Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas🌷

Bus graži diena 🌞

Vakar taip sode pavargau. Šiltnamy pomidorus apkaupiau, surašiau, kur, kas, o vėliau vieną lysvę ravėjau, teisingiau, kasiau ir varputį išrinkinėjau

Nežinau, kiek kašių šaknų ir žolės nuo tokio mažiuko gabaliuko išnešiau. Bet kiek karkvabalio lervų 😤 Gal 30. Prie 2-3 metus buvo vabalų antplūdis, tai dabar jų vaikaičiai naikina auhalų šaknis.

Vakar šiltnamy vieną pomidoro daigą radau nukvakusį. Aišku, trukt- be šaknų, nukirstas. Po apačia rubuilė lerva. Fe.

Gerai, kad nors mažyčių, sprindinių, bet turiu atsarginių. Jau tris persodinau šį sezoną. Anytos šiltnamy tas pats,- tris pomidorus nukneckino, visas salotas, kelis svogūnus ir krapų lysvukę.

Luety, man artimuosius labai sunku paleisti. Matyt, esu didelė egoistė.

Ingrida, tikrai, kad užturbinta 🤩

Atsakyti
Laba ryta,

audra dauzesi iki paryciu,baisinis vejas,lietus.Si ryta ramu,bet kol sutvarkem vistas,prasidejo lietus.Saules nera,vejo nera,nesalta 16 silubet lietus.Paspejau pasodint tik vijoklines pupeles,cukinijos liko kitam kartui.Pririsau pupeles,nes siltnamyje buvo isleidusios uglius iki vieno metro jau.
Pou,tu kaip mano tetis,tol dirbdavo,kol vos ne keliais i vidu isliauzdavo.Mes ,iseje i pensija,davem sau zodi nepervargt,nes pervargus,atstatyt jegas reikia keliu dienu.Tai ismokom ir jau keli metai,padirbam dvi,tris valandas ir arba namo,arba,jei oras grazus,issiverdam kavos,pasedim,pasidziaugiam rezultatu,jei yra noras,dar kazka padirbam lengvai.Ir viska spejam.Jums kitaip,reikia eit i darba,o ir darzas ne uz duru.Labai padeda vistu prieziura,vaziuot vistiek turi,kol jis sutaiso edala,as kazka padirbu sode.
Siandien buvom vienoj gyvunu pardej,tai radom pigiu vistu pasaru,bet,kai paskaitem,tai teko vaziuot i kita,nes parasyta,kad pagaminta is genetiskai modifikuotu produktu,gerai,kad paskaitem.Kaina 7 pinigais pigiau.buvo.Dar radau kanapiu seklu maiseliais.Brangokos,2kg,6 pinigai.Buciau pirkus,bet nezinojau ar tinka vistom,nors buvo vistu pasaru skyriui.Gryzus paskaiciau,kad jei gauna nors 20% savo raciono kanapiu seklu,deda didesnius kiausinius su daugiau juose omega 3 rugsciu.Ryt vaziuosim pro sali ir nupirksim,tik ar jos les.Kazin ar zmonem netiktu?Patrint i salotas? biggrin.gif biggrin.gif
Ingrida,aciu uz alyvu vaizda,jauciu,kaip kvepia.Grozis nesvietiskas.Eurovizijos neziuresiu ,per daug satanistiniu zenklu ten.Pradejau per youtube ziuret ir gavosi atmetimo reakcija iskart.Issigime eurovizija.Cia tik mano nuomone tokia,jei ka,nekalkit prie kryziaus biggrin.gif
Ir is vis,su ta plandemija mano akys eme kazkaip kitaip ziuret i pasauly.Nesiplesiu bigsmile.gif
Mukute svencia dukriuko gimke,susipazysta su svotais,Dusia laidotuvese,
Gero savaitgalio,mergytes. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 22 gegužės 2021 - 14:04
QUOTE(Luety @ 2021 05 22, 14:03)

Dar radau kanapiu seklu maiseliais.Brangokos,2kg,6 pinigai.Buciau pirkus,bet nezinojau ar tinka vistom,nors buvo vistu pasaru skyriui.Gryzus paskaiciau,kad jei gauna nors 20% savo raciono kanapiu seklu,deda didesnius kiausinius su daugiau juose omega 3 rugsciu.Ryt vaziuosim pro sali ir nupirksim,tik ar jos les.Kazin ar zmonem netiktu?Patrint i salotas? biggrin.gif  biggrin.gif

Eurovizijos neziuresiu ,per daug satanistiniu zenklu ten.Pradejau per youtube ziuret ir gavosi atmetimo reakcija iskart.Issigime eurovizija.Cia tik mano nuomone tokia,jei ka,nekalkit prie kryziaus biggrin.gif
Ir is vis,su ta plandemija mano akys eme kazkaip kitaip ziuret i pasauly.Nesiplesiu bigsmile.gif

Luety, vištos visaėdės, joms visas tinka. Bet ar norės tavo lepūškės, tai nežinia biggrin.gif O žmonėms tai be abejo tinka, net šiek tiek sakyčiau madinga dabar biggrin.gif. Mane kažkada kanapine vaišino su bulvėmis, virtomis su lupenomis - skanu. Beje, žemaitiškas valgis. O tos Omegos iš augalinių ne tas pats, kas iš gyvulinių produktų, bet vis šis tas.

Dėl Eurovizijos kai perskaičiau, reakcija buvo tokia: Kąąąą??? blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kokie dar satanistiniai ženklai? bigsmile.gif. Jau beveik guglint ėjau, žiūrėt, ko ten ieškot reikia biggrin.gif.
Ir kas ten tau joje išsigimė? Man tai kaip ir kasmet - truputį nuogų subinių, truputį naftalino, truputį kičo, truputį roko, truputį migdančių baladžių. Nieko išskirtinio nematau. Ir laukia ilga diena šiandien - EV finalą reiks žiūrėt mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labos,
kas per oras ant ukejaus,siaubas.Visa naktinlijo,ryte atsikeliau,saule sviecia,faina,per langa sildo,kol nusiprausiau,vel lyja.Kol paserem vistas,du kartus teko sleptis i nameli nuo lietaus.Nu nera silumos,nera gero oro ir kazin ar bebus siemet.Net nervas ima,kas isdygo,stovi,ka pasodinau stovi,tik siltnamis bujoja,mat jam daug saules nereik,svarbu sviesa ir siluma jame yra.
Ingrida,tokiu apkantavimu,tik auksines spalvos grazios turiu padekliuka,o viduj medine gelyciu inkrustacija.Ir mano pailgas.Aciu uz kava.
Iberiau vistom kanapiu seklu,tai lese su malonumu.Bijau daug duot,dalinsiu po truputi vietoj grudu.Labiau senikes puole,nei jaunikles.Jaunikles pradzioj stebejo,tyrinejo,o paskui jau iniko lest.
Gero sekmadienio.
Atsakyti
Luety,pas mus pila iš viso. bigsmile.gif Šiltnamį apmulčiavau per lietų,paskui ėmiau kasti vietą kitam šiltnamiui ir vėl lietus parvijo namo.Bet toks rudeninis lietus su vėju baisulingu. blink.gif
Sūniukas planavo su dviračiais,jaučiu išvažiavo,kur dėsis per tokį lietų?Treniruojasi per jonines su draugais po Žemaitiją.
Kada bus geras oras ir pas mus?Matau pasėti dobiliukai dygsta.Bent tai gerai.Žirniams reikia pagaliukų verkiant jau ūsai maskatuoja. mirksiukas.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Įdomu žmogui pakanka 5-6 valandų miego?Kad ir nebėra šanūko,galėčiau miegoti ilgai,bet jau pereinu ant vasaros laiko.Kad ir roletai uždaryti,bet jau šviesa skverbiasi,girdisi gaidžių giedojimas toli kaimynų.Būdavo penktą-šeštą aš jau miške,pats organizmas persiorentuoja. ax.gif O miške didžiausias kaifas ryte.Jau žvalgausi į kurią pusę mausiu,tik tegul prasideda grybai.Vakar sode radau labai panašius į avižėles-gegužiukus grybus.Bet kadangi gerai nepažystu,tai palikau. ax.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

IngridaB klestelčiau aš į foteliuką ir nieks moneis neiškrapšytų tongue.gif
Viskas po baliaus nusikaliau neslėpsiu laipati bais staūs pas mane į virtuvę ir nėra kedės tai visą popietę ir plius kitą dieną ant kojų o svoris tai nemenkas o ir operuota vis neduoda ramybės... bet rezultate viskas pavyko ax.gif jaunimas jau ir datą pasakė kada koita mer veseilė žodsžiu procesas užkurtas tongue.gif Tiesa svočia pakalusė ar tik tiek daržo turiu tai mislinau nugriūsiu MB įsiterpė kad mums ir mūsų šeimai pakanka ir čia ne ūkis 4u.gif
IngrtidaB žinok man irgi akys stačios nuo 5 na miegoti negaliu, kaip šviesu sakiau kaip višta ax.gif sode miegamajame nusipirkau roletus saulei nepralaidžius, bet ten tie laiptai statūs tai nepatogus anas namukas, o pirties jau bus per šiltą žodžiu blogai ir ten ir ten....
Luety vištukės tavo mondros o kiaušinukų kiek padeda? Ant Lietuvos irgi oras permainingas ir kaži atsėjus moliūgus su cukinijimis ar ne per vėlu iš 10 tik po vieną sėklukę išlindo unsure.gif
Priminkite po 2 savaičių pilti ant galvų pomikų karbamido tirpalą?
Pau nu rimtai mažu tau sliekų parūpinti, pas mane tikrai kompostinėje dingo biggrin.gif O pas mane šliužų verysad.gif po 5-6 kasdien surenku ...
Geros ir darbingos dienos 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Foteliukas nuostabus 4u.gif Dėkui Ingrida. Nesuprantu tik po kokiu medžiu pastatytas pagal lapus ?
Aš kaime galiu pamiegoti ilgiau . Kaune 6-7 visada atsibundu . Vakar pamigom kaime ... vėlai gulom , lietus lyjo ir visos savaitės nuovargis parėjo .
Pas mane taip šlapia darže , kad net ravėti negaliu . Veliasi . Ir agurkų nesusodinau, šlapia. . Tikiuosi vidury savaitės ištrūkti . Šiandien mašiną meistriukų nori ( žinutes man rašo biggrin.gif O ir šią savaitę baldus voniai atveš. Vėluoja visą mėnesį ax.gif
Luety , 69 metai dar gyventi ir gyventi ...
Istorija apie mano švogeriuką tokia , kad prieš 13 metų buvo diagnozuotas žnyplius. O dabar atsinaujino ir tokiose vietose kur neskauda. Ir gyveno jis toli gražu ne sveikuolišką gyvenimą... Turėjos savo "vaistukus:", daktarų labai nemylėjo ... Prieš kokį mėnesiuką emė skaudėti , prieš 2,5 sav atsidūrė Vilniuje ( kaip šiems laikams tai greitai ) , ten diagnozavo , palengvino kiek galėjo ir parvežė į provinciją , į slaugą . Gerai tas, kad jam pakliuvus pas gydytojus vaistai veikė ir neskaudojo ... Ir jis pats nesuprato , kas darosi . Po mėnesio su tokiom diagnozėnis organizmas pripranta ir vaistai neveikia ... Kai jau nėra vilties , geriau greičiau negu vegetuoti kančioj .
Pou , mano artimų labai daug kitoj dimensijoj ... Tai aš gal išmokusi su tuo susitaikyti ? Vienintelis dalykas likęs ilgesys .O gailėti , ištisai galvoti tai negerai ir jiems ... Juos reikia paleisti . Jei susapnuoju einu užpirti mišias ar uždegti žvakelę žvakių koplyčioje ... Man tai labai padeda.
Žmogui labai nedaug tereikia . Gyventi reikia čia ir dabar ...
Luety kaip Tau mezgasi ? man tai sunkiai ax.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 gegužės 2021 - 07:50
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 24, 09:49)
Labas rytas,

Foteliukas nuostabus  4u.gif  Dėkui Ingrida. Nesuprantu tik po kokiu medžiu pastatytas pagal lapus ?
Aš kaime galiu pamiegoti ilgiau . Kaune 6-7 visada  atsibundu . Vakar pamigom kaime ... vėlai gulom , lietus lyjo  ir visos savaitės nuovargis parėjo .
Pas mane taip šlapia  darže , kad net ravėti negaliu . Veliasi . Ir agurkų nesusodinau, šlapia.  . Tikiuosi vidury savaitės ištrūkti . Šiandien mašiną  meistriukų nori ( žinutes man rašo  biggrin.gif O  ir šią savaitę  baldus voniai atveš. Vėluoja visą mėnesį  ax.gif
Luety , 69 metai dar gyventi ir gyventi ... 
Istorija apie mano švogeriuką  tokia , kad prieš 13 metų buvo diagnozuotas žnyplius. O dabar atsinaujino ir tokiose vietose kur neskauda. Ir gyveno jis toli gražu ne sveikuolišką gyvenimą... Turėjos savo "vaistukus:", daktarų labai nemylėjo ... Prieš kokį mėnesiuką emė skaudėti , prieš 2,5 sav atsidūrė Vilniuje ( kaip šiems laikams tai greitai ) , ten diagnozavo , palengvino kiek galėjo ir parvežė į provinciją , į slaugą . Gerai tas, kad jam pakliuvus pas gydytojus vaistai veikė  ir neskaudojo ... Ir jis pats nesuprato , kas darosi . Po mėnesio su tokiom diagnozėnis organizmas pripranta ir vaistai neveikia ... Kai jau nėra vilties , geriau greičiau negu vegetuoti kančioj .
Pou , mano artimų labai daug kitoj dimensijoj ... Tai aš gal išmokusi su tuo susitaikyti ? Vienintelis dalykas likęs ilgesys .O gailėti , ištisai galvoti tai negerai ir jiems ... Juos reikia paleisti . Jei susapnuoju einu užpirti mišias ar uždegti žvakelę žvakių koplyčioje ... Man tai labai padeda.
Žmogui labai nedaug tereikia . Gyventi reikia čia ir dabar ...
Luety kaip Tau mezgasi ? man tai sunkiai  ax.gif
Gražios dienos  4u.gif

Gal turi meistriukus neblogus, nes jau draugės vyras neremontuoja o man šiemet technikinė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 05 24, 09:59)
Gal turi meistriukus neblogus, nes jau draugės vyras neremontuoja o man šiemet technikinė  unsure.gif

Muka , man mašiniuku rūpinasi MB . Aš net kurą į savo mašiną retai pilu ax.gif
Remontuoja dažniausiai šalia namų , kartais padaro gerai , kartais nelebai . Dabar įtariu tepalo nedaplylė ... nes nesenai keistas tepalas . Ten kažkiek MB juo pažysta, tai gal bijo pachaltūrinti ?
Autotaisykla, UAB, https://rekvizitai.v...y/autotaisykla/
Man taip paprasčiau , nesu mėgėja tų meistrų ... O ko tu nepraeisi tos technikinės ? Nebet yra užslėptų dalykų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 24, 11:11)
Muka , man mašiniuku rūpinasi MB . Aš net kurą į savo mašiną retai pilu  ax.gif
Remontuoja dažniausiai šalia namų , kartais padaro gerai , kartais nelebai . Dabar įtariu tepalo nedaplylė ... nes nesenai keistas tepalas . Ten kažkiek MB juo pažysta, tai gal bijo pachaltūrinti ?
Autotaisykla, UAB, https://rekvizitai.v...y/autotaisykla/
Man taip paprasčiau , nesu mėgėja tų meistrų ... O ko tu nepraeisi tos technikinės ? Nebet yra užslėptų  dalykų  ax.gif

na lyg nėra paslėptų ale reikia kaladėles jau pakeisti ax.gif O aš viską pati nemėgstu aš tų meistriukų kaip su blonde bendrauja verysad.gif
Atsakyti