Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nesušalote?Rinkome baldus ,tai dar sūniukas padėjo,šiandien pabaiginėsime dviese ir tai dar ne pabaiga......... bigsmile.gif
Pasisėjo darže salotos ,galvoju kam aš vargau su tomis sėklomis? ax.gif Jau ir laiškinių česnakų,cibuliukų,rukolos sūnui nuvežiau,na ridikėlių paragavau,jei šaltis neįtakos labai tikiuosi bus jau nemažai. mirksiukas.gif Dusia tavo duoti svogūnai žaliuoja,ežiuolė dygsta(ar pameni,kad kažkada gavau iš tavęs?) mirksiukas.gif
Atsakyti

Labos. Brr kaip šalta. Kažkiek pasidarbuosim ir mausim namo. Dėkui Ingrida už pusryčius. Pas mane irgi yra pridovanotu augalų. Mukos, Ates, sodybieciu... Su ezuole apgavau Tave, turėjo būti kitos spalvos. Auginau iš sėklų. Pasirodo jei nori kitų spalvų, reiks pirkti daigais. Nežinojau. Gražus sekmadienio!

Atsakyti
Labas rytas.
Nežinau kas darosi nuo ketvirtadienio bute nei šiltnamiuose? bigsmile.gif Jaučiu pomidorai bus ištroškę.
Viskas išeina į gerą,neišėjo dirbti lauke,tai pabaigiau megztinį(oversaizą,pavadinimas pagal rusus ax.gif )liko apykaklė ir susiūti. mirksiukas.gif
Neišpakuojame sofkutės,labai jau šviesi,o šanūkas lipa iš karto į lovą grįžęs iš lauko.Pastovės supakuota. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Šiandien Kaune balta ax.gif
Ingrida noru i Provansą ! Nuostabu . Dėkui 4u.gif
Vakar kelias valandas pasidarbavom, ir išvažiavome į Kauną . Nes niekam nieko blogo nepadarėm , o dirbam tik sau ir savo malonumui ...
Lyg paskutinę naktį rodo šalnas? Atšilimo dar nežada, bent naktį ne minusas. Mano Betaliux gyvena šiltnamyje. Nušals taip man ir reikia .
Ingrida , jei turėsi noro parodyk savo megztus grožius ...
Man visai mažai belieka laiko mezgimui .
Atsakyti
Labos smile.gif

Dusia37 pirkau iš Babtų medelyno ir Sodaitytės medelynas turėjo tokios pat veislės sakė skanios ax.gif Ai matysime ax.gif pagal aprašymą ji augą į viršų ir plotis tinkamas.
Vakar MB nešiojo kompostą tai nusikalė ale vistiek išnešioje didesnę dalį ax.gif jau mūsų kompostinė byra reikia permūryti, o komposto dar yra neperpuvusio tai kaip katės su pūsle .... Kultivatorių užsisakėme nuomai ant savaitgalio, bet žada lietų nežinau kaip čia bus ... bet gal ištaikysime susikultivuoti unsure.gif
Ačiū IngridaB už nuostabius vaizdus ax.gif šiemet levendas kirpau iki pat žemės nežinai ar atsigaus, nes sniegas išlaužė, teko drąstiškai apšamontinti:(
Darbingos dienos 4u.gif

Atsakyti
Sveikos wub.gif

Na jau kaip šalta blink.gif Atsikėliau, žvilgt, medžių šakos visos purios, sniegu aplipintos.
Pamenu, kad per draugės gimtadienį, balandžio 20 d., visuomet būdavo šilta. Toks kritinis lūžis būdavo. Va jau porą metų, kaip viskas apsivertę.

Aną savaitę buvom iki sodo nulėkę, pasikrapštėm porą valandų, vėjas baisulinis ir visa kažkokia ne tokia. Herpesas vėl pasirodė, pažandiniai limfmazgiai ištino. Ot. Pastaruoju metu labai nukvakus, reiktų pradėt save už pakarpos traukti.

Kaip reik hortenzijas sodint? Kuom jas palepint? Anytai nupirkom vazone, bet niekad neauginę.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 04 26, 12:21)
Sveikos  wub.gif

Na jau kaip šalta blink.gif Atsikėliau, žvilgt, medžių šakos visos purios, sniegu aplipintos.
Pamenu, kad per draugės gimtadienį, balandžio 20 d., visuomet būdavo šilta. Toks kritinis lūžis būdavo. Va jau porą metų, kaip viskas apsivertę.

Aną savaitę buvom iki sodo nulėkę, pasikrapštėm porą valandų, vėjas baisulinis ir visa kažkokia ne tokia. Herpesas vėl pasirodė, pažandiniai limfmazgiai ištino. Ot. Pastaruoju metu labai nukvakus, reiktų pradėt save už pakarpos traukti.

Kaip reik hortenzijas sodint? Kuom jas palepint? Anytai nupirkom vazone, bet niekad neauginę.

Nuo herpeso man labai padėjo po 30-50 mg cinkas.
O hortenzijos mėgsta rūgščią dirvą, lepinimas trąšos ir dar neužmirkusi žemė ax.gif tik tokia patirtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 04 26, 13:23)
Nuo herpeso man labai padėjo po 30-50 mg cinkas.
O hortenzijos mėgsta rūgščią dirvą, lepinimas trąšos ir dar neužmirkusi žemė  ax.gif tik tokia patirtis  4u.gif

Ačiū, Muka, žinosiu dėl hortenzijų.

Geriu cinką, tepu su arbatmedžio e.a. ir limfmazgius dar patepu specialiu e.a. mišiniu. Tik šiaip jaučiu, kad bendrai organizmas pasėdęs.

Atsakyti
labusenkos,kavenskos ir ne 4u.gif 4u.gif biggrin.gif

turejau kelias dienas nekalbadieniu,dabar jau susitvarkiau. mirksiukas.gif
Mintims apramint,pradeja nert zuiki keksa ir fb sukurem grupe jo nerimui,nes jis pradedanciosiom kiek sunkokas,tai padedu savo ziniomis.
Be to sodas ir vistos atima laiko, ir aciu Die,pabunu lauke daugiau.Nors pas mus ziauriai salta.Tempera rodo 11,bet jau tie siaures ar siaures rytu vejai tokie skaudus,kad nesinori nieko dirbt lauke.
Niekas nbeauga net kas isdyge,stovi vietoj,prognozes nieko gero nezada.
Sekmadienis buvo shopinimosi,ale nieko gero tik siulu uzpirkau ir viskas.Atrodo,nieko man nereikia,nors MB siulo ir ta ir ana.Nu uzejes kazkoks nikis,kad man nieko nereikia.
Ingrida,noriu levandu lauko,kontinentines silumos ir daug daug vasarisku kvapu.Pirksiu levandu,vsio,nutarta.Turejau sename name,kai gyvenom pries 7m,palikau iseidama.
Maciau,kas Kaune darosi,.brolis prisiunte foto,sniego visur,bet imete ir pernai balandzio pabaigoj buvo sniego,cia jau tradiciskai matyt.blogai ziema isvaryta is kiemo.
Zadejau daug jums atsakyt i penktad,sestad postus,ale kazkaip nebesinori gvildent ir gilintis,tiek to.
Bukit sveikos,nesusalkit,renkites taip,kad jaustumet tokiam ora komforta su apranga.Jei tik jauti,kad vesu,ar perpucia vejas,tuoj keiskit kazka,tada jokie herpesai ir persalimai nebaisus.Bet ismokt man prireike viso gyvenimo beveik.Dabar MB mustravoju.Beje MB siandien GD.Siulo vincenso ikalt,nepasirasau. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pou - o tikrai sodinama į žemę , ne vazoninė hortenzija ? nes jų yra be galo daug ... vienos žydi ant pirmamečių , kitos ant atramečių . Vienos nušala kitos atlaiko -30.
Kuo pamylėti pomidorus ? Tokių prastų gelsvų nesu turėjusi ... Saulės ir šilumos mažai , žinau , bet vis tiek graudu žiūrėti.
Atsakyti
Luety, sode labai vėjas košia, gali apsirengt šilčiausiai, bet vis tiek neapsaugos nosies smile.gif

Aš auginu Lavandula angustifolia, paprastąją (siauralapę). Sėklas startifikuoju ir puikiausiai sudygsta. Kartais sėklų pribarsto ir natūraliai startifikuojasi, tad jei anyta pavasarį neužbėga už akių betvarkydama, tai daug pridygsta mažulių. Gražu, kvepia, man labai patinka. Ir žiemai padžiovinu, dekoratyviai atrodo, ir vasarą pasimerkiu.
Šiemet sakiau, praplėsiu, pasodinsiu ir daugiau levandų. Bitės, kamanės tik zuja. Ir dar antras žydėjimas būna vasaros pabaigoj.

Jei kuri norėtumėt, galėsiu sėklų pririnkt.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2021 04 26, 15:00)
Pou - o tikrai sodinama į žemę , ne vazoninė hortenzija ? nes jų yra be galo daug ... vienos žydi ant pirmamečių , kitos ant atramečių . Vienos nušala kitos atlaiko -30.
Kuo pamylėti pomidorus ? Tokių prastų gelsvų nesu turėjusi ... Saulės ir šilumos mažai , žinau , bet vis tiek  graudu žiūrėti.

Dusia, pirkom didžialapę hortenziją. Kiek paskaičiau, tai ji gali būti sodinama į dirvą, gali būti auginama ir vazone. Lidle pirkom. Labai gražios raudonos spalvos.

Maniškiai daigai tragiški. Trūksta šilumos, saulės, neįsisavina medžiagų. Persodinau, bet nepadeda.
Gal organinių kokių turi trąšų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 26 balandžio 2021 - 14:05
QUOTE(Pou @ 2021 04 26, 15:09)
Luety, sode labai vėjas košia, gali apsirengt šilčiausiai, bet vis tiek neapsaugos nosies smile.gif

Aš auginu Lavandula angustifolia, paprastąją (siauralapę). Sėklas startifikuoju ir puikiausiai sudygsta. Kartais sėklų pribarsto ir natūraliai startifikuojasi, tad jei anyta pavasarį neužbėga už akių betvarkydama, tai daug pridygsta mažulių. Gražu, kvepia, man labai patinka. Ir žiemai padžiovinu, dekoratyviai atrodo, ir vasarą pasimerkiu.
Šiemet sakiau, praplėsiu, pasodinsiu ir daugiau levandų. Bitės, kamanės tik zuja. Ir dar antras žydėjimas būna vasaros pabaigoj.

Jei kuri norėtumėt, galėsiu sėklų pririnkt.
Papildyta:

Dusia, pirkom didžialapę hortenziją. Kiek paskaičiau, tai ji gali būti sodinama į dirvą, gali būti auginama ir vazone. Lidle pirkom. Labai gražios raudonos spalvos.

Maniškiai daigai tragiški. Trūksta šilumos, saulės, neįsisavina medžiagų. Persodinau, bet nepadeda.
Gal organinių kokių turi trąšų?

Lavandula angustifolia turiu 12 ar 14 kelmų .Gaila skinti , nes bitės dirba ... O kaip aš savo bitučių darbą trugdysiu ? Man bitė šventas vabalas biggrin.gif
Pou trašų turiu , bet į gerą žemę pasodinti, kad nenužudyčiau ... Galvoju , kad kokio Razormin paieškoti šaknim ?
Sodindama kaime augalus laisčiau :
Šiemet tik pirmą kartą radau pirkti . Gal geriau visos pušys- tujos ir tt prigis . Ir bijūnai .
Pou - didžalapė jautriausia . Aš savo kaime nerizikuočiau lauke sodinti . Bet labai graži ! Šluotelinės nebijo šalnų .
Apie Hortenzijas

Luety smagu , kad parėjai , pasiilgom 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 26 balandžio 2021 - 15:36