Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

paskaičiau apie judviejų kaimus net širdis apsalo wub.gif neturėjau nei kaimo nei gyvuliukų tik asfaltą, betoną ir smėlio dėžę su katinu š... unsure.gif ir kodėl mane traukia taip žemė blink.gif kažkokia ne tėvų vaikas unsure.gif
Atsakyti
Pou,esam eje pestute i soda,kai geras oras ir ne karta.
Lynoja,dregna,vos 12 silumos ir vel vejai.
Nu kaip noriu silumos ax.gif
Svoris juda,bet letai.Nuo praejysio karto minus kilas.Nu nors tiek gerai.
Pirkau gila vafline,eisiu kept pusryciams vafliu is riesutu sviesto.MB siandien vienas i soda ismove.Paliko mane trobos kurent biggrin.gif
Atsakyti

paskaičiau apie judviejų kaimus net širdis apsalo wub.gifneturėjau nei kaimo nei gyvuliukų tik asfaltą, betoną ir smėlio dėžę su katinu š... unsure.gifir kodėl mane traukia taip žemė blink.gifkažkokia ne tėvų vaikas unsure.gif

Muka, kai turi, tai nevertini. Bet mes vertinom. Kai diedukas pradėjo sirgti, močiutė norėjo parduot sodybą ir kraustytis į miestelį, bet mes su sese išprašėm nesikraustyt. Sodyba labai gražioj vietoj ant kalno. Nulėkdavom žemuogiaut po pušsim, atsitūpiam, slėniai gražiausi nusidriekę. Su pusbroliu miškus išbraidydavom, grybaudavom, šiaip zbitkų prigalvodavom. Erdvė ir laisvė begalinė.

Bet va daržų nemėgau. O dabar mėgstu dar ir kaip. Gal dėl to, kad pas močiutę jų buvo bais daug, nesibaigiantis ravėjimai. O sode matai kaitą, matai kaip auga viskas, turi laiko pasidžiaugt. Nesiplėšom be reikalo.

Pou,esam eje pestute i soda,kai geras oras ir ne karta.
Lynoja,dregna,vos 12 silumos ir vel vejai.
Nu kaip noriu silumos ax.gif
Svoris juda,bet letai.Nuo praejysio karto minus kilas.Nu nors tiek gerai.
Pirkau gila vafline,eisiu kept pusryciams vafliu is riesutu sviesto.MB siandien vienas i soda ismove.Paliko mane trobos kurent biggrin.gif

O, tai smaguma, ypač, jei yra tinkamas takas.

Pavydžiu dėl svorio. Pas mane juda taip pat, tik ne įt ą pusę, kurią norėčiau  :D  :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 04 28, 13:19)
paskaičiau apie judviejų kaimus net širdis apsalo  wub.gif neturėjau nei kaimo nei gyvuliukų tik asfaltą, betoną ir smėlio dėžę su katinu š... unsure.gif ir kodėl mane traukia taip žemė blink.gif kažkokia ne tėvų vaikas  unsure.gif

Draugė. 4u.gif 4u.gif Net seneliai iš mamos pusės grynai miestiečiai.Iš tėvo pusės Žemaitijoje seneliai gyveno,bet kadangi mama nesutarė,tai retai ir nuvažiuodavome.Va kodėl ir pirkome sodybą,vaikams kaimą turėti vasarą. mirksiukas.gif
Nežinau kodėl giminėje aš vienintelė prie žemės? ax.gif
Turiu šermukšnį prie įvažiavimo į sodybą,diemedį buvau pasodinųsi,bet kažkas nupjovė su žoliapjove? bigsmile.gif Sunkiai šermukšnis kabinasi. ax.gif
Sodinu tujas ir prismenu ,kad kai turėjau sodyboje daržą vargau su asiūkliu.Dabar galvojau iš kur tokios medingos šaknys?Pisiminiau kiek vargau ravėdama.Galvojau trūksta dolomitmilčių,pirkau maišus ,pyliau.Dabar kai grežinį darė sakė apačioje pilna dolomitmilčių.Tai iš kur tas asiūklis?O jo šaknys turbūt išlenda kitos žemės pusėje? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2021 04 28, 10:39)
Draugė. 4u.gif  4u.gif Net seneliai iš mamos pusės grynai miestiečiai.Iš tėvo pusės Žemaitijoje seneliai gyveno,bet kadangi mama nesutarė,tai retai ir nuvažiuodavome.Va kodėl ir pirkome sodybą,vaikams kaimą turėti vasarą. mirksiukas.gif
Nežinau kodėl giminėje aš vienintelė prie žemės? ax.gif
Turiu šermukšnį prie įvažiavimo į sodybą,diemedį buvau pasodinųsi,bet kažkas nupjovė su žoliapjove? bigsmile.gif Sunkiai šermukšnis kabinasi. ax.gif
Sodinu tujas ir prismenu ,kad kai turėjau sodyboje daržą vargau su asiūkliu.Dabar galvojau iš kur tokios medingos šaknys?Pisiminiau kiek vargau ravėdama.Galvojau trūksta dolomitmilčių,pirkau maišus ,pyliau.Dabar kai grežinį darė sakė apačioje pilna dolomitmilčių.Tai iš kur tas asiūklis?O jo šaknys turbūt išlenda kitos žemės pusėje? bigsmile.gif

O man kaimas nepatiko,nors vasarom ir pas mociute kaime budavom,grazi vieta,upelis uz sodo,tiltas per upeli,toli nuo miesto,bet darbu darbeliu,kurie vaikus uzmusdavo.Ir turbut kaima ismusdavo is svajoniu lauko.Man patikdavo namie,salia namelio darziukas,viska suspeji,pasidziaugi tuom,ka augini.Nors as buvau vyriausia,tai man daug darbu tekdavo,tevai gyveno ukiskai.Dabar patiktu kaime,bet biojau naktu viena kaime,mano kraujas baugus.Yprasciau gal.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vedžiosiu viskas šanūką su pavadžiu.Pusę dviejų pasiprašė į lauką.Išleidau ir kad aš prisišaukčiau,su naktiniais lauke,gerklė net užkimo.Loja ir viskas gle sklypo.Ryte pas kaimynus nulėkė ir vištas vaikyti,gal nenukando galvos kuriai nors? bigsmile.gif Lėkiau po dušo į mašiną,bet jau kaimynė išvarė.
Šiandien svarbi diena,projekto pridavimas.Nupirkau dovanų iš Depo svyrančias žemuoges pakabinamas vazonas.Nu gražu,kaip sau tai brangu. ax.gif
Atsakyti
Ingrida,jums reikia terapijos del apsipirkinejimo manijos.
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida sėkmės projekto pridavime 4u.gif
Imu kavos , ko tai mažai miegojau ? Šaim momentui įšokus į ketozę, tai matyt miego mažiau reikia ax.gif
Vakar po pietų išlėkėme į kaimą . Taip gerai pasidarbavom , oras nuostabus . Su bliuzonu pats tas . Baigiau tvarkyti šilauoges ( žolė eina pas jas kaip pasiutus ) , Pasėjau šiltnamyje į indukus moliūgus , lauko agurkus, cukinijas ir patisonus. Gal sudygs. Betaliuxsai gyvi , pilni žiedų , tuoj tuoj žydės. Sodinti reiktų , bet dar baisu ax.gif
Kaime sunku gyventi , bent jau taip kaip gyvenau aš vaikystėje. Mama visad liepė mokykits ir dingti iš kaimo smile.gif
O dabar dažnai pagavoju , kad sodas būtų 100 kartų lengviau . O sodyboje darbai nenudirbami ... Tuoj prasidės žolės pjovimas.
Ravėti nemėgstu , nes manau , kad savo gyvenime atravėjus . Mano uždarbis būdavo nuo 16 metų porą ha cukrinių rukelių nuravėti . Geri pinigai būdavo . Todėl daržą storai storai mulčiuoju .
Ingrida , tu gal pietuose gyveni ? mano ridikėliai dar nevalgomi ... dar kokios savaitės reikia.
Pirmieji žirniai gražai sudygę ir net paaugę, reikės jau palkų . Morkos šepečiu , retintsiu . O taip stengiausi su smėliukų sėklas maišiau . Pastarnokai irgi dygsta .
Muka , kaip mamukas jau dirba ?
Būkit sveikos ! Gražios dienos !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 balandžio 2021 - 07:17
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 04 29, 08:01)
Ingrida,jums reikia terapijos del apsipirkinejimo manijos.

Sutinku,ypač augalų. ax.gif Dbar dar šiek tiek apsiraminau su siūlais.Bet ateis žiema............... ax.gif
Ačiū Dusia,viskas išlekiu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Mamukas jau dirba patenkinta, kad nereik sėdęti su pensininku namie ax.gif
IngirdaB sėkmės visokeriopos o tu mitri tai tikrai viskas bus gerai ax.gif
O aš šiandiena lėksiu sodan ax.gif pasidarbuosime duok die nelytų 4u.gif
Lekiu smile.gif
Atsakyti
Labaryt, 4u.gif
Ingrida,sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir aciu uz grazia kava,is graziai raudono puodelio.
Visos tik lekia,bega...priseskit,pailsekit,viska suspesit.Nors laikas dabar daug greiciau bega,bet vistiek spesim viska. bigsmile.gif
Dusia,gera ranka turi.Is sparagu 6 dygo 3,is moliugu triju 2,is cukiniju 6tik dvi,agurkai puikiai sudygo ir jau antri lapai jau auga.Atsejau ir pupeles ir cukinijas ir nieko,randu supuvusias seklas.Matyt per dregnai laikau,lieju kasdien,nes gi seklom reik brest ax.gif
Zirnius peles isnesiojo,urvu urvai,pastarnokai nedygo,buvo salia zirniu,bet sekla sena Kodel,nezinau,visada turejau ir daug.
Atsalo,dregna,vejuota,saule pavogta,baisus oras ir pavasaris.
Dusia,angliu nebuvimas mityboj labai teigiamai itakoja miego kokybe As jau 6a keliasi,ejau i dusa,pilnai pailsejus.
Dusia,sodyba greit teiktu malonuma ir poisi,jei ten gyventumet ir butu jura pinigu sutvarkyt aplinka,nama,tada liktu prieziura.O siaip bekurdamas jos grozi sensti,jegos ir pinigai senka,o dziaugtis nera laiko,nebent dziugesi kelia jau atlikti darbai,svojones,kaip atrodys kazkada.O jegos po 50 senka labai stipriai.Svarbiausia,kad vaikams buna viso to nereikia,bet be darbo ir svajones koks gyvenimas? biggrin.gif
Mukute,sunku isivaizduot save dar dirbancia,bet tavo mamukui daug sveikatos ir istvermes 4u.gif Svarbu,kad jai to reikia ,o ir jegu pakanka keltis pg skambuti,lekt i darba ant reikiamo laiko, : oh: man tokia rutinine ytampa jau butu nebepakeliama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 balandžio 2021 - 09:29
Luety , pastarnokų senos sėklos nedaigios , vis perku naujas . O savo susirnktų sėklų pavasarį neberandu .
Buvau ankščiau šiltnamyje pasėjusi 2 agurkus ir 2 cukinijas... tai vienas agurkas nušalo , viena cukinija supuvo . Pūna tada kai šlapia ir mažai šilumos .
Dėl sodybos , vaikams yra pasakytą, gereitai parduoti jei mūsų neliks , kad gautų gerą kainą . Kol mes esame - aptvarkyta, nupjauta, pagenėta. Labai greitai gamta padaro savo darbą neprižiūrint .
Luety - visko turėti ir laiko ir pinigų negali . O be priežiūros niekas nesutvarkys ir nepadarys, net jei samdai meistrus - turi atvežti , privežti ir tt...
Pats visko nepasidarysi . Ir mano MB ne technokratas ... Jis nei prie statybos nei prie technikos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 balandžio 2021 - 10:18