Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Ex @ 2021 06 22, 10:23)
<p>Oi, Ingrida. O aš ne taip paskaičiau, nu.. Sorry. Vėlyvoji Malvina jau noksta? Ojei, kokioj ankstybėj. Matyt karščiai savo darbą daro. Normaliais metais jos vėliau, savo laiku nokdavo. </p>
<p> </p>
<p>Ate, nu liux ta Venta. Pamenu, be galo skanios, minkštos uogos. Kažkada Ventą daigus pirkau Kauno rudens mugej pas, berods, Danguolę. Braškininkė ūkininkė. Va, ir tau dėkui, kad ta skanią braškę senieną priminei. Irgi jau užsireikėjo daigų. Medžiosiu.</p>

bigsmile.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti

Šįryt šiaip ne taip prisiverčiau su žoliapjove paburzgent, anot A.Alta. Nu kiek aš ten palaksčiau, gal kelis arus nušniojau, bet pajautė siurbikai kad sušilau, tai kai užpuolė mane tie zyliai, kaip kokią karvę pievoj.. Nuskuodžiau prie lauko dušo, palindau, taip gerai, vėsu, nu bet ir zyliai iš paskos atsivyniojo pakramtyt manęs. Teko palikt ir dušą, ir tą žolės pjovimą tokioj pekloj. Pasidariau šaltibarščių, sėdžiu didelių beržų pavėsyje terasoj ir valgau. Ramu. Nei siurbikai, nei jokios moškės nepuola. 

Atsakyti

Pou,nebuvai miške?Sako sausa,net treška,bet planuose per jonines apibėgti. ax.gifTuo labiau mieste būsime,ką veikti? mirksiukas.gif

Nea, nebuvau. Labai karšta, labai sausa. Jei ir bus kokie keli varguoliai, tai iš karščio bus kaip džiūvėsiai.  Išties, sausai vaikščiot per karštį nepavyksta, o sušilus labai puola vabzdžiai visokie. Uodai tai kaip uodai, bet va kai tos spalvos užpuola, tai nieks nepadeda, nei repelentai, nei eteriniai aliejai O po to iškyla bomba didžiausia, niežti baisulingai ir nepraeina savaitę dvi. Ir dar kai karšta briedmusės puola.

Gal kitą savaitę, po lietaus reik aplankyt savo kampiuką.

Šiandien iškrovos diena man. Mineralinį geriu.

Atsakyti
Labos 4u.gif
oho,kaip gyva cia.Apie kates galeciau skaityt ir skaityt.
Braskes mano misinys is Sonata ir Elsanta UK pramonines
veisles.Dar yra pasimaise keli daigai remontantiniu.Neaugo balkone vazone,tai isnesiau i soda ir sukisau i zeme.Tai kai praeina uogu buvimo bumas,vis randi kelias uogas palest atejes,nes jos deri istisai.
Trispalves kates-medziotojos pacios paciausios.O man pačios graziausios.Sako sunes protingi,bet man nepatinka ju nesavarankiskumas.Jie man primena paklusnu verga.O kates isdidzios,savarankiskos,gudrios,kerstingos,kaip protinga moteris.
As negaliu ju laikyt cia,tai dukra atsveria,bet ji turi katina,raina,kaip tigras.Teta gyveba sode LT,tai pradzioj ,kai mazai kas gyvendavo ziema sode,pi vasaros pas ja glausdavosi 10-15 kaciu irenge garaze joms gyvenimo vieta,i kambarį tiek nesuvesi.Serdavo,dedavo nakciai karšto vandens bambalius i siaudus,eme sterilizuot,o kiek gydydavo,visokiu ateidavo.Tai dabar lieka 3-4 naujos,o dvi gyvena namuose.Ji labai myli kates Nuneriau ir nusiunciau jai lele&kate,su kaciukais lipanciais sijono krastais 90-mecio proga,tai sake pati mieliausia dovana. biggrin.gif Sake visko turiu,o tokio grozio net nesapnavau.Paskutine teta us visos gimines likusi gyva ,is teveliu kartos,kartu su mano teveliu.
Atsakyti
O kokie seni zmones.Tokius tik cia sutikau ,vadinu juos nemirtingaisiais.Nors jau dauguma lankau kapinese. Tik baba radka likus,istu kur aplink 90.
Siaip idomu ziuret pensininku tevu ir pensininku vaiku gyvenima kartu.
Atsakyti
Niekuo nesipurškiu kiek išbandyta,nieko labai nepadeda.Pas mus sodybos šalia miškas,tai tie gyliai ir taip apsilanko. ax.gif Ypač dabar kai toks karštis. mirksiukas.gif Grybaujant tai eini,va uogavimas tai jau puola...............Nors vienais metais bruknes rinkau ir per ilgai užsibuvau miške,karšta,apsidairiau kirtime viena,nusirengiau palaidinę,susisukau tiurbaną ant galvos ir po liemenuku,pliažas. biggrin.gif biggrin.gif
AA žinau,yra nupirkti ir nuodai purškimui,tik niekas nepasirašo,bent vieną galą,vien garšva karaliauja,būtina nupurkšti.O ten dar valymo įrengimas išmeta vandenį,tai vakar žiūriu dar ir kurmis apsigyveno,gudrutis,žino kur gera. mirksiukas.gif Aš tai iš karto pasirašiau nenešiosiu purkštuvo ant pečių,mb neranda laiko,bitės svarbiau. mirksiukas.gif
Tvarkau senąjį namą,nes kai persikraustėme maišus sumečiau,o dukros kompanija netilps į pirties namą.Tai reikia patalynę išvėdinti,pervilkti.Nors ne taip karšta ten. ax.gif
Rasiu nerasiu grybų,bet pasiilgau miško iki negalėjimo.Prarasiu savo vardą-miško mergaitė,turgelyje mane vadino.O šiemet nebuvau dorai miške. ax.gif O be to vainikų nebe pinu nėra poreikio miškan labai,juk važiuodavau ištisus metus miškan. blink.gif
Atsakyti

A.Alta, ar tai čia mes seni žmonės?? Nieko tu nesupranti. Mes visai ne nemirtingos pensininkės. Mes - amžinos pionierkos. "I s zadi, i s peredi".. Jaunystė ir patirtis 2in1

Atsakyti
Atsiprašau durnas klausime,kas kiek laiko laistote pomidorus tokiu karščiu?FB paskaičiau vieni laisto kartą savaitėje,kiti ryte ir vakare?Vakare maniškiai suka lapus ir viršūnes.Išgenėjau šiek tiek geriau.MB sako perlaistai?Kas du vakarus palieju šiltu vandeniu.Dabar išvažiuoisu iki penktadienio,šeštadienio,tai nežinau lieti šį vakarą?Vakar nelaiščiau. ax.gif
Ačiū dievui ėjau pro šalį,pamėginau užsikūrė žoliapjovė.Tai po medžiais prapjoviau šiek tiek. ax.gif
Mažasis skambino,suka ratus aplink Platelius,skuba šiandien grįžti iki audros.Rytoj ko gero bus poilsis?Bijo audros.Pernai žaibas trenkė šalia šaką,tai jau nejauku. ax.gif Išsinuomavo kambarį,kad nereiktų per lietų palapinėje.
Kad ir pavėsyje pjoviau,bet prakaitas upeliu........... ax.gif
Atsakyti

Ingrida, mano nuomone, šį vakarą palaistyk pomidorus. Paskui bus gal vėsesnės dienos, tai jie per tą laiką neištroškę ir laimingi sulauks tavęs kol grįši.

Tokiu dienos metu net nėra minties žoliapjovę užsikurt. Nukirstų mane ta saulė per minutę dar net nepradėjus šienaut.

Tavo jaunėlis gal su ledo maišu ant galvos keliauja ar kaip. Nu tegu jaunas, stiprus, bet tai kiek sveikatos reik tokiu pragaru kažkur keliaut. 

Atsakyti

Ingrida aš pomidorus laistau kas savaitę. Neturiu galimybės dažniau. Bet gausiai. Ar siltu ar šaltu iš šulinio vandeniu jiems vienodai rodo. Kol maži popinu, o dabar jau vienodai. Bet pas mane storai mulciuoti.... Lapai sukasi nuo pertresimo?  Braškių neauginsiu kitąmet... Na kol anūkų nesulauksiu. Dėl ziedgrauzio ir kitų kenkėjų.... Reikia purkšti, o purkstu pirkti yra. Bandžiau kelis metus iš eilės kitas vietas, kitus daigus... Ir tt. Vis tiek randa.. Skaniausiai uoga man agrastas. Braškės sunkiai virskinasi man....

Atsakyti
as niekad jauna nebuvau ,man atrodo.Mano purkstuvas 16 l bet galima 18 padaryt.Tai kaip tik visam ukiui ,kai reikia trasas ir insekticidus ivest. O siaip tai dalykas toks ,kad galima issitreniruot ant tokio svorio.
Man tai tenka agrastus is cigonu vogti.Bandziau sodint kelis kart ,neauga.Avietes irgi. Na nenori tai nereikia. Braskes uztai auga kaip piktzoles.Figos irgi.Teko didziausius krumus glifosatais nupurkst ,augimas panasus i gebenes,pastatus gadino.Nors pernai ,kai buvo prastai su pomidorais tai figu chatniai net labai susivalge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 22 birželio 2021 - 13:02

Oi, Dusia. Taip liūdnai tu čia apie braškes. Aš tai sau noriu braškių. Būtent sau. Visą laiką kažką dariau, auginau tai dėl tėvų, tai del vaikų, nu ir dėl anūkų atitinkamai. Dabar noriu grynai sau. Va taip įgriūti į lysvę ir šlamšti uogas viena ir be sąžinės graužimo. Nes aš nežinau kiek dar turiu laiko pasimėgauti vasaros gėrybėmis. Mano anūkais tegu pasirūpina jų tėvai..

Atsakyti