Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos,labos, 4u.gif 4u.gif
ryte apie 4:30 buvo toks rukas,kad kitoj pusej gatves nesimate statiniu,grazu kaip. biggrin.gif Diena isauso karsta,anksti ryte sukisau patalyne skalbt,iki sodo padzioviau,gryzus radau sausa.Ech,vasara,bet po Jono ji sumirga ir nelieka. ax.gif
Agurkai pasiuto augt,daviau ir kaimynui ir vistom ir MB norejo gert,valge ir dar namo parsinesiau,dar saldytuve paraugtu nesuvalgem. doh.gif kaip gera,kai silta.
Nu kaip mane zavi tokios terasos tokiuose soduose,zaliuose,nereikia nei tokiu indu prabangiu,uztenka man ir paprastu,kad tik tokia terasa tokiam sode turet biggrin.gif Kaifu kaifas butu.
Dusia,mezgu va tikia plankute https://www.youtube....
nores be sagu nesios,kaip uzmestuka,nores sagas susisius,ir skyliu nereikes daryt.Ir labai gerai laiko kanta ir graziai atrodo,esu patenkinta.Kur mano protas buvo,kai pradejau megzt ta megztuka.
Labai daug skaiciau apie jaunu kiaulpieniu lapu extrakta ir saknu miltelius.Raso,kad 70% uzmusa vezio lasteles jau pacioj pradzioj vartojimo.Ir dar skaiciau,kad beveik visas vaistazoles naudinga surinkt iki birzelio 1d.,ypac lapus,kol augalai jauni ir stiebiasi gyvent,o po to jie ima sent ir,kaip zmogus,kaupt siuksles savo syvuose.Kiek tiesos nezinau.Ciobrelis ir melisa jau beveik isdziuve,o va bazilikas truputi maivosi,nori ilgiau pabut zalias.
Musu draugai iskrido i Ispanija,juos i aerouosta veze kita drauge,kuri turejo temperos ir uz dvieju dienu pati turejo isskrist i Lietuva visam.Ir ka,Tie,kur i Lietuva visam,abu covidas pagulde i lova,o tie,kur i Ispanija isskrido,ant rytojaus abu su temperatura,bijo daryt tyrima,ar kam apsireikst,kad serga,nes reikia gryzt,bus daug velniavos,tai tyli,gydosi.Tempos nedaug tik 37,4 tik silpna,nosys uzsikise,geria daug arbatu,sedi namie,galvoja,gal prasirgs lengvai.Bus matyt.O tie i Lietuva neisskrido,bet serga lengvai.Kiek zinau serganciiu ar sirgusiu musu draugu,visi lengvai perserga nors be" kriksto "visi.
O ka pasakysit apie speltos miltus,MB perkasi cia UK Spelta wholemeal organic flour.?MB perka tuos tamsesnius,jie turbut ruginiai.Yra ir kvietiniu.

Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 02, 13:22)
A tai va kokios spalvos revoliucijos as cia auka.Zaliosios.O tu b****t ,mano megstamiausia spalva.
Kazi turkai kokios spalvos revoliucija apturejo,atsirado palmiu aliejaus turkiska feta.Skaic iau skaiciau,galvoju ,ko zodzio peynyr ,kas yra suris ant etiketes nera.Pasirodo irgi jau porevoliucine.
Turiu makaronu uz nepadoria kaina,gal da ikirevoliuciniai bus?
O tai kaip kukuruzai auga,ir genetiskai modifikuoti ir ne? Tos pacios levandos cia kuo tik nemodifikuotos - ir radiacija,ir chemija.Auga.Be nieko.Bet gal cia spec kulturos.

Na o vaivorykstines revoliucijos radau produkta,italiska suri,raudona rekiancia etikete LIUCIFER.Reklamos aukos nebezino,kaip ilyst globalistam i skyle.
Atsakyti
Spelta angliskai dinkel wheat.Tai ne rugys ,nei kvietys.Ju turkijoje ir bulgarijoje pilna auga.
Tokie tamsus grudai.
O kas blogai su lucifer,gi dievas pirmiausia ji sukure.Apsvietimo darbuotoju patronas,kas nepatinka?
Kodel taip piktai nusiteikus ,surio gamintojui reikia suri parduot,surio pardavejui reikia suri parduot,manai suri pavadinus luciferio brolio dvynio vardu - maiklas ,daugiau surio parduotu?
Atsakyti
Na ir kas kad yra terasa.Vis svajojau...........ar yra laiko sėdėti.Nebent koks baliukas. ax.gif Dar galvojame kokius roletus,kad neužlytų per lietų.Dabar viską pagamina. mirksiukas.gif
Marti peršalo atkėlė kelionę į Graikiją trečiadieniui,juk jei bus ir 37 temperatūros nepraeis į lėktuvą? bigsmile.gif
Tai laukiu vaikų,vakarienę patieksiu terasoje. ax.gif Bus šokiai virtuvėje.Och pasiilgau.Tik mažosios trūks,pusžentis šanūką užveš. mirksiukas.gif
Naktį pirmą taip prakaitas pylė,įjungiau kondicionierių pabirbė ir vėl užmigau.Prašysime vaikams suprogramuoti,kad būnant mieste įjungti kondicionierių prieš valandą,grįžti,name jau ne +30. ax.gif Gėris tokiu oru. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 07 02, 15:22)
A tai va kokios spalvos revoliucijos as cia auka.Zaliosios.O tu b****t ,mano megstamiausia spalva.
Kazi turkai kokios spalvos revoliucija apturejo,atsirado palmiu aliejaus turkiska feta.Skaic iau skaiciau,galvoju ,ko zodzio peynyr ,kas yra suris ant etiketes nera.Pasirodo irgi jau porevoliucine.
Turiu makaronu uz nepadoria kaina,gal da ikirevoliuciniai bus?
O tai kaip kukuruzai auga,ir genetiskai modifikuoti ir ne? Tos pacios levandos cia kuo tik nemodifikuotos - ir radiacija,ir chemija.Auga.Be nieko.Bet gal cia spec kulturos.

Mes visi jų aukos ...
Va apie ką kalbėjau :
Vikipedija
90 pr pakitimų gaunama radiacijos pagalba .
O man visai nepatinka kviečiai auginami LT ... jau net moteriškė pasislėpti reikalui esant negali biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Kai jauna buvau miežai buvo aukštesni smile.gif O ką kalbėti apie kviečius biggrin.gif
Augalas nebe stiebui atiduoda jėgas , o grūdui . Ir neišgula ax.gif
Man pasakojo mano biški botanikas vaikas daug įvairių istorijų apie žaliąją revoliuciją . Knygelių jis nemažai tomis temomis prisiskaitęs. Botanikas nesigavo ... Biochemija anam įdomiau , tai dabar darbuojasi lobistams smile.gif
Spelta - senovininai kviečiai .
Speltos miltai ? Labai brangūs . Arba ten koks 20 pr. speltos .
Spelta

Rugių ir kviečių hibridas kvietrugiai LT auginami . Ypač nederlingose žemėse. Samanė sakė iš jų gera biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 07 02, 20:39)
Mes visi jų aukos ...
Va apie ką kalbėjau :
Vikipedija
90 pr pakitimų gaunama radiacijos pagalba .
O man visai nepatinka kviečiai auginami LT ... jau net moteriškė pasislėpti reikalui esant negali  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .  Kai jauna buvau miežai buvo aukštesni smile.gif O ką kalbėti apie kviečius biggrin.gif
Augalas nebe stiebui atiduoda jėgas , o grūdui . Ir neišgula  ax.gif
Man pasakojo mano biški botanikas vaikas daug įvairių istorijų apie žaliąją revoliuciją  . Knygelių jis nemažai tomis temomis prisiskaitęs. Botanikas nesigavo ... Biochemija anam įdomiau ,  tai  dabar  darbuojasi lobistams smile.gif
Spelta - senovininai kviečiai .
Speltos miltai ? Labai brangūs . Arba ten koks 20 pr. speltos .
Spelta

Rugių ir kviečių hibridas kvietrugiai LT auginami . Ypač nederlingose žemėse. Samanė sakė iš jų gera  biggrin.gif

Spelta ir pas mus brangi ir dar ne visada rasi.Bet nusibodo jau duona su migdolu milais,tai gryzau i kitokia.Vasara,uogos,savos darzoves,laikausi kiek imanoma low carb,kol kas jokiu cukru ir saldumynu nenoriu.
Atsakyti
Dusia tu ir vel.Na kodel dabar tu cia auka nori but.Aukos tie ,kuriems vietos lietuvoje nebeliko.Nors ,jei neliko vietos cia,atsilaisvino vieta kazkur kitur.
Va luety nori ukio ,nori tersasos,diedas net ispanija siulo.
Ir isvis ,matau kad cia visu sekmingos jaunystes santuokos.Todel esat tokios tradicionalistes.
Turiu terasa,ten vasara ir konservuoju ,namo virtuveje norisi vesiau.Ir siaip daug gyvenimo vasara lauke vyksta.Siandien vel cukinijas reiks marinuot.Pats augimas.Ir pradet bulviu sklepa iskraustinet ,kasimas jau greit prasides.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Sėdime su šanūku terasoje su kompu,visi dar miega.Patikėsite šaltoka. bigsmile.gif Vakar su vaikais iki pirmos grožėjomės dangumi,saulė beveik nenusileido kažkur horizonte keliavo ratu. mirksiukas.gif
Atsakyti

Labas rytas. Anksti išvažiavime, tiktai vėsus ir rytas. Dabar jau 25. Dėl terasos suprantu... Norėjau gulto, MB padovanojo, nėra laiko pagulėti. Vakar prisukau tamsaus medaus. Manau lipčiaus medus. Ne visada būna. Gražaus šeštadienio :4u:​ 

Atsakyti
O pas mus lyyyja taip nuo dusios.Viena diena pasilde ir amen.
Ziema lijo daug.Paprastai po tokiu ziemu buna sausa karsta vasara,bet ne siemet.
Ispanija tik atostogoms,o ne nuolatiniam gyvenimui senatvej.
Skaitau apie pasikeitimus ,kurie isigaliojo po brexit nuo liepos 1d.Pagrinde siuntu apmokestinimas,o visa kita,mums,turintiems EU valstybes pasus,kaip ir tas pats.
Atsakyti

Sveikos,

na žinokit, aš jau giros šiandien gėriau, atsisiunčiau to salyklo ir liuks, greita ir skanu.

Važiuosim į sodą. žiūrėsiu, kas ten vyksta...

Atsakyti
Mano viena vista nusoko nuo proto. wub.gif biggrin.gif biggrin.gif Dar taip nebuvau macius.
Visos knisasi po darza,isleistos laisvai,dziaugiasi laikina laisve,o viena is seniu,gryzo i tvarteli,patupejo lizde,nieko nepadejo,nusoko zemyn,vaiksto po uztvara ir renka po sapa ir meta uz saves i kaire ir i desine.Paima viena sakel,meta uz saves i kaire,paima kita,meta uz saves i desine, biggrin.gif biggrin.gif ir ne vienoj vietoj,sakyciau llizda formuoja,ne,eidama po aptvara viska taip meto.Kas jai uzejo,nesuprantu. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti