Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Muka, su praėjusiu gimtadieniu! Būk sveika, laiminga ir apdovanota gyvenimo džiugesiu bei gyvenimo pilnatve!

AA, o kuo blogai agurko skonis? Va man cukinija nelabai, nes ji išties beveik beskonė.

Atsakyti
Oi šimet mane nuo 06.15 pradėjo sveikinti vieni sumaišė, net bratka pasveikino 23 d. biggrin.gif
Ačiū už palikėjimus smile.gif Vaišinu damas tongue.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Dėkui Muka už vaišes 4u.gif . Pirmadienis prasideda linksmai biggrin.gif
Muka , kelis agurkus įkišau į tuneliuką, labai gerai dera . Nes paprikas susodinau į seną šiltnamį , liko vietos . Šiltnamio agurkus tik kelis nukyniau, tinginiai. Man lauke agurkai visada geriau dera.
Pou ko tau neptinka cukinija? Svarbu nuskinti jaunas vos ne piršto dydžio . Kad nereikėtų lupti ir tt. Dar patisonai jauni. Sriubos, salotos, grilinimas, spagečiai, sumuštiniai ir tt.
PS pasikepėm porą baklažanų jau . Skaniau nei mėsa tongue.gif Jei sakai skanūs agurkai , reikia užsirašyti pavadinimą kitiem metams . MB pasėjau Radničioko atskirai smile.gif Jis pas mane agurkinis , prausbliūdis agurkų su grietine sprogsta ore ... O radničioką iš skūros pažysta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 28 birželio 2021 - 09:52
Nu va ,dusia su baklazanais net bulgarija aplenke. Ner dar baklazanu.Reiks eit paziuret ,kiba koloradai puola.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 06 28, 10:59)
Nu va ,dusia su baklazanais net bulgarija aplenke. Ner dar baklazanu.Reiks eit paziuret ,kiba koloradai puola.

Jei pasėju vasario +-15, o paskui išsodinų į 5 litrų vazonus , visada Jonams valgau .
Turiu viečikę ant pietinio šlaito kur jie gražiai dera. Pradžioje tuneliuke iš agroplėvelės, paskui gauna laisvę...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 06 28, 12:08)
Jei pasėju vasario +-15, o paskui išsodinų  į 5 litrų vazonus , visada Jonams valgau .
Turiu viečikę  ant pietinio šlaito  kur jie gražiai dera. Pradžioje tuneliuke iš agroplėvelės, paskui gauna laisvę...

nevarykit neviltin apart svogūnų laiško ir braškių jokio derliaus oi 3 agurkai šiltnamyje unsure.gif
Atsakyti

Muka  :wub: 

Dusia, na nieko man ta cukinija, bet mieliau agurkas :) Aš tik nusistebėjau, kad AA patinka agurkai, kurie neturi specifinio agurko skonio. O va agurkinis kvapas ir skonis man labai patinka :)

Muka, pas mane ir braškių nė :), tik žemuogių čiut čiut. Ai, morkas raunam iš šiltnamio - pas anytą pasėjau Nectar veislės. Agurkai lauke žydėt pradėjo, tai kažkada bus. Aš jų niekad nedengiu, šiltnamy neauginu. Lysvėj kai ateina laikas, tai ir dera.

Atsakyti
Man agurkuose tas kvapas nepatinka.I savo vasaros losjona pasirodo supyliau kazka agurkinio, nes atsiranda toks antrinis agurko kvapas, lengvas toks .Visai nieko.Net nezinau kas ten buvo ,su tuo agurku kvapu. biggrin.gif
Cukinijos ir visokie moliuginiai man labai skanu.Cia yra etniniai ju receptai,su jogurtu ,su ryziais.Lengvi vasaros patiekalai.
Atsakyti
Pou džiovink morkų lapus ... labai geras dalykas . Galima naudoti kaip prieskonį . Jei turi bėdų su kraujagyslėmis . Guglas pasakys apie juos visą tiesą.
Morkų lapai
Muka tikrai turi krapų ir salotų 4u.gif biggrin.gif 4u.gif
Morkytes raunu ir aš , tas kur sėjau kovo mėn .
Aš česnaku žeidynus sumaliau su morkų lapais ir krapais . Bus mėsai marinuoti .
Pou na man skritingi patiekalai cukinija ir agurkas ... Agurko nepakepsi smile.gif Agurkas salotoms o cukinija ir karštiems pakeikalams :
Brusketa
Makaronai
Sriuba
O dar grilinimas pamarinavus .
Kai jau užauga didelės, ne tokios vandeningos rudeniop kepu keto cukinijų cugeli ( kugelį ) .
Ko nemėgstu tai saldžios cukinijos ir cukinijų pyragų ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 28 birželio 2021 - 11:34

Dusia, ačiū, reiks pabandyt  :4u: skaniai susikaitė :)

Morkų lapus padžiovinsiu, tik va neturiu el. džiovyklės, o taip atidrėksta greit.

AA, va kaip skirtingai, man agurko kvapas labai siejasi su švara ir gaiva, dėl to ir patinka.

Atsakyti
https://www.actualno...news_48460.html
Tas receptas tik atrodo nesamoningas.O patiekalas gaunasi labai skanus.
Atsakyti
Labas, 4u.gif 4u.gif
Muka,visa ko geriausio...
vartotojo įkelta nuotrauka

As irgi skaitau atejus,o mintis sukasi,taigi Mukos nepasveikinau,ogi ziuriu ir daugiau kas uzmirso.

QUOTE(Acqua Alta @ 2021 06 28, 08:10)
https://superior-seeds.co.rs/products/
Agurcikai real ,na kaip besidalinantys saule su kukuruzais ,tai auga,skanus tokie ,be agurko skonio.Butent tokie man tinka.
Oj tas Surrey and curry.Turetu tartis saris ir karis,bet vietiniai britai kazkodel taria suris ir kuris.As tai spec saaaaaris.Ir kaaaaaris.Luety saris tai graziausioji grafyste,kvintesencija britisko gyvenimo budo.Rekomenduoju midsumer murders for educational.Nors as tai is misis Bucket anglu mokinausi.Cia vietoj self uploading dusios korteliu. biggrin.gif
Asiukliams naikinti reikia negesintu kalkiu ir meslo.Cia mesla sluoksniuoja su kalkem gatavai tvarte ,dosniom proporcijom.

Alta su ta rasyba tai buna kuriozu.Surrey esu buvus,ten turtuoliu county.Namai labai brangus sitam regione.Bet kai gausiai lyja,kai kuri dalis Surrey buna apsemta ,tai ne kas.
Dirigent agurkai man siltnamyje pats tas,gausiai ir ilgai deri,visi vienodo dydzio,niekada nebuna kartus. galeciau dar daug vardint geru savybiu.Dar atomick.
Jau namo isvaziavo 3 dideles cukinijos,dvi vaikams nuvezem,viena patys valgysim,turbut keto blynus,dar nezinau.
Braskiu irgi vaikams kibirelis nuo 3 ltr,sau tik nuo litro.Braskese yra puvinys,but ju dar daugiau ir labai tie sarvuoti vabaliukai jas naikina,tiesiog kerais sunaikina.MB sake padarys man pekelima lauke,kad galeciau augint braskes kaip pramonines,skint svarias(tikekimes neapgaus),o apacioj gales augt cukinijos.Mintis gera,bet ar ivykdysim,bus matyt.
Agurku irgi primegzta daug,bet dar skint daug nera,nuveziau vaikams 5 ir viskas.Pomidoru jau prasideda rausvejimas,siandien genejau,nes baisus miskas,kai susodinau po du i kruva,tai jau 4 maciau raustelesjusius,na,kai prasideda,paskui nesustabdai.
Valgom kaliaropes pilnai,vaikams dvi ne mazas nuveziau.
Svogunai nurauti pagaliau,dabar reikia tik ,kad nelytu ir jie galetu isdziut pakloti ant vistininko,bet vis rodo ,kad bus lietaus.Nors siandien irgi turejo visa diena lyt,bet lietaus nera.
O taip gera darbuotis darze,kai zeme pakankamai palyta,pirstai tiesiog dziaugiasi tokia dirva.
Siemet tarp svogunu ir cesnaku buvau pasejus daug krapu,nes buvau savo seklu prisirinkus,tai aciu Die,ta muse tokia,kur tik Uk eda svogunu laiskus ir sirdeles,nerado ju,mat jos atranda tik pagal kvapa,o krapai nestelbe svogunu kvapa savo kvapu.Tai net gaila raut buvo,dar gana grazus laiskai,bet del dregmes buvo baisu belaikyt,nes jau matesi,kad gali put.
Ryt reikia sugalvot ka sukist vietoj svogunu i viena lysve dar.

Atsakyti