Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2021 05 05, 10:04)
man sakė, kad kalcinatai kaupiasi nuo šlapimo rūgšties kraujyje, priežasties nuo ko ji kaupiasi reumatologė neranda todėl ir reikia tikrintis kas pusmetį.
Prašau pasidalink kokį patarimą davė Ate42 ax.gif

Norint kad geri užaugtų , reikia be liemenuko sodinti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kad laisvai kabaluotų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
O agurkus sodinant būtų gerai, kad antroji pusė be triusikų vaikščiotų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , ir kabaluotų .
Čia tokie nerimti patarimai biggrin.gif
Rimtas patarimas, svogųno neužkasti . O jei pasisodino giliau , kai ima augti galva biški atkasti . Laistyti jų nereikia visai , dykumų augalas. Jei musė puola druskos duoti . Ar pelenų šarmo . Pelenų šarmo nesu bandžiusi , draugė pasakojo. Pas mane musė puola, tai 2-3 sykius druska perlieju . Auginus esu ir mulčuodama ir ne - vienodai gerai užauga . Jokie ten draugai kaip morkos nuo musės neapsaugo . Bent pas mane ax.gif Visi kenkėjai yra tiek užgrūdinti chemijos ( ūkininkai ) , kad natūralios bobučių priemonės neveikia .
O agurkus keli metai puola voratinklinė erkutė. Kuo purkšti neįsivaizduoju ? Chemijos nenoriu , o visi natūralūs dalykai kaip švestas vanduo ax.gif Ir šiltnamyje ir lauke . Pasirankioju agurkų , bet ne tiek kiek jų galėtų būti . ax.gif
Atsakyti
https://www.nexles.c...8-ec-10-ml.html
Ir nesibaidyt kaip kumeliams,sitas dar valmec vadinasi,jis net nuo koronos buvo bandomas ,ivermektino pavadinimu.
Dar labai rekomenduoju pievas ir laukus beigi aplinka issipurkst foval.https://www.nexles.com/eu/kollant-insecticide-foval-ce-1-litre.html
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 05 05, 10:32)
Norint kad geri užaugtų , reikia be liemenuko sodinti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Kad laisvai kabaluotų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .
O agurkus sodinant būtų gerai, kad antroji pusė be triusikų vaikščiotų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , ir kabaluotų .
Čia tokie nerimti patarimai  biggrin.gif
Rimtas patarimas, svogųno neužkasti . O jei pasisodino giliau , kai ima augti galva biški atkasti . Laistyti jų nereikia visai , dykumų augalas. Jei musė puola druskos duoti . Ar pelenų šarmo . Pelenų šarmo nesu bandžiusi , draugė pasakojo.  Pas mane musė puola, tai 2-3 sykius druska perlieju . Auginus esu ir mulčuodama ir ne  - vienodai gerai užauga . Jokie ten  draugai kaip morkos nuo musės neapsaugo . Bent pas mane  ax.gif  Visi kenkėjai yra tiek užgrūdinti chemijos ( ūkininkai ) , kad natūralios bobučių priemonės neveikia .
O agurkus  keli metai puola voratinklinė erkutė. Kuo purkšti neįsivaizduoju ? Chemijos nenoriu , o visi  natūralūs dalykai kaip švestas vanduo ax.gif  Ir šiltnamyje ir lauke . Pasirankioju agurkų , bet ne tiek kiek jų galėtų būti . ax.gif

ai šita patarimą žinau tongue.gif
o dėl gilumo tai tikrai veikia keli metai jau naudojuosi šiuo tavo patarimu 4u.gif

IngridaB o tai tavo šiltnamiai ne sodyboje o šalia kažkur TB darbo? jau neduok die tokių draugelių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 05 05, 10:40)
https://www.nexles.c...8-ec-10-ml.html
Ir nesibaidyt kaip kumeliams,sitas dar valmec vadinasi,jis net nuo koronos buvo bandomas ,ivermektino pavadinimu.
Dar labai rekomenduoju pievas ir laukus beigi aplinka issipurkst foval.https://www.nexles.com/eu/kollant-insecticide-foval-ce-1-litre.html

Nėra legaliai šitos priemonės Lietuvoj ... nebet pas ūkininkus ieškot .
Žinau apie šitą chemiją .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 05 gegužės 2021 - 09:58

Sveikos  :4u: 

Nežinau, ką dar su ranka darys. Dabar išrašė nuo uždegimo kursą, jau ir taip į lėtinę formą perėjo.

Kalcinatą per echo nustatė ir kai paspaudė, kurioj jis vietoj, tai išties, skausmas ir sklinda iš ten. Sakė, kad gal reumatologai blokadas su vaistais padarys. Tikriausiai ir reabilitaciją skirs vėliau.

Dėl kalcinatų- kiek skaičiau, tai nežinia kodėl kalcinatai susidaro. Kartais organizmas ginasi taip nuo pažeidimų ir stengiasi kuo greičiau užlopyt.

Manau, kad reiks man peržiūrėt savo mitybą, pasitikrint vit D būtinai. Jei jo trūksta, paprastai aiškinant, kalcis eina ne ten kur reik - ne į kaulus, bet į minkštuosius audiniau, vidaus organus.

Muka, pas tave gal podagra? 

Dusia, ne visi artritai yra autoimuninės ligos. Reumatoidinis, jaunatvinis idiopatinis - taip. Artritai būna ir dėl degeneracinių veiksmų dėl amžiaus, kai artrozės prasideda.

Dėl svogūninės musės - aš taip pat porą kartų su druska laistau. Ir musė dingsta, ir svogūnai akyse sustiprėja.

O kiek jūs svogūnus įkišat? Aš jauč per giliai.

Šiltnamyje agurkų neauginu, nes erkutė užpuola visuomet - su ja nemoku tvarkytis. Lauke neblogai auga.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 05 05, 14:03)
<p>Sveikos  4u.gif </p><p>Nežinau, ką dar su ranka darys. Dabar išrašė nuo uždegimo kursą, jau ir taip į lėtinę formą perėjo.</p><p>Kalcinatą per echo nustatė ir kai paspaudė, kurioj jis vietoj, tai išties, skausmas ir sklinda iš ten. Sakė, kad gal reumatologai blokadas su vaistais padarys. Tikriausiai ir reabilitaciją skirs vėliau.</p><p>Dėl kalcinatų- kiek skaičiau, tai nežinia kodėl kalcinatai susidaro. Kartais organizmas ginasi taip nuo pažeidimų ir stengiasi kuo greičiau užlopyt.</p><p>Manau, kad reiks man peržiūrėt savo mitybą, pasitikrint vit D būtinai. Jei jo trūksta, paprastai aiškinant, kalcis eina ne ten kur reik - ne į kaulus, bet į minkštuosius audiniau, vidaus organus.</p><p>Muka, pas tave gal podagra? </p><p></p><p>Dusia, ne visi artritai yra autoimuninės ligos. Reumatoidinis, jaunatvinis idiopatinis - taip. Artritai būna ir dėl degeneracinių veiksmų dėl amžiaus, kai artrozės prasideda.</p><p></p><p>Dėl svogūninės musės - aš taip pat porą kartų su druska laistau. Ir musė dingsta, ir svogūnai akyse sustiprėja.</p><p>O kiek jūs svogūnus įkišat? Aš jauč per giliai.</p><p></p><p>Šiltnamyje agurkų neauginu, nes erkutė užpuola visuomet - su ja nemoku tvarkytis. Lauke neblogai auga.</p>

Na kad ne nensutatė unsure.gif
O svogūnus kišu, kad matytusi uodegytė ax.gif žinoma po gero lietaus pereinu nes buna ir paviršiuje
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 05 05, 14:03)
Dusia, ne visi artritai yra autoimuninės ligos. Reumatoidinis, jaunatvinis idiopatinis - taip. Artritai būna ir dėl degeneracinių veiksmų dėl amžiaus, kai artrozės prasideda.</p><p></p><p>Dėl svogūninės musės - aš taip pat porą kartų su druska laistau. Ir musė dingsta, ir svogūnai akyse sustiprėja.</p><p>O kiek jūs svogūnus įkišat? Aš jauč per giliai.</p><p></p><p>Šiltnamyje agurkų neauginu, nes erkutė užpuola visuomet - su ja nemoku tvarkytis. Lauke neblogai auga.</p>

Dėl artrito nežinojau , dėkui Pou. Būsiu biški gudresnė smile.gif
Man labai patikusi knyga dėl maisto :
vartotojo įkelta nuotrauka
Išbandžaiu ant savęs . Kraujo tyrimų rezultatai labai pagerėjo , tiksliau visi normoje patapo po kokiu metų. Mėnuo švarios , o paskui 80-70 pr.
Sesė išbandžiusi irgi , jai bėdos buvo su kepenimis , imuninė sistema buvo ant jų supykusi. Jau 3 metai , neužsiveda. Ji prisilaiko apie 70 pr.
Dėl kaulų - tai mano giminėj jei labai stiprūs . Nei man nei vaikams niekas niekada nėra lūžę . O žinant kokia aš kerėpla ir kaip sugebu padribti biggrin.gif . MB lūžis darbinė trauma... Ąžuolinius rastukus skaičiavo ant krūvos užsilipęs . Ir pariedėjo rastukas . Gerai , kad tik petys blink.gif
Svogunus jei iš sėklų sodinu visai negiliai - ne taip kaip porus ... Ir jei vis tik per giliai dar parausau kai ima storėti . O iš galvučiu tai kad koks 0,5 cm mano smėlio būtų ant viršaus . Mama molynėj kai susodindavo matydavosi nupjautos viršūnės daugiagalvių . Nupjaustydavo , pamirkydavo , šviežiu karvės š *** patepdavo dugnelį ir į vagą . Svogūnai užaugdavo labai gražūs .
Porus sodinu į griovelį . Prigyja, paauga - užverčiu žemes. Vis didesnė balta dalis .

Atsakyti
LABA 4u.gif 4u.gif
Siaip,as cia seniausia,bet atrodo,kad i pensininkiu kluba visos istoje 4u.gif 4u.gif Comon,kokios cia ligos!Jaunos,grazios,darbscios,ner ko sirgt. biggrin.gif biggrin.gif Sveikatos visosms.
As tai nekreipiu demesio i skausmelius,kurie vis praeina,bet ka daryciau,jei nepraeitu,nezinau.Gydyma gaut darosi vis sunkiau. ax.gif ax.gif
As vis galvoju,jog siemet lauke niekas neaugs.Taip salta,geguze tuoj ipuses,o silumos nera.Viskas susitrauke.Gal LT silciau?
Tai as nesupratau,ar jus kalbate apie asparagus,ar apie shparagines pupeles.?Nu nesu girdejus,kad SHparagines pupeles isliktu kitiem metam?Turbut apie asparagus.Tie tai prisiseja ir isdygsta is po ziemos.Ir sluotos ju negrazios,nors kazkada buvo puikus priedas prie puokstes.As rasiau apie begancias pupeles ir shparagines pupeles,kad as jas sumaisiau. wub.gif wub.gif
Zieminius viengalvius svogunus sodinu normaliam gylyje,bet,kai jie jau ima augt,kelis kartus atkrapstau apie kera,kad galvute nebut giliai,o po keliu kartu,pats gumbas issoka i pavirsiu ir auga labai didelis.Nuo mano muses nera priesnuodzio,vienintelis priesnuodis,sejomaina,kad muse nerastu greit,kur siais metais yra svogunai.Kol kas gelbsti.Bet mano muse ne tokia ax.gif Ji eda laiskus ir sirdele,bet nepakenkia gumbui,tik aisku neturi valgymui.
Siltnamyje irgi agurkus puola erkute,bet vis stengiuos cinamonu pabarstyt,tai tik viena kita daiga pazeidzia stipriai,o kiti lieka apkramtyti,bet nasus.
Pernai pvz,cukiniju trys daigai augo vienoj lysvej.Viena iskart nuede lapus erkute,o salia kitu dvieju neliete.Mistika man.Matyt uzteko maistui tos vienos bigsmile.gif
Kazin ar gerai moliugo daiga ir beganciu pupeliu daigus perkelt is daigyklos i vazoneli?nes i lauka dar nest negaliu,labai salta.
Spinatai isdyge lauke,bet stovi,nejuda,net gelsta.Viskas stovi sudyge,nepernesa to salcio.Ledynmetis ateina,o ne klimato kaita.
Papildyta:
Tiesa,del artrito ateinu savo pastebejimus papasakot.Mano artritas turbut buvo senatvinis,o ir svoris jam turejo ytakos.Skaudejo kelenai ,isejus i pensija,laiptais lipt nebegalejau,naktim miegot neduodavo.Pradejau lankyt sportklubi,liepe eit begimo takeliu-paumejo,liepe dvirati mint,netiko.Skausmas didelis,o kai pradejau lankyt klases su svarmenimis,sokiu klases,sutvirtejo koju raumenys ir galiu ir laiptais lipt ir naktim nebeskauda.Kartais,kai oras dregnesnis,bet ne ypatingai.Daug ka galima sportu issigydyt as manau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 gegužės 2021 - 14:21
Luety,šiltnamiai mieste.Kažkada turėjau šiltnamį sodyboje,bet paskaičiavome važinėti laistyti per brangu.Dabar keliuosi viską sodybon.Vieną šiltnamį paliksiu mieste,tris sodybon planuoju. ax.gif
Kiek Luety vyresnė už mane?Jei ne paslaptis? mirksiukas.gif
Pernai pasidauginau 7 agrastus,šiandien ravėjau šiek tiek ,žiūriu dar galima pasidauginti.Gaila sodyboje žemėje neparuošta,kaip vežčiau.
AA,nepyk,nu netasilaikau,kai Nojaus svogūnėliai beveik už dyką dalinami,neatsilaikau pasisodinau vazonines kelias,kaną tokią nematytą ir kelias lelijas pričiupau.Pernai sodintos jau iškišo nosytes,gal daugiau šiemet žydės?Nelabai aš su jomis susidraugauju. bigsmile.gif
Mano kaulai tfu tfu irgi stiprūs.Kiek gimnastikoje turėjau traumų,gal ir užgrūdino.O dar ,išku,kai praeini po kelioliką km kas antrą dieną,galiu fitnese net dalyvauti kokie raumenys.Rankų,tai nuo laistytuvo tampymo irgi raumenys.Kad kas numestų dar pilvo riebalus,būtų puiku.
Atrodo grįžtu,kaip vakar iš lauko ,pasisveriu 2 kg nėra,tada kaip dedu valgyti 1 plius.
Apnuodyjau mb,susigundžiau šonine,atrodo taip visi perka,vakar iškepiau.Jau mes atpratome nuo riebaus maisto,mb net vėmė vakare ir mezimo neturėjome sodyboje,obuolių acto.Šiandien badauja.Man tai kaip ir nieko.O dar gabalas yra ,įdėjau šaldiklin,gal kada dar susigundysime?Prisivežiau daigų gėlių,kol nelyka einu sodinti.Žirniai tai suplukti lietaus,reikėjo pradraskyti plutą.
Vežiausi melionus iš namų,išpikuoti,kaip dėjau rankinę,tiesiai ant melionų.Aišku keli nulūžo,na gal kiti atsigaus?
Atsakyti
Na va ,daejo pagaliau del to ledynmecio.O kokio lytinio organo sedet albione,jei zmogus jums iberija siulo.Rekomenduociau galicija.Na prie atlanto kur.Baskija irgi puiku.
Green beans- lietuviu vadinamos sparagines pupeles.Runner beans - vijoklines.Broad beans - didziosios pupos.Sparagai arba smidrai ,tai daugiameciai.O sanariai gal truputi aprimo skaudet pradejus vengti cukraus.Tas tai visus sanarius sueda,o dar blogiau turbut tie visi cukraus pakaitalai.
Atsakyti

Aš svogūnus pamirkau kalio permanganato tirpale ir sodinu, bet nepjaustau nieko- puikiai išlenda. Labai myliu Sturon.

Pabandysiu kiek sekliau sodint šįmet. Aš dar ir sėklų pasėju tiesiai į lysvę, tai laiškų antras vėlyvesnis derlius ir galvutės neblogos užauga, tokios nedickos, kur reik ne bombos 🌞

Luety, žinok druskos tirpalas ir šiaip svogūnams gerai. Tokie atsigauna - pabandyk palaistyt. 

Musė bjauri. Pažeidžia laiškus, o vėliau ir dugnelį.

Ingrida, aš pernai sesei lelijų, tulpių, narcizų pripirkau, žiūrėsim, kokie šįmet pasirodys.

Luety, aš cinamonu šiltnamyje skruzdes pašventinu.

Šeštadienį šilnamį nuravėjau, tai išknisau riebuilių grambuolių lervų. Fu. Grauš ir šįmet viską. Kurmiai kažkur išsikraustė, kaip užkeikta - nė vieno kurmiarausio.

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2021 05 05, 15:24)
LABA 4u.gif  4u.gif

Tai as nesupratau,ar jus kalbate apie asparagus,ar apie shparagines pupeles.?Nu nesu girdejus,kad SHparagines pupeles isliktu kitiem metam?Turbut apie asparagus.Tie tai prisiseja ir isdygsta is po ziemos.Ir sluotos ju negrazios,nors kazkada buvo puikus priedas prie puokstes.As rasiau apie begancias pupeles ir shparagines pupeles,kad as jas sumaisiau. wub.gif  wub.gif

Luety nėra lietuvių kalboje asparagų ! Yra šparagai.
Nėra Lietuvių kalboje bėgančių pupelių , yra dažinės pupelės ir šparaginės pupelės . Dar yra pupos ir šabalbonai (daržinių pupelių vijoklinės rūšys taip vadinamos ).
Va taip ir nesusiklabame bigsmile.gif
Šparagų didžiulius gražius laukus mačiau Belgijoje . Vagom susodinti . Jie dauginami šaknimis . Jei sėti iš sėklų tai ragauti ūglius galima tik trečiais metais.
Kuri šparagų vieta Jums negaži ? Man tai visai gražus augalas 4u.gif
Atsakyti