Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2021 06 30, 11:00)
Cia ne labai kokia foto,dar foto sesijos nedariau,tik siaip,del bendro vaizdo,kas ten buvo biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka


Luety savo zuikiais vis stebini 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kiek darbo kiek kruopštumo . Man atrodo , kad tu sugebi nuotaiką , charakterį ir dūšia žaislams įnerti !!!!
Atsakyti

Išjungė mano rašliavą kažko ir išmetė iš temos. Vos radau kelią atgal. Bezpridielas kažkoks mamkose vyksta.

Luety, kokie zuikiai!!! Koks grožis ❤️ tobula. Na ir gabumai tavo, ojei. Va, vietoj knislios po daržus tai nuostabus užsiėmimas. Norėčiau mokėt, net labai. Ką dar turi?.. Parodyk, prašau  :4u:

Atsakyti
Ei ,nevarom ant knisliavos.
As pav nemezgu ,siut as ismoksiu,pazadu,knisliava yra mano nuostabus uzsiemimas.Ai einu skalaut stiklainiu.Cukinijos i mane ziuri.Reikia sumarinuot.
Atsakyti
Biški moku megzti , biški moku siūti , kaškada net rišti iš špagato mokėjau smile.gif Nemoku ir nenoriu siuvinėti ax.gif
Žiemą mezgimas, nėrimas ir serijalai , vasarą daržas.

Jokių daržovių ar uogų nepalieku šaldiklyje antriems metams . Ir džiovintų žolių . Viskas kompostinėn, išvalau ir kraunu iš naujo . Sitklainiai su daržovėmis max 2 metus .
PVZ nesuvalgėm šapraginių šaldytų , o vaikai išsivežė marinuotas. Išvada : mažai pasėjau , šaldysiu menkai , daugiau pamarinuosiu ...
Cukinijas moku marinuoti skanai su kariu ir medumi .
Ir dar jos labai skanu fermentuotos , vasaros valgymui . Fermentuotos daržovės pagerina žarnyno veiklą . Reikia tik nepetingėti pasigaminti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 birželio 2021 - 11:02
QUOTE(Ex @ 2021 06 30, 09:35)
<p>Išjungė mano rašliavą kažko ir išmetė iš temos. Vos radau kelią atgal. Bezpridielas kažkoks mamkose vyksta.</p>
<p>Luety, kokie zuikiai!!! Koks grožis ❤️ tobula. Na ir gabumai tavo, ojei. Va, vietoj knislios po daržus tai nuostabus užsiėmimas. Norėčiau mokėt, net labai. Ką dar turi?.. Parodyk, prašau  4u.gif</p>

Ingrida mezga ziema.
As negaliu ilsetis be knibinio rankose.Tai ir narplioju kazka.
Ex,paziuresiu,kazkur turi but foto visu zaislu.Bent dalies,paciu man mieliausiu,tai tikrai.Vaziuoju i soda,saule pavogė kazkas,bet nors nelyja,bet pilka ir nuotaika ne ta.
Atsakyti
Tas karis tai turmerikas?
As irgi megstu dar gingerio idedu ,gaunasi visai kaip taju maistas.Bet tas man skaniau su saldziais ir astriais bell pipirais.Cia ne is mandrumo taip rasau ,o kad aiskiau butu. biggrin.gifO dabar obscepito fainest bus- cesnakas krapas ir krieno laiskas.Krapai ir krienai cia prie delikatesu eina.Uzaugint juos sunku.
Atsakyti

Biški moku megzti , biški moku siūti , kaškada net rišti iš špagato mokėjau smile.gifNemoku ir nenoriu siuvinėti ax.gif
Žiemą mezgimas, nėrimas ir serijalai , vasarą daržas.

A, nu teip teip, moku ir aš biškį megzti, anksčiau buvo užėjusi manija servetėles nerti. Prisipirkusi buvau knygučių su pavyzdžiais. Pagal schemą nerti nemoku, tik nusižiūrėjus paveiksliuką sugebu.. Nu bet jau nieko seniai nebeneriu. Siūti irgi moku tiek kiek reikia. Bet nesiuvu. Jei kas suplyšo, ar užtrauktukas iširo, tiesiog išmetu.

Berašydama prisiminiau anekdotą. Dilema. Vienas vyras skundžiasi kitam, kad jo žmona moka taip skaniai pagaminti maistą, bet negamina.. Kitas irgi pasiskundžia, kad jo žmona visai nesugeba pagaminti, maistas tampa nevalgomu, nu bet vistiek gamina.. 

Atsakyti

Bet tai kokios čia darbštuolės visos. Bitės, ūkis, knisliava, gėlynai, uogynai, konservavimas ir dar galai žino kas. Aš tuoj neturėsiu apie ką kalbėt temoj 🙄 Maistą nustojau gamint nuo pernai, stiklainių neplaunu - išmetu.. nekonservuoju, svečių nepriiminėju, neūkininkauju jokiais variantais, anūkų neauginu, nemezgu, nesiuvu, negrybauju.. Jau dabar matau, kaip Ingrida visa tai perskaičiusi iš nuostabos griūna aukštielninka savo išpuoselėtam rūtų darželyje su knablium rankose 🙂 (nu čia bajeris, Ingridut, juokauju) O aš va sėdžiu pavėsyje ir trešnes valgau, jų gi nereik gamint.. 

Atsakyti
As dar ir tavo ismestus stiklainius is savartynu surenku.Pernai buvom atidare stiklainiu apsikeitimo punkta prie krautuves,nes jie cia gal simto formu ir dangteliu konfiguraciju. biggrin.gif
As konservus megstu.
O va mano amazake yra supergerimas. Legvas budas- simtas gr geru ryziu ,sauja razinu,simtas gr cukraus.Uzpilam vandeniu trilitrike ,is pradziu buna panasu i kisieliu ,poto suskysteja.Po triju dienu saldytuvan,pridedam kokio skonio ir geriausias gerimas,nereikia citrinu be saiko.Siaip cia japonai taip sake atliekas suvartoja biggrin.gif
Atsakyti

AA, o ne per saldus gėrimas gaunasi?

Atsakyti
Visas cukrus pilnai isrugsta.Su razinom gaunasi toks priimtinesnis musu skoniui variantas su tuo originali koji (kulturinis grybas,raugas)tai biski man puvesiais nesa. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 06 30, 12:24)
Tas karis tai turmerikas?
As irgi megstu dar gingerio idedu ,gaunasi visai kaip taju maistas.Bet tas man skaniau su saldziais ir astriais bell pipirais.Cia ne is mandrumo taip rasau ,o kad aiskiau butu. biggrin.gifO dabar obscepito fainest bus- cesnakas krapas ir krieno laiskas.Krapai ir krienai cia prie delikatesu eina.Uzaugint juos sunku.


Naudoju kario priekonius arba cibežolę, vikipedija rašo taip : Karis – prieskonių mišinys, kurio pagrindas ciberžolės šaknis.


Man gaminit 99 pr patinka . O kai nepatinka , negaminu . Patinka gaminti ne baliams ne svečiams ... Savotiška meditacija .
Ex - bitės man ne dėl medaus . Tai hobis... Medaus nevalgau smile.gif
Geriu vandenį . Jokių marmalų , arbatų , citrinių .
Dar mėgstu vyną, kai karšta baltą , žiemą raudoną. Raudonas su mano žemu kraujo spaudimu geriau , nuo balto miego norisi . Alų tik Čekijoje iš bačkos . Retom progom galiu truputi gero visko , ar tekilos ... 40 gr.
Vaikam gaminu , net dėžutes įkraunu biggrin.gif Ne todėl , kad nemokėtų ar neturėtų iš ko smile.gif Tik todėl , kad taip skaniai kaip pas mamą niekur nebus ...
Jei MB išvažiuoja į komadiruotę, ir aš gyvenu negamindama biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 30 birželio 2021 - 12:50