Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Ai ,nezinau man nei vistu nei biciu elgesys dar nerupi.
Vistik konservuoju.Nors ir baisiai jau ne cool.Ir svieziu darzoviu vos ne apvalius metus cia buna.
Siemet panasu kad pagaliau okru uzaugs.O tai nesisekdavo.Virsiu kreoliska gumbo biggrin.gif

Koks įdomus augalas, pasiskaičiau dabar.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 07 05, 12:58)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Muka" data-cid="72849601" data-time="1625475329"><div><p>Noriu 6 vartotojo įkelta nuotraukair dar po to liepų vartotojo įkelta nuotraukabaigėsi MB atsargos vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
Pau pas mane daržai dar ir grožiui vartotojo įkelta nuotraukanes landšaftas toks, kad iš visų pusių matyti, mažinti nelabai išeina nebent siaurinti bet manau ateis laikas visur bus žolė vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Šlaitinis sklypas? Oi, tai sodink gėles, toms bent pasidžiaugsi, jei daržovės nedera. O ir žolė labai gražiai atrodo smile.gif</p>

Yra nuožulnumas smile.gif Oi Pau turiu 2 rožynus, 3 įvažiavimo gėlynus, 1 baseiniuko gėlyną, kitas 30 metrų senobinis gėlynas ir dar spygliuočių ax.gif ai dar supilta kalniuką ( šulinį kasė tai su dukra sudėjome molį) kuris taip pat apželdintas unsure.gif durnė ane blink.gif pjanamos žolės apie 4 -5 arus.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 05, 13:00)
Ai ,nezinau man nei vistu nei biciu elgesys dar nerupi.
Vistik konservuoju.Nors ir baisiai jau ne cool.Ir svieziu darzoviu vos ne apvalius metus cia buna.
Siemet panasu kad pagaliau okru uzaugs.O tai nesisekdavo.Virsiu kreoliska gumbo biggrin.gif

Okrą valgome turkuose marinuota skani ax.gif
Tiesa o marinato receptuką gal išduosi ax.gif
Atsakyti
Nepavydžiu koncervavimo ax.gif
Medų atidedu 4u.gif
Stengiuosi marinuotus koncervus iškišti vaikams, sau pasilieku raugintus. Mūsų metuose cukrus ne gėris . Cholesterolis, kasa , kraujo spaudimas, sanarių skausmai ir visi kiti uždegimai organizme nuo jo ...
Pripjoviau glėbį raudonėlio , bus lėtai keptai šoninei ax.gif
Eisiu į pievas dar čiobrelio , šiaurinuose šlaituose bus pats tas.
Saulės nėr bet karšta...
Pou parašiau tau į AŽ.

Atsakyti

Nepavydžiu koncervavimo ax.gif
Medų atidedu 4u.gif
Stengiuosi marinuotus koncervus iškišti vaikams, sau pasilieku raugintus. Mūsų metuose cukrus ne gėris . Cholesterolis, kasa , kraujo spaudimas, sanarių skausmai ir visi kiti uždegimai organizme nuo jo ...
Pripjoviau glėbį raudonėlio , bus lėtai keptai šoninei ax.gif
Eisiu į pievas dar čiobrelio , šiaurinuose šlaituose bus pats tas.
Saulės nėr bet karšta...
Pou parašiau tau į AŽ.

Aš pomidorus savo sultyse darau, na dar druskos ir cukraus kiek įdedu, bet galima ir visai nieko nedėt. O agurkai marinuoti mano, tai taip, ten jau visko pridėta, va rauginti man skanu, bet vyras nevalgo, tai tik sau darau. Ypač skanu su bulvių koše, rūgpieniu.

Važiuosim šiandien gal liepukų, jei dar bus nepražydėje, ir čiobrelių.

Muka, bet gražu turėtų būti :)

Atsakyti
Ne kauno poniute, receptuko neisduosiu.Receptukus as isduodu kai pati noriu ir manau reikalinga.Cia taip urzgiu i zodi receptukas.As bjauraus charakterio.
Atsakyti
Labusenkos,ponichkos, 4u.gif 4u.gif

nurinktos paskutines braskes,o antrametes net MB nurove,nes nelijo siandien,o be to ir zeme minksta,gerai raunasi.Reiks itrest,bus svogunams is rudens.
Antros bulves jau dygsta,skaiciau sodininku UK grupej FB,ka jie seja po svogunu,tai dauguma bulves,o vietoj bulviu-morkas,spinatus rudeniui.Zodziu nesuklydau bulves sodindama.
Pradejo viena sene vista det savo dvitrynius,niekas mityboj nepasikeite,bet jauciu pasivaiksciojimas po sodeli ir pasportavimas kasant,ieskant slieku,padejo.Pamatytumet,kaip jos laukia musu ryte,lipa i dureles aptvaro,zino,kad gaus ikvept gusi laisves.Virsdamos varo lauk,o pries savaite,galejai palikt atviras aptvaro duris-neiseidavo.Pirma kart net isnest kai kurias sugaudzius reikejo. biggrin.gif biggrin.gif Greit supranta,kas gerai.
Nu jo,man ta viena vista kazkokia keista pasirode.Taip,kaip mazos mergaites po jaunosios kojom deliotu gel,taip ta vista,paima sapa ir deda eidama graziai i viena sona uz nugaros,po to i kita sona...bet tik ta viena diena,apie kokia 10 minuciu ji dare tuos fokusus.Sakau gal lizda sukt nori,peret?Bet lizdagatavi,gaidzio neturu/idomus buvo reiskinys.MB sako,isprotejo vista. biggrin.gif biggrin.gif Turi augintiniu ir turi vaizdu.
As irgi durna,is pavasario isdygo tik dvi cukinijos,tai ne,atsejau dar is dvieju sykiu,ir kam man tiek.As nekonservuoju,nevalgom mes konservuotu.Siulau visiem cukiniju,nes turiu 5 parsiukus tokius,nu tai atvezk,neturim laiko atvaziuot...augink,ravek,laistyk priziurek,nuimk derliu ir dar i namus pristatyk.Kita met,jei gyva busiu dudki,dvi cukinijos ir amen.Braskiu irgi 1-2 lysves,tik i kibirus sesiu siltnamyje,tos sueina puikiai.
Mano zeme minksta,bet lauke morkos mazos,netinka joms kazkas,arba as nemoku augint,bet pasiteisino anksti pavasari siltnamyje.Sesiu is rudens dali,dali po nauju.Pakrasciukas netrukdo niekam,spejam suvartot iki agurku ir pomidoru.
Sianakt pas mus bus audra,nuo keturiu ryto,rodo,siaure vakaru vejas,perkunija,lietus.Vejas 48 mylios per val,tai kazkur apie 60-70km i val.Nemazas vejas.Uztaisem viska,siltnami uzdariau tik is vejo krypties puses,o is opozit puses palikau atviras duris.Gal nesikeis vejo kryptis.
Rubai iskalbti,ryte virtuve sveiciau iki sodo,MB su dulkiu siurbliu prasiejo,namai kvepia,ilsimes.

Atsakyti
Jokių bulvių ,jokių morkų,burokėlių,bent jau šiemet.Gal ktąmet sudurniuosiu?Lidle taip pigiai taip prisiperki.Liko rūsy 3 maišai bulvių,maišiukas morkų. ax.gif Už tai pradėjo derėti arbūzai,melionai.Melionų tai nežinau kur tiek dėti reikės?Vienais metais šaldžiau,gerai sueina su ledais. mirksiukas.gif
Vis ruošiauosiu pelenų ištrauka palaistyti arbūzus,tai kad šiltas oras pradėjo derėti ir taip. ax.gif Matau ir tamsiai žalius ir tamsiai dryžuotus ir šviesiai dryžuotus. bigsmile.gif
Braškių turėsime ne už ilgo iš frigo daigų.Nedidelės uogos,bet nemažai ant krūmelių.
Geltoni serbentai jau beveik sunokę.Gal baltą vyną padaryti,kai taip būname sodyboje? ax.gif Per išeigines gėrėme pernykštį vyšnių vyną,visai skanus.Reiks šiemet dar padaryti. ax.gif
Porą avilių sutranėjo,pirksime naujas motinas,mb kratys avilius. bigsmile.gif
Vakar vaikinai išpjovė vyšnias,turiu ką veikti.Lauksime ekskavatoriuko,išrauti šaknis.Kasu apynių šaknis,užkniso juodai. ax.gif Liko tuščios sukastos žemės,kažkokių gėlių reikia pasodinti,pradės žolė dygti. ax.gif Sparvos gelia siaubingai. unsure.gif
Atsakyti
Apinio neiškasi. 2 kartus bandem, atžėlė. Morkytes jau valgom , man skanu , jaunimui į sostinę prie humuso įdedu . Lapai sudžiovinami , vaistai ir prieskonis. Bulvių man reikia tiek, kiek suvalgom iki rugsėjo . Ką tik kastos bulvės, silkė, grietinė , kastinis - visi svečiai būna laimingi gavę tokius kaimiškus pusryčius smile.gif . Burokėliai jauni kepti orkaitėje su garstyčiomis mano dukros mylimiausias patiekalas . Kaip galiu neauginti ?
Saičiuoju savaitgalius - laukia svečių maratonas... Bet aš nepersistengiu maisto gaminime, ne pavalgyti atvažiuoja , o pabendrauti smile.gif
Ingrida bitučių gaila ax.gif gal pasiseks įduoti motinas? Sunku su tom sutranėjusiom šeimom , ir man ne kartą yra buvę . Išspietė, nauja motina neapsivaisino ar žuvo ir nelieka šeimos ...
Priskyniau krepšą čiobrelio , laukia liepžiedžiai ... Nežinau kas juos gers ? Gal prireiks ?
Džiovinu krapų žiedynus, kalendrą ir morkų lapus . Svogūną galiu džiovinti tik kieme džiovyklę padėjusi .
Ryt į Kauną, jau iš anksto imu nenorėti ...

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Su švente visas,kviečiu į pikniką. 4u.gif
Šanūkui ar kas įkando ar įsidūrę akytė užtinųsi nuo vakar.Dedu šaltus kompresus,matosi paskauda.Namie,bute,yra antibiotikų akims.Pati pernai buvau įsidūrųsi miške akį.Porą dienų kentėjau.Na šį vakarą grįžta šeimyna galės spresti,pas veterinorių gal vežti?Sostinėje gi dirba kiaurą parą. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 liepos 2021 - 07:17
Labos smile.gif
Aš į pilknyka pirma ax.gif
IngridaB ryškiai bus įkandę nes dažnai mano šunim taip nutikdavo kompresai padėdavo . Katę dukra šiandiena pasiima tongue.gif šlubuoti pradėjo bet apžiūrėjus tik nagiukas per ilgas ai šeimininke apžiūrės pati ax.gif
AA na ir nereikia nesidalink tavo valia.
Dusia37 aš dar prieskoniu turiu nuo pernai jaučiu eis sliekynan jau zyzykle viršun nesiu irgi prasidės džiovininkai duok die man išminties neprisigaminti vėl per daug 4u.gif
Visoms gero poilsio wub.gif
Atsakyti

Labos. Ir aš į pikniką.... Mano akis uztinusi kaip sunuko, nes nulekiau prie avilių be apsaugos .... Ir avilius padarineti reikėjo. Į rankas netinsta. O veidas matyt jautresnis. Pati kalta. Muka aš labai daug prieskonių isdovanoju.... Tai man nelabai palieka. O kol naujus pagamisiu ateis jau rugsejis... Pas mane lynoja. Galų gale. Nors kiek palaistys. Gražios šventės :4u:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 06 liepos 2021 - 08:56
Sako Vilniuje pila lietus,sūnus skambino?Ne gi mus vėl aplenks? bigsmile.gif
Mano džiovyklė dar bute.Džiovinu ant rūbų džiovyklės paskleidusi.Vakar nukeliavau ant alkakalnio,bt per tokią pievą............. bigsmile.gif dilgėynus.Žemuogės išdegę tiesiog.Bet liepa dar žydi.Man ten tokia paslaptinga vieta,ąžuolai ratu susodinti,liepa didžiulė ir akmenys aukurui. ax.gif
Reikia eiti arbūzus,melionus sutvarkyti pabaigti,vakar tamsa nebe leido.Kloti šienelį,kad vaisiai ar uogos sausai gultų. mirksiukas.gif
Atsakyti