Labas rytas.
Pou,viską darau iš akies.Aplamai ir kepu viską iš akies,nieko nesveriu.Svarbu kad mielės pradėtų dirbti,daugiau jos viską padaro.O cukraus dedu minimaliai,jei būna mažai galima pasisaldinti bet kada.
Pou, yra toks puslapis delona internete, susirask ten fermentuotą ruginį salyklą, 1,2 pinigo už puskilį. Ten ir puikus receptas giros yra, darau ir džiaugiuosi . Tik ne salyklo ekstraktą , o natūralius fermentuotus ir sumaltus rugius
Sveikos
Labas rytas,
Ingrida, vis tiek pakamatinėsiu
Reikia juodos duonos kepaliuko riekeles pakepinti orkaitėje. Gyvų mielių standartinį parduotuvėj parduodamą gabaliuką užpilti cukrumi (kiek jo pilti: šaukštą, du?). Kai pradeda jos putoti, vaikščioti, tuomet supilti ant duonos (jos visą kepaliuką dėt?), užpilti šiltu vandeniu (kiek jo užpilti? - 3-5-7? litrus), tada pasaldinti iki norimo skonio. Parūgus įmest razinų (saują?) ir atšaldyti.
Pritrenkė,sekmadienį sulaukėme konteinerio,pagaliau.Pažiūriu vežimo grafiką,veža šiukšles vieną kartą per mėnesį.Vieną kartą...................... Be žodžių........Mes per savaitę užpildyti galime.Vat kodėl kaimo žmonės viską degina krosnyse.
Reikia kažkur kelti klausimą?
Pou,jo pokelį mielių,užpilu nu dviem šaukštais,pusantro.Pradeda putoti išmaišau.Duonos gali dėti pagal skonį,sodresnio skonio didesnį kepaliuką,paskrudini skanesnė gira.Perku nukainuotą,kad būtų jau padžiūvųsi. Vandens?Kokio dydžio puodą turiu,daugiau vandens skystesnė gira,mažiau sodresnė.Razinos prieš atvėsinant suberti.
Pou, yra toks puslapis delona internete, susirask ten fermentuotą ruginį salyklą, 1,2 pinigo už puskilį. Ten ir puikus receptas giros yra, darau ir džiaugiuosi . Tik ne salyklo ekstraktą , o natūralius fermentuotus ir sumaltus rugius
Sveikos
O, ačiū, ten kaip viskas paprasta
Ir kam is viso tos mieles? Taigi ant razinu yra laukiniu vyno mieliu.Pilnai uztenka.O pokis mieliu tai biski jau daugoka.Svarbiausia temperaturas reikia ziuret.Ir kiek idesi cukraus,tiek bus rugsties.Tame fermentacijos esme.Sakiau medus rugsta greituoju budu.iR TEISINGAI JEI GALIMA GAUT SALYKLO,TAI LABAI PUIKU.mALTOZES EXTRAKTAS IRGI SKANU.lATVIAI TURI FAINA DAIKTA IESALAS VADINASI.mIEZIU CUKRUS.Esu tonom jo suedus turbut.
Papildyta:
https://www.delona.l...obeles-psyllium
va sita rekomenduoju.Labai reikalingas zmogaus kunui.
O tai ant keliu dienu veselijos tiek giros su pokiu mieliu?
Ir kam is viso tos mieles? Taigi ant razinu yra laukiniu vyno mieliu.Pilnai uztenka.O pokis mieliu tai biski jau daugoka.Svarbiausia temperaturas reikia ziuret.Ir kiek idesi cukraus,tiek bus rugsties.Tame fermentacijos esme.Sakiau medus rugsta greituoju budu.iR TEISINGAI JEI GALIMA GAUT SALYKLO,TAI LABAI PUIKU.mALTOZES EXTRAKTAS IRGI SKANU.lATVIAI TURI FAINA DAIKTA IESALAS VADINASI.mIEZIU CUKRUS.Esu tonom jo suedus turbut.
Papildyta:
https://www.delona.l...obeles-psyllium
va sita rekomenduoju.Labai reikalingas zmogaus kunui.
AA, aš tiesiog niekad nedarius giros, tai man iš akies proporcijos netinka , nes nežinau, kiek gausis - 3 litrai ar visas bidonas
Va, prisipažinsiu - nekepus aš mielinių patiekalų, tai man proporcijos su mielėmis yra pilkoji zona
Pou ,nepradedam telemetrijos ir vel kur jos but negali.Fermentacijos esme temperatura ,fermentacijos stabdymas ir cukru placiaja prasme kiekis.
Alko metrai yra labai reliatyvus matuoklis,jo kalibravimas yra labai idomus reikalas.
Ingrida, AA, labai ačiū už patarimus. Bandysiu padaryt, pasidalinsiu įspūdžiais apie gautą rezultatą
Muka, kaip tu šiandien?
<p> </p>
<p>Muka, kaip tu šiandien?</p>
Laba,
puiki gira su salyklu
http://www.lukritma....ra-klingai-143g .
Trys maišeliai. Vienas trilitriniui. Mūsų skoniui į trilitrinį devyni šaukštai cukraus. Pabandyk.
Pats paprasčiausias reikalas.
Laba,
puiki gira su salyklu
http://www.lukritma....ra-klingai-143g .
Trys maišeliai. Vienas trilitriniui. Mūsų skoniui į trilitrinį devyni šaukštai cukraus. Pabandyk.
Pats paprasčiausias reikalas.
Va kaip gerai, kad užsiminėm apie girą, kiek patarimų! Ačiū!
Labas rytas.
Dėkui Ingridutei už gražius pusryčius, labai mėgstu plikytus sausainius. Tik kažkaip dabar ne visur skanius gamina. Kartą nusipirkau kažkokioj kepyklėlėj, paragavau, išspjoviau ir visus išmečiau. Nežinau kas tokius gali valgyt.
Luety, NUOS-TA-BU!!! Labai labai, be galo, mieli darbeliai, daug laiko tam skirta, kruopštumo. Vo, katino trūksta tavo darbelių galerijoj.. Pardavei turbūt.
Pagaliau apsiniaukė ir lietus krapsėt pradėjo. Mano mėgstamiausias oras. Vėjo nėra, ramu.
Kur Muka? Alio.