Labusenkos,ponichkos,
nurinktos paskutines braskes,o antrametes net MB nurove,nes nelijo siandien,o be to ir zeme minksta,gerai raunasi.Reiks itrest,bus svogunams is rudens.
Antros bulves jau dygsta,skaiciau sodininku UK grupej FB,ka jie seja po svogunu,tai dauguma bulves,o vietoj bulviu-morkas,spinatus rudeniui.Zodziu nesuklydau bulves sodindama.
Pradejo viena sene vista det savo dvitrynius,niekas mityboj nepasikeite,bet jauciu pasivaiksciojimas po sodeli ir pasportavimas kasant,ieskant slieku,padejo.Pamatytumet,kaip jos laukia musu ryte,lipa i dureles aptvaro,zino,kad gaus ikvept gusi laisves.Virsdamos varo lauk,o pries savaite,galejai palikt atviras aptvaro duris-neiseidavo.Pirma kart net isnest kai kurias sugaudzius reikejo.
Greit supranta,kas gerai.
Nu jo,man ta viena vista kazkokia keista pasirode.Taip,kaip mazos mergaites po jaunosios kojom deliotu gel,taip ta vista,paima sapa ir deda eidama graziai i viena sona uz nugaros,po to i kita sona...bet tik ta viena diena,apie kokia 10 minuciu ji dare tuos fokusus.Sakau gal lizda sukt nori,peret?Bet lizdagatavi,gaidzio neturu/idomus buvo reiskinys.MB sako,isprotejo vista.
Turi augintiniu ir turi vaizdu.
As irgi durna,is pavasario isdygo tik dvi cukinijos,tai ne,atsejau dar is dvieju sykiu,ir kam man tiek.As nekonservuoju,nevalgom mes konservuotu.Siulau visiem cukiniju,nes turiu 5 parsiukus tokius,nu tai atvezk,neturim laiko atvaziuot...augink,ravek,laistyk priziurek,nuimk derliu ir dar i namus pristatyk.Kita met,jei gyva busiu dudki,dvi cukinijos ir amen.Braskiu irgi 1-2 lysves,tik i kibirus sesiu siltnamyje,tos sueina puikiai.
Mano zeme minksta,bet lauke morkos mazos,netinka joms kazkas,arba as nemoku augint,bet pasiteisino anksti pavasari siltnamyje.Sesiu is rudens dali,dali po nauju.Pakrasciukas netrukdo niekam,spejam suvartot iki agurku ir pomidoru.
Sianakt pas mus bus audra,nuo keturiu ryto,rodo,siaure vakaru vejas,perkunija,lietus.Vejas 48 mylios per val,tai kazkur apie 60-70km i val.Nemazas vejas.Uztaisem viska,siltnami uzdariau tik is vejo krypties puses,o is opozit puses palikau atviras duris.Gal nesikeis vejo kryptis.
Rubai iskalbti,ryte virtuve sveiciau iki sodo,MB su dulkiu siurbliu prasiejo,namai kvepia,ilsimes.