Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

As tai taip pasakysiu - fermentacija turi vykti statinese , o ne jusu zarnose.Vyno nedemonizuoju.Brendzius ir konjakus - taip.Alus - naturalios fermentacijos ta -pav kalnapilio grand, sveika,nesezoniniai vaisiai - nesveika.
Kad ir kaip keista ,figos labai saldzios, bet jos kune nesifermentuoja,melionai nesifermentuoja,todel jie leistini.Kriauses irgi taip vidutiniskai.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2021 04 16, 00:22)
Neitiketina. unsure.gif  unsure.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nu taip........o kai pasikeitė laikai,atsirado nematytų maisto produktų.MB kažkur prisiskaitė,kaip sveika fruktozė,naudojome vietoje cukraus. bigsmile.gif
Vakar priskonių diena buvo.Depe papirkau kelių rūšių čiobrelių,mano pavasariop nudžiuvo.Per žiemojęs buvo čiobrelis ir kai vėl atšalo,nebe atsilaikė. ax.gif Jau antras kartas nušąla.Dar šalavijaus,rozmarino,rami galva ju praauginti. mirksiukas.gif
Dar parsivežėme šiltnamio vieno lankus,jei ką turėsiu jau keturis. blink.gif Dar kiek namie nepikuotų pomidorų. ax.gif
Vakar kasė bobketas kabeliui griovį,tuo pačiu išrovė nemažai vyšnių.Dabar galėsiu kampą tvarkyti sklypo. bigsmile.gif
Parsivežėme bites,vieną avilį dar palikome,nes grįžo dvi bitės,mb pradrė laką,aišku būrys išlindo ir dvi caktelėjo mb į ranką-nelysk.O kitos piktos,po kelionės,ūžia aviliai,vakar tik iškėlėme iš autobuso,šiandien nešime į vietą jau.Jau gal bus nurimę? unsure.gif
Atsakyti
Labos smile.gif

Ačiū už nuomones apie kakus smile.gif keistai net nes tas žmogus kur davė tai sakė visas kaimas tik ir tai naudoja, nes jis balandžius laiko kaime... na matysime kur aš jį dabar dėsiu unsure.gif cieli trys kibirai unsure.gif
A A kaip įdomu apie fermentacija žarnyne, o kur būtų galiam plačiau pasiskaityti apie fruktoze kas dar tinka ?
O apskritai vis pagalvoju apie senai skaityta teiginį valgyk tą kas auga šalia ir tuo pačiu sezonu 4u.gif
IngridaB man sunkaia čiobrelis kibo irigi kol pati nepasisėjau ir neišsipikiavau, šiemet lyg gyvas.
Su rozmarinu man nesigauna susidarugauti nedygsta tai perku maksimkoje ax.gif
Vis paskaitau apie tą depą buvo vos kelis kart mažu reikia ir man prasukti ax.gif
Šiandiena jau sodan smile.gif mažu įsilinguos darbai 4u.gif
Atsakyti
Ponia svariai apsirengus Muka, fermentacija turi vykti - stikliniam buteli,medineje statineje,maistinio plastiko ar maistinio metalo talpose.O ne in vivo.Na ne pilve.Apie fructose skaityt galit, o vartot tai nelabai rekomenduoju.Bulgarijoje populiarus toks ryziu ir citrinu fermentuotas limonadas.Is tu ryziu kur pakelese cia auga.Dar tokiu francijoje buna.Kol pienininkas nepatare i limonada det bazilikus ,tol su metom dariau.Su tom metom man limonadas petroleumu trenkdavo ,o su baziliku kazkaip gaunasi puikaus skonio.Limonadas fermentuojamas su elementariu cukrum.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 04 16, 07:53)
o kur būtų galiam plačiau pasiskaityti apie fruktoze kas dar tinka ?

Muka, matei, kiek nuorodų po tuo straipsniu? Ar tau ir jų mažai? biggrin.gif. Visa rimčiausia info yra PubMed'e. Nu, gal dar kur nors. Aišku, viskas ne liet.kalba, deja...
Atsakyti
Labos,
Visą naktį lijo Kaune, tai Ingrida židinį pakūrė ... Dėkui brangioji 4u.gif
Aš bites kai pirkau parsivežėme naktį ir pastatėme į vietą . Kad ryte apsiskraidytų. Kuo trumpiau man norėjosi jas nervinti.
Šiandien į kaimą . Darbai ten nenudirbami . Ingrida pas jus geresnis Depas ( ko gero pirmas LT? ) , negu Kaune . Vakar buvau , reikėjo dažų aviliams. Ir apėjau visus augalus . Nei labai nukainuotų nei priekonių neradau . Man rekės tik rozmarino iš Jūsų išvardintų . Čiobrelį turiu kažkokį mandresnį . O paprastų pilnos pievos , vežimą prišienaučiau . ( MUka , jei reiks tavo hidrolatams atvažiuok ) Šalavijas jau daug metų gyvena pas mane, vienas dašis išgyveno . Raudonėlio irgi pilnos pievos . Man jis iš pievų skanesnis, tikresnis .
Vakar nulėkiau iki medelyno . Ikrito 4 bijūnai . Na suknelių į darbą vaikščioti nebereikia, naujų batelių nebereikia ( yra kedai ) , tai galiu išlaidauti biggrin.gif Geltonas, baltas, tamsus bordinis ir rūžavas su baltu ( margas- bet nerealiai gražus marginimas ) . Brangūs kaip velniai. Nepirkau Garliavos spalvos ir paprasto rūžavo . Čia apie medėjančius kalbu ax.gif . Turiu balta su rūžavu , po pigiają Raudondvario medelyne nuprikusi . Nuo paprastų naujų bijūnų truputi turiu susilaikyti , reikia sugalvoti tinkamą vietą jiems smile.gif Ten kur reikėjo užsodinau juostą, o kur kitą juostą užsodinti nežinau ... Vietos lyg ir yra , bet fantazijos trūkumas . Dar prigriebiau 2 sausmedžius. Mano labai suvargę, auga ant šlaito , drėgmės trūkumas jiems matyt. MB galvojo perkelti į kitą vietą, atkalbėjau ... jau 10 metų augę krūmai pavargę. Ne karvę taigi kainuoja ir nauji. Gal geriau nevargti bandat senus atgaivinti ? Ir pamiršau sedulą nusipirkti. Vieną turiu ( apgavo jaunystėj , kad vienos užtenka ) . Žydi , bet uogos taip ir neparagavau.
Savaitglį lyg šilčiau žada. Lietaus mažai mm, tai mano kaime tikrai nelis . Ten niekada nelyja tongue.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 04 16, 09:10)
Ponia svariai apsirengus Muka, fermentacija turi vykti - stikliniam buteli,medineje statineje,maistinio plastiko ar maistinio metalo talpose.O ne in vivo.Na ne pilve.Apie fructose skaityt galit, o vartot tai nelabai rekomenduoju.Bulgarijoje populiarus toks ryziu ir citrinu fermentuotas limonadas.Is tu ryziu kur pakelese cia auga.Dar tokiu francijoje buna.Kol pienininkas nepatare i limonada det bazilikus ,tol su metom dariau.Su tom metom man limonadas petroleumu trenkdavo ,o su baziliku kazkaip gaunasi puikaus skonio.Limonadas fermentuojamas su elementariu cukrum.

A A o jūs įdėmiai skaitote? Na nesu ponia jeigu ką mirksiukas.gif o tik švariai apsirengusi mirksiukas.gif
Tiesa nerašiau, kad turėjau obuolių acto jame susiformavo grybas aš jį perdėjau į arbatą su cukrumi, mažu kas užaugs ax.gif
Kavasucitrina jo gaila rimtesnė info tik angliškai unsure.gif o ketoavokado man ne prie širdies komercija .....nepasitikiu jais aš o dabar kaip tas Ševeliovas vadžias paėmė išvis fek ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2021 04 16, 09:50)
Labos,
Visą naktį lijo Kaune, tai Ingrida židinį pakūrė ... Dėkui brangioji  4u.gif 
Aš bites  kai  pirkau parsivežėme naktį ir pastatėme į vietą .  Kad ryte apsiskraidytų. Kuo trumpiau man norėjosi jas nervinti.
Šiandien į kaimą . Darbai ten nenudirbami . Ingrida pas jus geresnis Depas ( ko gero pirmas LT? ) , negu Kaune .  Vakar buvau , reikėjo dažų aviliams. Ir apėjau visus augalus . Nei labai  nukainuotų nei priekonių neradau . Man rekės tik rozmarino iš Jūsų išvardintų . Čiobrelį turiu kažkokį mandresnį . O paprastų pilnos pievos , vežimą prišienaučiau .  ( MUka , jei reiks tavo hidrolatams atvažiuok ) Šalavijas jau daug metų gyvena pas mane,  vienas dašis išgyveno . Raudonėlio irgi pilnos pievos . Man jis iš pievų skanesnis, tikresnis .
Vakar nulėkiau iki medelyno . Ikrito 4 bijūnai .  Na suknelių į darbą vaikščioti nebereikia, naujų batelių nebereikia ( yra kedai ) , tai galiu išlaidauti  biggrin.gif  Geltonas, baltas, tamsus bordinis ir rūžavas su baltu ( margas- bet nerealiai gražus marginimas  ) . Brangūs kaip velniai. Nepirkau Garliavos spalvos ir paprasto rūžavo . Čia apie medėjančius kalbu  ax.gif . Turiu balta su rūžavu , po pigiają Raudondvario medelyne nuprikusi .  Nuo paprastų naujų bijūnų  truputi turiu susilaikyti , reikia sugalvoti tinkamą vietą jiems smile.gif  Ten kur reikėjo užsodinau juostą, o kur kitą juostą užsodinti nežinau ... Vietos lyg ir yra , bet fantazijos trūkumas . Dar prigriebiau 2 sausmedžius. Mano labai suvargę, auga ant šlaito , drėgmės trūkumas jiems matyt.  MB galvojo perkelti į kitą vietą, atkalbėjau ... jau 10 metų augę krūmai pavargę. Ne karvę taigi kainuoja ir nauji.  Gal geriau nevargti  bandat senus atgaivinti ? Ir pamiršau sedulą nusipirkti. Vieną turiu ( apgavo jaunystėj , kad vienos užtenka ) . Žydi , bet uogos taip ir neparagavau.
Savaitglį lyg šilčiau žada. Lietaus mažai  mm, tai mano kaime tikrai nelis . Ten niekada nelyja  tongue.gif
Gražios dienos  4u.gif

Į Juragių medelyną lėkei?
Aha būtinai aplankysiu tavo pievas, nes aš tokio gėrio neturiu aplinkui verysad.gif
Atsakyti
Ponia ,svariai apsirengusi muka, as nieko nepardavineju ,bet fructoze nera gerai ,sanariai skauda,a supratot.Per sita globalini atsilima,teks siandien daugiau bulviu pasisodint.Visu silumamegiu darzoviu ateitis siuo metu atrodo labai nebeaiski. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2021 04 16, 08:57)
Kavasucitrina jo gaila rimtesnė info tik angliškai  unsure.gif o ketoavokado man ne prie širdies komercija .....nepasitikiu jais aš o dabar kaip tas Ševeliovas vadžias paėmė išvis fek  ax.gif
Papildyta:

Muka, biznis yra biznis. Nemanau, kad tai yra smerktina. Bet ten tiek dykos informacijos... Aš neturiu laiko visko perskaityti. Surinkti informacijos šaltiniai, kai kurie susisteminti, pakišti po nosim. Dykai biggrin.gif. Nežinau, aš prie jų biznio nei euru neprisidėjau, o jie prie mano apsišvietimo tikrai nemažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 16 balandžio 2021 - 09:01
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 04 16, 09:59)
Ponia ,svariai apsirengusi muka, as nieko nepardavineju ,bet fructoze nera gerai ,sanariai skauda,a supratot.Per sita globalini atsilima,teks siandien daugiau bulviu pasisodint.Visu silumamegiu darzoviu ateitis siuo metu atrodo labai nebeaiski. biggrin.gif

Nesupratau unsure.gif lyg apie pardavimą nebuvo kalba....
Atsakyti
Jau per kelis postus sakiau ,kad grynieji cukrus - gliukoze,fructoze,medus -sukelia organizme rugima ir rugstys degina sanarius.Kaip galima nesuprast?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2021 04 16, 10:00)
Muka, biznis yra biznis. Nemanau, kad tai yra smerktina. Bet ten tiek dykos informacijos... Aš neturiu laiko visko perskaityti. Surinkti informacijos šaltiniai, kai kurie susisteminti, pakišti po nosim. Dykai biggrin.gif. Nežinau, aš prie jų biznio nei euru neprisidėjau, o jie prie mano apsišvietimo tikrai nemažai.

Na tas dykai kaip biznį daro tai man nepatikima, sūris dykai tik pelėkautuose o kadangi esu žiurkė tai atsargi su tais dykais sūriais ax.gif
Papildyta:
aš apie pardavimą smile.gif Ką jūs turėjote mintį rašant kad nieko nepardavinėjate? O apie gliukozės blogumus tai A A aš jau įsisavinau biggrin.gif Tiesa nei uogų, nei medaus, nei cukraus mano racione nėra jau daug metų ax.gif
Atsakyti