Labas rytas,
Dusia, ir aš norėčiau medaus . Bet aš ir lipčiaus, ir liepų medaus norėčiau...
Visas lietus vakar Dzūkijoje pasiliko. Buvom išvažiavę į Merkinę, Grūto parką ir norėjom į Druskininkus pasivaikščiot. Tai tris kartus į didžiules liūtis pataikėm, lietus ir išvijo. O jau grįžtant prie Jiezno saulė dangum ridenosi, temperatūra pradėjo kilti.
Muka, aš jau susimažinau daržus - kas neauga, to ir neauginu, kam man tuščius plotus ravėt? Morkas sėju Nectar, puikios. Sėju tik į vagą, nes lysvėj neauga. Bet jos iki Kalėdų išsilaiko, tad ir neprisėju nenormaliai. Ir tai mamai, sesei užauginu, anytai dar įkraunu, nes ji kitokias augina. Burokai augdavo tol, kol gaudavo mėšlo, dabar nėr iš kur gaut, tai sunkiau auga - pigiena, nusipirksiu. Pernai dviems metams užsimarinavau.
Agurkų išties daug suvalgom, nes MB, mano mama ir tėtis labai mėgsta, tad jei nesudygsta, atkakliai atsėju. Tėvai raugintus valgo, maniškis vyras marinuotus, o aš šiuo klausimu mišri.
Pomidorus taip pat valgom abiems žandais, tai šiltnamis užsodintas, Dar svogūnai prie prieskoninės daržovės, kelios lysvukės žemuogių, kurias rudenį panaikinsiu. Ir pakanka. O jums dviems tai ir morkų pusvagiukės šviežiam valgymui pakaktų, vėliau Lidle puikių yra ir visiškai nebrangių.