Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Laba ryta,
4u.gif
Pas mus lynoja tokiais dideliais lasais.Lietaus labai reikia,nusibodo laistyt kasdien.
Oi,Ingrida,koki baliu ruosi. bigsmile.gif Tikrai daug visko.Ir ksip tu suspeji tiek.
Meile artimui nera komunizmas,o ir pagalba kaimynui darbiniai santykiai tarp kaimynu,dar ne tai,sustema veda i santvarkas,o mes sutinkam su tuo.
Muka,su broliukais buvom isdiskutave viska,o kodel jie taip?Ai tiek to,nenoriu cia sakyt,dabar jau nesvarbu.Vistiek as juos myliu. biggrin.gif
Muka,sekmingo darbuko namie,tikiuosi niekas nesumaisys.
Miegojau puikuau,vienu miegu.Lendu i dusa.
Atsakyti
Labas rytas,
Labai noriu į kalnus.. Dėkui Ingrida 4u.gif
Kai vaikai maži buvo mes tik po Lietuvą keliaudavome. Sunku su mažais kažkur toli važiuoti . O mūsų mažoji labai padūkus buvo iki mokyklos... Nesuvaikysi ir pamesi biggrin.gif . Ir nesakykit , kad neauklėjau ar neprižiūrėjau ... Vienas super ramus vaikas kita vijurkas biggrin.gif
Muka mudu irgi individualistai . Va kvietė pažįstami su didele kompanija į Gruziją, atsisakėm. Ne mums ...
Luety , labai gražiai vakar viską aprašei ! Tik tas daržo dirbimas nesiklausus man tarybinius laikus priminė.... Bet tai mano patirtys. Aš taigi kaimietė su žagre iš kišenės kyšančia. O tas tobulas visuomenes bandė kurti ir komunistai , ir gėlių vaikai , ir religiniai fanatikai ... Sėkmės istorijų negirdėti . Amišai gal ilgiausiai išsilaikę... Sunkus jų gyvenimas kiek skaičiau ir fillmukus žiūrėjau . Nenorėčiau ...
Man atrodo , kad Tavo brolis , kuris prižiūri tėvuką yra šventas žmogus. Mano sesei reikėjo daugiau pagalbos , kai mamuką prižiūrėjo . Psichologiškai žmogui labai sunku...
Geriau apie daržus ... va baigsiu sodinti šiandien agurkus . Galvoju , gal dar pasėti bus rugsėjui ? Pas mane sausa sausa . Jau laisčiau vakar.
Ingrida labai trumpai žydi medėjantis bijūnas. Paprastas ilgiau . Bet labai gražu. Pas mane labai daug bičių gudobelėje. Kažkokia pirkta ne laukinė. Rūžavai žydi , o prijėjus dūzgimas kaip avilyje. Aš kaip tik plėsiu magazinus šiandien , tempia medų iš pasiutimo pas mane... Jei neina į darbus gal spiesti nori ?
Muka gero darbo terasoje 4u.gif
Dėl pelių , nupirk joms saldainių . Pas mus atplūdis būna rudenį, tai tenka "saldainais" maitinti ilgai . O jei neišnuodytume rudenį tai karaliautų iki pavasario .
O tas užklystantis katinas biški nervina mane... Aš pašeriu , o jis paėdęs kokį paukštuką nusitraukia iš dažinės lizdų...Geriau eitų pelėnų medžioti ar kurmių . Čiurliai irgi žiopli, susikrauna lizdus , kad katinas prilptų.
PS iš mūsų juokaisi aplinkiniai kaimai . Dėl nugenėtų senų obelų. Dėl mulčiuoto daržo ir tt. Bet man neskauda . Sunes loja , karavanas eina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 birželio 2021 - 08:51
Nemanau kad aplinkiniai kaimai is mulciuotu darzu ar senu medziu juokiasi.O va is Ingridos pastangu visai gali.Ypac is to ,kad kaltina force majorus ,karves, sernus.
O tobula visuomene ,tai ne tai ka jus isivaizduojat,ne kokie carlio mensono vardo hipiai ar kobos vardo kolektyvinis sodas.
Tobula visuomene turetu skatint luety ir drasint isikurti fr ,nes ji gerai jauciasi ten kur yra giminiu.https://en.wikipedia.org/wiki/Le_Grau-du-Roi
Va cia ,nieko nuostabesnio uz sia vieta gyvenime nemaciau. Ne turistine vieta ,bet su visa magija,tikrojo dievo magija ,luety.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 06 04, 07:49)
Labas rytas,
Labai noriu į kalnus.. Dėkui Ingrida 4u.gif
Kai vaikai maži buvo mes tik po Lietuvą keliaudavome. Sunku su mažais kažkur toli važiuoti . O mūsų mažoji labai padūkus buvo iki mokyklos... Nesuvaikysi ir pamesi  biggrin.gif . Ir nesakykit , kad neauklėjau ar neprižiūrėjau ... Vienas super ramus vaikas kita vijurkas  biggrin.gif
Muka mudu irgi individualistai . Va kvietė pažįstami su didele kompanija į Gruziją, atsisakėm.  Ne mums ...
Luety , labai gražiai vakar viską aprašei ! Tik tas daržo dirbimas nesiklausus man tarybinius laikus priminė.... Bet tai mano patirtys. Aš taigi kaimietė su žagre iš kišenės kyšančia. O tas tobulas visuomenes bandė kurti ir komunistai , ir gėlių vaikai , ir religiniai fanatikai ... Sėkmės istorijų negirdėti . Amišai gal ilgiausiai išsilaikę...  Sunkus jų gyvenimas kiek skaičiau ir fillmukus žiūrėjau . Nenorėčiau ...
Man atrodo , kad Tavo brolis , kuris prižiūri tėvuką yra šventas žmogus. Mano  sesei reikėjo daugiau pagalbos , kai mamuką prižiūrėjo . Psichologiškai žmogui labai sunku...
Geriau apie daržus ... va baigsiu sodinti šiandien agurkus . Galvoju , gal dar pasėti bus rugsėjui ? Pas mane sausa sausa . Jau laisčiau vakar.
Ingrida labai trumpai žydi medėjantis bijūnas. Paprastas ilgiau . Bet labai gražu. Pas mane labai daug bičių gudobelėje. Kažkokia pirkta ne laukinė. Rūžavai žydi , o prijėjus dūzgimas  kaip avilyje. Aš kaip tik plėsiu magazinus šiandien , tempia medų iš pasiutimo  pas mane... Jei neina  į darbus gal spiesti nori ? 
Muka gero darbo terasoje  4u.gif
Dėl pelių , nupirk joms saldainių . Pas mus atplūdis būna rudenį, tai tenka "saldainais" maitinti ilgai . O jei neišnuodytume rudenį tai karaliautų iki pavasario .
O tas užklystantis katinas biški nervina mane... Aš pašeriu , o jis paėdęs kokį paukštuką nusitraukia iš dažinės lizdų...Geriau eitų pelėnų medžioti ar kurmių .  Čiurliai irgi žiopli, susikrauna lizdus , kad katinas prilptų.
PS iš mūsų juokaisi aplinkiniai  kaimai . Dėl nugenėtų senų obelų. Dėl mulčiuoto daržo ir tt. Bet man neskauda . Sunes loja , karavanas eina...

Per lietu darze nera kas veikt,tai truputi apsipirkom.Vasarine kaldra pirkom dar viena,pukine,bet 4,5 tog tokia plona,lengva.Viena turim,tai vis laukiu vasaros,kada jos sezonas atsidaro.Dar ir arbatinio,lidlinio,sugedo dangtis,nebejo atidaryt,o toks grazus buvo,su gelytem rausvom,tiko prie mano visu indu.Bet bay bay.
Dusia,tas kaimas turi susitarima,jei vagoji savo bulves,buk geras ,apvagok ir mano,rudeni patalkavosiu.Nera taip,kad visai jau be leidimo,bet man patinka pats poziuris.Ir ne darzuose esme,o pagalba artimui,kaimynui,kai jam to reikia.Barteriniai mainai.
Tevuko prieziura jau buvo nulemta dar mamukui gyvam esant,bet daug kas keistesi.Jei tureciau savo nama,tikrai tevukas but su manim.O broliai mano auksiniai vyrai.Darbstus,galvoti,seimos zmogai,uz ju peciu,zmonos gerai jauciasi.Ir as juos myliu uz ta seimos puoselejima,meile zmonoms,sugebejima kopt i gyvenima savo kojomis,uz sazininguma,mokejima sugyvent su visais ir visada.Myliu juos visus be galo.

QUOTE(Acqua Alta @ 2021 06 04, 08:12)
Nemanau kad aplinkiniai kaimai is mulciuotu darzu ar senu medziu juokiasi.O va is Ingridos pastangu visai gali.Ypac is to ,kad kaltina force majorus ,karves, sernus.
O tobula visuomene ,tai ne tai ka jus isivaizduojat,ne kokie carlio mensono vardo hipiai ar kobos vardo kolektyvinis sodas.
Tobula visuomene turetu skatint luety ir drasint isikurti fr ,nes ji gerai jauciasi ten kur yra giminiu.https://en.wikipedia.org/wiki/Le_Grau-du-Roi
Va cia ,nieko nuostabesnio uz sia vieta gyvenime nemaciau. Ne turistine vieta ,bet su visa magija,tikrojo dievo magija ,luety.

Alta,mano dukra ten vaziuoja atostogaut prie juros.Yra namiukai pastatyti mediniai ant juros kranto,keliu kambariu su visais patogumais,jiems ten labai patinka.
Del Prancuzijos,jei buciau jesne,mokeciau kalba,tikrai bandyciau ten isikurt.Maistas puikus,daug fermeriu,kurie gamina savo rinkai maisto produktus,daug ju,ypac kieulienos produktu yra bendru,man ten viskas artima,lyg savo,isskyrus kalba.Dabar ten isikurt.ne musu resursams.NT labai brangus ir nuoma brangi.Jokiu palengvinimu valdzia neduotu,nesam dirbe ten.Taip kad uzteks nuvaziuot i svecius.
Dar esam buve salia Liono labai graziam miestelyje,kuris,kaip Sveicarija,isikures kalnu papedej,o priesais ezeras didelis,vanduo skaidrus skaidrus.Dabar pavadinimo neatsimenu,bet kaifavau.Gilumos mieste teka upe,o ant jos abieju krantu visai prie pat vandens eina salidatvis ir parduotuvytes,maitinimo istaigos abiejuo upelio pusese.Pereit i kita puse upelio labai dazni mediniai tiltukai,apsointi gelemis.Atrode tada,jog rojuj pabuvojau.
Atsakyti
AA, dėl stebėjimosi tai tikri faktai... Sūnus kažkada su draugais darė žygį į sodybą. Senai , dar mokinukas buvo. Sustojo pavešti vaikų vietiniai ... ir pradėjo klausinėti kur jie eina smile.gif Ilgai sūnus pasakojo kur ta sodyba mūsų ... Klausimas buvo ar ne ta kur baisiai nugentas sodas ? Kaime sodą geni taip - kiek pasiekia nuo apačios šakas nupjausto smile.gif smile.gif smile.gif O MB geni kaip Babuose seni sodai išgenėti ... Iki kaimo 2 km , bet visi viską apie mus žinojo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Tik mes ne, nes atvažiuoji ir dirbi , nėra kada dairytis smile.gif
Pirmus kelis metus labai mėgdavo vietiniai sustoti - tai seno šeimininko ieško , tai paklausti ar žemės nenuomosim. Visada manęs klausdavo - kam tą šieną į daržą sukroviau smile.gif
Pasodinau agurkus, sutvarkiau bites... Ne boobos darbas bitės. Vos neapsižliumbiau prie avilio - nepakeliu pusmagazinio , nors žliumbk. O reikia atkelti su medum ir apačioj dėti tuščia. Jei užkrausiu tuščius korius ant prineštos meduvės, jos nedirbs... Medų neša virš perų . Atrodo nedaug, tik 9 rėmeliai . Avilys aukštas, 2 magazinu , o aš nedidelio ūgio moteriškė . Teko dėlioti po korį ax.gif Nesu slabakė , 2 kibirus panešu su vandeniu , o čia niekaip. Jei viskas gerai po savaitės suksiu medų smile.gif Spiečius dirba puikiai, medaus pripylęs, korių prisiuvęs. Kaip tikras vadovėlinis spiečius.
Ingrida, pas jus bitės... Ir atvažiuos daug žmonių , reikėtų turėti adrenalino ampuolę ir stiprių antialerginių vaistų . Aš turiu . Pasakyta vaikams kur padėta, jei atvažuos su draugais ir kažkam įkas bitė ir pasirodys , kad tas žmgus stipriai alergiškas... Gali nesulaukti greitukės. Kaip tai baisu mačius savo akim ... mano sesė alergiška. Buvo taip atsitikę mano vaikystėje . Nešiojasi sesė adrenaliną dabar. O žmogus gali ir nežinoti , kad jam tai pavojinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 birželio 2021 - 15:01
AA nekliūna man ta karvė,tik nuo jos skrenda musės mūsų pusėn.Susirinksiu ir jos "tortus". ax.gif
Užvakar lapė palakstė keliuku prie mūsų,vakar vakare prie pat namo gandrelis kas vakarą vaikšto,kurapkos kalbasi,viena viename gale kita atsako sklypo kitame kampe. wub.gif Ir kad šernai neliestų mano augalų,prašau.
Aplėkėme miestą,vaisių turiu skylę,du arbuzai iš viso 16 kg ,galima įsivaizduoti,dėžė trešnių,nektarinų,mangų dėžė,manau užteks vaisių,neskaitant braškių,šilauogių,čia jau sueis saldumynams.Šalti užkandžiai surinkti,pomidorai palaistyti mieste šiltnamyje,prabėgdama paskabiau pažastis.Gal pirmadienį labiau liks laiko? mirksiukas.gif Ką beliks saldumynus paruošti,mėsą pamarinuoti. mirksiukas.gif Dar Depe ir gėlių dvi pakuotes prigriebiau. ax.gif
Česnakų dekoratyvinių didelį glėbį,pasiskyniau,kaip pasiilgau puokštę rišti.Reiks rytoj sukurti.
Važiavome namo,pagalvojome balionų reikia.Kaimelyje sustojome,reiks rytoj pripusti,tegul būna šventė. mirksiukas.gif wub.gif
Dabar tik pietus sukramtėme. biggrin.gif
MB jau išsikraustė į seną namą,ten vėsiau,galvoju ir aš. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 04 birželio 2021 - 15:03
Prisiminiau to miesto France pavadinima-Annecy.
https://www.google.c...r...393&bih=733 ji
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Aciu,Ingrida uz pusrycius, bet kavos nera,lekiu issivirt.
Kamamberta dar ikusiu i orkaite bus ir jums ir grysiu., biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 birželio 2021 - 09:44

Labos. Baigiasi mano gyvenimas kaime, vakare Kaunan. Ryt MB į komandiruotę, o man darbiniai darbai cypia.  Kava isgerta senai, bėgu mulciuoti,ravėti, melionus sodinti.. keptas sūris labai labai skanu. Norėčiau. 

Atsakyti
Karsta,smagu,saulyte sviecia,tik miegot bus karsta,nu bet iskesiu.
Nezinau,kokie pauksciai aplesa mano naslaiciu ziedlapius,bet jau ima nervuot.Ir lesa tik melsvas,baltas,melsvai baltas.Salia zydi visos geltonu rudu spalvu,ju neliecia.Niekaip negaliu suprast,kas cia darosi.Siandie apesti visi kaliaropiu,brokoliu lapai,kurie nebuvo apdengti tinkleliais.Brokoliai jau su ziedais,tai nudengiau,sakau seni,gal ju nelies,kur tau,apede visus ju lapus.Lyg kieno vistos butu ileistos i darza.Apdengiau visus is n,pabaigiau apdengt braskes,nes jau pilnai sirpsta,dar liko serbentus apdengt ir butu viskas saugota.Neliecia,neaplesa pupeliu ir cukiniju.Nepatinka kazko.
Apturejom vel isgasti ir nuostolius.
As dengiau braskes,isgirdau MB saukia,ateik ,vista mirsta.Atlekiu,vista guli kamputy,gaudo ora,traukuliai,sakauduok greit ta vista,bandysim pagirdyt vandenuku,gal atsigaus.Nieko,negeria,ipyliau isnapeli,isspjove,dar karta bandziau,nieko,emiau masazuot kuneli,nieko,uzsimerke ir amen,vargse.Nezinau kas jai atsitiko?MB sako gal bulves netinka,as nenoriu sutikt,prie ko cia bulves,zmones seria bulvem ir nieko.Vista is seniu viena.Tai jau is 5 seniu beliko 3.MB iskase uz sodo tvoros miskelyje duobe,palaidojom vargsiuke,uzdejom saligatvio plytele ir dar sena vezimeli uzvertem,kad kokia lape neiskastu.
Dvi vistos nedejo ir nededaKiausus randu 4-5 kasdien,bet randu patryniavusiu s...,kai valau ju tvarteli,o tu ,kurios deda,lukstai tvirti kieti.Lukstus malam ir maisom i lesala kaskart,tai arba jai nesiformavo lukstas,arba kokia liga.Fabrikuose jos buvo sunkiamos visapusiskai,snapai kapojami,kad nelestu kiausu,plunksnos nuraunamos apie sikniuka,kad kiausai but svarus,zodziu,pragaro pauksciai.Mylim,kiek galim,bet va,kai taip atsitinka,rankos nusvyra.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti