Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Luety jau ta kalba man tikra muzika ausims wub.gif Ir rūbai išskirtiniai ir papročiai o močiutė mainė į kafija kiaušinius ax.gif
O močiutė ar šnekėjo šia šnekta ax.gif
AA o kogi ne ir dar kaip bendraminčiai žmonės ankščiau manau mokėjo priimti žmones, jų papročius ir t.t. 4u.gif
Sode padirbėjau morkos pabertos, svogūnai sukišti ryt bus burokai, pastarnokai,kuriuos susivėlinau, porai ir salierai ax.gif mažu užbaigsiu ryt ax.gif
Luety pailsiu ale va kaip ta lerva klest subine ir vsio prilipau. Oi oi apie šliužus jklmn jau ir pas mane yra unsure.gif karceris įrengtas o ką dar?
Atsakyti
AA,o kodel gi ne?Cia turim tokia keista draugu pora.Jis mano sunaus amziaus,o ji 12 m vyresne uz ji.Ir puikiai sutariam,bendri interesai,mintys.Tik jie Londone,o mes pajury.Bet retkarciais susitinkam ir visiems buna gera.
https://www.amazon.c...la-906771523393
Muka,as naudoju sitas granules.Be ju,man viska nurytu.Tiesa,kai pradejom tarplysvius pilt su trupinto medzio skujom,tai stipriai ju apmazejo,bet vistiek atsiranda.Ir nezinau is kur,lyg skraidytu.
Siltnamyje atrodo per ziema vistos visas sraiges islese,be atkeliau braskiu kibira ir toki riebu sliuza radau,ta baisuji,su oranziniais pakrasciais.MB nunese vistoms,net susimuse bebandydamos pasidalint.Zadejo pas mus isimt is pekybos juos,bet ziuriu,kad yra.Gal ne taip supatau ka.
Atsakyti

O mano kaime lyja, nei sėti nei sodinti. Rėmelius bitėms tvarkau ir tiek žinių.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 07 gegužės 2021 - 16:57
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 07, 14:57)
<p>O mano kaime lyja, nei sėti nei sodinti. Rėmelius bitėms tvarkau ir tiek žinių.</p>

Kaip gaila.. ax.gif ax.gif
imk 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O aš visai neseniai Šilutę pirmą kartą pravažiavau. ax.gif Apie tą kraštą nieko nežinau. bigsmile.gif
Vat žemaitiškai kas pašneka,širdį paglosto visa giminė nuo to krašto,nors jau net mama su tėvu beveik visą gyvenimą pragyveno Aukštaitijoje.Mano a.a. babytė visą gyvenimą žemaičiavo nors nuo 1953 gyveno Aukštaitijoje.MB glosto širdį Rokiškio tarmė,o man ji baisi. bigsmile.gif
Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Mano močiutė ir diedukas du žodžius naudojo vietai apibūdinti: "ti" ir "un".

Man taip.pat labai patinka tarmiški žodžiai, papročiai.

O nuo šliužų kiaušinių lukštai nepagelbėtų?

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labos. Kava šiandien gersim aukštai kalnuose? Vesoka bus... Nelyja tai duoduosi po daržus. Svogūnų derlių bus prastas, nes mociuciu patarimų nesilaikau :D . Šalta. Apie tarmės... Gražiausia dzūkų, ir sunkiai suprantama. Nors tikrtikro žemaičio irgi nepagausi. Iš Rokiškio pazystu daug puikių žmonių, tai kalba smagi . Panevėžio man man mažiau graži negu Rokiškio :P . Baisiausia Biržų. Gimtoji Joniškio irgi baisoka, visi kirčiai pradžioj , kaip pas latvius . Gražaus šeštadienio :4u:​ 

Atsakyti
O jus ponia dusia is kaisiadoriu parapijos? Kazi ne as ta baisi boba ,kur jums baisia birzu tarme isdejo?
Atsakyti

AA aš kilimo iš šiaurės Lietuvos. Joniškis. Sodyba mano Kaišiadorių rajone. Pusiaukelėje tarp dviejų sostinių. Tarmės gerai žinau nes kai mokiausi buvo iš visos Lietuvos suvažiavę žmonės... Pakruojo, Biržų, Skuodo, Varėnos ir tt. Grupėje buvom 4 iš Joniškio, tai tarpusavyje tik tarmiškai... AA o tu iš Biržų? Labai gražus miestelis, nesenai lankem.

Atsakyti
Labos,

vaizdas geriant kava man sukelia salcio jausma,kazin ar kava padetu.
Nu va,visi issiaiskinom kilmes vietas biggrin.gif biggrin.gif
Pas mus lyja ir vejas stiprus,nors pietu.bet nesmagus,turbut Afrikoj irgi salta.Tai tik apruosem vistas ir viskas,namo.
Agurkai stovi graziai,lauksim derliaus.
Nuo paskutinio sverimosi minus 700g.Nu labai letai ,bet juda zemyn.Galvoju,jei daugiau vandens gerciau,turbut greiciau kristu,nu bet nenoriu vandens,salta man.
Atsakyti

Labas rytas.vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti