Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Lab. Su Tavo švente, Muka. Linkiu ramios, šiltos ir jaukios laimės.

Pagaliau sulaukiau vėsumos, gražių cepelininių debesų, lietaus ir dundulio danguje. Nes jau net žolei buvo susiraičiusios garbanos nuo to ugninio oro. Daržai mano neišdžiūvo, nepaskendo, nes jų neturiu. Buvusiam darže stovi pūdymas, rudenį ten verčiu beržų lapus, vasarą metu žoliapjovės surinktą žolę. Buterbrodą darau, gal kada nors prisireiks. Kas iš daržo gėrybių išdygo savaime, tą palieku, na, vėlai, bet derliaus bus, kažkiek pasinaudosiu. Savaime išdygo salotos, krapai, petražolės, mačiau, kad ir pomidorų kupstais priaugusių yra. Turbūt BabosJagos veislės..

Malu čia apie nieką ir vis galvoju ką Luety pasakyt. Na, nežinau istorijos kokiu tikslu  importavaisi į uk. Jei niekas jau neriša su lt., tai nebus taip paprasta uk viską mest. Ilgesys savo gimtinei liks, o tikrasis noras sugrįžt neateis.. Nebent priviliotų likusi savų tėvų ar diedukų sodybėlė, kad ir su susmukusia, bet miela vaikystės trobele, su ąžuolu kieme ar upeliu kalnelio papėdėj.

Bet tai vėlgi. Tokios trobelės įmanomos ir įsigyti, kažkiek savo ranką pridėti. Taip tampa savais jaukiais namais. Gal ir susijaukia gyvenimo ritmas, bet greit viskas stoja į savo vietas. Turėjai tą pajaust, išgyvent, kai atsikraustėt svetur.

Patarimo niekas neduos. Sprendimas, Luety, tavo širdyje. Aš priimu visus tavo pasibėdojimus, rypavimus (anot AA). Labai tave suprantu ir žinau ką jauti. Tau labai labai reikia atostogų. Ne Italijoj ar Ispanijoj, ne kokioj prašmatnioj saloj, o gimtinėj. Paprastoj sodyboj praleisti ilgesnį gerą laiką, pasisemti jėgos apkabinus storą, raukšlėtą beržo kamieną, atsigulti ant žolės ir pasiklausyti lietuviško paukščio čiulbėjimo, atsigerti tyro vandens iš šulinio.. Viskas paprastume, Luety. Turbūt taip. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 birželio 2021 - 16:38
vartotojo įkelta nuotrauka
Muka,su Tavo diena.
Atsakyti
Labas rytas.
Tirpsta tos rankos vistiek. ax.gif Ai baigsiu kasti žemes,gal pagerės? mirksiukas.gif
Nuvažiavau po reabilitacijos Depan,jo snapučiai iššluoti.Bet kraujažolės jau nukainuotos.Pardavėjos klausiu,juk tik atsivežėte?Sako vežimėlyje buvo sukrauta,antroje lentynoje,sušuto.Eina sau............latviams nuostuoliai.Kaip suprantu trūksta darbuotojų,nes ankščiau būdavo kaip skruzdėliukų,dabar atrasti pardavėją,reikia apeiti nemažai. ax.gif Trejų spalvų paėmiau kraujažolių.Dar baltą pinaviją.Gailiuosi,kad nepaėmiau kelmų saulėgrąžų dekoratyvinių,Matau tuoj šalavijus nukainuos,neturi jau prekinio vaizdo. ax.gif
Braškes sublenderiavau ir šaldiklin,sąžinė negrauš.Žiemą ant ledų,varškytės sueis? mirksiukas.gif
Lauke daugiausia radničoką auginu,žmonės mėgsta. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui Ingrida už kavą 4u.gif
Aš irgi maišelį braškių ir žirniu jau įkišau į šaldiklį .
Reikia pradėti džiovinti žoles... O tai liksiu be prieskonių smile.gif Senutė džiovyklė ( kaiminė ) sulužo , išmečiau . Reikia nusipirkti naują . Žolėms džiovinti noriu aukštesniais padėklais . Namie Zylę turiu .
Dėl rankų Ingrida , sakiau ir pakartosiu - ką per dieną pasigydai vakare su kastuvu atgal ... Ar tikrai to reikia ? Bus ir kita vasara . Ir dar kita...
PS , kažkada skaičiau Kurdiumovo knygas ... Ten buvo geras pastebėjimas - ne visada daugiau yra daugiau . Galima mažiau pasodinti ir turėti geresnį derlių . Jei protingai su tais augaliais elgsiesi ax.gif
Ex labai gražiai surašei 4u.gif Pritariu tavo įžvalgoms 4u.gif
Vakar visą vakarą šukavau katę, tiek šeriasi kailis nuo tų karščių . O britukų kailis tai ne kieminių , kokius 3 kartus storesnis smile.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Luety ,karantinas sau ,o zmoniu gyvenimas sau.Nori ir atvaziuok,issinuomok koki kambari ir pagyvenk lietuvoje.Ir dar ,UK visgi manau bus saugiau del tu visu 5 dimensiju,nei lietuvoje.
Bet atostogos ir pabuvimas su senais draugais labai tau padetu.
Manau tau truksta to isiliejimo i visuomene, neskaitant to darzo ir vistu.Tas mane stabde nuo francijos, baime ,kad nesugebesiu pilnai asimiliuotis.Bet turbut perdejau ,manau buciau iveikusi.
Atsakyti
Aš turbūt skubu gyventi?
Vakar skinu braškes ir galvoju,va numirsiu šeimyna turės gal kelis metus šaldytų uogų.Juk pusę šaldiklio dar nuo pernai pikrauta. ax.gif Kasu gėlyną ir vėl mintis,įdomu kiek jis žydėtų,jei manęs neliktų? ax.gif Na gal čia dar ne depresija? biggrin.gif Nes planų į priekį,sočiai.Kaip pakliūti šiandien į girią?Bijau mb užsiminti.Jis tai turi darbo,o man trintis mieste.........och. ax.gif
Jau po procedūrų.Man masažą daro aklas masažistas.Gerai,kad vakar sužinojau registratūoje,o tai būčiau ką nors lepetlėjųsi,pažiūrėkite.......Nors nei už ką nepasakytum,kad aklas. bigsmile.gif Na bet ir elektrą stimuliuojant ir masažą darant tirpsta rankos,užjudina taškus. ax.gif O kasant netirpsta. ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
As tai prisimenu ka mire zmones man pasake,padare, padejo,atidave, kur mes keliavom,ka as jiems daviau.O materialus paveldas tai tik tu is kuriu sodyba pirkau.Jam irgi gelele nunesu jis medzius puoselejo ir sodino.O kitu man pofig,net tevu ir seneliu ,nekelia jokiu emociju.Ir nekele niekada.Jokios braskes ar gelynai.Tiesa vienos braskes yra paminklines,su ta baba gerai laika leidziam.Aisku ji man braskes as jai pomidorus,bet vistiek,braskes reikalas ilgametis.Baba Bozena ,amzinaja sviesa ji tesviecia,butent ji tesviecia,o nei JAI,cia buvo vertimo klaida maldoje,nieko man nedave is daiktu,bet sukure mano reputacija.Tai daug vertingiau nei kai kurie daiktai .
Atsakyti

Ingrida, jei prie savo gyvos galvos nesugebejai šeimynai įsiūlyti braškių, tai kai tavęs neliks tiktai keliaus konteinerin. Jokie daiktai, jokie medžiai vaikams nereikalingi. Vaikams reikia tėvų kurių nereiktų slaugyti. Mačiau kaip tenka ravėti gėlynus ir daržus trimeriu... Tausokim save, daugiau laiko artimiems o ne pomidorams. Bet tai mano nuomonė ir mano patirtis. Man svarbiau tvarumas. Kad tai ką palikusiu būtų lengva prižiūrėti kitiems.

Atsakyti

Sveikos,

kiek daug gražių minčių parašėt.

Bet kiek suprantu, Ingridos su vaikais santykiai yra puikūs. Ir taip, ji rūpinasi jais beprotiškai, gal net kiek per daug, bet mes kiekviena turim savo supratimą apie meilę. Pvz., mano vyras anksčiau labai dažnai kartodavo, kad mane myli, dabar tai daro darbais, ir atsiprašyt visiškai nemoka, bet atsiprašo taip pat darbais. Kiekvieno meilės kalba kitokia, bet tai nereiškia, kad ji blogesnė už kitas.

Ingrida, tausok rankas. O tau lazerio procedūrų nedaro? Man daro, labai geras dalykas, labai, labai, labai.

Luety, paprašyk LT likusių savo artimųjų, kad jums su vyru sodybėlę vasarai išnuomotų. Gal jums kasmet reiktų vasarai išsinuomot sodybėlę Lietuvoj ir to pakaktų? Bet mano sesuo grįžo, tėvynės, artimųjų ilgesys padarė savo, ji ten tiesiog vyto.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2021 06 28, 15:33)
<p>Patarimo niekas neduos. Sprendimas, Luety, tavo širdyje. Aš priimu visus tavo pasibėdojimus, rypavimus (anot AA). Labai tave suprantu ir žinau ką jauti. Tau labai labai reikia atostogų. Ne Italijoj ar Ispanijoj, ne kokioj prašmatnioj saloj, o gimtinėj. Paprastoj sodyboj praleisti ilgesnį gerą laiką, pasisemti jėgos apkabinus storą, raukšlėtą beržo kamieną, atsigulti ant žolės ir pasiklausyti lietuviško paukščio čiulbėjimo, atsigerti tyro vandens iš šulinio.. Viskas paprastume, Luety. Turbūt taip. </p>

Labutes 4u.gif 4u.gif

Ex,as esu pensijinese atostogose.Zinoma atostogu Lietuvoj reikia ir labai.Daug kalbejom abu apie gryzima,nu bet taip sunku viska suderint,tai ne tas laikas ir amzius,kai vaziavom i UK.Tada vaziavom 6 menesiams,kol viza baigsis,o likom,jau kita met bus 20 metu.
Viska issiparduot,sutvarkyt popierizmus,kurtis LT is naujo,be vaiku ir artimu pagalbos,kai 70-metis ant nosies,kol kas psichologiskai neiveikiama.
Atvaziuot atostogu per esama isprotejusia pasauline situacija,nesinori.Kur pagyvent turiu atvaziavus.Brolis Jagadonyse turi soda su nameliu,galiu gyvent kiek noriu.Laukiam kol pasikeis kas nors i geraja puse,arba isvis sugrius pasaulis.To tai nelaukiu,zinoma,kad nusiteikus pozityviai. ax.gif ax.gif Dabar isvaziuot,perdaug prisirise esam,kur det vistas visam menesiui,pomidorai sirpsta,uogos,va ir nera kam priziuret be musu.Visi dirba,sunkiai dirba,brolis su zmona toli vazineja i darbus,apie 30 myliu pirmyn atgal,turi savo du sunis,isvedziot gryzus ir t.t.Vaiko seima turi savo rupescius-keturi vaikai.O vistom reik kasdien apsilankymo.Atidedam viska tinkamam laikui,matyt dar nesubrendo prielaidos ir aplinkybes dar ne tos.Nes,kai viskas susidelioja,tada buna lengva daryt sprendimus.
O del adaptacijos-as greit visur prisitaikau.Ne beda.
Aciu visoms uz pasidalinima savo nuomones,patarimus.Gyvenam toliau,dziaugiames ka turim.

Ingrida,kiek suprantu,darzai miskas ir ju gerybes tai tavo uzdarbis.Todel sunku nedirbt.Juk jei but nepakeliama ir nedirbtum.Taip jau mes sutverti.
https://www.ebay.co....353.m1438.l2649
Ši Dr. Christopherio formulė yra sinergetinis vaistažolių mišinys standiems kaklams, patempimams ir patemptiems ar skaudantiems raumenims. Taip pat žinomas kaip kaulai, minkštimas ir kremzlės arba regeneruojanti formulė.Visas tepalas is zoleliu,labai padeda prie skaudamu sanariu,stuburo skausmu,esant itemptiems raumenims.Dar yra ir masazo aliejus panasios sudeties,su juo darant masazus,buna labai geras efektas.Sitas yra su taukes zole.Kai kur vietoj jo buna didzioji dilgele.Su ja tepalas geras,bet nera toks efektyvus.Brangus,bet sveikata brangesne,o jame nera nieko pavojingo sveikatai.Gal kam pades.
Tarpkitko,Ingrida,man tas pats,vis sakau,padarysim ta ar na kita met,jei dar busim gyvi.Cia del tokiu nestabiliu pasauliniu situaciju gal,o gal kokia nuojauta negero.? wub.gif wub.gif
Vistas siandien paleidom visame musu darzo plote,nes vistiek viskas apdangstyta tinkliukais,tai pavojaus,kad jos iskas ka,nera,tik sujaukia tarpulysvius,bet yra greblis,susitvarkai.Penkios vistos is 6 puikiai pasinaudojo leidimu,kase,lese kirminus sraiges,viska kas juda ir ne,o viena baimingai dairesi viskas jai baisu,tuoj nuskuode i tvarteli ir isilipo i lizda,bet ji nededa kiausiniu,yra labai kuda,mazai lesa,isleista i laisve,nekasa,ziuri,kaip kitos tai darp,zodziu viena kitokia nei visos.Bet kokios laimingos vistos,pasizmoneje uz narvo ribu,net mums abiems ant sirdies geriau. biggrin.gif biggrin.gif
Balandziai isnaglejo visai,serbentai juodi ir raudoni eme sirpt,uameciau tinkla,kad nenulest,ateinu,tupi ant tinklo,sakeles nulauzytos,serbentai nulesti kiek pasieke(o pasieke daug),nors verk.Viskas uzdangstyta ir vistiek sugeba sunaikint dali derliaus.
Baigiu Izabelei megztuka,pritrukau siulu ,tai MB vaziavo benzino uzsipilt,bet ne i ta degaline,kur arti mano siulu pardes,o as kerejau biggrin.gif biggrin.gif ,kad ji but uzdaryta, biggrin.gif biggrin.gif ir akurat,uzdaryta,kazkoks remontas,tai jam teko vaziuot i ta,kur man tinka,tai nusipirkau siulu,baigsiu rankove ir bus gaminys padarytas. bigsmile.gif bigsmile.gif Pasiseke.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 birželio 2021 - 14:35

Luety labai gražu! Avietytes ant rankovių... Vau. Studentė būdama turėjau megztuka avietytem. Plonų siūlų . Vau kokia buvau sustra... Pau, kažkaip ne taip norėjau pasakyti... Reikia save saugoti, kad vaikams nereiktų rūpintis ir slaugyti senatvėje. Toks mano moto, ir ne visai mano ... Perskaičiau. Kas yra slaugyti, puikiai žinau... AA mamukas sunkiai dirbo, vaikus reikėjo užauginti vienai likus ir tt. Senatvėje sudile sąnariai, skausmai.  Skausmas  organizmo prašymas pagalbos. Nekreipti dėmesio į tai nereikėtų. Kiek masažo turėjus, VISADA sakydavo po masažo šiltai pagulėti. Jei noriu rezultato....

Atsakyti

Labos

Ačiū visoms už sveikinimus ir šiltus palinkėjimus 4u.gif
Vakar skiepas buvo šiandiena tempa nuo ryto 40 visus raumenis skauda vos numušiau iki 38 tai akyse šviesiau smile.gif gyvensiu 4u.gif
Ex tu taip gražiai sudelioji mintis net širdis dainuoja beskaitant wub.gif apskritai visos čia tiek išminties turinčios moterytės ir vis dėkoju likimui, kad galiu semtis iš jūsų 4u.gif Pasirodžiau kad gyva enu vėl į lovą ryt gal bus geriau 4u.gif
Atsakyti