Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labutis 4u.gif 4u.gif
ryte ejau i vaistine savo elektronini recepta ispildyt,baigesi mano trucas biggrin.gif biggrin.gif Dar uzejau i naturaliu produktu parde,sio bei to,taip gera buvo prasieit,siltas rytas,sauletas,dangus,kaip Ispanijoj melynas melynas,jokiu chemtrailu.Gryzau,susiruosem i soda ir susis...ko oras.Debesu tuntai,kaip rudni,pakilo vejas ir vel nera silumos,tik,kad nelyja.Isnesiau savo cukinijas,sukisau i zeme,jau eme apatiniai lapai gelst,kas bus tas,nebus,nereiks.Prisiskyniau salotu,svogunu,krapu,pasiroviau morku dar viena kita zole ispesiau ir namo.Nes ne tas oras,kad dirbt daugiau ka.

Man konvaliarijosnir kalijos pacios graziausios geles.Grazu ir kitos,bet sitos kazkaip ypac.Zydi visas vazonas siemet,kad ir nusale buvo,bet vistiek iskele ziedus,o sode tik dabar lenda,Ten uzsiveise ju,kur labai slapia,tai po tiek lietaus sia ziema isvis galvojau,kad neislys,bet,pasirodo,jos gajos labai.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pou,ne taip toli gyvenu,prašau ant kavos puoduko.Iki Kauno 80 km nuo sodybos.Gyvename per vidurį Kauno kelio ir Vilniaus magistralės. ax.gif
Oi tik senam namui kaip reikia remonto,bet kai mb rankos į kitą pusę.................... rolleyes.gif
Dar niekaip nebaigiame ketvirto šiltnamio perstatyti,na gal šią savaitę?Sugebėčiau viena ,niekam ačiū nereiktų sakyti. ax.gif
Viskas lekiu miestan po parduotuves.Gal agurkus šiandien ar rytoj subersiu? ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Pau mano svajonė turėti tokią sodybą wub.gif deja tai liks svajone, nes jau įleidome šaknis į sodų bendriją, tenka taikytis ir prisitaikyti ir prie kaimynų smalsių ir prie bendruomenės 4u.gif na bet paukščiukai čiulba, nors karkartėmis nutraukia koks statybos įrankis ar ta pati žoliapjovė, dangus mėlynas, varlyčių, driežiukų yra ...gandrai suka ratus ir akys paiilsinamos vėpsant į gamtą ax.gif
reikai iki pardės lėkti sėklos nes vakar aplėkiau dėžutes vienas moliųgas ir viena cukinija nedaigi sėkla, kaži jeigu aš pasidaiginsiu merliukyje, gal bus geraiu. Tiesa pilnas sklypas moliūgų pridygo iš kompostinės nespėjo sėkla supūti, gal juos išsikrapštysiu ir pasodinsiu, pernai visai neblogi tokie gavosi dar du turiu nedizkus tokius, mažu gal ir šiemet kelsi daigus paliksiu juolanžb denygsta senieji verysad.gif
Lyja nieko naujo ant gamtos verysad.gif
Vakar teip dūšia skaudėjo dėl darbo, dalininko valdžia keisis rugsėjį, gal bus kitaip... bet kaži ar aš ištrauksiu.
Dėkui už kavą IngridaB smile.gif
Geros ir darbingos dienelės tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 27 gegužės 2021 - 06:37
labas rytas,
Lyja...
Vakar pabėgau į kaimą , išvežiau bakalžanus ir biški pasidarbavau . Baklažanų lapai kaip varnalėšos . O jau nelaimingi patapo šiltnamyje sustatyti , per daug saulės snieguolėms ... Nieko tegul grūdinasi , keliaus į dirvą savaitgalį . Jau penkialitriai bamalaliai pilni šaknų , žeidai sukrauti . Jei oras leis kažką daryti savaitgalį . Dėl namo remonto kaip suprantu Tave Ingrida... Mano MB irgi nei laiko turi , nei rankos tam duotos . Apsodinsiu daržus ir teks pačiai griebti dažus ir teptuką. Bo dažai apsilaupę... Nors tiek bus švariau . Tiek moku.
Vakar pirmą kartą gyvenime pirkau pomidorą . Vienžo praradau nekaltybę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nes vieną sodindama nulaužiau - prigijo bet nususęs , išmečiau į kampą . Negalėjau žiūrėti , tik per duris įėjus , nervina . Tai tas pirktas kaip liana ... Maniškai gražuoliai , maži , tamsiai žali . Žydi tik betaliuksai ir bumbulą jau turiu bigsmile.gif . Kiti ko gero savaitgaliui pražys ax.gif
Cukinijos , moliūgai , patisonai ištremti į lauką . Jie pagal mano supratimą ne tokie jautrūs kaip agurkai ... Ar auginat patisonus ? Man net skaniau negu cukinijos prie mėsos pakepti . Tvirtesnė struktūra . Savarbu mažus suskinti kad skūra nesukietėtų . Aš šiemet 2 cukinijas įkišau į naują šiltnamį kampuose biggrin.gif Jei labai užknis , ištemsiu paskui į lauką . Mačiau viena jau žiedą krauna ax.gif pasiilgus šviežių . Auginu tik krūminisu hibridus . Kaip žiedas taip cukinija . Jokiu ten šliaužančių senovinių , kur būdavo moteriški - vyriški žiedai .
Mano kaimas irgi be jokiu patogumų , nužnikas už kampo , pirtis pakalnėj . Vanduo iš šulnio . Pražioj semdavom ( 12 bonių , gilus) , dabar siurbliukas yra . Tai tąsausi su šlanga - prie namo , prie šiltnamio ir tt. Ir va tokiomis sąlygomis prągyvenau šią žiemą 2+ 1 savaitę , kai namie remontus darė . ax.gif . Netgi rūbus prityje prasiskalbiau smile.gif rankomis biggrin.gif Žmogui labai nedaug reikia ...
Muka , dėl darbo imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ingrida , labai gražūs pusryčiai , dėkui 4u.gif
Pas mane šiandien baldus atvežė , voniai ir prieškambariui ... bardakėlis namie .
Gražios dienos , nesušlapkit bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 gegužės 2021 - 08:55
O pas mus silta,padzioviau patalyne kiemely,saulute sviecia,zada 17 silumos,bet dar tik rytas.Pas mus oras buna keiciasi 3-4 kartus per diena,kaip inoringa panele rubus biggrin.gif
Vaziuosim sodan.
Cukinijas busiu paciu laiku isnesus,bet va sparagines vejas aplamde,jai kuriuos lapelius nuplese,bet gyvos.
Labos 4u.gif 4u.gif
Linkiu ir Lietuvai grazio oro greitai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 27 gegužės 2021 - 11:03
Nu pagaliau siluma-19,be vejo,taip gera,namo nesinori vaziuot.Apravejau patvori,MB uzveze ten medzio drozliu,kad taip greit nelystu zole,pasodiau burokelius ,ispikiavau,dar kaliaropiu,kale vistoms issodinau,paliejau,Duok Die,kad testusi tokie orai.
Vakar apskyniau salotas,siandien vel gali skint,auga,kaip ant mieliu.Spinatai siltnamyje isejo i ziedus,o lauke dar tik dygsta,nes is pirmo karto sudygo kai kur tik,
Atkrapsciau apie svogunu galvas,kad geriau augtu viena lysve,tada jau pavargau,pasedejau,pavepsojau i gamta,ir vaziavom namo.
Atsakyti
Pomidorinikės , gal kuri žinot , kaip teisinga : antras stiebas - po žiedine keke ar viš žiedinės kekės ?

Luety , siusk trupinėlį šilumos Lietuvon . O tai dabar kaip toj dainoj : lietus Lietuvoj , lietus Lietuvoooj...

Pou dėl svajonių - reikia svajoti atsargiai biggrin.gif .
Ne šiaip ne viską gaunam ką norim , dievulis žino geriau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Ne viską ir patemptume ax.gif Kai labai labai nori ir paskui tą norą paleidi ... Tada jis materializuojasi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 gegužės 2021 - 14:44

Sveikos  :4u: 

Ačiū, Ingrida  :wub: Į tą pusę labai retai važiuojam  :4u: 

Muka, bet 12 arų jau toks normalesnis plotas, yra kur pasisukt, yra ir darbinei zonai, ir jau gėlynus galima padaryt. 

Dusia, aš virš daryčiau, bet tikrai nežinau, kaip teisingai. Kažkaip kiti patys natūraliai ne atžalą, bet stiebą antrą išleidžia. Gaila, kad ne darže, pažiūrėčiau, nes Gonzio dryžius jau taip padarė šiemet.

Sakai, atsargiai svajot... Gal ir reik. Bet man tokia nostalgija močiutės sodybai. Ant kalno stovėjo, vietos nemažai, vaizdas nuostabus atsiverdavo. Aišku, ūkiškai gyveno, sunku. Va taip nenorėčiau. Norėčiau, kad liktų laiko pasidžiaugimui, - 5 lysvukes daržo, šiltnamis ir gana. Šiaip dar vištukes auginčiau kiaušiniams :)

Luety, kai geras oras, tai ir širdis dainuoja  :wub:​ 

Na va, buvau pas reumatologę, siunčia reabilitacijai, taikys kažkokią smūginę bangą. Jei nepadės, leis į sąnarį hormonus, jei ir tie nepadės, tuomet operuos. Planas sudarytas, žingsnis po žingsnio į priekį.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 27, 15:44)
Pomidorinikės , gal kuri žinot , kaip teisinga  : antras stiebas - po žiedine keke ar viš žiedinės kekės ?

Luety , siusk trupinėlį šilumos Lietuvon .  O tai dabar kaip toj dainoj : lietus Lietuvoj , lietus Lietuvoooj...

Pou dėl svajonių - reikia svajoti atsargiai  biggrin.gif .
Ne šiaip ne viską gaunam ką norim , dievulis žino geriau  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif . Ne viską ir patemptume  ax.gif Kai labai labai nori ir paskui tą norą paleidi ... Tada jis materializuojasi .

Laba,
Dusia- po žiedynu pirma šaka antram stiebui.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2021 05 27, 18:06)
Laba,
Dusia- po žiedynu pirma šaka antram stiebui.

Dėkui !!!
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar akyse,kai grįžome iš imiesto spiečius išsikraustė iš avilio.Akivaizdžiai iš mūsų avilio,nes pakilo perakrido debesys per namą ir susikraustė į kriaušės drevę.Mano šiltnamis šalia,matydavau skraidant į drevę.Ten žvalgai skraidė.Dar mb spietynę šalia padėjo.Na kur tau tiesiai į drevę susikraustė.Nu durnės,sušals žiemą.Keli metai neišgyvena drevėje arba prieš žiemą išsikrausto? ax.gif
Šiaip nemėgstu medaus,bet vakar nugrandė liežuvius sukurtus su medumi,šviežias mmmmmmm koks skanus. wub.gif
Vakar levandų nukainuotų nusipirkau.Na kaip nepirkti?Kainavo virš 7 eurų,dabar 0.14 ir matosi leidžia atžalas.Gal nebus kokios lepios išgyvens žiemą? mirksiukas.gif Bet žiūriu be manęs nemažai moteriškių jau lankosi nukainuotų gėlių skyriuje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui už baltus pusryčius Ingrida 4u.gif
Dėl spiečiaus gaila ... Bitės nesušala žiema, gal dėl erkių neperžiemoja ? Mano mergos irgi spies . Nesusitvarkau , oro nėra ax.gif Reikia skirti šeimą ar šeimelę sudaryti , jei noriu , kad nespiestų. O iš drevės jau neiškrapštysi ... nebent kriaušę pjauti .
Gal kitą savaitę orai pagerės ?
Šiandien į kaimą . Ryt vaikai atvažiuos, sakė labai pasiilgę žalumos ...
Pou ar Tavo paaugliukas noriai važiuoja į kaimą ?
Saulėtas rytas ir gyvenimas atrodo smagesnis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 28 gegužės 2021 - 06:48