Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Luety,jei į butą,tai nekviečiu į svečius.,bet sodybon visada prašome. mirksiukas.gif
Jau iš miško.Na žinokite pirtis miške,man vantomis kvepia ir nėra kuo kvėpuoti.O mašalų...........ir jau griaudžia tolumoje.Anei vieno grybo,nors ant keliuko balos stovi.Dar viena vieta naujai iškirsta,skaitosi draustinis Upytės. bigsmile.gif bigsmile.gif Dar palaukti reikia,bent širdis paplazdėjo.Iki poniabudžių vietų nebe važiavome,nors fb renka jau. ax.gif Ir labai ilgiuosi savo miško mašinos,su tomis naujesnėmis niekur nepravažiuosi. ax.gif
Ir ledų apratas liko sodyboje,o taip ledų norėjosi,prisipirkome po ilgo laiko,bet koks saldumas ledų. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 24 birželio 2021 - 15:50
https://vk.com/wall-171193480_849100
Nuo uodu ir masalu kremas.
Ne ne,Ingrida,itavo skruzdelyna 5 aukste manes visai netraukia,😄
Tai patenkinai savo poreiki miskui,atsigavai.Dabar galesi but kelias dienas rami.
Braskiu dzemo 3 stiklainiukai,mazesni uz puse ltr,o uogu buvo pilnas puodas As jas paverdu,o po to blenderiuoju,kad neliktu tu tokiu uogų,kaip moliuskai,o but vientisa mase.Tada skanu buna,bet cia tik MB ,as nevalgau.
Brolio sode gerai uzlijo.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labos smile.gif

Vakar ravėjau gėlynus, daržų nejudinau tuščia jo jau nesiplėšysiu verysad.gif visų kampų nesutvarkysiu šiandiena triobas sutvrakyti, reikia patalus sudėlioti ir virtuvėn, kažkaip du savaitgaliai baliauni ir su žmonių nemažu kiekiu šike tike pavargina, bet kaip Ex sakė dar turiu kam ir noriai visi važiuoja tuom ir pasidžiaugsiu smile.gif Meniu sudėliotas tai tik spėk suktis smile.gif Tiesa Dusia37 ta mėsinė puiki dešras šiandiena ragausime ax.gif
Luety mudu su MB atskirai niekad nešvenčiame ir taip mažiausiai du baliai išeina tai kartu švenčiame tik per kelis kart smile.gif
Čiumpu kavos ir lekiu 4u.gif
Atsakyti
O tu nemegsti kad tau padetu ar sveciai sedi kaip tortai?Siaip as situacija paskanuoju ,buna kad gaspadine nelabai priima tesiogine pagalba, tenka koki perfomansa ar gudrybe sugalvot ,is kokios puses apeit ir pan. Buna kad isvis tarnaite patampu , buna ir puikaus kolaboravimo biggrin.gif
Luety ,jei taip nori ukio ,kodel nebandai.Zinau kad UK i zemes uki nera sansu ,net jei uz ukininko isteketum.Vistiek taves pilnai nepriimtu. Jei daugumoje sriciu ten galima isitrint tarp vietiniu , tai ukio srityje kazkas antgamtisko. Nebent i kokia zveju artele, jei tokiu yra.Esu turejus gera pazistama moteriske zveja ,bet airijoje.
Sakei kad savi zmones francijoje gyvena. O ten net anglai be francuzu kazkaip isitrindavo tarp vietiniu ,aisku su laiku ismoko, bet cia pietuose, ten ir taip daug svetimsaliu .Sakei vyriskis i ispanija nori ,o ten tai jau tikrai lengva. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 25 birželio 2021 - 09:10
Labos ,
Širyt stalas priminė Alisą stebuklų šalyje ... Gražus filmas su Depu . Vaikystėje tarybinio multiko nemėgėgau . Ir knygos nesugebėjau perskaityti ... Kol MB su dukra nenuitempė į kino tetrą pažiūrėti filmo . Matyt užaugau biggrin.gif
Pas mane rausta pirmas pomidoras!!! Normalių dar teks palaukti , betaliux tik.
Oras pasaka... Šilta, tik be saulės . Palyta per 3 cm darže. Pas mane šyvakar gerą lietų žada. Tikiuosi ne tik pikdžolės pajus smile.gif
Muka smagu , kad patiko mėsinė . Tikiuosi ir dešrelės patiks 4u.gif Šaunuolė Tu 4u.gif
Apie ūkininkavimą... jei turi pajamų iš ko finasuoti , gal ir geras hobis .
PS, jei jau taip skaičiuočiau : tai kiek kainavo mano sodyba ir kiek dar į ją sudėta, iki gyvenimo galo galėčiau kiekvieną svaitgalį leisti kaimo turizmo sodyboje biggrin.gif . Hobis yra brangus malonumas smile.gif paguoda ta, kad liks vaikams... Jei nenorės nieko daryti patys, gelės parduoti.
Jei ne LT sugavotume senatvėje gyventi , rinkčiausi Ispaniją, Portugaliją, Sardiniją ( Italijos sala ) ... Pietų šalis .
Luety negaliu tokio tepalo daryti , su kate gyvenu biggrin.gif išprotėtų smile.gif Katė nuo valerijono pablūsta. Gerai veikia man gvaizdikėlių eterinis. Be to pas mane uodai jau į pabaigą ... Vakare tik kelis sutinku . Akliai tik prie prudelio ir pakalnėje ... Ten saulėtą dieną stengiuosi neiti . Kadangi javų laukų aplikn nėra , jų mažiau . Ir dar namai ant kalno , vėjelis prapučia .
MB dėl darbo išlėkė Kaunan, aš likau ... Pas bites negaliu , saulės nėra, reikės ravėti daržus . O jau želia šiemet iš pasiutimo , joks mulčas nepadeda. Vakare parvažiuos tikiuosi , nereiks man vienai nakvoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Muka, žink karantinas visoms sanatorijoms ne į naudą... Paslaugos nepagerėjo . Nelikau labai patenkinta . Registratūroje eilės, sudėliojo bele kaip procedūras. Žmonėms patiko nedirbti . Gerai , kad nelikome Joninėms, žmonių antplūdis buvo ...
Ir dar kartą pasidžiaugėm , kad turine ramią vietelę kur galime pasilėpti ...

Gražios dienos !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 25 birželio 2021 - 11:24
Gerai ,faina toje portugalijoje ,bet jei manai kad sugebesi ivaldyt ju kalba, tai esi daug gabesne uz mane.Jau as greit kalbas perimu ,bet portugalu tai sunkoka ,sunkoka, svelniai tariant.
Atsakyti
Labusenkos 4u.gif 4u.gif
penktadienis-shopingas maisto,tradiciskai.
Pas mus lyja,tai pas vistas sode viens,du,trys ir namo.
As ja vakar antra pomika raudona valgiau ir ne betalux,o sibirskij skorospelyj ir dar du rausveja.Cukinijos jau dvi yra skinamos,ale dar pabrandinsiu.
As pries ta lietu buvau apsiravejus belendancias zoles patvoriuose,tai dabar nereikia nieko daryt.
Kas antra diena du is 5 kiausu sumaigytais lukstais ir be trynio.Serga mano dvi senes,kazkas joms nesigamina,tik jaunikles gelbsti.O Sesta deda mazdaug du kart i savaite.Truputi pikta sert toki buri,kada kiausu neuztenka savu.Nezinau,ka daryt,neradau googlej nieko panasaus,kiausu lukstus malam,duodam kaskart,jauniklem viskas ok,o senem ne.
Alta,mano ukininkavimo norai nesutampa su mano amzium.Koks ukininkavimas gali but,kai tau tuoj 70.Ir dar svetimoj saly-visai netraukia.Man norisi LT mazos patogios trobeles su darziuku ir daug pjaunamos vejos.Kur butu dideliu medziu apsikabint,prisiglaust,pasikalbet,kur savi pauksciai ciulbetu,savo ikeltuose inkiluose,kur kokios 3-4 kates murktu apie kojas.Salia but kur pieno,kiausu nusipirkt,o gal ir savo vistu,anciu pasiaugint.Jokiu pramoniniu ukininkavimu nei Ispanijoj,nei Portugalijoj,nei Prancuzijoj.Nu dar Prancuzijoj koki maza nameli atradus su zemes lopineliu,bet tik ne pietuose.Man ten perkarsta butu.Prancuzija man kazkaip nesiblogeja,bet va kalbos neikertu,per sena mokytis,bet dabar ismanieji turi vertimo funcija,pasakai lietuviskai,isvercia i Prancuzu,ne beda.
Oi,Dusia,karantinas niekam ne i nauda,Zmones issibaugine,bijo vienas kito,kainos maisto sukile baisiai ant visko.Anksciau shopintis pagrindinius produktus,ir dar,kai valgem mesa,duona,saldumynus,kainuodavo meximum 50-60 pinigu savaitei,dabar be mesos,duonos ir saldumynu-70-80.Ir dar ne labai uztenki savaitei.Visi pagrindiniai produktai labai pabrango.

Atsakyti
Gerai pasvajojai. O ta karve pienui salia , tai kiek cia km atstumu turi but? Bo dar smirdes ir insektus trauks .
O pieno isveziotojai dar yra lietuvoje ar jau irgi emigravo iki vieno?
Paziurejau kainas icelande, uzsimaniau chederio , taip seniai bevalgiau.O kainos tai ka as zinau ,ner jau labai dideles, ner ko skustis.
Atsakyti
AA negabi aš kalboms . Matematika, chemija, biologija , fizika mano mylimi dalykai buvo. Ypač biologija ir chemija patiko ( sūnus paaveldėjo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ). O matematika labai lengva buvo , tiek vidurinėj , tiek aukštojoj. Bet ... jei reiks pazubrinsi , pagyvensi kelis mėn su kortelėmis po pagalve ir išmoksi . Raukšlės smegenyse gal dar ne visai ištrintos smile.gif Ispanų ir Portugalų kalbos labai panašios. Tai teorinė galimybė. Nieko kol kas nepplanuojam.
Luety , rasti kas laiko karvę LT ir pardavinėja pieną ? Nelabai . Arba ūkinikas, kuriam mazi pirkėjai neidomu , arba pašalpiniai , kurie net lysvės prie namų neturi ...
Kainos LT kazkiek pakilo maisto produktų , bet ne žiauriai daug .
Įsibaiminusių žmonių nesutikau , kaip tik visi geranoriški ir bendraujantys . Nukankinti uždarymo . Bėda kita- atleido daug darbuotojų per karantiną , tai eilės registratūroje ir parastai išsidėlioja procedūros - trūksta laikų ... Žmonių srautai dideli , nelabai kur išvažiuosi iš Lietuvos , o didinti personalo matyt nenori . Nes kokį spalį vėl uždarys , valdžia tokia ant LT.
Užkepino po pietų ... Gerai kad kaime trioba vėsi smile.gif
Atsakyti
O kokios tos korteles po pagalve , kur stebuklingai kalbas instaliuoja? Sumokesiu , man prasau farsi ir arabu. Sunku ant senatves jau.Korteles padetu.
Ex ,kur tu ,vel zole pjauni?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 25 birželio 2021 - 14:57
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 06 25, 15:44)
O kokios tos korteles po pagalve , kur stebuklingai kalabas instaliuoja? Sumokesiu , man prasau farsi ir arabu. Sunku ant senatves jau.Korteles padetu.
Ex ,kur tu ,vel zole pjauni?

Na yra toks būdas kalbas mokytis , kad pasidėti į ilgalaikę atmintį...
https://www.kolibriometodas.lt/
Kol nepasidedi į ilgailkę atminti , tol pinigai į balą smile.gif
Vienintelis pliusas, man tiek metų darbas neleido proto užleisti , kiek valdžių tiek naujovių smile.gif Dabar mažiau darbo , bet mokausi naujo tiek su bitėmis tiek su mezgimais smile.gif

Muka liepos mėnesį ponas K ves seminarą, gerai būtų sudalivauti ... Kokias staigmenas ruoošia mums bukalaurai smile.gif
Atsakyti