Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

vartotojo įkelta nuotrauka
Niu ką pradedame sezoną.Jau su kopečių pagalb bliūdą trešnių prisikynėme.Strazdai dar netiki,kad gali būti uogų. ax.gif Labai ankstyvą turiu,pernai gegužės gale jau valgėme. mirksiukas.gif
Pavargau šiek tiek svečiai vakar važiavo,šiandien dar dukra su šanūku buvo.Nes vakar marti ir dukra dalyvavo moterų ralyje.Dukra su komanda(keturiese),laimėjo antrą vietą,nuo pirmos atsiliko sekundžių. mirksiukas.gif Jau vakar važiavo pas mus sužinojo,kad laimėjo,apsisuko ir grįžo,apdovanojimams.Tai išėjo tik šiandien atvažiuoti. ax.gif
Dar kompas šeštadienį buvo užsilenkęs,gerai atvažiavo vaikai,sutvarkė,o tai liūdna būtų jau. ax.gif
Einu dar gal pomidorus paskabysiu?Galvoju,gal frigo braškių užsisakyti?Nes jau arbūziniai sutvarkyti,ne gi sėdėsiu be darbo?Jei rožes pabandyčiau persivežti sodybon?Iškaščiau su šaknimis į kokį indą?Nes jau ir pumpurai sukrauti,gal jau per vėlu?Laukti pavasario? blink.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pradėsiu reabilitaciją.Nors kaip gaila laiko,bet rankos tirpsta,net kai vakar tik ilsėjausi. ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

5 ryto akys plačios ausys stačios unsure.gif Jau atip neisnori iš sodo važiuoti darban verysad.gif ale kon darysi ax.gif
Papliurpėte apie miškų kirtimą ir šalia mūsų plynę paliko oi kažkaip skaudžiai atrodo ale jeigu išmanantys sako, kad reikia unsure.gif bet širdukė skauda strinutės blaškosi po tą plynę verysad.gif
Pavargau o darbai nenudirbti šiltnamis liko nepalietas pomidorai apaugę, reikia morkas atsėti, šparagines jaučiu net trečią kart reiks berti, agurkai snapelius jau kiša ale ne visi beravėdama pabėriau ot bus miškas jeigu sudigs visi biggrin.gif Kažko jėgų visai neturiu žinia svoris ir t.t. dar tas "ruduo" gyvenimo neduoda nugeibusi šiemet kažko Pau o ką pasiūlytum nuo "moteriško rudenio" pagerėti, Iherb viską išbandžiau verysad.gif
IngridaB oho kokia ankstyvą trešnė mano tik pradeda nokti ai mačiau jau kelias braškes paraudusias, braškių daug bet tokios smulkios unsure.gif Dėl rožių nekucinčiau jau vegetacija įsibegėjusi, geriau anksti pavasarį, nors gal kuri turi kitokios patirties, nes vistiek nenudabosi nuo šaknų žemė, kad nenubyrėtu 4u.gif jazau ir kada tu pailsėsi IngridaB maža tau daržų tongue.gif
Reikia eiti ieškoti kavos jau kažko motoras senka unsure.gif

Atsakyti
Rozes reikia rudeni persodinti ,spygliuocius rugpjucio menesi ,o siaip dabar gal tos braskes ir telikusios is tinkamu sodint augalu.
Atsakyti
Va čia tai nustebinai AA.Rudenį rožes persodinti?Viską mėgstu persodinėti pavasarį,net medelius. ax.gif Gaila,nebe užtenka laiko mieste rožės apleistos. ax.gif
Muka,vakar ilsėjausi,tik pomidorus apskabiau,gali kasdien eiti,kaip jie augina pažastis. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida trešnių pavydžiu biggrin.gif 4u.gif
Pas mus ankstyviausia Vytėnų rožinė , bet dar nenoksta. Dengsiu agroplėvele nuo špokų nes jau invasinių būriai duodasi . Turim 4, labai pataikėm susodinti - noksta viena po kitos . 3 gražiai auga , didelės, viena skursta. Bet gal atgriebsim ? Pernais purškėm papildomai po vaisių, šiemet po žydėjimo . Prisiskaičiau kokia tai liga puola ją... Vienžo anūkų reiktų nemažai , kad suvalgytų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O aš irgi daug darbų nenudirbau , dažus ravėti labai reikia ... Bet padariau patį didžiausią darbą - ištraukiau medų iš avilių šeštadienį iki lietaus . Sunkus darbas, medaus daug ... MB padėjo tik atnešti medų. O atakiavimas ir sukimas man . Vakar dalį medus išfasavu . Pas mus lyjo ir smarkiai , tai taip probėgom stiklainius ploviau ax.gif Dabar reikia išsiparduoti biggrin.gif Sau pavasarinio kibiriuko užteks. Taigi dar liepų norėsiu pasilikti ir tt. Gerai kad medsukis naujas, elektrinis ... Ir gerai kad MB be instrukcijos jį pavyko sustatyti . Jis pas mane taigi ne technokratas ax.gif Jis prie miškų biggrin.gif Su senuoju iš viso būtų dienos ilginimas. Pats sunkaiusias darbas medaus sukimas biggrin.gif Ir įdomumo jokio ... medų atiminėji karštą dieną , su sieteliu su dūmine , suki šiltoj patalpoj. Kad medus geriau bėgtų ir koriai nelūžtų reikia, kad patalpoj būtų 25-29 laipsniai . Taigi tenka pasikurti krosnytę virtuvėj ...
Muka jei reikia medučio sakyk . Maišytas, rapso yra . Nemeluosiu , laukelius mačiau , kad ir tolokai nuo namų. |Nesuvaikysiu. Pagal spalvą matau , kad maišytas .O spalva dar nuo rėmelių priklauso - pas mane šiemet daug naujų. Nes praėjusiais metais prastas medunešis buvo, tai ir korių nesiuvo. Kuo senesni rėmeliai - tuo tamsesni . Ir medus tamsesnis .
Muka , taigi ir sakau , kad stirnos labai mėgsta kirtimus . Ir paukščiai . Ir kiškiai... Žolė auga , daug visokių jaunų medelių dygsta. Yra kur ragus pakasyti ir ką paėsti ir kur mažus stiniukus paslėpti . O senuos miškuos , ypač eglynuose tik šernai veisiasi . O aš jų bijau biški biggrin.gif Jei šernės su mažais šerniukais ir per arti prieisi gali gauti į kaulus . Vis tik banda .
Muka , aš laukiu nesulaukiu kada baigis ta mano jaunystė. Vienintelė bėda ... Nes po to baisiai nėra jėgų , hemoglobinas krenta... O tada ir miegas prastas ir tt. Vis tikiuosi išgyenti be invazinos .
AA aš tik knygelių prisiskaičiusi marginalė ... O kadangi dievulis nedavė nei grožio , nei labai geros sveikatos , nei labai gero vyro ( na tokio užjaučiančio , kai aš sergu ... ) , tai tenka su savo bėdom tvarkytis pačiai ... Maistas, protinga mankšta ir tvarka galvoje yra sveikatos pagrindas . O su savimi susitarti yra sunkaiusia bigsmile.gif . Kad susitvarkyti galvą ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 birželio 2021 - 08:03
Dusia ,va taip zmones ir prisisneka patys to nejausdami. Tu rimtai galvoji ,kad esi socially on the margins? Lietuviskai to nera ,bet va butent tai tas zodis reiskia.
Ziuriu toki rusiska seriala <soblazn> ten turtuoliai irgi verkia rusiskas variantas.Bet su naturaliu musu mentalitetu,bjauriu charakteriu ,be viso vakarietisku keep me happy glanco. biggrin.gif Visi gyvena impulsyviai ,tokie civilizacijos neapdoroti,na bent tokius vaidina.Tikra atgaiva akims po <start up >serialo ,apie ishputejelius ishsiziojusius milenialus biggrin.gif
Atsakyti
Šios dienos Lietuvoje tokie žmonės kaip mudu su MB taip vadinami ... Visi kurie nepritaria darbatinės valdžios politikai ir šviesai kurią neša iš vakarų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Marginalai , kaimiečiai , prastesnio išsilavinimo , mažesnių pajamų ir ttt... O pažangūs tai vilniečiai , su bukalaurais, dirbantys valstybinėse įstaigose , ar prie jų steiguose VŠI. Lapjaunimas ( ty lapių uažuginti viščiukai , kurie tikisi , kad kai užaugs bus ne Vištos, o Lapės )
O mūsų aukštieji taigi tarybiniai , jokų bakalaurų nebuvo . Ir krepšelių . Arba mokaisi arba išmeta. It TSKP istoriją mokė biggrin.gif Gerai kad neilgai , per pusę studijų buvo lūžis ... Ir mokam pinigus skaičiuoti , nes visą gyvenimą versle dirbam , kad ir ne sau ,o svetimiems .
Čia truputėlis saviironijos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 birželio 2021 - 09:12
Labos,
Karsta miegot,dienos karstis,vasara.But gerai truputi lietaus.
Noriu tresniu,maciau ju yra pardavime.Gerai,kad po nedaug isfasuota.
O man padejo Pou priminimas,pagert magnio ir kalio.Turiu pilna buteliuka Mg chelato ir kalio miltukais i vandeni.Budavo naktimis kol uzmiegi,gali skaiciuot sirdies smugius,po keliu dienu vartojimo nebegirdziu,miegu puikiai,pabundu anksti,bet pailsejus.Aciu,Pou Kai nesi linkes kist tabletes ypatingai,tai uzmirsti kartais ir is reikalo pagert.
Pomidoras nusidaze rausvai pagaliau.Kiek daug laiko reikia pirnam doh.gif.Agurkai,kaliaropes ant valgymo bangos.Turiu 3 cukinijas kaip pirstas ,auga dar,tuoj bus blynu pirmu cukiniju.Sekmadieni darem saltibarscius,visos darzoves savos.Suvalgiau 1 nedidele bulve su spirguciais prie ju,saldainio skonis.Zinoma angliu buvo daug,nu bet labai norejau.
Braskes siemet labai dideles,niekada tokiu neturejau ir galvoju,kad vistu sh raugalas cia pasitarnavo.Ant kero milijonas,atrodo mazos bus,bet sirpsta ir dideja Vakar teveliui nuvezem kibireli mazuti,ir vaikams.Zodziu dar tik pradzia,o jau kiek ju.Kur as jas desiu.Saldiklis per mazas laikyt.O ir atsildytos nelenda,pyragu nekepu,ir pardej yra istisus metus svieziu beda ir dar 3 lysves turiu.
Dusia,del misku invazinio kirtimo,be instrukciju,begediskai,su tavim nesutinku,paklausau kitu nuomoniu,pazeidziamos visos normos kirtimo,bet nesiplesiu.Tik pastebejimas&UK kerta pavienius,pagal amziu ir niekur nemaciau tokiu iskirstu plyniu.
Del biteliu tu saunuole.Buciau lt,butinai pirkciau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 birželio 2021 - 09:39
QUOTE(Luety @ 2021 06 14, 10:35)

Dusia,del misku invazinio kirtimo,be instrukciju,begediskai,su tavim nesutinku,paklausau kitu nuomoniu,pazeidziamos visos normos kirtimo,bet nesiplesiu.Tik pastebejimas&UK kerta pavienius,pagal amziu ir niekur nemaciau tokiu iskirstu plyniu.
Del biteliu tu saunuole.Buciau lt,butinai pirkciau. 4u.gif

Luety , kirtimai vykdomi gavus kirtimo leidimą . Savavališki kirtimai ? Baudos tokios , kad mažai nepasirodytų . Iškirtus nuosavą mišką per 2 metus turi atsodinti. Neatsodinus pačiam , atsodins urėdija ir pateiks tau tokią sąskaitą , kad mažai nepasirodys . Leidimus kirsti duoda tik tada , kai miškas yra tam tikro amžiaus, ty rastai pačiam gerume. Plynam kirtimui . Pralaukus tą laiką mediena prastėja ... Miškas kaip ir javai - užaugo , subrendo nukritai ir atsodinai . Mano nuomone, Lietuva gerai tvarkosi , nėra ligotų miškų , nėra apleistų miškų . Ir Lenkija gerai tvarkosi . Leidimą gauti kirsti mišką yra pakankamai daug popierizmo ax.gif . Reikia išmanymo . UK ne miškų kraštas ... O ir miškai manau privatūs . Auga ir auga, kas juos turi pinigų nereikia . Kaip Vokečiuose ... Va dėl sausros atėjp vabalas , teko išdubasinti visus miškus . Duokdieve UK to neatistiks ... O tie rėkautojai , tai dažiausiai nei vieno medžio nėra pasodinę. Jiems gražu ir nebegražu . Nemačiau nei vieno diplomuoto miškiniko straipsnio apie tai , kad Lietuvoje su miškais prastai tvarkomasi .
Bet tai mano , miškininko žmonos nuomonė smile.gif
Na PVZ kaip senų liepų pjovimas miestuose ... Aš suprantu kodėl taip daro . Senos liepos kamienuose atsiranda daug natūralių uoksų. Ir esant audrai jos lūžta. O jei žmogus eis ? Pati mačiau po vėtros Milikonių kalno liepas paguldytas. Gerai , kad ne ant kelio, o į kitą pusę .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 birželio 2021 - 10:24

Labas rytas,

Ingrida, pristabdyk tą lėkimą, patausok rankas.

Muka, šiaip pakaitinė hormonų terapija padeda, bet jei padėtų augaliniai, tai geriau su jais iš pradžių pažaisti.

Reikia vartoti produktus, kurie turi fitoestrogenų: sojos pr., raudonasis dobilas, sezamų sėklos, morkos, obuoliai, avižos, linų sėmenys, burokėliai, batatai, salierai. Taip pat labai sveika pagerti šalavijo arbatos, rozmarinas dar tinka.

Dar magnis, vit B kompleksas - jie padeda nervų sistemą subalansuoti. 

Dusia, jei turėsi vasarinio liepų medaus, aš labai norėčiau įsigyti  :4u:

Luety, bet juk anūkai braškes turėtų sušveisti ir dar pritrūkti :)

Dusia, papildysiu dėl liepų - man labai gaila, kad atsodina atvežtinėmis liepomis, kurios turi mažesnę lają, tokie šluotražiai. Aišku, jos kompaktiškos, neriboja matomumo važiuojamoj daly ir t.t., bet vis tik daug jų nudžiūsta, tos alėjos atrodo varganai iškandžiotos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 14 birželio 2021 - 10:37
Patikrinau statistiką:
Lietuvoj miškingumas 33 pr, 2018 metų duomenimis , tuo tarpu UK 12... LT planuose yra iki 40 pr. Ką ten UK beiškirsi smile.gif
PS jokio žemės mokesčio už nuosavus miškus LT nėra.
ŽŪ paskirties žemę paversti mišku labai lengva, o atkeisti praktiškai neįmanoma . Mūsų miško prie sodybos 4 ha ... Kai pirkom buvo paskirtis pakeista. Pakelę užleido mišku . Mums jau naudos nebus ... Vaikams kažin. Tikiuosi anūkams liks smile.gif Sodinti mišką - vadinasi rūpintis anūkų gerove biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Jiems ateis pinigai .
Pou , jei turėsiu , jei liepos skirs nekatarą - būtinai parašysiu . Mano 5 liepos dar mažos , na tik kokių 8 metų. Antri metai tik žydės. Bet pas kaimynus bele kiek senų liepų , už kokio kilimetro . Jei skiria nektarą tai net užia .
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2021 06 14, 11:33)

<p>Dusia, papildysiu dėl liepų - man labai gaila, kad atsodina atvežtinėmis liepomis, kurios turi mažesnę lają, tokie šluotražiai. Aišku, jos kompaktiškos, neriboja matomumo važiuojamoj daly ir t.t., bet vis tik daug jų nudžiūsta, tos alėjos atrodo varganai iškandžiotos.</p>
<p> </p>

Va tie kažkokie invazinai nesveiki medžiai atsodinti ir man nepatinka ... Bet tai yra pinigai smile.gif Kažkam .
PS Šilainių parkelis kaip gražai užsodintas !!! Kviečiu pasivaikščioti . Gera sutartis surašyta - kas neprigyjo pirmais metais , pakeitė į naujus augalus . Ne taip , kad pasodino ir pamiršo ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 birželio 2021 - 10:42