Dusia, man taip pat labai gražus tas senovinis augalas
QUOTE(Luety @ 2021 05 04, 14:22)
Dziaugiuos,kad depresija su visu jusu ir ypac Kavasucitrina padejimu,atstojo nuo manes.Tikrai jauciuosi puikiai,mazai kas mane bestresina,viskam ieskau atsakymo,tokio kuris mane patenkintu ir sudetu visus taskus ant i.Savim esu patenkinta.Taip ir toliau.
Tik dabar perskaičiau. Nu nežinau, už ką tu čia man ypač dėkinga, bet vis tiek smagu girdėt, kad kažkuo prisidėjau prie tavo būklės pagerėjimo . Laikykis, taip ir toliau
Turiu gal 30 metų smidrą.Tai pavasarį aplaužome ūglius.Mačiau jau lenda snapelis.O iš sėklų po medžiu pasodinau,jau gal 5 metai tai tokie mizerni.
Vienais metais fioletinias šparagines vijoklines auginau,labai geras derlius.Pernai irgi fioletines parastas šparagines auginau.Išverdi tai tokia murzina spalva gaunasi,bet man patinka jos didenės nei geltonos.
Užėjau pridygūsių svarainių,pamėginau iškasti nuo šaknų eina.Nu gal prigis?Kai taip šlapia turėtų prigyti.Pernai kieste irgi dideli svarainių krūmą persodinau galvojau amen.Žiūriu atgijo.
Vienais metais fioletinias šparagines vijoklines auginau,labai geras derlius.Pernai irgi fioletines parastas šparagines auginau.Išverdi tai tokia murzina spalva gaunasi,bet man patinka jos didenės nei geltonos.
Užėjau pridygūsių svarainių,pamėginau iškasti nuo šaknų eina.Nu gal prigis?Kai taip šlapia turėtų prigyti.Pernai kieste irgi dideli svarainių krūmą persodinau galvojau amen.Žiūriu atgijo.
QUOTE(IngridaB @ 2021 05 05, 20:52)
Turiu gal 30 metų smidrą.Tai pavasarį aplaužome ūglius.Mačiau jau lenda snapelis.O iš sėklų po medžiu pasodinau,jau gal 5 metai tai tokie mizerni.
Pas mane šparagų gal 10 pievose ir sode . O metų tai įtariu daug Sunku pagauti tuos ūglius kai šalia negyveni , labai greitai pergauga .
Svarainis nenužudomas augalas ... Gali nupajuti - iš šaknų ataug dar didesnis Jei pavėluoju nuskinti rudenį , juos labai gražai sudoroja pelės
Šoninę aš ruošiu pagal Kūmūtės receptą, tada net vaikai valgo . Arba Rimi perku plonai pjaustytą ir orkaitėje pakepu kaip čipsus. Mes valgom riebokai . Kiaulienos nedaug, pagrinde jautiena ir aviena. Nors pvz nuo jaučio žandų tušintu vyne man buvo negerai Reiboki jie, o man pasirodė labai skanu ... Abžora taigi Skrandį turiu labai jautrų
Šoninės receptas jei kam reikia ....
Labas rytas.
Ačiū Dusia,turiu dviejų rūšių čiobrelių.Nu jau kaip išsiplėtė vazonuose.Va tik šalavijas apsirgo kažkuo,sūnus nufotografavo,liepiau išmesti.Turiu šalavijo iš sėklų pasipikavųsi.
Labos
Po gydytojo taigi kol galiu kentėk be operacijos, plius gerai būtų susileisti hiarulono rūgšties į sąnarį, jeigu dirbčiau stovimą darbą tai iškart operuotis o dabar ... laukti ...
Smidras jis kaip vasara tas šluotas išleidžia man vidurį daržo negražu, o kampai visi jau ir taip užimti aš labai noriu erdvės o ją išgauti 12 a. kur daržai šiltnamiai ir t.t. misija įmanoma su atsisakymais augalų
Jaučio žandai mmmm kaip skanu, bet riebalo nelabai man jaučiasi daugiau gliukozamino bet ir kainas užvynioją dabar prieš 4 metus, kaip atradau mokędavau po 2.99 dabar 6.99 ir daugiau
Čiumpu krūzą kavos ir einu apibėgsiu pastatą po renginio
Po gydytojo taigi kol galiu kentėk be operacijos, plius gerai būtų susileisti hiarulono rūgšties į sąnarį, jeigu dirbčiau stovimą darbą tai iškart operuotis o dabar ... laukti ...
Smidras jis kaip vasara tas šluotas išleidžia man vidurį daržo negražu, o kampai visi jau ir taip užimti aš labai noriu erdvės o ją išgauti 12 a. kur daržai šiltnamiai ir t.t. misija įmanoma su atsisakymais augalų
Jaučio žandai mmmm kaip skanu, bet riebalo nelabai man jaučiasi daugiau gliukozamino bet ir kainas užvynioją dabar prieš 4 metus, kaip atradau mokędavau po 2.99 dabar 6.99 ir daugiau
QUOTE(Muka @ 2021 05 06, 10:01)
Labos
Laba,
Svogūnų dar nesodinau. Šalta, jei pagal mokymus.
Kaip tik žandai laukia rytojaus gaminimo. Padidalinkit gamybos procesu. Ačiū.
QUOTE(ate42 @ 2021 05 06, 10:15)
Laba,
Na gaminimo procesas paprastas apskrudinu iš abiejų pusių ant sausos keptuvės tik neilgai kad padegtu vos vos, paskui kazane svoguniukai pakepinami sudedami žandai įilu savo pomidorų makalošės, jeigu ne tai morka įverčiu, užpilu vynu/alumi/vandenuku ir iiiilgai troškinu ant labai labai silpnos ugnies dar kartais kokia slyvą džiovintą įmetu ar goji uogų dar galima prie morkų įdėti ir bulbikių bet man skaniau atskirai, nes kartais užtenka ir vienų žandų su patarmosu
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 05 05, 14:22)
Na va ,daejo pagaliau del to ledynmecio.O kokio lytinio organo sedet albione,jei zmogus jums iberija siulo.Rekomenduociau galicija.Na prie atlanto kur.Baskija irgi puiku.
Green beans- lietuviu vadinamos sparagines pupeles.Runner beans - vijoklines.Broad beans - didziosios pupos.Sparagai arba smidrai ,tai daugiameciai.O sanariai gal truputi aprimo skaudet pradejus vengti cukraus.Tas tai visus sanarius sueda,o dar blogiau turbut tie visi cukraus pakaitalai.
Green beans- lietuviu vadinamos sparagines pupeles.Runner beans - vijoklines.Broad beans - didziosios pupos.Sparagai arba smidrai ,tai daugiameciai.O sanariai gal truputi aprimo skaudet pradejus vengti cukraus.Tas tai visus sanarius sueda,o dar blogiau turbut tie visi cukraus pakaitalai.
Laos
Acqua Alta,as tavo posta verciau su tarptautiniu zodziu zodynu ir vikipedijos pagalba. Moki uzshifruoti.
Pas mus smidrai,pas jus shparagai.Lietuviskai.Shparaginiu pupeliu jaunystej neauginus,o cia susidurinau,nes vijokliniu pupeliu irgi neauginom,tikkrumines ir dziovindavim isrove su visu kelmu,tai man tos shparagines pupeles atrode panasios i krumines tas pupeles.Bet atsiunte man kataloga viena sodo reiklmenu parde,ziuriu frenchbeens,tai ko as noriu,taip ir susigaudziau.
Palikciau AA albiona ir varyciau i iberija,jei testu nereiktu.O Galicija,jei tu turi minty Prusija,o ne Ukrainos dali,tai as is Prusijos kilusi.O is tikruju musu krasta vadinas shishioniskiaI.
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 05, 14:39)
Luety nėra lietuvių kalboje asparagų ! Yra šparagai.
Nėra Lietuvių kalboje bėgančių pupelių , yra dažinės pupelės ir šparaginės pupelės . Dar yra pupos ir šabalbonai (daržinių pupelių vijoklinės rūšys taip vadinamos ).
Va taip ir nesusiklabame
Šparagų didžiulius gražius laukus mačiau Belgijoje . Vagom susodinti . Jie dauginami šaknimis . Jei sėti iš sėklų tai ragauti ūglius galima tik trečiais metais.
Kuri šparagų vieta Jums negaži ? Man tai visai gražus augalas
Nėra Lietuvių kalboje bėgančių pupelių , yra dažinės pupelės ir šparaginės pupelės . Dar yra pupos ir šabalbonai (daržinių pupelių vijoklinės rūšys taip vadinamos ).
Va taip ir nesusiklabame
Šparagų didžiulius gražius laukus mačiau Belgijoje . Vagom susodinti . Jie dauginami šaknimis . Jei sėti iš sėklų tai ragauti ūglius galima tik trečiais metais.
Kuri šparagų vieta Jums negaži ? Man tai visai gražus augalas
Tai va,kad pas mus shparagai-smidrai.
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 05, 18:32)
Pas mane šparagų gal 10 pievose ir sode . O metų tai įtariu daug Sunku pagauti tuos ūglius kai šalia negyveni , labai greitai pergauga .
Svarainis nenužudomas augalas ... Gali nupajuti - iš šaknų ataug dar didesnis Jei pavėluoju nuskinti rudenį , juos labai gražai sudoroja pelės
Šoninę aš ruošiu pagal Kūmūtės receptą, tada net vaikai valgo . Arba Rimi perku plonai pjaustytą ir orkaitėje pakepu kaip čipsus. Mes valgom riebokai . Kiaulienos nedaug, pagrinde jautiena ir aviena. Nors pvz nuo jaučio žandų tušintu vyne man buvo negerai Reiboki jie, o man pasirodė labai skanu ... Abžora taigi Skrandį turiu labai jautrų
Sonines juosteles,arba vadinama becon juosteles,as sukloju ant igilintos lekstes krastu,kad riebalas subegtu i igilinima,ir ikisu i mikrobanga ant3:50.Turiu skaniu traskuciu.Anukai,kai budavo ateina,labai megdavo.
Ingrida as jau siemet busiu 69.
Pou,druska mano musei nepadeda,tai kam nuodyt dirva su tuo druskos tirpalu,o svogunais,jei muse neranda ju,tai labai dziaugiuosi kasmet.As tik viengalvius sodinu.Cia tokia mada.
Sako skruzdes nemegsta kavos tirsciu.Aciu Die,ju pas mane nesimato,tik labai daug tu pilku vabaliuku,tokiu lyg sarvuociai.Va tie tai nieko nebijo,pajuoduoja,jei ko uzpilu ir toliau gyvena.Visur pilna.Uzmerkiau grudus padaigint vistom iki zalios mases,nes ne labai lesa taip,su kukuruzais jie,tai tiek tu vabalu prilindo,kad teks mest lauk turbut viska.
Perkeliau vijokliniu pupeliu daigus is daigyklos i vazonelius didesnius,kad sulauktu atsilimo,moliuga pasisejau,kur seklos buna zalios,be kiautu,isdygo vienas,ir ta perkeliau,ir dvi cukinijos jau virto lauk.Atrodo neapvyto,gal nenumarinsiu.
Pradejau raisiot pomidorus,jau viena pomidoriuka maciau,bet jis toks negrazus,su dvigubu,trigubu ziedynu,buna pas mane pradzioj keletas tokiu,o zydi nemazai jau pirmosios kekes,auga graziai ir po du ir po viena.Braskiu savo jau ragaujam ateje is siltnamio.Nu lauke nieko gero visiskai.Siltnami pasejau burokeliu lapeliams pries tris,keturias dienas,tai tie didesni daigai,nei lauke isdyge,o sodinti gal balandzio vidury.Ateina ledynmetis.
Labos,
Koks gražus pusryčių vaizdas. Dėkui Ingrida
Koks baisus lauke oras... vėjas, lietus , šaltoka . Velsiškas . Ryte darbiniais reikalais pasivažinėjau po Lietuvą , tai laukai daug kur apsemti , stovi balos. Visoj Lietuoj šalta, šlapia ir vėjuota
Muka , kaip keista , kad neopreuoja . Mano aplinkoj tai kokis 5 išoperavo po diagnozės. Kai kas biliotenį turėjo 2 mėn po operacijos ,o jauni virukai , sportininkai, po savaitės į darbą eidavo . Imk
Žandus ruošiau kažkaip panašiai kaip Muka. Man jei pasirodė rieboki .
Kitą savaitę žada +20, ar matėt ? Gal ateis tikras pavasaris ?
Luety ar radai ką megzti ? Aš vėl jungsiuosi prie projekto FB. Mokysiuosi teisingesnio mezgimo ...
Manija turiu pirkti siūlus , kaip Ingrida gėles ... Pusę spintos prikrauta ir galvoju kad iš turimų nelabai kas tinka Noriu projektą megzti iš žalio tvido , o tokio neturiu
Papildyta:
Sonines juosteles,arba vadinama becon juosteles,as sukloju ant igilintos lekstes krastu,kad riebalas subegtu i igilinima,ir ikisu i mikrobanga ant3:50.Turiu skaniu traskuciu.Anukai,kai budavo ateina,labai megdavo.
Uzmerkiau grudus padaigint vistom iki zalios mases,nes ne labai lesa taip,su kukuruzais jie,tai tiek tu vabalu prilindo,kad teks mest lauk turbut viska.
Orkaitėje sveikiau šoninę kepti negu mikrobangėje. Mano aplinkoj labai daug žmonių kurie jos neturi , nes nesveika ....
Moteriške , vabalus mesi laukan kai turi tiek vištų ??? Natūrlaiai vištos turėtų maitintis kirminais - vabalais .
Koks gražus pusryčių vaizdas. Dėkui Ingrida
Koks baisus lauke oras... vėjas, lietus , šaltoka . Velsiškas . Ryte darbiniais reikalais pasivažinėjau po Lietuvą , tai laukai daug kur apsemti , stovi balos. Visoj Lietuoj šalta, šlapia ir vėjuota
Muka , kaip keista , kad neopreuoja . Mano aplinkoj tai kokis 5 išoperavo po diagnozės. Kai kas biliotenį turėjo 2 mėn po operacijos ,o jauni virukai , sportininkai, po savaitės į darbą eidavo . Imk
Žandus ruošiau kažkaip panašiai kaip Muka. Man jei pasirodė rieboki .
Kitą savaitę žada +20, ar matėt ? Gal ateis tikras pavasaris ?
Luety ar radai ką megzti ? Aš vėl jungsiuosi prie projekto FB. Mokysiuosi teisingesnio mezgimo ...
Manija turiu pirkti siūlus , kaip Ingrida gėles ... Pusę spintos prikrauta ir galvoju kad iš turimų nelabai kas tinka Noriu projektą megzti iš žalio tvido , o tokio neturiu
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2021 05 06, 15:14)
Uzmerkiau grudus padaigint vistom iki zalios mases,nes ne labai lesa taip,su kukuruzais jie,tai tiek tu vabalu prilindo,kad teks mest lauk turbut viska.
Orkaitėje sveikiau šoninę kepti negu mikrobangėje. Mano aplinkoj labai daug žmonių kurie jos neturi , nes nesveika ....
Moteriške , vabalus mesi laukan kai turi tiek vištų ??? Natūrlaiai vištos turėtų maitintis kirminais - vabalais .
https://en.wikipedia...nities_of_Spain
toks jausmas ,kad albiono mentalitetas jau pasiglemze luety.Tuoj rugusi piena ispils kaip sugedusi.
Jus to beikono nepirkit ,ten daug salietros.
O ateis vasara,be pavasario.
toks jausmas ,kad albiono mentalitetas jau pasiglemze luety.Tuoj rugusi piena ispils kaip sugedusi.
Jus to beikono nepirkit ,ten daug salietros.
O ateis vasara,be pavasario.
Kalkite prie kryžiaus,bet šiandien prisipirkau sprigių ir petunijų,po 10 vnt ,ju žydinčios po 0.14 centų.Mano pasėtos petunijos dar oi oi kaip toli iki žydėjimo.O dabar tik persodinti reikėjo į vazonus.
Vakar pasodinau verbenas į žemę,gerai,kad pasilikau šiek tiek.Gal nebus šalnos?
Luety,tai už mane lygiai 10 vyresnė.
Sodyboje šalčiau nei meiste,vėjas baisulingas,atsivežiau gėlių sodinti,bet gal tik ne šiandien?
Na žinokite laiptinė kvepia mano amariliais,juk ten tiek mažai vietos.6 sukrovė žiedus,tik,kad pasidžiaugti nėra kada,atlekiu ,palaistau ir džiūginu kaimynus.
Dusia,fotografuota iš daržo praeitą savaitę,tik dabar įdėjau.Jau valgome ir paiilgus su balta nosyte ridikėlius.Atsiprašau už dideles nuotraukas.
Vakar pasodinau verbenas į žemę,gerai,kad pasilikau šiek tiek.Gal nebus šalnos?
Luety,tai už mane lygiai 10 vyresnė.
Sodyboje šalčiau nei meiste,vėjas baisulingas,atsivežiau gėlių sodinti,bet gal tik ne šiandien?
Na žinokite laiptinė kvepia mano amariliais,juk ten tiek mažai vietos.6 sukrovė žiedus,tik,kad pasidžiaugti nėra kada,atlekiu ,palaistau ir džiūginu kaimynus.
Dusia,fotografuota iš daržo praeitą savaitę,tik dabar įdėjau.Jau valgome ir paiilgus su balta nosyte ridikėlius.Atsiprašau už dideles nuotraukas.