Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dzeuse @ 2017 02 04, 20:29)
Aciu patarejoms, viriau tuos balandzius, kantrybes su lapais uzteko septyniems vnt., kitus sudejau kukuliais ant virsaus, pridejau morku, kopustu.
Kai perskaiciau Risaulytes posta, jog reikia ispjaut viduri, jau buvo uzvires vanduo, tai viriau su 'kotu'.
Kita karta zinosiu.
Bet ot pabrango ziema cukinijos, musu daznai valgomos, kilogramas 6,99.

Aš esu tik kelis kartus darius. Ale nepasakyčiau, kad buvo vargas. Apverdi cielą kopūstą (išpjovus šerdį), ir vis vartai verdi, vartai verdi. Mama kažkaip irgi tiesiog įmeta pavarto ir verda. Esu dar bandžius palaidus alia balandžius. Tiesiog sumeti viską sluoksniais kaip lavašą biggrin.gif supjausčius kopūstą

Grįžom iš uošvių..tai vajė vajė..kadangi ten mama viskam diriguoja, tai aišku niekas nesikeis. Apšaukė tik jį ir viskas. Man jo irgi žiauriai gaila, nes ir taip gyvenimo nuskriaustas. O dar brolis. Tikrai negalėčiau taip numesti į šoną. O jai tragedija būtų. Kadais teko mėnesį laiko su juo jai gyvent (kai keitėmės butais), tai sakė iš proto ėjo. Nors jis ramus visiškai. Ji tieisiog nepakenčia pokyčių, kad kažkas pas ją namuose naujo. Nu aš suprantu ją iš dalies..bet čia gi ne svetimas koks..ai žodž
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 04 vasario 2017 - 21:31

Labas rytas  :4u:

Aciu patarejoms, viriau tuos balandzius, kantrybes su lapais uzteko septyniems vnt., kitus sudejau kukuliais ant virsaus, pridejau morku, kopustu.
Kai perskaiciau Risaulytes posta, jog reikia ispjaut viduri, jau buvo uzvires vanduo, tai viriau su 'kotu'.
Kita karta zinosiu.
Bet ot pabrango ziema cukinijos, musu daznai valgomos, kilogramas 6,99.

Man daug terlionės su tikrais balandėliais, todėl gaminu tinginio balandėlius  :)  Kaip Uoga_saujoj aprašė panašiai  :)

O tarp kitko, kas tada gavosi su keptais burokais? Ar viskas pavyko?  :)

Brangios pas jus cukinijos. Kiek pas mus dabar net nežinau, nevalgom ne sezono metu... Atsivalgom rudenį, kol sezonas būna  :)​  

Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 02 04, 20:19)
O tu neturi mikrobanges?

Neturiu. Mums kazkaip nelimpa jinai, nenaudojama stovejo kitam bute, kai kraustemes i sita, atidavem draugams i soda.

QUOTE(sima_1 @ 2017 02 04, 20:20)
O kaip cukinijas gamini, ką valgot? Mano turbūt rečiausiai vartojama daržovė..

Pagal Risauytes recepta su farsu darau.
I troskinius visur dedu.
Sumustinius darom.
Supjaustai grieziniais, sudedi ant lenteles dideles ar kokio padeklo, pabarstai druska, pipirais, palaikai koki 15min., paskui i keptuve, apkepi, isimi vel ant lenteles/padeklo su padengtu popieriniu ranksluosciu, kad riebalai susigertu ir ant virsaus trinto cesnako uzdeti, ismakaluoji ji ant viso griezinio ploto su desertines sakute ar saukteliu.
Valgom ant duonos ar bandeliu su stambiais grudais.
Cia is anytos taip nusiziurejau.

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 04, 20:28)
Aš esu tik kelis kartus darius. Ale nepasakyčiau, kad buvo vargas. Apverdi cielą kopūstą (išpjovus šerdį), ir vis vartai verdi, vartai verdi. Mama kažkaip irgi tiesiog įmeta pavarto ir verda.

Mano puodas buvo nepatogiai mazas kopustui, plius neispjoviau vidurio.

Ar turi koki savo varianta jinai kaip broli ziureti?
Ar taip tiesiog palikt ji ten bildet sau?
Kokio amziaus?

QUOTE(dontstop @ 2017 02 05, 07:13)
<p>O tarp kitko, kas tada gavosi su keptais burokais? Ar viskas pavyko?  smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Brangios pas jus cukinijos. Kiek pas mus dabar net nežinau, nevalgom ne sezono metu... Atsivalgom rudenį, kol sezonas būna  smile.gif​  </p>

As perku viska, kol matau, kad vietines darzoves/vaisiai.
Bananus Adelijai visada bio, tikiuos maziau purksti, tiksliau matem laida, realiai maziau purskia, jie ir mazesni ne tokie grazus kaip ne bio.
Melynes dar vokiskas perku iki siol poniai, matyt, issilaiko kokiuos saldytuvuos ar sandeliuos, 125gr.- 2,99.

Burokus per ilgai kepiau, bet gautinis rezultatas gavosi geras, suvalgem per kelias dienas. Esu jau maisa nusipirkusi, kepsiu kokia diena pilna skarda, dali i stiklainius desiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 05 vasario 2017 - 09:51
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 05, 10:49)
Neturiu. Mums kazkaip nelimpa jinai, nenaudojama stovejo kitam bute, kai kraustemes i sita, atidavem draugams i soda.
Pagal Risauytes recepta su farsu darau.
I troskinius visur dedu.
Sumustinius darom.
Supjaustai grieziniais, sudedi ant lenteles dideles ar kokio padeklo, pabarstai druska, pipirais, palaikai koki 15min., paskui i keptuve, apkepi, isimi vel ant lenteles/padeklo su padengtu popieriniu ranksluosciu, kad riebalai susigertu ir ant virsaus trinto cesnako uzdeti, ismakaluoji ji ant viso griezinio ploto su desertines sakute ar saukteliu.
Valgom ant duonos ar bandeliu su stambiais grudais.
Cia is anytos taip nusiziurejau.
Mano puodas buvo nepatogiai mazas kopustui, plius neispjoviau vidurio.

Ar turi koki savo varianta jinai kaip broli ziureti?
Ar taip tiesiog palikt ji ten bildet sau?
Kokio amziaus?
As perku viska, kol matau, kad vietines darzoves/vaisiai.
Bananus Adelijai visada bio, tikiuos maziau purksti, tiksliau matem laida, realiai maziau purskia, jie ir mazesni ne tokie grazus kaip ne bio.
Melynes dar vokiskas perku iki siol poniai, matyt, issilaiko kokiuos saldytuvuos ar sandeliuos, 125gr.- 2,99.

Burokus per ilgai kepiau, bet gautinis rezultatas gavosi geras, suvalgem per kelias dienas. Esu jau maisa nusipirkusi, kepsiu kokia diena pilna skarda, dali i stiklainius desiu.

Pirkau šiandien kaip tik cukiniją, 1,99eu/kg. Darysiu troškinį popiet.
Tinginiaujam savaitgalį, po kavines ir PC tik vaikštom rolleyes.gif
Atsakyti
Dzeuse, neturi ji jokio varianto ir neturės manau. Kol niekas nieko juodai neprisidirbo, tol nieko nedarys manau. O kentės mano vyras toliau kaimynę

Grįžom iš ikea. Smagiai pasibuvom, prisipirkom reikalų. Koks nerealus ten šikpuodis vis dėlto biggrin.gif tvirtas ir išpilimas apgalvotas. Nepalyginsi su tais paprastais. Liks dabar senasis kelionėms, nes vakar vaikas beveik pusdienį iškentėjo nesisiojęs. Tik kai grįžom į puodą pridarė belekiek. Kažkaip nedašuto pasiimti..
Atsakyti
Labas rytas,
Ką tik baigiau gaminti burokėlius pagal Azazelos receptą. Labai skaniai gavosi. Ačiū, kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 02 06, 08:01)
Labas rytas,
Ką tik baigiau gaminti burokėlius pagal Azazelos receptą. Labai skaniai gavosi. Ačiū, kad pasidalinai  4u.gif

Skanaus.
Ka reiskia, ka tik baigiau? Tai kada tu pradejai? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 02 06, 08:43)
Skanaus.
Ka reiskia, ka tik baigiau? Tai kada tu pradejai? blink.gif

Kaip ir rašei. Vakar vakare orkaitėje iškepiau. Šiandien apie 7:30 iš folijos išlukštenau, sutarkavau ir suviriau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 05, 15:54)
Dzeuse, neturi ji jokio varianto ir neturės manau. Kol niekas nieko juodai neprisidirbo, tol nieko nedarys manau. O kentės mano vyras toliau kaimynę

Grįžom iš ikea. Smagiai pasibuvom, prisipirkom reikalų. Koks nerealus ten šikpuodis vis dėlto biggrin.gif tvirtas ir išpilimas apgalvotas. Nepalyginsi su tais paprastais. Liks dabar senasis kelionėms, nes vakar vaikas beveik pusdienį iškentėjo nesisiojęs. Tik kai grįžom į puodą pridarė belekiek. Kažkaip nedašuto pasiimti..

Tai jis į pampersą nebedaro, kenčia?
Kuo jis ypatingas, tas puodas?
Mūsų paprastas puodas, bet dažnai ir ant tualeto daro. Leidžiu rinktis ant kurio nori daryt, ji tada baisiai laiminga būna, jaučiasi labai svarbi, kad gali rinktis biggrin.gif čia mano naujausia auklėjimo priemonė, kai užsikaprizina ko nors, tai pateikiu kaip pasiūlymus du, o ji renkasi biggrin.gif

Turim dar naują užsiėmimą, žiūrim naują realybės šou, aš šiaip niekad nežiūriu tokių, bet vyro sesutė dalyvauja bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 05, 14:54)

Kazin ar daug naudos is to puoduko pasiemimo...
Siandien su panele vaziavom pasiimti asmens tapatybes korteliu. Dar norejau I bendzino kolonele uzsukti. Tai ji man pradejo dejuot,kad nori syse. Neuzsukau,grizau namo. Nes nei lauke, nei masinoj ja rengti per toki ora su tiek drabuziu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 02 06, 12:09)
Leidžiu rinktis ant kurio nori daryt, ji tada baisiai laiminga būna, jaučiasi labai svarbi, kad gali rinktis biggrin.gif čia mano naujausia auklėjimo priemonė, kai užsikaprizina ko nors, tai pateikiu kaip pasiūlymus du, o ji renkasi biggrin.gif

Turim dar naują užsiėmimą, žiūrim naują realybės šou, aš šiaip niekad nežiūriu tokių, bet vyro sesutė dalyvauja bigsmile.gif

Maniske irgi renkasi kur daryt.

Visai kitaip ziurisi TV laidos,kai ten matai artima zmogu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 02 06, 12:09)
Tai jis į pampersą nebedaro, kenčia?
Kuo jis ypatingas, tas puodas?
Mūsų paprastas puodas, bet dažnai ir ant tualeto daro. Leidžiu rinktis ant kurio nori daryt, ji tada baisiai laiminga būna, jaučiasi labai svarbi, kad gali rinktis biggrin.gif čia mano naujausia auklėjimo priemonė, kai užsikaprizina ko nors, tai pateikiu kaip pasiūlymus du, o ji renkasi biggrin.gif

Nu gal tik sutapimas buvo..gal sakau dėl įspūdžių taip iškentėjo ilgai. Nes paprastai namie pridaro jei nepasodinu. O sodinu kas 1,5-2 val. Pas uošvius su visom parduotuvėm užtrukom vir 3 val. O išgėrė tris puodelius sulčių. Tai aš apakus..o ikea puodas patogus dėl tos atskiros dalies, kuris gražiai leidžia išpilti, neapsitaško. Su senuoju viskas aplink taškės. Plius jis labai tvirtas. Ankstesnis neatlaikydavo kartais, nuvirsdavo. Per minkšta plastmasė

semtama, kodėl manai mažai naidos? Man nesunku įsimesti į mašiną puodą (o dabar taip tikrai darysiu, nes bus mašinoj vienas). Maniškis nedaro ant klozeto. O nutraukti dabar tuos sisiojimus tikrai būtų neprotinga. Jau beveik ritmą pagavom abu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 06, 13:19)
semtama, kodėl manai mažai naidos? Man nesunku įsimesti į mašiną puodą (o dabar taip tikrai darysiu, nes bus mašinoj vienas).  Maniškis nedaro ant klozeto. O nutraukti dabar tuos sisiojimus tikrai būtų neprotinga. Jau beveik ritmą pagavom abu smile.gif

Na ta prasme, jei dabar vidury kelio užsimanys sisioti, tai ką darysi? Rengsi jį mašinoj su visom storom kelnėm ar kaip.
Nebent, jei kaip sakai, ant klozeto nedaro, tai nuvažiavus į vietą. Puodukas tada pravers...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 06 vasario 2017 - 13:51