Nei slapto nei nepadoraus
Auditorius ...Tik ar kam įdomūs jo seminarai šioje temoje, be manęs ir Mukos ?
* * Man norisi LT mazos patogios trobeles su darziuku ir daug pjaunamos vejos.Kur butu dideliu medziu apsikabint,prisiglaust,pasikalbet,kur savi pauksciai ciulbetu,savo ikeltuose inkiluose,kur kokios 3-4 kates murktu apie kojas.Salia but kur pieno,kiausu nusipirkt,o gal ir savo vistu,anciu pasiaugint.
* * * Zmones issibaugine,bijo vienas kito,kainos maisto sukile baisiai ant visko.
* O mes jau 4 suvalgėm, aplenkiau tave D. Toro ir Betalux. Vot ir pasigyriau D. Tik va cukinijom dar negaliu pasigirt, dar tik piršto dydžio kelios.
* * Tai čia apie mano triobą parašei. Tik ne veja, o paprasta pieva pjaunama. Daaaaaug jos . Medžių šimtamečių kokie 5, o jaunesnių tai nesuskaičiuoju . Paukščiai nežinau, kiek savų, bet gegutę tai tikai nuosavą turim . Va, katė tik 1 prisiglaudus ūkiniam peržiemojo, bet ana prie kojų nemurks tikrai . Pieną prieš kelis metus pirkdavau, kai netingėjau varškę gamint, sūrius spaust, gal ir dabar pardavinėja. Žodžiu, labai netoli tavo norų
* * * Ko ten pas jus tie žmonės įsibauginę? Pas mus tai nei dievo, nei velnio - išvis niekas nieko nebijo, bent aš įsibauginusių nematau. Kainos? Hmmm... Nežinau. Jei ir pakilę, tai nežymiai.
Žodžiu, gal tu tikrai varyk į LT - pas mus geriau
Mes jau 9 Betaliuksus nuskynėme.Nustebau mieste šiandien 4 radau sunokųsius pomidorus.Šiemet turiu širdutės formos mažutėlius pomidorus.laukiu sunokstant.
Pasirinkau litrą žemugių,baigia mano žemuogių pieva užaugti,tikėjausi rasti daugiau nei pernai,o gavosi atvirščiai. Bet pieva kvepia vistiek žmuogėmis.
Laisvenė diena,kai mieste būname. Na rytoj išsiilgę augalai sodyboje laukia,jau grįšime į namelius.Ramygaloje rytoj ožkų šventė,bet kažin ar nuvažiuosime,lauks laistymas.
Nieko nedarau iš braškių ,pernykščių dar šaldiklyje yra,suskyniau vaikams.
Labas rytas.
Praėjo joninės,bet žoliauti reikia.Žiūriu dar šeivamedžio reiktų pasiskinti,jonažolė žydi,valerijonas žydi.Preaitą savaitę,kai vantų buvau tik tik vingiorikštė skleidėsi. Čiobrelis dar gal anksti?
Labas rytas.
Žiūriu žiūriu, ar tik Ingrida mano sodybos laukų pievos nenupaparacino.. Bet tai gal ne, neturiu tokio čainyko.
Čiobreliai jau žydi, Ingrida. Gal ne pilnu pajėgumu, bet tai jau yra. Anksčiau rinkdavau visokių žolelių, fermentuodavau, džiovindavau, pilna palėpė žolinčiaus būdavo, dabar jau neberenku. Na, gal nusiskinsiu kai ko po saujelę, bet tai turbūt tik dėl kvapo.
A.Alta, esu, niekur nedingau, nešienauju, nes lyja, nebaliavoju, nes, nu gėda sakyt, bet blaivininkė esu. Aplamai, aš gi dar pagyvenusi pionierka, dirbu kartais, gal kada nors pensiją gausiu, jei nenukels jos 30čiai metų.
Dar Luety vėliau kokį postą sukurpsiu apie sodybą, dabar laikas spaudžia, kad ir savaitgalis, darban reik ruoštis.. O dar katė dėmesio reikalauja, sukulentą iš vazono ką tik išrovė, žemių pridrabstė. Dabar lenda į mano kavos puodelį, pamaišyt su letena kėsinasi.
Gero ryto, kam saulės, kam lietaus. Žodž, kam ko reik, to linkiu. Ikiuks. Užeisiu, užbėgsiu vėl greit.
Dlia cenitelia, mandagiai pasakius.
Jokia tu pionierka ex. Pagyvenusi moteriske ir tiek.Nors jau su garbingu babos titulu.
O del alko ,tai pradet niekada ne per velu.As kiba alui alergiska, bloga man nuo jo pasidaro. Pirma kart sitaip.Gerai kad putojantis iskra $1.70 pas mumi
Daug zoliu siaip reikia etilo spiritu uzpilt ,kad nauda gaut.O fermentuot gerai medetkas, gaunasi labai sveikatingas slykstaus skonio geralas.Bet labai geras daugeliui ligu gydyt.
Man gi reikia dėl programos dar prisižoliauti,rudenį būsiu įdarbinta pas dukrą ,žolininke,arbatų virėja.
Viskas geros dienos,prasideda diena...............
Galų gale normaliai naktį palijo, ne 3 cm. Šiandien apsiniaukę galėsiu tvarkytis šiltanmyje. Reikia pas bites, gal ryt geresnis oras bus ?
Apie žoles: po truputi skleidžiasi raudonėlis. Jis pas mane auga pievose . Arbatų nesam mėgėjai , bet prieskoniams labai daug susinaudoja raudonėlio ir čiobrelio Čiorelių pilnos pievos , dar netikrinau žydi ar ne .
Apie namelį- nieko nesiūlau Tik kainų tendencijas pažiūrėjau . Gyvenvietė, keliai žiemą bus nuvalyti , bus kaimo parduotuvė būtiniems produktams ... Ir Kaunas ne taip toli . Kur geresni daktarai . Jei kaimo bendruomenė normali ( loterija ) tai ir pagalbos senatvėje gali sulaukti. Soc darbuotoją gausi simbolinį mokestį sumokėjęs ...
Į kitą pusę nuo Kauno - lik Prienų, labai užkeltos kainos. Žemės ten geros , derlingos .
Mano draugė atsivežė ir vieno rajono centro tėvus į pakaunės kaimuką, nupirko butą. Tėvai atsigavo dėl esančios bendruomenės tame kaimuke Žmogui reikia bendravimo .
Jei sulauksiu pensijos su malonumu gyvensiu savo kaime , vien dėl judesio. Bent jau vasara nėra kada prisėsti O judesys tai gyvenimas Jei nepasiilgčiau vaikų labiau viliotų gyvenimas senatvėje pietų šalyje... Kur klimatas švėlnesnis.
vakar vakare buvau apsirgusi,ugnis dege po krutimis,lyg skrandzio plote,lyg stemples,kur iseina i skrandi,bet tokia ugnis,kad net slapia salta skudura dejau,o ziovulys,kas minute buvo uzejes.Pasiemiau vandens ir geriau geriau geriau,gal koki 1,5ltr,tai paskui visa nakti laksciau.
Si ryta jau nieko,tik jauciausi neismiegojus.Ryte issiviriau arbatos is 1 sakeles pelyno,keliu medetku ziedeliu ir kelis grudelius Ivan chay ir isgeriau.Pati kalta,pramerkiu akis ir kava,jauciu organizmas paprotino,kad taip negalima.
Ryte sodas,MB paliko vistu narvo duris praviras,tai viena vistele isejo uz narvo,kad eme kast,greitai lest visokius masalus,tai nutarem su MB leist visoms kiek pasikapstyt naujoj vietoj,kai kurios pacios nuejo,kitas teko gaudyt ir nunest,durnikes kitos,ypac senikes.Pasiemiau sake,vis palaisvinau zeme,kad nagu jos ten nenusilauztu,tokia kieta zeme bekasdamos,tai prisirijo visokiu lervu,slieku,iki mustyniu.Tai net sirdziai gera,kad kiek paivairinom ju dieneles.Sarka eme klykt miskely,manau,kad ne del vistu palaidu,ko gero lape mate,nes ju ten masiskai,bet as nemaciau,dabojau savo panas su sake.
Po piet pas kirpeja,buvau jau apzelus,dar tokius batus lengvus bobutiskus nusipirkau,zodziu isleidau pinigu,bet ir gerai,vistiek jie beverciai darosi.
Eisiu pailset kiek,o po to virsiu burokeliu su kambliukais sriuba,savo burokeliu.
Ex,labai domina kaimukas,busiu dekinga,jei kiek apsviesi.Taip gaila,kad seneliams proto niekas nedave,issaugot savo grazia sodyba,melioracija pasiule gerus pinigus,tais laikais,ir puole visi paknopstomis i miesta,o po to vienas po kito per kelis metus numire tame mieste,gal kaime butu ilgai gyvene.
Labas rytas.
Įkyri musė pusę šešių prikėlė.Ir atrodo išmušėme.............. Kaimas.
Į ožkų šventę nuvažiavome penktą,pasirodo šventė nuo 19 valandos,galvojom padirbsime ir nuvažiuosime.Užsidirbome ir nebe nuvykome.
Depas atsivežė kokių kraujažolių,įvairiausių spalvų. Nu bet ir kainos.Palauksime,gal nukainuos?Snapučių visokių spalvų paruošta nukainuoti,gal sulauks pirmadienio?Gerberų prispirkau nukainuotų,kinrožę,tegul per vasarą žydi,vistiek išmestų.
Jei bazilikus susodinčiau į darželį?Kažin kokia vasara bus?Šiltnamyje jau per maži vazonai.