Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(IngridaB @ 2021 05 25, 15:50)
Ačiū dar kartą Dusia. 4u.gif Nu per maži dar mano medeliai kabinti stiklinėles.Na ku tau kalninės pušaitės pažeme dar slenka,eglutės gal 30cm.Nupirkau šandien nuo saulės įkraunamų žibintų prismaigščiau aplink medelius,vis gal tamsoje švies-atbaidys? bigsmile.gif
Geros tvoros neįperkame 1 ha aptverti,o bet kokią vaikai nenori.Nors su tėvu sakome,ne kiek nuo žvėrių nuo dvikojų reikia.Šiandien išvažiavau į miestą,mb liko sodyboje.Tai debilė kaimynė atslinko,galvojo,kad nieko nėra.Lindo į šiltanmį,gi cekava,kas ten yra.Vis kai kasu gėlių darželį atslenka paplepėti.Į namą nekviečiu,debiliukių man nereikia,tai garantuotai eina aplink langus,kai mūsų nėra.Ačiū dievui plastmasinis grėblys jau dingo nuo kiemo.Jei kas atvažiuoja pas mus jau debilas brolis važiuoja keliuk,apsisuka,pasiveikina ir atgal.Jaučiu eis per mano šiltnamius.Ėjo per braškes kažkada,parašiau pareškimą įgaliotiniui,apsiramino tada.
Atvažiuojame seniau,vaikšto mūsų sodą,ne gi gaila?Bet visa šeima tokių debilų.Pamatytumėte kokiame name jie gyvena.Susmegęs į žemę,marčią siunčiau kažkada kiaušinių nuspirkti.Pamatyti kaip gyvena žmonės.Neišdryso į  vidų užeiti,pabarbeno į langą.Aš užėjau vieną kartą,juoda,matosi tik žmonių veida.Langai plėvele apkalti.Ne duok dieve turėti tokius kaimynus. bigsmile.gif

Neduok tu Die,tokiu kaimynu.Jums tvora verkiant reikalinga.Koks skirtumas kokia,ja visada galima apaugint gyvatvore,todel tinka pati pigiausia,kad tik butu apsauga.Juk negyvensit istisai sodyboj,o tai kas desis kai jusu nebus,Jie matyt daboja,kol jus kur isvaziuosit?
Tai MB neklause jos,ko cia vaiksto po svetimus palocius?
Atsakyti
Sušuko,ponią ne gėda?Sako kaip dingo,net nematė kur prapuolė. bigsmile.gif
Tai sūnus žada drausti ir vaizdo kameras statyti.Juk pradžioje ir į senąją sodybą landžiojo.Ir jie ne kiti išplėšė ūkinį,išnežė kibirą dažų namui,vefą seną.Gerai tada draudimas sumokėjo.Paskui kiti išpėšė,vaikų motociklus išvarė,sugadino.Ir net nepriteisėme nes neturi turto.Vieną pasodino,kitas lygtinai.Po to įvykio kažkaip apsiramino. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vienos iš labiausiai man kvepiančios gėlės. wub.gif Turiu iš miško palei prūdą,jau pradeda žydėti.Pasimerkiau,kaip kvepia. wub.gif
Nu klaikuma-oras,pila kaip iš kibiro.Lauke nieko dirbti negaliu.Vakar susodinau levandas.Dar Depe nukainuotus krūmelius levandų prigriebiau,porą iš maximos normalių,tegul laukas būna levandų.Juokauju. ax.gif Mano tai tokie gležni krūmeliai. ax.gif
Na ką dirbsime viduje.Yra ir čia to darbo.
Atsakyti

Labas rytas,

Ingrida, aš bijočiau gyvent šalia tokių kaimynų. Jau jeigu vaikšto po valdą be pakvietimo, šmirinėja kaip niekur nieko, tai jei motera dar nieko, bet jei vaikiai ten taip...

Merkia ir merkia. Košė vėl iš daržo pasidarys.

Atsakyti
Pou,teisybė.Ten vaikai,jau suaugę vyrai,vyriausias baigęs tik 5 klases.Kiti paglbiniame internate mokėsi.Vienas iš kalėjimo neišeina.Tik išeina ir vėl sėda.Kai juos sutinki,žiūri kaip žvėriukai iš padilbų.Žmonės kalba,kad tie vaikai sesers ir brolio pasekmė. blink.gif Vat kodėl sename name viena bijočiau miegoti.Naujame name,kažkaip viskas užsirakina,ramiau. ax.gif Ir čia dar viskas atvira,kai sename name,medžiais apaugę,baisu. bigsmile.gif Kaimynai tikrai nieko nematytų. ax.gif
Atsakyti
labas rytas,
Pakalnutės labai gražu 4u.gif Dėkui Ingrida 4u.gif
Dėl kaimynų imk 4u.gif Nuo tokių reikia tvoros kaip kalėjime ... Žinoma jie nekalti , dievulis tiek protelio tedavė ax.gif
Jau para kaip lyja Kaune . Jei ir nustos - tai bus taip šlapia , kad vis tiek neverta važiuoti į kaimą .
Pou paguglinau kur tas Tavo kaimas 4u.gif Gražios ten vietos 4u.gif Kažkada turėjom noro namą statyti , tai apvažinėjom visas Kauno apylinkes ieškodami sklypo . Paskui apsigavojom dėl vaikų ... Abu smarkai dirbom , kas juo vežios ?
Vakar mane ištiko ardymas ax.gif supratau , kad per platu. Ai vis tiek mezgu ne dėl rūbo reikalingumo, o dėl to kad smagu biggrin.gif
Luety perlepinot savo vištas biggrin.gif Protingiausi iš paukščių man atrodo žąsys .
Muką Tau dėl žliužų reikia ančių bėgikių . Visus surytų . Pas mane kol kas nėra. Sausringas kraštas, neišgyvena .
Ko netrūkumas kaime tai kamanių ir paukščių ... Nepažįstų aš daugumos jų . Va kielė tai kaip katė , labai mėgsta trintis šalia smile.gif Pasaugoti mane . Aš daže ir ji darže, aš prie kūdros - ir ji prie kūdros ... Prie porą metų turėjom aršų kieliną - negalėjom mašinos kieme laikyti - puldavo . Tekkdavo laikyti ant sodo keliuko . Matyt netoli lizdas buvo , kur mes mašinas laikom .
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif
Nesušlapkit biggrin.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Pau tai kaimynkos 4u.gif pritariu Dusiai37 tikrai labai gražios vietos ax.gif
Dusia37 aha antys kaip rozas 12 arų sklype biggrin.gif nors man jos gražu paveizėti.
IngridaB čiupk jo kaimynai pagerinti. Nors žinokite ir pas mane užeina nekviesti viena jau atsiuvau bet va yra keli kur neatsiginsi jokio privatumo. Atėjo pirmininkas šnekamės klausia jis manęs rodydamas į vaiką čia tavo anūkas sakau ne ...vėl klausia čia tavo šuo sakau ne... sako būtinai dėk vartus tongue.gif O tėvams nė motais, kad vaikai trainiojasi po svetimus sklypus....
Oi Luety na rimtai tos vištos kaip rojuje tongue.gif
Tas lietus mane gąsdina oi gąsdina kad tik vėl neskęstu rūsys unsure.gif nes nieks neranda gąlų kur užsikimšo drenažas, ir kas svarbiausiai nieks nežino kur jis nueina nei iš kur ateina o statybų paskutiniu metu daug visi daro kaip kas išmano verysad.gif
O man konvalijos gražu tik kieme, kvapas per stirpus mano uoslei ax.gif dėkui IngridaB už kavelą smile.gif

Atsakyti

Ingrida, tikrai meistraukitės kažkokią tvorą, kad ir tinklinę, kurį kokiais nors augalais apauginsit. Kai yra aiškios ribos, kad ir menkutė tvora, kartais žmones jau psichologiškai tai stabdo.

Aš tiesiog pati jausčiaus neramiai ir nesaugiai, jei tie vyrai šmėžuotų.

Dėl daržo, ne aš ten šeimininkė,- norėčiau savo. Ai, ten dar kartais ir fermos kvapais padvelkia :) Ir tikrai bėda, kai nėra elektros. Plius ten jei be mašinos, tai bėda. O aš kai nevairuoju, tai man geriau būtų, kur arčiau visuomeninio transporto. Ten retai važiuoja ir tolokai paeiti.

Tik tiek, kad ten anksčiau nemažai vyro giminių gyveno, dabar po truputį mažėja gretos...

Vyras šiandien nuvažiavo, labai jau šlapia - ten toks pievų keliukas eina, pažliunga. Ten sezonas nuo vėlyvo pavasario iki ankstyvo rudens, vėliau neįmanoma įvažiuot.

Iš stipriai kvepiančių, aš negaliu namuose hiacintų ir lelijų pernešt, o visa kita - labai mėgstu, uostau. Namuose, bute po langais visa eilė alyvų pasodinta. Pernai, kai pavasarinis sniegas nulenkė šakas, šiemet tiek atžalų prileido ir taip žydi nuostabiai. Vakarais atsiveriu langus ir visi namai kvepia.

Atsakyti
Negaliu pakęsti lelijų . Asociacijos su laidotuvėmis .... Ir visko kas kvepia anyžiais ... pankolį vieną syki darže auginau ir liepiau MB išrauti , net pykino nuo kvapo .
Mano baklažanai bele kokio dydžio ir dar namie balkone. Žiedai sukrauti . Kada juos bus galima pasodinti ? Šalta. O auginu juos tuneliuke .
Pou tai ten ir miegoti Jums nelabai išeina , jei elektros nėra ? Man pats smagumas vasaros vakarai ir rytai ... Grožis ,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 gegužės 2021 - 09:14

Negaliu pakęsti lelijų . Asociacijos su laidotuvėmis .... Ir visko kas kvepia anyžiais ... pankolį vieną syki darže auginau ir liepiau MB išrauti , net pykino nuo kvapo .
Mano baklažanai bele kokio dydžio ir dar namie balkone. Žiedai sukrauti . Kada juos bus galima pasodinti ? Šalta. O auginu juos tuneliuke .
Pou tai ten ir miegoti Jums nelabai išeina , jei elektros nėra ? Man pats smagumas vasaros vakarai ir rytai ... Grožis ,

Man taip pat tokios asociacijos. Nors dabar jau retai kas lelija neša, bet tas bendras gailus šermenų kvapas ypatingai primena lelijų. 

Bet yra senovinių nesmardžių lelijų, geltonos, plytų spalvos.

Galima vieną kitą naktį nakvot. Maistui yra dujinė su dujų balionu, taip pat lauko židinys po stogu pasikept ant grotelių. Maistą, kad nesugestų laikom tamsioj vėsioj kamarėlėj. Vakarais lauke prie židinio tupim, vasaros vakarai ilgi, šviesūs - iki 11.30 šviesu, o švinta anksti. Iš vakaro namely patalus susiruošiam, yra žvakės, prožektoriai, saulės baterijų žibintukai, jei norisi namely dar patupėt. Bet dažniausiai su nakvyne važiuojam, kai geras oras. Toks laukinis pabuvimas kaip kad su palapine, tik namelyje :) Geriamą vandenį vežamės, bet yra nedickas šulinukas, tik naudojam jo vandenį laistymui, kai lietaus vandens talpos išsenka. Tualetas lauko. Toks laukinis gyvenimas, TV nepažiūrėsi :) Yra generatorius, bet kad nenaudojam. Ten išvažiuojam galvas pravalyt.

Tik tiek, kad arti miestas, oras netiko, susimetam daiktus ir namuose. Galų gale, giminės šalia.

Vis pasidairau aplink kokios sodybos, bet neužmatau. Per šiuos metus viską išgraibstė.

Atsakyti
Man da jazminas.Ypač senovinis,jau tuoj tuoj sužydės vėluoja labai.MB naikino naikino alyvą,bet matau baigia suželti vėl.Jį nervina prie namo,tipo namą baigs supūdyti. ax.gif biggrin.gif
Raugeriškis tuoj tuoj visas sužydės,krūmas iki stogo jau,o kvepia kaip-pusiau medumi. wub.gif Tuo kvepės visas sodas pinavijos skleidžiasi,medėjantis bijūnas,kad sukrovė šiemet žiedų. bigsmile.gif
Puo,mes daug metų sodyboje 20 metų gyevndome be patogumų,šiemet tik ponai.Romantika. mirksiukas.gif Aplamai iki 29 metų gyvenau miesto centre be jokių patogumų,du vaikus praauginau. blink.gif Vaikai to neįsivaizduoja,dičkis kažkiek prisimena,penkerių metukų buvo,kai išsikraustėme. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 26 gegužės 2021 - 12:41

Man da jazminas.Ypač senovinis,jau tuoj tuoj sužydės vėluoja labai.MB naikino naikino alyvą,bet matau baigia suželti vėl.Jį nervina prie namo,tipo namą baigs supūdyti. ax.gifbiggrin.gif
Raugeriškis tuoj tuoj visas sužydės,krūmas iki stogo jau,o kvepia kaip-pusiau medumi. wub.gifTuo kvepės visas sodas pinavijos skleidžiasi,medėjantis bijūnas,kad sukrovė šiemet žiedų. bigsmile.gif
Puo,mes daug metų sodyboje 20 metų gyevndome be patogumų,šiemet tik ponai.Romantika. mirksiukas.gifAplamai iki 29 metų gyvenau miesto centre be jokių patogumų,du vaikus praauginau. blink.gifVaikai to neįsivaizduoja,dičkis kažkiek prisimena,penkerių metukų buvo,kai išsikraustėme. mirksiukas.gif

Ingrida, įsivaizduoju kaip gražu pas jus sodyboj :wub: 

Jei elektra būtų, tai viskas ok, man jau būtų su patogumais :) Tikiuosi, kad rasim mes kokią rąstinę sodybą su bent 30 arų valda 40 km atstumu iki Kauno, galėsiu apsodinti, kuo norėsiu kaimišku stiliumi su pinavijom, alyvom, jazminais, flioksais, didžiažiedėm ramunėm, avižėlėm ir šuniukais (žioveiniais). Ir dar norėčiau didelės vijoklinės kvepiančios rožės. Būt gerai ir kūdra, kurioj augtų karosai, kad galėčiau pažvejot vakarais ir miškelis pilnas raudonviršių ir baravykų. Gera svajonė :) Bet kol turi svajonių, tol gyveni  :wub:​ 

Atsakyti