Labas rytas. Ingrida pas mane bazilikai auga darže. Kur turi vietos, ten sodink. Vasarą žadėjo lietuvišką. Karščio jau gavome, kažin ar tiek beuzkepins? Mūsų atostogos baigėsi, darbų kaime bele kiek nepadaryta.... Kaip nors. Kaip visada vienos dienos pritrūko. Atleksiu viduryje savaitės. Gal darbai neuzspaus....
Idomiai skamba ozku paroda.
Siaip tai galvoju kad luety per daug skundziasi.Net UK gavo alotmenta ir vistu uki.Emigrantams tas biski is fantastikos srities ,kadangi prie gamybos priemoniu vergu ten per sauniko suvi neprileidzia.Taigi jauskis visa sario ponia ir nerypauk.
Idomiai skamba ozku paroda.
Siaip tai galvoju kad luety per daug skundziasi.Net UK gavo alotmenta ir vistu uki.Emigrantams tas biski is fantastikos srities ,kadangi prie gamybos priemoniu vergu ten per sauniko suvi neprileidzia.Taigi jauskis visa sario ponia ir nerypauk.
Labos,
nu va,paleidom vakar vistas pasiganyt ir dviem kiausiniais daugiau siandien radom.Reiskia joms depresija aptvare,ko gero. Siandien vel ganem.
Alta,alotmentas jokia privilegija,laisvu plotu daug musu mieste.o as UK rezidentas,viskas pagal ju istatymus.Kituose miestuose,kur ju reikia laukt eilese,tai gal ir teikia pirmenybe anglams,bet ir tai ,skaitau FB grupej ,kad gauna labai daug norinciu,nes yra pastebeta,anglai pasiima sklypa,iskart ima vezt statiniams medziagas,shedui,siltnamiui ,o sodina,kai visa tai pastato.Tada zole uzauga aukstesne uz sheda ir pasidaro sunku dirbt. lietuviai ar kiti east europe gyventojai,jie pirna issiplanuoja ir ima dirbt zeme,sodint ravet,o tada tik shedus statyt,tai ir issilaiko ilgai tuose plotuose.
Vistas galima laikyt pagal tam tikras laikymo normas,kurias mes islaikome.Sode beveik kas antram sklype vistos.Gaidzio negalima,nes salia gyvenamu namu kvartalas-gaidys anksti budins gyventojus.Viska darant pagal istatyma toj saly gera gyvent,bet ne tame problema.Problema tevynes ilgesyje.Nebuvau LT nuo 2016 turbut metu.MB su broliu neturi rysio nuo savo mamos laidotuviu,seimyniniai pavydai.As vaziuot turiu tik pas broli,o brolis buvo pats atvaziaves kasmet,pasimatem,tai nebebuvo ir noro vel vaziuot.Taip ir uzsitese,per ilgai.Dabar jau norisi,bet kliutys kvdines.
Jei viskas pasikeis i gera(maza vilties)tada ieskosim kazka keist,nebenoriu gyvent mieste,triuksmas ir 5G sveikatos nepriduos.Bet cia jau kaip bus.
O kad as skusciaus gyvenimu cia,nu ne.Butu perfect,jei esamas finansines aplinkybes perkelt i LT,i kaimuka,tik tiek.I Lietuvos kvapa,aplinkiniu bendravima,su sava kalba.
Sario ponia nesijausiu,man saris visai svetimas,musu miestas angliskas,mazai pamatysi sari,o jei ir matai,tai dazniausiai atvyke atostogautojai.
Labas rytas.
Susodinau vakar raudonlapius bazilikus ir pomidoriukus širdutės formos tarp rožių. Matysime koks vaizdas bus.Bet vakar visą dieną atėmė naujo gėlyno darymas,kol sukasiau dilgėlyną-garšvyną.Buvo planuose kiti darbai,bet gavosi kaip visada,laiko trūkumas.
Vakar apėjau sodą,atrodė serbentų nelabai bus.Dabar žiūriu šakos lūžta linksta juodųjų serbentų.O agrastų kiek irgi atrodė nuseno krūmai,reikia atšviežinti,bet gal pabaigoje kad dėjo.
O jau servizo gražumas Dėkui Ingrida ...
Ingrida ką darai iš serbentų ? Pas mane valgomi tik juodi ... Vyno nebedarau , tai geltoni ir raudoni lieka ant krūmo Iš agrastų labai neblogą pagardą buvau radusi . Ir mėsai marinuoti tinka , ir šiap prikasti pire mėsos . Pernais labai išgenėjau agrastus , tai uogų mažiau , bet patys krūmai labai gražūs . Po derėjomo , rugpjūtį vėl teks genėti... Tas lietingas pavasaris mano krašte labai gerai visiems medžiams ir krūmams buvo . Po penkių metų pertraukos atsigėrė
Po nebuvomo savaitę namai prikaitę ir pilni dulkių Sunkus tas gyvenimas per du namus .
MUka , kaip praėjo balius ? Gyva ?
Labas rytas,
Ingrida, bet garšvas išnaikint yr reikalo.
Labai gražus metas dabar, kai viskas veši, tarpsta nuo šilumos ir drėgmės. "Atlijo" jau sodą, nes labai jautėsi vandens trūkumas. Kai gerai palijo, tai po dienos pasimatė, kaip ųgtelėjo augalai. Šiemet tik agurkų, sėtų tiesiai į dirvą, prastokas daigumas buvo. Jau kelis kartus atsėdinėjau. Pasalimo ir Merengue auginau daigas, tai gražuoliai bent kol kas. Bet aš juos šviežiam valgymui sėju, atsargoms senovinį Radničioką, dar Acord šiemet pasėjau galiuką.
Geltonus serbentus paliekame paukščiams.Agrastus irgi jei netingiu irgi suskinu į turgų.
Jo su garšva ir dilgėle yra reikalų,bet ten žemelė tarp pirštų byra.
Viskas lekiu reabilitacijai.
Agurkai Dirigent šiemet, skanūs... negalius skųstis . Labai jau išgirti FB, ir sėklos nebrangios .
Garšva pas mane lengvai naikinasi ... Asiūkliai, ir "rozytės" nesunaikinami . Dilgynėms - kartonas ir sotas mulčas. Vienintelis būdas.
Agurkai Dirigent šiemet, skanūs... negalius skųstis . Labai jau išgirti FB, ir sėklos nebrangios .
Man kažkuriais metais labai prastai derėjo Dirigentas.
O Radničioką tai dėl tėčio auginu - jam jis skaniausias. Man pasalimo ir merengue skanesni - nors ir dičkiai užsislėpę būna, bet niekad nebūna didelių kietų sėklų, patys salstelėję.
Gyva bet nelabai kažko kojos bais sutino vos į šliopkes sukišau vakar, na nėra ko stebėti MB sako visą dieną ant kojų kadrtilių šokai na parėjo mažu susitvarkysime, o šiandiena skiepas antras. AA mano svečiai kaip tortai, vieni labai snei kiti išvis nemėgsta gaminti o mamukas jau ir taip atvilko prausiamą bliūdą bandū su čeburekais naminių makaronų ir buljono ir taip matėsi bais pavargusi buvo Ale viskas baigta
Daržai šiltnamis apaugę net baisu reikia ravėti genėti ir t.t. o kada na bet gal ši savaitė be staigmenų bus tai galėsiu paravėti Jo asiūkliai nesunaikinami dar vienos yra bjaurios tokios žolės pavadinimo nežinau ale irigi bjaurastis ale ką padarysi reikia ir jų
Serbentų bus mažai agrastų medelis nudžiuvo iš kito ne kažkas taip kad ramu šiuo klausimu, braškes giminės nusirinko, bet jų dar bus bais susmulkėjusios jau viskas rausime šiemet ir sodinsiu dešimt kart mažiau lysvelę, nes nieks nenori Dusia37 jau lauke agurkus valgai? Man regal labai pasiteisino
Čiumpu kavos ir bandau įsivažiuoti į darbus visigi metai prisidėjo
Sveikatos, sveikatos ir dar kartą sveikatos
Kad nepriktrūktumei energijos savo sumanymams, kad darbai eitų "kaip per sveistą " !!!
ps, koks ištvirkimas galvoje, kaip FB nepraneša , kad gimtadienis tai ir pamiršti
Agurcikai real ,na kaip besidalinantys saule su kukuruzais ,tai auga,skanus tokie ,be agurko skonio.Butent tokie man tinka.
Oj tas Surrey and curry.Turetu tartis saris ir karis,bet vietiniai britai kazkodel taria suris ir kuris.As tai spec saaaaaris.Ir kaaaaaris.Luety saris tai graziausioji grafyste,kvintesencija britisko gyvenimo budo.Rekomenduoju midsumer murders for educational.Nors as tai is misis Bucket anglu mokinausi.Cia vietoj self uploading dusios korteliu.
Asiukliams naikinti reikia negesintu kalkiu ir meslo.Cia mesla sluoksniuoja su kalkem gatavai tvarte ,dosniom proporcijom.