Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Dusia, karšta, gal kokio kalio, magnio pagerk, stiprumo duoda. 

Atsakyti
Aš pusę penkių irgi atsikėliau.Dabar kaip permušta. bigsmile.gif Jau suvažinėjau į Ramygalą,kerta mišką šalia,liūdna.Ne visai prie mūsų,bet netoli.
Dukra su darbu plaukia baidarėmis,bet audrą žada.
Mes irgi ko nelaikėme?Net vėžlį turėjome,banguotasias papūgėles net paradvinėjome,kai taip veisėsi,mėlynas buvo-Rytis(Cicinas),patelė-Geltona. bigsmile.gif bigsmile.gif Daininkai buvo. mirksiukas.gif
Reikia pradėti judėti. ax.gif
Atsakyti
Labos,
Pas mus lietus kaupiasi,but gerai,bet jauciu,nunes vejelis debesis kitur.
Sianakt iki dvieju sirdele nedave miegot ir neturiu jokiu prochku jai apramint,tik sirdies lasu,ir tie praterminuoti.Atsiminiau,kaip mociute kampara uostydavo.Pabandziau ir as,dar paduska pasiaukstinau ir uzmigau.O MB diena skundesi sirdele,matyt,kad tas saules dalinis uztemimas veikia.Bet va pries 7 miego nebenoriu,keluausi,dushinausi,lyg ir zvali.
Jei lis,vaziuosiu shopintis,nedirbsiu sode.Nors jau chesnakai raunami.Palauks dar.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 06 11, 09:34)
<p>Dusia, karšta, gal kokio kalio, magnio pagerk, stiprumo duoda. </p>

Dėkui Pou už rūpestį . Ikaliau mineralų , paskui vaistų ... Tuoj atsigausiu .
Negailėkit Jūs to miško . Mano MB miškininkas, jis labai gražiai išaiškina kam reikia miškų kirtimo . Taigi atsodins. O kodėl dabar tiek daug kerta ? taigi atėjo metas - brandi mediena . Po karo labai daug užsodinų miškų - dabar jiems 70-80 metų - patas tas kirtimas... Su nekirtimu prisidirbo jau Čekika ir Vokietija - sausos vasaros užpuolė egles kenkėjas. Važiavau per Čekiją mačiau išdžiuvusisu eglynus ... Nenoriu , kad Lietuvoje taip. Pas mus gerai tvarkosi su miškais.
Aišku aš turėčiau būti patenkinta biggrin.gif Jei ne vokiečių ir čekų miškų "saugojimas " dabar MB tiek neturėtų darbo ir atitinkamai.... bigsmile.gif biggrin.gif Lietuvoj pastebėjus užkratą susitvarko . Purškimo nėra , nes kenkėjas gyvena po žieve .

vartotojo įkelta nuotrauka

Šios dienos Vokietija : kaip džiūna elglynai ... Matosi kur nenukirsta . Būtų laiku sutvarkę židinius , nebūtų tokio košmaro .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 birželio 2021 - 09:23
Nuraminai Dusia.Bet kol jaunuolynas suags,kur grybausime? ax.gif
Širdį skauda,nėra kada į mišką. ax.gif Neriktų jokių vaistų,pasveikčiau iš karto.
Patarkite ką daryti?2,5 mėnesio veža konteinerį šiukšlių.Mokame tris metus už orą.Kiek mes vežiosime šiukšles į miestą?Paguodė,kad kaip praeitą savaitę,šią atveš.Jau šiandien penktadienis-konteinerio nėra.Sako į tolimiausius taškus vežiosime.Mes tolimiausias taškas-25 km.Sūnui iš Amerikos mainą atplukdė greičiau,nei konteinerį mūms veža.Iki valdžios neprisiskambinsiu,žurnalistus užsiundyti,ar duoti į teismą reikia laiko begales.Nebe žinau kaip su jais kovoti? ax.gif Mes aksdien galime važiuoti į miestą,jie negali,toli. bigsmile.gif
Šokoladinis biskvitas kepa,einu keksiukus kepsiu kol ne taip karšta,nors kondicionierius dirba nuo ryto. mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip ,ir bukmedzio miskai pries kokius tris metus numire.Endemikai.
Tikiuosi bukmedzio,shamshitas tas medis vadinasi.
Ir miskininkyste ir yra apie sodinima ir sodinima.
Vienintelis blogis ,kad su misku ir sovietmeciu tiesti keliai nusibaige.
Labai padejo apsisprest del emigracijos tas faktorius ,beigi siaubas mirties kilpom apie panevezi.Ten tuos kelius tikrai populiacijos naikinimui projektavo, stebiuosi dar ju atsparumu tokiom apkrovom.
Protingas zmogus tu dusia,apie bites kaip rasai ,skaityt idomu.Nors mano vaidmuo apikulturoje tai plaut stiklainius kaimyno medui.Jis dar indaplovei nesunoko.Negaliu valgyt medaus, nors sugyventinis tai visokius cia valgo iskaitant strandzos misko juodaji vabdziu medu.As dar vaska naudoju savo burtams,muilams .
Atsakyti

Man taip pat gaila miškų, aš, kaip ir Ingrida, labai mėgstu grybauti. Logiškai suvoki, kad iškirstas brandus miškas bus atsodintas, bet tos visos augimvietės iš pradžių apauga krūmokšniais, kur tik erkių pilnas padalkas gali prisigaudyt.

Dusia, bus stipriau. Man dar neatėjo tas džiaugsmas ir nelaukiu, nes močiutė ir mama labai vargo.

Beje, jei šių mineralų poreikis dabar didesnis, ir jei inkstai be didesnių bėdų, kalį, magnį tikrai galima pagerti. Labai jau mitybą reik sužiūrėt, kad sočiai jų organizme pakaktų. Man kai atsiranda neramumas širdies plote, lyg padreba, skausmas, visuomet nustato kalio trūkumą.

Ingrida, o įmonė savivaldybės? Gal padėtų skundas raštu, nurodant adresatą ir kaip antrą adresatą nurodant savivaldybę? Visuomet raštu yra raštu. Žodžiu viskas ore paišyta, pažadėt gali, o įvykdyt nebūtinai.

Atsakyti
Ingrida , jaunuolynuose esu radusi tiek raudonikių !!!
Pernais kirtime prisibruknaivau . O užpernais prigrybavau ... perimetrą apėjom - tai daugiau grybų nei miške ax.gif
patikėk , kur netvarkyti miškai ( tipo draustinis ) tai nei gražai atrodo , nei grybų nei uogų . Puvėkų prikrite, tamsu ... Kaip kokiam siaubo filme . Šalia mūsų yra toks draustinis. Nesmagus smile.gif
Luety neskaityk :

vakar su sūnumi kalbėjau , išklausinėjau dar kartą apie vakcinas . J tas pats kas AZ, tik sipresnė dozė... Pažaidė amerikonai su tyrimais, tipo 1 užtenka . Nerekomendavo , nes vaikšto šnekos kad reikės antros ax.gif Kuo mažesnė dozė tuo geresnis imunitetas susidaro , taip man aiškino ...
Apie čipus , ir iš kur parėjo tas kad vakcinose yra čipų - naudoja tokias plokšteles darydami tam tikrus tyrimus toje srityje ( sortiravimas lašelių metodu ) . Ir tas tas plokšteles vadina biochemikų žargonu čipais ... Kai pasakoja suprantu, bet papasakoti negaliu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2021 06 11, 10:47)
<p>Man taip pat gaila miškų, aš, kaip ir Ingrida, labai mėgstu grybauti. Logiškai suvoki, kad iškirstas brandus miškas bus atsodintas, bet tos visos augimvietės iš pradžių apauga krūmokšniais, kur tik erkių pilnas padalkas gali prisigaudyt.</p><p></p><p>Dusia, bus stipriau. Man dar neatėjo tas džiaugsmas ir nelaukiu, nes močiutė ir mama labai vargo.</p><p></p><p>Beje, jei šių mineralų poreikis dabar didesnis, ir jei inkstai be didesnių bėdų, kalį, magnį tikrai galima pagerti. Labai jau mitybą reik sužiūrėt, kad sočiai jų organizme pakaktų. Man kai atsiranda neramumas širdies plote, lyg padreba, skausmas, visuomet nustato kalio trūkumą.</p><p></p><p>Ingrida, o įmonė savivaldybės? Gal padėtų skundas raštu, nurodant adresatą ir kaip antrą adresatą nurodant savivaldybę? Visuomet raštu yra raštu. Žodžiu viskas ore paišyta, pažadėt gali, o įvykdyt nebūtinai.</p>

O tu pagalvok , kiek paukštukų ten gyvena , zuikienės vaikus gali pasislėpti , stirnos striniukus atsivesti biggrin.gif Pats gerumas kritimai miško faunai 4u.gif

Pas mane kalio, magnio ir geležies preparatų visada yra ax.gif Dėkui 4u.gif
Svarbiausia ant proto nešoka , nei pikta, nei akardeonu groju ant palangės sėdėdama biggrin.gif , nei žliumbiu... Kai protu suvokiu , kad vyksta, susitvarkau biggrin.gif
Kaip AA vyro baba sakydavo - neglalima savęs paleisti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 birželio 2021 - 09:56
Dusia,netoli toks miškas yra,gyvenime nevalytas.Man tai tikrai ten siaubo filmus galima kurti.Apyniai apsiraizgę,vos praeini.Bet ten puikiai šernai gyvena. biggrin.gif Esu radųsi baravykų ir be proto lepšių tiltai ten,mažai kas ten grybauja.Turi eiti arba ratus,arba perbristi upę,kad patektum.Dar medžiotojai kažkaip patenka ten. ax.gif
Pou,viskam reikia laiko.Man atrodo dabar viskas privatu? ax.gif
Vietiniai verkia,kad iškirto geriausias vietas ir dar juk greitasis traukinys eis pro mišką. bigsmile.gif
Atsakyti

Kaip ir sakau: logiškai viskas protu suvokiama, bet labai jau vargingai tos dykvietės atrodo. Aplink daržiuką miškai visi kertami. Kur atsodina, po gerų 10 metų gali tik pasilenkus prasibrauti. Aš miške atsigaunu, pernai po sunkios operacijos ir tai vyrui sakiau, vežk mane į mišką, lėtai pasivaikščiosiu. Nes miške su manim mažai kas suspėja. Nežinau, mes su tėvuku tokie: botai ant kojų ir kita pavara įsijungia. Svarbiausia, kad vėliau gėrybes mamai, sesei galiu atiduot, sau minimaliai pasilieku, bet tas procesas, garsai, kvapas. Ir miške patinka stačiai vaikščiot :)

Dusia, gerai, kad nepaleidi. Bet mano giminės moteris labai jau karščio bangos vargindavo ir gausus prakaitavimas. Tai šito labai nelaukiu. Na o nuotaikų kaitos, tai greičiausiai namiškiai nelauktų :)

Ingrida, apie įmonę, tai klausiau ar ta švaros įmonė savivaldybės? O jei ką, tikriausiai ir į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą galima kreiptis.

Kas liečia bites, tai man mistika, ką jūs rašot. Ten kažkas už realybės, kai prasideda tik gamtos valdomi procesai. Mano tėčiui medus geriausia dovana.

Atsakyti
Jo ,dusia ,zinau visa ta represine isminti ir as. Tik dabar jau mokausi save paleisti ,bet vistiek jauciuosi kalta.Juk dykas buvimas yra baisiausia nuodeme.
Tik as susirinkau ir medicinine isminti ,tiesa dabar su ja geriau tylet subine igaubus bet ,tenka ,tenka panaudot .
O miske yra viskas kas geriausia zmogui - fitoncidai.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti