Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Labas rytas  :4u:

Semtamama, Sima_1, matyt išgąsdinau, tai pasiaiškinsiu - dabar apie skyrybas negalvoju. Buvo momentas, kai tikrai buvau supykus ir matyt susikaupęs nuovargis ir neišsakytos nuoskaudos paėmė viršų, buvau sugalvojus, kad vistiek gi man šie metai - didelių pokyčių ir apsisprendimų metai, galvojau, gal galiu į Klaipėdą grįžti, pas mamą gyventi, man vis tiek reiks ieškoti darbo, tai nebūtinai Kaune, ten ir gyvent yra kur, ir mama su vaikais padėtų...Pana galėtų ten lankyti lopšelį, na sūnui būtų reikėję keisti mokyklą, bet jam vis tiek čia nepatinka, tai koks skirtumas, kur kankintis... Bet vyras žadėjo smulkmenuose pasitaisyti, o darbo vis tiek kol kas dėl objektyvių priežasčių keisti negali. Taigi eisim čia į lopšelį jau kitą mėn. Ir jei dar kas nors nepablogės, darbo irgi ieškosiu Kaune. Ir kol kas gyvensim, kaip gyvenę. O paskui bus matyt  :) Trečio vaiko klausimas artimiausiai metais vis tiek neaktualus. O kas žino, kaip viskas bus po kelerių metų  :)  Gal nė aš pati daugiau vaikų nenorėsiu, o gal pasidarysiu karjeros moteris, pati į komandiruotes kas savaitę važinėsiu  :P  :laugh:

Pas mus savaitgalis nuobodus nusimato, kaip ir beveik kiekvienas žiemą  :wink:  Reikia pasiruošti vyro komandiruotei - užsipirkti maisto, sutvarkyti butą, viską išskalbti ir tt. Daug laiko leisiu ir prie kompo, žiūrėsiu filmus, megsiu  :)

Aguončikai, ką tokio turi numegzti per 2 sav? Ar tik ne tą megztinį?  :)

Atsakyti
Noriu daryti tikrus balandelius. Raso, kopusta apvirkite, bet nenurodo minuciu.. kiek tas 'apvirkite' skaitosi, kaip daros jus?
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 04, 13:34)
Noriu daryti tikrus balandelius. Raso, kopusta apvirkite, bet nenurodo minuciu.. kiek tas 'apvirkite' skaitosi, kaip daros jus?

Labas.
Apie virimą tai nelabai žinau, daug ten darbo, nes apverdi kol atsiskiria tie lapai, paskui toliau kiti ten verda.
Aš esu darius paprasčiau, į maišelį ir į mikrobangę, greit "sušunta"
Atsakyti

5 min po užvirimo, aš taip darau  :4u: Jei kopūstas labai didelis, tai nuėmus kelis lapus reikia dar apvirti, ir dar, ir dar, ir dar, matosi, kada vėl prasideda kietesni lapai  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 04, 12:34)

Žinoma kad reikia apvirti kaip tu susuksi į kietus lapus įdarą. Būtinai išpjauk kačėną kuo daugiau (tas kietas valtas vidurys kopūsto). Dedi į didelį puodą kad visą apsemtų ir verdi. Man 5 min tikrai neužtenka. Matysi jau pradės čiut atsiskirt lapai. Jau jausi kad toks minkštokas ir imk šakute tą lapą laukt. Vieną antrą nuimk vėl pavirk vėl imk. Tada nupjauk peiliu nuo lapo tą kietą gyslelę.
Kitas variantas su mikrobange. Aš į kelis maišiukus įkišu kopūstą. Pakaitini nuimi minkštus lapus vėl į maišiuką toliau kaitini.

Jau kai įdar sususki apkepk balandėlius keptuvėj prieš troškinant. Aš dar į miltus volioju.
Atsakyti
Klausykit, berods tarp mūsų yra teisininkių, gal ką patarsit. Mūsų kitame bute gyvena vyro dėdė. Jis turi psichinę ligą ir užeina tie 'zachodai', kai naktim nemiega, muziką groja, vaikšto, dunda. Muzika nebūna garsi, bet apačioj kaimynė baigia nuprotėt ir mus nuprotint, nes vis skambinėja. Pradžioj gražiai kalbėjom, ir kilimą pirkom, alia kad tyliau būtų. Vakar jau pikta skambino, sakė viskas, nebegali, prašė iškraustyt jį. Dabar klausimas, ką ji realiai gali padaryt. Rašys tarkim skundus policijai. Kaip suprantu jau mes savininkai mokėsim baudas. Kiek tos baudos kažin gali tęstis. Ar yra koks baigtinis skaičius biggrin.gif mes realiai išvis ne prie ko, nes tas dėdė prižiūrimas uošvienės, t.y.ji sesuo jo. Ji nėra oficiali globėja, bt alia prižiūri (t.y. tik maistą nuveža su dieduku biggrin.gif). Ką daryt..uošvienė juoda nervininkė, tai ji kaip visada neiško išeities, o tik nervinasi ir kitus nervina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 04, 14:24)
Klausykit, berods tarp mūsų yra teisininkių, gal ką patarsit. Mūsų kitame bute gyvena vyro dėdė. Jis turi psichinę ligą ir užeina tie 'zachodai', kai naktim nemiega, muziką groja, vaikšto, dunda. Muzika nebūna garsi, bet apačioj kaimynė baigia nuprotėt ir mus nuprotint, nes vis skambinėja. Pradžioj gražiai kalbėjom, ir kilimą pirkom, alia kad tyliau būtų. Vakar jau pikta skambino, sakė viskas, nebegali, prašė iškraustyt jį. Dabar klausimas, ką ji realiai gali padaryt. Rašys tarkim skundus policijai. Kaip suprantu jau mes savininkai mokėsim baudas. Kiek tos baudos kažin gali tęstis. Ar yra koks baigtinis skaičius biggrin.gif mes realiai išvis ne prie ko, nes tas dėdė prižiūrimas uošvienės, t.y.ji sesuo jo. Ji nėra oficiali globėja, bt alia prižiūri (t.y. tik maistą nuveža su dieduku biggrin.gif). Ką daryt..uošvienė juoda nervininkė, tai ji kaip visada neiško išeities, o tik nervinasi ir kitus nervina biggrin.gif

Ne mano sritis, nieko nežinau apie tai, nelabai patarsiu.
Paprasčiausiai negalima išvežt iš namų visą muzikos aparatūrą?
Iš patirties tik žinau, kad matyt nelabai ką galima padaryt, kažkas pasakojo, kad turi neįgalius kaimynus, kuriem irgi užeina, ūbauja naktim. Policija net ir nebevažiuoja man rodos.
O tai jis neturi oficialaus globėjo?
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 02 04, 13:31)
Ne mano sritis, nieko nežinau apie tai, nelabai patarsiu.
Paprasčiausiai negalima išvežt iš namų visą muzikos aparatūrą?
Iš patirties tik žinau, kad matyt nelabai ką galima padaryt, kažkas pasakojo, kad turi neįgalius kaimynus, kuriem irgi užeina, ūbauja naktim. Policija net ir nebevažiuoja man rodos.
O tai jis neturi oficialaus globėjo?

jo vyras irgi skaitė apie tokį atvejį, kad niekas nieko nepadeda..
nesusitvarkiusi ji globos..o tai kažką pakeistų gal?

bėda ne muzikoje..jis tiesiog pvz.vaikšto garsiai, bilda, stumdo baldus. Kažką vis numeta. Ta kaimynė matyt irgi iš jautresnių. Izoliacija žiauriai prasta ten..kaip ir visur beje turbūt. Nesinori su ja pyktis, bet va su mama atrodo teks. Nes ta ponia išvis nieko negalvoja, tik bėdavojasi, kad va vaistų negeria, tai ir nemiega. Galima gi kuriam laikui jį pas save paimt prižiūrėt, padabot kad gertų vaistus. Kai geria vaistus, jis normalus ir normaliai elgiasi. Ji aišku nei už ką jo neims. Net nevažiuoja pas jį paprastom dienom, nors netoli visai prie mūsų gyvena. Durnai gaunasi, nes vyras nervuojasi, jam vis ta kaimynė rašinėja. Sakau duok mamos numerį, tai nee nei už ką sakė. Nesąmonė kažkokia..važiuosm tuoj pas tėvus, bandysim kalbėt. Pasiūlysiu gal kad ieškotų kito buto pirmam aukšte. Mes išnuomotumėm dabartinį, apmokėtumėm išlaidas. Nu kažką reikia daryti..aišku jei kokia šeimynėlė įsikels, tai vėl kaimynkai bus negerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 04 vasario 2017 - 15:33
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 04, 16:33)
jo vyras irgi skaitė apie tokį atvejį, kad niekas nieko nepadeda..
nesusitvarkiusi ji globos..o tai kažką pakeistų gal?

bėda ne muzikoje..jis tiesiog pvz.vaikšto garsiai, bilda, stumdo baldus. Kažką vis numeta. Ta kaimynė matyt irgi iš jautresnių. Izoliacija žiauriai prasta ten..kaip ir visur beje turbūt. Nesinori su ja pyktis, bet va su mama atrodo teks. Nes ta ponia išvis nieko negalvoja, tik bėdavojasi, kad va vaistų negeria, tai ir nemiega. Galima gi kuriam laikui jį pas save paimt prižiūrėt, padabot kad gertų vaistus. Kai geria vaistus, jis normalus ir normaliai elgiasi. Ji aišku nei už ką jo neims. Net nevažiuoja pas jį paprastom dienom, nors netoli visai prie mūsų gyvena. Durnai gaunasi, nes vyras nervuojasi, jam vis ta kaimynė rašinėja. Sakau duok mamos numerį, tai nee nei už ką sakė. Nesąmonė kažkokia..važiuosm tuoj pas tėvus, bandysim kalbėt. Pasiūlysiu gal kad ieškotų kito buto pirmam aukšte. Mes išnuomotumėm dabartinį, apmokėtumėm išlaidas. Nu kažką reikia daryti..aišku jei kokia šeimynėlė įsikels, tai vėl kaimynkai bus negerai biggrin.gif

Iš tikro, tai vien iš žmogiškosios pusės žiūrint, juk tokiam žmogui būtina priežiūra, jei pati anyta nesirūpina pilnai, tai tegu samdo tada žmogų, kuris prižiūrėtų jį, ir kad vaistus laiku išgertų. Juk jis pats nekaltas, kad jam taip yra ir ne visada gali savim pasirūpint. Gaila tiesiog ir jo paties..
Atsakyti
Aciu patarejoms, viriau tuos balandzius, kantrybes su lapais uzteko septyniems vnt., kitus sudejau kukuliais ant virsaus, pridejau morku, kopustu.
Kai perskaiciau Risaulytes posta, jog reikia ispjaut viduri, jau buvo uzvires vanduo, tai viriau su 'kotu'.
Kita karta zinosiu.
Bet ot pabrango ziema cukinijos, musu daznai valgomos, kilogramas 6,99.

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 04, 20:29)
Aciu patarejoms, viriau tuos balandzius, kantrybes su lapais uzteko septyniems vnt., kitus sudejau kukuliais ant virsaus, pridejau morku, kopustu.
Kai perskaiciau Risaulytes posta, jog reikia ispjaut viduri, jau buvo uzvires vanduo, tai viriau su 'kotu'.
Kita karta zinosiu.

oho, pas mus pigesnes daug.

O tu neturi mikrobanges? Jei turi, kita kart megink mikrobangeje sutinti kopusta, nuplauni, slapia dedi i maiseli ir kokia 5-10 min pakaitini, daug greiciau, paprasciau, lapai buna vienodo minkstumo, nereikia didziausio puodo virimui kaisti.
As pati asmeniskai irgi nemegstu daryti balandeliu, visad prasau mamos, ji prisuka man ju milijona, as juos porcijomis susisaldau, ir kai norisi, issimu ir tik patroskinu su morkomis ir padazu.

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 04, 21:29)
Kita karta zinosiu.

O kaip cukinijas gamini, ką valgot? Mano turbūt rečiausiai vartojama daržovė..
Atsakyti