Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pou,viską darau iš akies.Aplamai ir kepu viską iš akies,nieko nesveriu.Svarbu kad mielės pradėtų dirbti,daugiau jos viską padaro.O cukraus dedu minimaliai,jei būna mažai galima pasisaldinti bet kada. ax.gif
Atsakyti

Pou, yra toks puslapis delona internete, susirask ten fermentuotą ruginį salyklą, 1,2 pinigo už puskilį. Ten ir puikus receptas giros yra, darau ir džiaugiuosi . Tik ne salyklo ekstraktą , o natūralius fermentuotus ir sumaltus rugius

Sveikos

Atsakyti

Labas rytas, 

Ingrida, vis tiek pakamatinėsiu :)

Reikia juodos duonos kepaliuko riekeles pakepinti orkaitėje. Gyvų mielių standartinį parduotuvėj parduodamą gabaliuką užpilti cukrumi (kiek jo pilti: šaukštą, du?). Kai pradeda jos putoti, vaikščioti, tuomet supilti ant duonos (jos visą kepaliuką dėt?), užpilti šiltu vandeniu (kiek jo užpilti? - 3-5-7? litrus), tada pasaldinti iki norimo skonio. Parūgus įmest razinų (saują?) ir atšaldyti.

Atsakyti
Na va receptas yra. 4u.gif 4u.gif
Pritrenkė,sekmadienį sulaukėme konteinerio,pagaliau.Pažiūriu vežimo grafiką,veža šiukšles vieną kartą per mėnesį.Vieną kartą...................... blink.gif Be žodžių........Mes per savaitę užpildyti galime.Vat kodėl kaimo žmonės viską degina krosnyse. blink.gif blink.gif blink.gif
Reikia kažkur kelti klausimą?
Pou,jo pokelį mielių,užpilu nu dviem šaukštais,pusantro.Pradeda putoti išmaišau.Duonos gali dėti pagal skonį,sodresnio skonio didesnį kepaliuką,paskrudini skanesnė gira.Perku nukainuotą,kad būtų jau padžiūvųsi. ax.gif Vandens?Kokio dydžio puodą turiu,daugiau vandens skystesnė gira,mažiau sodresnė.Razinos prieš atvėsinant suberti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 01 liepos 2021 - 07:24

Pou, yra toks puslapis delona internete, susirask ten fermentuotą ruginį salyklą, 1,2 pinigo už puskilį. Ten ir puikus receptas giros yra, darau ir džiaugiuosi . Tik ne salyklo ekstraktą , o natūralius fermentuotus ir sumaltus rugius

Sveikos

O, ačiū, ten kaip viskas paprasta :)

Atsakyti
O tai ant keliu dienu veselijos tiek giros su pokiu mieliu?
Ir kam is viso tos mieles? Taigi ant razinu yra laukiniu vyno mieliu.Pilnai uztenka.O pokis mieliu tai biski jau daugoka.Svarbiausia temperaturas reikia ziuret.Ir kiek idesi cukraus,tiek bus rugsties.Tame fermentacijos esme.Sakiau medus rugsta greituoju budu.iR TEISINGAI JEI GALIMA GAUT SALYKLO,TAI LABAI PUIKU.mALTOZES EXTRAKTAS IRGI SKANU.lATVIAI TURI FAINA DAIKTA IESALAS VADINASI.mIEZIU CUKRUS.Esu tonom jo suedus turbut. biggrin.gif
Papildyta:
https://www.delona.l...obeles-psyllium
va sita rekomenduoju.Labai reikalingas zmogaus kunui.
Atsakyti

O tai ant keliu dienu veselijos tiek giros su pokiu mieliu?
Ir kam is viso tos mieles? Taigi ant razinu yra laukiniu vyno mieliu.Pilnai uztenka.O pokis mieliu tai biski jau daugoka.Svarbiausia temperaturas reikia ziuret.Ir kiek idesi cukraus,tiek bus rugsties.Tame fermentacijos esme.Sakiau medus rugsta greituoju budu.iR TEISINGAI JEI GALIMA GAUT SALYKLO,TAI LABAI PUIKU.mALTOZES EXTRAKTAS IRGI SKANU.lATVIAI TURI FAINA DAIKTA IESALAS VADINASI.mIEZIU CUKRUS.Esu tonom jo suedus turbut. biggrin.gif
Papildyta:
https://www.delona.l...obeles-psyllium
va sita rekomenduoju.Labai reikalingas zmogaus kunui.

AA, aš tiesiog niekad nedarius giros, tai man iš akies proporcijos netinka :), nes nežinau, kiek gausis - 3 litrai ar visas bidonas :)

Va, prisipažinsiu - nekepus aš mielinių patiekalų, tai man proporcijos su mielėmis yra pilkoji zona :)

Atsakyti
Na ne veltui mes tai vadiname spirit, dvasia ,dalykas nematomas , o o de vi irgi taip sakant neismatuojamas.
Pou ,nepradedam telemetrijos ir vel kur jos but negali.Fermentacijos esme temperatura ,fermentacijos stabdymas ir cukru placiaja prasme kiekis.
Alko metrai yra labai reliatyvus matuoklis,jo kalibravimas yra labai idomus reikalas. biggrin.gif
Atsakyti

Ingrida, AA, labai ačiū už patarimus. Bandysiu padaryt, pasidalinsiu įspūdžiais apie gautą rezultatą :)

Muka, kaip tu šiandien?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 01 liepos 2021 - 08:16
QUOTE(Pou @ 2021 07 01, 09:09)
<p>Ingrida, AA, labai ačiū už patarimus. Bandysiu padaryt, pasidalinsiu įspūdžiais apie gautą rezultatą smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Muka, kaip tu šiandien?</p>

Laba,
puiki gira su salyklu
http://www.lukritma....ra-klingai-143g .
Trys maišeliai. Vienas trilitriniui. Mūsų skoniui į trilitrinį devyni šaukštai cukraus. Pabandyk.
Pats paprasčiausias reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 01 liepos 2021 - 08:24

Laba,
puiki gira su salyklu
http://www.lukritma....ra-klingai-143g .
Trys maišeliai. Vienas trilitriniui. Mūsų skoniui į trilitrinį devyni šaukštai cukraus. Pabandyk.
Pats paprasčiausias reikalas.

Va kaip gerai, kad užsiminėm apie girą, kiek patarimų! Ačiū!

Atsakyti

Labas rytas.

Dėkui Ingridutei už gražius pusryčius, labai mėgstu plikytus sausainius. Tik kažkaip dabar ne visur skanius gamina. Kartą nusipirkau kažkokioj kepyklėlėj, paragavau, išspjoviau ir visus išmečiau. Nežinau kas tokius gali valgyt.

Luety, NUOS-TA-BU!!! Labai labai, be galo, mieli darbeliai, daug laiko tam skirta, kruopštumo. Vo, katino trūksta tavo darbelių galerijoj.. Pardavei turbūt.

Pagaliau apsiniaukė ir lietus krapsėt pradėjo. Mano mėgstamiausias oras. Vėjo nėra, ramu.

Kur Muka? Alio. 

Atsakyti