik reik tinkamų vaistų gydymui.

Mano šuniukas nedidukas, katės ūgio, paprastas kieminukas, nebejaunas, jau ne bet koks maistas įtinka, tai to nenori, tai ano.. O gal liūdesys jam. Labai buvo prisirišęs prie savo šeimininko, labiausiai jį mylėjo, ant jo rankų nuo mažens užaugo. Grįžtu namo, išlipu iš mašinos, o šuniukas laksto aplink mašiną, tai prie vienų durelių, tai prie kitų, loja, laukia kol šeimininkas išlips. Nesulaukia.. Ir taip kaskart.. Graudu. Ir labai sunku tai matyt.

Raganės prie namų irgi norėčiau, bet nerasiu jai tinkamos vietos, visur aplink namus aukšti medžiai, pavėsis, nėra saulės, raganei nepatiks, nežydės. Turiu prie namo pasisodinusi kažkokį gražiai žydintį ir kvapnų vijoklį, nu bet menkai žydi, irgi pavėsyje auga prie įėjimo, vos kelis žiedus išspaudžia. O toks jis man gražus. Kažkada pirkau medelyno aikštelėj.

Atsakyti
Labos smile.gif
Man nuo kito antradienio procedūros tipo temps kaklą paskui sėdėti 1 val negalima o kur dingti poliklinikoje na nepakenčiu aš tokių gydymo metodu jklmn na paguldytu ambulatoriškai padaro eilę procedūrų tuomet gal žmogus negrįžtų po 2-3 mėn. su ta pačia problema unsure.gif Žinia eik privačiai viskas bus kitaip...
Luety na nepasveiks nei Mb nei aš numesiu svorio tongue.gif bet kompanija linksma tai manau kaip nors ax.gif
IngridaB o ar palnegvėjimą pajutai po reabilitacijos, kaip rankos ar tirpsta?
Pou MB pasakiau apie vynuoges anas irigi išgenėjo per karščius net nustebo kad negalima genėti tokiu metu smile.gif Nors šiemet net ir vynuogių nebus dvi iššalo nerodo gyvybės o kitos labai silpnos ai pas mumi kaip ne pas visus užtai obuolių bus jeigu obelys pačios neatsikratys nes mėto labai obuoliukus.
Ex dėl šuniuko net ašara nuriedėjo verysad.gif
O tas vijoklis kartais ne kamsis ?
vartotojo įkelta nuotrauka
Raganių turiu bet jos per tankiai susoditos tai šiaušalas reiks jas kitą met paskirstyti ax.gif
Tiesa kada pažiūrėjau pomidoryną ir ką radau EX raudona citrina 4u.gif mažu čia tavo ax.gif ? Dar Gonziko dryžis ai dar ATE geltonasis slyvinukas 4u.gif
Geros dienelės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 08 liepos 2021 - 06:35
Labas rytas,
Plaukti baidarėmis smagu 4u.gif Mums nereikėjo nei karo išlipti . Vienoj vietosj buvo pastrigimas, bet kažkas iš kitos kompanijos stumtelėdavo baidares smile.gif Būtų tekę MB iššokti.
Ežerais plaukti nuostabus grožis ax.gif Ir svarbaiusia plaukiant ant vandens visai nebūna karšta. Prie Lakajų ežerų esu buvusi kažkada... senai , su mažais vaikais. Kai turim sodybą mažiau bekeliaujam. O tai yra sodybos minusas.

Ex imk 4u.gif
Laikas ramina ... Kaip mane mokė protingos knygos - reikia dėkoti užtai ką turėjai , kiek gėrio gavai , o ne liūdėti , ko netekai ... lengva parašyt sunku padaryt .
Muka, kamsis labai medingas ? Ar kitaip vadinasi lastūnė ? man labai panašūs augalai ...
Neturiu kur susodinti raganių . Mūsų namukas medinis , MB neleidžia , kad joks augalas glaustusi ... gadina sienas jam .
Na dėl žydėjimo - tai ir pas mane be šalavijų žydi rožė, medetkos, levandos.
Rožė kartais gauna kokį kibirą vandens ax.gif Daugiau neneoriu rožių ... Aš kaip mažasis princas, man gana vienos smile.gif
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 liepos 2021 - 07:13
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Ex,pusžentis nuvežė pas veterinorių.Persibrėžęs akytę.Lašina dukra vaistus,jau šį rytą geriau. wub.gif
Nu va sugadins mb vynuogę. bigsmile.gif
Vakar alergija kad šoko gal nuo karščio?Rankos niežėjo iki pirmos nakties.Atsikėliau akys užtinę.Nenoriu kišti nosies laukan.Pradariau duris kad tvokstelėjo karštis ir bimbalai......Rankos tirpsta.Na apmažinau darbus,tai šiek tiek ir geriau.Jei tik padirbu daugiau atitinkamai ir rankos duoda savo signalą. ax.gif
Atsakyti