Sima, klausei ką aš veikiu iki 1 val jei kalbėt apie vakarą, tai migdau ponaitį iki pat 23-23.30 val. Tada sėdu prie kompo arba savo užsakymų. Taip ir pralekia laikas..vakar nuėjau 01:20..
Kaip tyčia Barbora neatvažiuoja anksčiau laiko (visada anksčiau važiuodavo), o ponaitį tuoj guldyt..
Dontstop, o bet tai kaip tu atmatuoji tą kiekį, kiek gali suvalgyt? Nes tarkim aš turiu sverti, kitaip valgyčiau ir suvalgyčiau viską vakar užsimaniau silkės juodai. Pasimatavau su duona, kad atitiktų 200 kcal. Nu mažokai atrodė vizualiai, bet užteko. Bet jei nematuočiau, tikrai intuityviai pusę sloiniko suėsčiau tas sotumo jausmas tai lėčiau ateina
Aš kai skaičiuodavau kalorijas, irgi pasverdavau, paskaičiuodavau ir taip nuspręsdavau, kiek sau galiu leisti. O dabar tai sprendžia tik alkio ir sotumo jausmai Valgau tol, kol pasijaučiu soti, bet ne persivalgiusi. Iš tiesų, ne visad pagaunu tą momentą, kartais pavalgau ir jaučiu, kad paskutiniai porą kąsnių jau kaip ir bereikalingi buvo. Kad jaučiuosi "soti su viršum". O reikia, kad butų tiesiog "soti" Tai nelengva, aš dar tik mokausi. Sustyguot intuityvią mitybą, išmokti teisingai suprasti kūno signalus gali užtrukti ir metų metus Aš tik kokius 5 mėn kaip mokinuosi. Bet visgi man iškart pradėjo kristi svoris ir iškart pradėjo mažėti porcijos, nuo pat pirmos dienos. Niekad nebuvo taip, kad jei dabar galima, tai einu suvalgau kibirą
Dėl to, kad sotumo jausmas lėčiau ateina, tiesa. Lyg po 20 min nuo valgymo pradžios. Užtat intuityviai valgant reikia valgyti lėtai ir susikoncentruoti ties kiekvienu kąsniu. Karts nuo karto savęs klausti, ar aš jau soti? Net yra toks pratimas naujokams: suvalgius kažkur apie pusę porcijos po kiekvieno kąsnio atidėjinėt šaukštą šonan, sustot, įsiklausyt ir sąžiningai sau atsakyt, ar jau gana, ar jau sotu, ar akys nori daugiau, ar pilvas?
Aš iš pradžių įsidėdavau savo įprastą porciją ir palikdavau, kiek jau netilpdavo. Bet vis būdavo gaila. Gaila išmest, nes netaupu. Nesąmonė atrodė palikt šaldytuve pusę kąsnio. Dabar tiesiog įsidedu mažiau ir paskui, jei trūksta, dasidedu. Pvz susitepu 1 sumuštinį. suvalgau. Noriu dar - einu dar pusę susitepu. Dar reikia? - Ok, dar pusę. Likučių po pusę kąsnio beveik nebelieka. Dabar aš jau žinau, kad dažniausiai man užtenka 1 sumuštiako. Aišku ne visada. Jei jaučiuosi labiau alkana, gali prireikt ir 1,5, ir 2. Juk kalorijų sąnaudos kasdien nevienodos, todėl ir porcijos negali būti visad vienodos, jei vadovaujiesi alkiu
Buvo aisku baisu,ypac i norvegija...bet jai ten patinka,mokykla mielai lanko ir gryst i lt ne uz ka nenoretu.Neimanoma palyginti norv mokyklos ir musiskes... Cia is mokyklos gryzdavo labai nervuota,kasdien vis skusdavosi tai klasioku elgesiu,tai mokytoja kokia,tai draugemis...kuo toliau tuo nelaimingesne ji daresi,verkdavo,reikejo kazka daryt...nusprendem sitaip,visada zinojau,kad ji isvaziuos pas teti,tik nesitikejau,kad tai bus taip greit... manau dabar jai daug geriau ir pamone normali moteris,rupinasi kaip savo vaiku,bendraujam apie viska. labai tikiuosi,kad nepadariau klaidos isleidusi...
Tai matyt ismoko pamokas ir dabar laikosi taisykliu taviskis.Smagu. Kaime tai cia dzin dar,kai uzsibuna centre. Nieko pavojingo cia nera,bet mieste gyvenant as prazilciau...
Papildyta:
Irute - sveikinimai dėl auto.
Azazella - sveikinimai sveikstant.
Klajokle,
Kaip tavo paprikiukas? kaip jums ten su tais skrandzio reikalais?
Ar bededat cia nuotrauku maziuku? butu idomu pamatyt kaip uzaugo sausinukai...
Mano Pijus vis dar neismiega visos nakties... tai negaliu iskraustyt i vaiku kambari...
Šiom dienom čia šventė, ryte miegam iki 9:30h, bet gal todėl, kad naktys neramios. Bet po biški jau gerėja, praėjo baisieji kosuliai..
Dėl to intuityvaus valgymo, tai būtų idealu to išmokti. Mes juk gimstama su natūraliu alkio sotumo jausmu, tik nuo vaikystės mums jį išbalansuoja, su visais valgymo grafikais griežtais, liepimu suvalgyt visą lėkštę, "už tėvelį", "už mamytę" ir t.t.
Man kuris laikas sekėsi visai, po to kai buvau sublogavus. Organizmas pats duodavo ženklą ko ir kiek noriu. Valgiau tikrai nedaug, bet nesijaučiau alkana. O paskui ir nebesigavo, per kalėdas kalnai maisto viską sugadino bet aš tokia savamokslė, nieko perdaug neskaičiau, nesidomėjau, užtad ir nesigavo manau..
- Smagu. Kaime tai cia dzin dar,kai uzsibuna centre. Nieko pavojingo cia nera,bet mieste gyvenant as prazilciau...
Papildyta:
- Vajej, net pagalvoti nenoriu kaip sunku būtų išleisti tokią paaugliukę į kitą šalį. Bet suprantu, kad nuo mūsų (tėvų) norų ne viskas priklauso. Darai taip, kaip geriausiai vaikui.
- Aš irgi nelaukiu to laiko, kada prasidės mokykla. Ypač ne pradinė, o aukštesnės klasės. Tikrai pražilsiu
jei pati dukra nesijaucia nelaiminga, tai gal nera ko gailetis. o kaip judvieju bendravimas su dukra? nepasikeite?
Šiom dienom čia šventė, ryte miegam iki 9:30h, bet gal todėl, kad naktys neramios. Bet po biški jau gerėja, praėjo baisieji kosuliai..
Dėl to intuityvaus valgymo, tai būtų idealu to išmokti. Mes juk gimstama su natūraliu alkio sotumo jausmu, tik nuo vaikystės mums jį išbalansuoja, su visais valgymo grafikais griežtais, liepimu suvalgyt visą lėkštę, "už tėvelį", "už mamytę" ir t.t.
Man kuris laikas sekėsi visai, po to kai buvau sublogavus. Organizmas pats duodavo ženklą ko ir kiek noriu. Valgiau tikrai nedaug, bet nesijaučiau alkana. O paskui ir nebesigavo, per kalėdas kalnai maisto viską sugadino bet aš tokia savamokslė, nieko perdaug neskaičiau, nesidomėjau, užtad ir nesigavo manau..
as galiu gultis miegot su vaiku, tai nueičiau anksčiau. bet dar turiu darbo arba noriu pasimėgaut tyla arba be trukdžių filmą pažiūrėt.
aš neverčiu vaikų suvalgyt būtent kažkokią porciją. bet aišku, jei matau kad nieko nevalgo, tai kažkiek liepiu valgyt.
Labas visoms.
Dontstop, atsargiai su mėsa Suvalkų kasdieniniam turguj. Buvom rudenį, nusipirkom ten 10 kg pasenusios (kaip vėliau paaiškėjo) mėsos... Ir nei ją virt, nei troškinį daryt,nei kept tuo labiau, kieta kieta... Iki dabar šaldikly guli,nzn ką su ja daryt... Žiopliai abu su MB dabar Biedrionkoj perkam mėsą, kur vakuumuota būna...
Sudomino intuityvioji mityba, kai knygyne dirbau,turėjom ir knygą apie tai, dabar reiks bibliotekoj jos ieškot
Pijus mano ne tik kad nenori sėsti ant puodo, dar ir be tiutes užmigt negali :-) tuo aspektu mes dar leliukiškoj padėtyje o aš naiviai sau įsivaizdavau, kad sulig dviem metais kažkaip imsim ir išaugsim iš to
Yra rusų kalba knyga apie tai internete nemokama pdf formatu, Goodbye dieta. man gaila rusų k per sudėtinga skaityt.
dzeuse, tai vis neprarandi vilties dar ją pietų užmigdyt?
Klajokle, labas kaip suprantu, tu senbuvė. Aš iš naujokių esu.
pas mane vaikis ir dar su tiute užmiega, ir vis dar pas mane lovoj miega šį mėn. pirksim naują jam lovytę, tai gal joje patiks miegot
Yra rusų kalba knyga apie tai internete nemokama pdf formatu, Goodbye dieta. man gaila rusų k per sudėtinga skaityt.
Ir man per sudėtinga, deja bet ačiū vistiek...
dzeuse, tai vis neprarandi vilties dar ją pietų užmigdyt?
Neklausk geriau.. vienodai jai, kad atsikele 6:20 nemiega ir viskas, pusantros valandos bandziau, kol pati issinervinau, matosi, kad nori miego, bet nepasiduoda, rekia..dabar zys iki vakaro be galo krasto..
O kaip tu ja migdai? Gal reikia kito būdo paieškot? Nors turbūt išbandei viską..