Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Tai kai viena bunu tai irgi - kokiu ryziu bliuda ar bulviu ir dazo arba stiklainiu gerybes ,pagal sezona.
Raudoname vyne yra resveratrolio,todel jis sveikuoliskesnis.Bet sveikuoliska yra kombinacija- vynas su suriu.Ir as zinau ,nors velgi ,tiket nebutina.Gert irgi biggrin.gif
Atsakyti

As dar ir tavo ismestus stiklainius is savartynu surenku.Pernai buvom atidare stiklainiu apsikeitimo punkta prie krautuves,nes jie cia gal simto formu ir dangteliu konfiguraciju. biggrin.gif
As konservus megstu.

Mat kaip, nežinojau kad mano sloikus net į rumunų sąvartynus veža.

Aš konservus tik paragaut mėgstu. Arba tam kartui jų suvalgyt. Tai neapsimoka man jų stovėt ir daryt, nes didesnė dalis išsimeta su visu sloiku. Reiktų miniatiūrinių stiklainiukų, kur telpa tik vienas agurkas, ar du šaukštai uogienės. Terlionė. Labiau patinka šviežia, irgi tam kartui kad būtų.

A.Alta,tu kadangi alaus pergėrei, nelenda tau jis, tai naują brogės veislę sugalvojai iš ryžių. Ar irgi galvą kažkiek apsuka?

Kažkada girą dariau, mielės, duona, razinos. Perlaikiau šiek tiek, tai toks geras gaivus ir svaiginantis gėrimas gavosi. Pati pradžioj neragavau, bet pastebėjau ir galvoju ko čia mano šeimyna tokia linksma žvingauja.. 

Man gaminit 99 pr patinka . O kai nepatinka , negaminu . Patinka gaminti ne baliams ne svečiams ... Savotiška meditacija .
Ex - bitės man ne dėl medaus . Tai hobis... Medaus nevalgau smile.gif
Geriu vandenį . Jokių marmalų , arbatų , citrinių .
Dar mėgstu vyną, kai karšta baltą , žiemą raudoną. Raudonas su mano žemu kraujo spaudimu geriau , nuo balto miego norisi . Alų tik Čekijoje iš bačkos . Retom progom galiu truputi gero visko , ar tekilos ... 40 gr.
Vaikam gaminu , net dėžutes įkraunu biggrin.gifNe todėl , kad nemokėtų ar neturėtų iš ko smile.gifTik todėl , kad taip skaniai kaip pas mamą niekur nebus ...
Jei MB išvažiuoja į komadiruotę, ir aš gyvenu negamindama biggrin.gif

Aha, vanduo ir man pats geriausias gėrimas.

Su visokiais hobiais, kurie reikalauja įdėt gerokai darbo, aš jau perdegiau. Gal kada nors pakilsiu iš pelenų.

Vaikams lauknešėliai irgi gerai kartais įdėt. Svarbu suvartotų.

Iki šiol aš nežinojau ką reiškia nieko negaminti. Neįsivaizdavau kaip tai atrodo. Dabar neįsivaizduoju kur mano puodai ir keptuvė sudėti. Viskas kažkur dėžėse. 

Atsakyti
Na va,pomidorai dar 4 i namus parvaziavo,agurkai,cukinijos,svogunai,prikirpau ciobreliu is vazono,priskyniau baziliko lapeliu,dar tos savo ar citrinzole ar melisa nezinau biggrin.gif padzioviau,sumaisysiu bus prieskonis,o ir arbatos nebloga zinoma be baziliko.Bazilikas skanu i gerimus.
Turmerikas ir karis skiriasi.Karis yra su priemaisom ciberzole,o turmerikas gryna ciberzole.O imbieras yra ciberzoles pusbrolis.
Jokiu gerimo marmalu nedarau,nes nera taip karsta pas mu,kad noretusi,o pas jus,Alta,suprantu,norisi atsigaivint kazkuom.As tik vandeni ir to nepakankamai.
O as ant senatves nagla pasidriau,jei nenoriu-negaminu,nors ir MB namie.Nori sausainiu-kepkis,nori kazko,ko as nenoriu-darykis.Ir darosi ir kepasi. bigsmile.gif Ir ne pypt.Nes buvo karta,kai nepatiko mano skonis,tai kai ko dabar uzsimano,o as ne,pasakau,kad man neiseina,pagadinau ranka. biggrin.gif
Daugiau tapau egoistiska,gal negerai,bet kazkaip taip viskas rutuliojasi mano gyvenime.Nesu nei kerstinga,nei pikta,bet taip gaila laiko edimo gaminimui.
Alkoholio gert nebegaliu jokio,inkstai duoda zinot,kad yra.O gaila,vyna megstu labai.Kavos stipresnes nebegaliu-sirdele ima durt,bet atsisakyt isvis irgi dar nenoriu,man malonumas,tik nebegeriu atmerkus akis,o verdu arbatele savo tradicine ir kol kas gerai jauciuosi.
Be rankdarbio neisivaizduoju gyvenimo,ka tada Ex veiki per diena?Neisivaizduoju,kur reiktu sukist laika,jei neturet darzo,gelyno,nemegzt,nesiut?Gal tu turi koki kita hobi,mums nezinoma?O gal dabar tavo toks laikas?Atsimenu,as irgi turejau toki melancholini tarpa gyvenime,kai po darbo tik telika ziuredavau ir nieko nematydavau,beveik.
Einu raugt agurku ir ieskot recpto,kaip fermentuot cukinija.Bandziau konservuot,nepasiteisino,mes ne konervu megejai,badas butu,viskas sueitu.
Atsakyti
Luety dėl fermenuotų daržovių : darau pagal SV. Nebijoti cukraus , jis dingsta fermentuojantis. Aš dedu mažiau , ne 1,5 o 1 desertinį . Tikrai labai skanios morkos . Iš preiskonių naudoju krapus, krienus, kalendrą.
Receptas

Mano mama pas bites eidavo , kol galėjo paeiti . Tai vadinasi iki kokių 88 metų . Mirė beveik 90.
Per daug neskaičiuojant , aš esu vieną kartą prašokus. Mano mama man močiute galėjo būti .
Netikėtas pagrandukas virš 40 ...

O šiap tai viskas yra lankina . Bitės toks hobis , kad reikia turėti kaip ir kur jas laikyti , vietos tvarkyti medų , laikyti korius ir kitą inventrorių. Dabar galiu , valio ...
MB neikada nei priekaištauja dėl maisto , nei prašo , kad kažką pagaminčiau .
Gaminu , kad priprisivalgytų šlamšto ... Nevalgęs nebus . Anas man reikalingas sveikas ir bistras ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 birželio 2021 - 14:58
Siaip pastebejau ,kad medus fermentuojasi labai greit ,putojanciai ir astriai.Gal kam pravers kai jaunu agurciku nores greituoju budu.
Taip ex ,esu visokiu svaigiuju medziagu zinove biggrin.gif
Svarbu ,kad bet koks cukrus fermentuotusi salia zmogaus kuno,o ne paciame kune biggrin.gif
Japonai labai daug pasieke siame reikale.
O siaip ir lietuvoje anksciau valgydavo daug fermentuoto maisto.
Po industrines revoliucijos tik isejo is mados.
Beje ,pro patarimas.Pirkti juros druska,anksciau iki pacioje apatineje lentynoje budavo prancuziskos ,neisvaizdziam ipakavime,gana nebrangios.Ar dabar yra nezinau ,bet paziurekit.Cia jau reiks itiket ,kodel neaiskinsiu. biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū mergikės už skirtą dėmesį. wub.gif wub.gif Neprauklėsite Jūs jau mane.Šeimyna numojo jau ranka.Ankščiau mb dar burbėdavo ko į tą mišką?Dabar žiūriu,sako važiuok,jei nori.Cha šiandien pabuvojau Žaliosios girioje. mirksiukas.gif
Važivau į vieną vietikę,žiūriu išvažiuoja moteriškė,miškas iškirstas,o kleias kelias sumaitotas,apsikukau.Išvažiavau į kitą.Sausa,sausa,net samanos rudos,konkorežiai treška minant. rolleyes.gif Anei nieko.Mėlynės žalokos,bet savaitė jau bus.Važiuojant žiūriu kažkas raudonuoja,visa pkelė žemuogės.Bet karštis bimbalai puola be gaileščio,kažkiek apskyniau. unsure.gif
Čiobreliai dar nežydi,nuvažiavau į savo vietą.Už tai pelyno,melisos,mėtų prisiskyniau glėbį mieste savo darže džiovinimui. ax.gif Reiktų liepų nueiti.Įdomu jei vantų pasidžiovinti liepų?MB sako nubyrės tuoj?Bet pernai miške paskyniau šakų,taip gerai sudžiuvo. ax.gif Ąžuolų labai gražiai sudžiuvo vantos.
Papildyta:
Vaikai vaikai .......tolokai jie,Mažėlis tikrai pultų į braškes.MB ne kartą sakė parduodame viską keliamės arčiau Vilniaus.Vaikai atvažiuotų pietų dažniau.Nu bet ką benusipirksi prie sostinės? ax.gif Penktadienį dukra atveš šanūką,tai jau ką surinksiu sudėsiu.Bet gi dukra į lenkus išvažiuoja pramogų,mažėlis savaitei su marčia į Graikiją.Tai nors didysis vaikis gal atvažiuos?Nesugaudau aš jų. ax.gif
Luety,zuikiai nepakartojami. wub.gif wub.gif wub.gif Tikrai veidų išraišką taip išgauti? wub.gif wub.gif
Fermentuoju rudenį moliūgus,ropes.Ypač moliūgai patinka. mirksiukas.gif
Braškių kasdien po kibirioką vakar sutemus ,kai lauke neįmanoma jau dirbti,tvarkau braškes.Nu ne iš šaldiklio nemesiu,kol telpa,nieko netasitinka daržovėms,uogoms. ax.gif Kažkada susivalgys gal?
Baisiausia vaikmas sakau,jei manęs neliks nepalikite tėvo .Nes be manęs nežinos kur kokius mokeščius mokėti,kur ką pirkti. biggrin.gif Tai nors šaldiklyje ką nors ras. biggrin.gif
Reabilitacijoje klausiau kiek iš gatvės kainuoja vandens lova,patikėsite-4 eurai su keliais centais,masažas 3 balų,kurį man daro-6.5 euro.Galima bus išsipirkti,kai bus blogai. mirksiukas.gif Juokingos kainos.
Atsakyti
Ingrida liepų vantos labai skaniai kvepia , bet labai šiukšlina pirtį . Dėl kvapo verta, jei netingi tvakrytis . Aš sau leidžiu ypač žiemos laikotarpiu , jei sloga nori kabintis, ar gerklė kokia ne tokia. Pirties niekada nevalau po pirties - leidžiu išdžiūti ir ryte gražiai susišluoja lapai ir žiedai.
Ažuolo vanta labai gerai laiko , esma riše rugsėjo pradžioj . Ir puikiai . Beržo vienkartinės . Savrbu rasti kur sukabinti džiūti , ne per karšta, vėjo perpučiama patalpa .
Į beržo vantą rekumenduoju dėti mėtą, kvapas pirtyje nuostabus . Moterims labai tinka mėta, o vyrams protą sugražina į vietą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Į mišką važiuok kas dieną : 1000 kartų sveikiau nei kasti pievą ir sodinti kvietkas ar braškes prie +30... Galima palaukti lietus smile.gif ir vėsesnio oro smile.gif
Bet tai tik mano nuomonė biggrin.gif
Atsakyti

Luety, visi darbeliai ypatingai gražūs, kruopščiai ir su meile atlikti.

Ingrida, va ir aš po procedūrų grįžau: mankšta, lazeris, elektrostimuliacija ir šildymas. Dar kineziterapeutė taškinį masažą peties, pečių juostos, kaklo ir pakaušio atliko. Koks gėris neišpasakytas.

Ir pritariu Dusiai: dumk į mišką, o ne dirvonus kask.

Mieste liepos tiesiog nusvirusios nuo žiedų gausos. Reiktų gal pas vyrą paprašyt, kad pavažiuotume iki liepų kokioj laukymėj. Ir tėčiui čiobrelių parinkt reiktų. Raudonėlių sode pasėjus, didžiausias kupstas neapglėbiamas, melisos taip pat, tik va ji man žalia skani.

AA, ačiū, reiks gal tą ryžių makalą pasigamint. O kokius ryžius naudoji?

Man labai patinka gira, jei mokėčiau, pasigaminčiau. Reiktų pabandyt gal. Labai atgaivina ir energijos daug suteikia.

Atsakyti
Ex,va cia https://www.google.c...Z8WuAeOo7EfzAfe mano instagramoj yra nemaza dalis mano darbu.Zinoma ne visi,ju buvo ir yra dar daugiau,tik tie,kurie buvo uzsakyti ir parduoti,cia nepateko.
Atsakyti

Luety, ir aš pasicekacinau, - nuostabu  :wub:​ 

Atsakyti
Priminėte apie girą.Vaikis grįš reiks pagaminti.Kažkada dičkiui(įdėjų pilna galvelė,visas į mane,na gal ir į tėvą?Dabar jis apsiraminęs)kurti giros kavinę.Pou nėra lengviau,dabar ypač,kai toks oras.Nusiperku nukainuotą juodą duonelę,pakepinu orkaitėje riekes ir užpilu šviežias mieles cukrumi,pradeda dirbti,šilto vandenėlio,cukriuko šiek tiek.Parūgs razinų ir atašldome,mėtų įmetame.Į molinį vazoną........och kai skanu.Būtinai rytoj reiks susipirkti viską. ax.gif
Karšta,laukiu atvėsimo šiokio tokio,reikia laistyti šiltnamius,melionus.Braškės ne visos prigijo senovinės patvariausios honey ir senga sengana,žydi kupsteliai.Yra jau ir uogelių. ax.gif
Tai gi ne visas dar gėles susodinau.Dar laukia ir Bugenvilija vazonan,o grožis.Kodėl ją nukainavo? ax.gif
Luety- wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti

Priminėte apie girą.Vaikis grįš reiks pagaminti.Kažkada dičkiui(įdėjų pilna galvelė,visas į mane,na gal ir į tėvą?Dabar jis apsiraminęs)kurti giros kavinę.Pou nėra lengviau,dabar ypač,kai toks oras.Nusiperku nukainuotą juodą duonelę,pakepinu orkaitėje riekes ir užpilu šviežias mieles cukrumi,pradeda dirbti,šilto vandenėlio,cukriuko šiek tiek.Parūgs razinų ir atašldome,mėtų įmetame.Į molinį vazoną........och kai skanu.Būtinai rytoj reiks susipirkti viską. ax.gif
Karšta,laukiu atvėsimo šiokio tokio,reikia laistyti šiltnamius,melionus.Braškės ne visos prigijo senovinės patvariausios honey ir senga sengana,žydi kupsteliai.Yra jau ir uogelių. ax.gif
Tai gi ne visas dar gėles susodinau.Dar laukia ir Bugenvilija vazonan,o grožis.Kodėl ją nukainavo? ax.gif
Luety- wub.gifwub.gifwub.gifwub.gif

Ingrida, parašyk išsamiau apie tą girą - kaip nedariusiai reiktų proporcijų, kad žinočiau kiek pilt. Jau jei gausis, vėliau atsirinksiu saldumą.

Atsakyti