Dontstop, nu aš apakus nuo tavo valgymo aš tokio maisto negalėčiau valgyt, nes man sustotų skrandis ir pykintų.. sveikas maistas man patinka, bet kaip tu rašai, irgi užplaukiau debesys ir norisi kažko nuodėmingo. Bet tam aš turiu tą vadinamą 'lucky day'. Ale ne visada jos išlaukiu
O tai kiek tu kartų tarkim valgai? Koks maždaug kiekis? Bet tu dar gi ir sportuoji. Tai dar tas padeda
Tai aš viską valgau, ne tik čeburekus Bet turiu pripažint, kad visad nekęsdavau tarkim daržovių, vaisių ... per sveiko maisto periodą, kuomet kišdavau į save per prievartą, neapykanta ale sveikiems produktams tik sustiprėjo ir dabar visai negaliu į juos žiūrėti Bet tikiuosi šita situacija su laiku pasitaisys. Knygose apie intuityviąją mitybą nedaug apie tai kalbama, tik kad su laiku organizmas pradės prašyti ir sveiko maisto, daržovių, tereikia jų turėti nuolat šaldytuve. Na, laukiu
Aš dabar valgau 4-5 k per dieną, prieš tai valgydavau 5-6 k. Tarpai tarp valgių man dabar pailgėjo, nes reikia laiko, kad išalkčiau. 5tas ar 6tas kartas būna valgymas po vėlyvos treniruotės, tada jau tikrai nežiūriu, kad valgau "ant nakties", nes po sporto būtina atstatyti raumenis, kitaip net ir širdžiai nesveika, tai po treniruotės, kad ir kaip vėlai gautųsi, valgau. Koks kiekis Na kaip čia dabar surašyt. 1 sumuštinis arba 1 kiaušinis pusryčiams arba 2-3 v. š. sausų kruopų košei, arba tiek pat miuslių. Dubenėlis sriubos pietum arba 2 sparneliai, gabaliukas mėsos ar žuvies delno dydžio, dubenėlis makaronų... šiandien kepsiu bulves orkaitėje, išbandysiu naują receptą, su tunu, manau, kad man užteks 1 bulvės Nebesuvalgau viso mažo kebabo, visos šeimyninės picos Užtenka 1 trikampuko. Jei daugiau suvalgau, ne bėda, tiesiog vėliau bus sekantis valgymas, kuo daugiau suvalgau, tuo ilgiau jaučiuosi soti, taip kad jokio skirtumo, bet persivalgyti iki pilvo skausmo negalima
Ir taip, aš sportuoju, šiemet pirma žiema, kai nenustojau bėgiot (paprastai kasmet bėgiodavau nuo balandžio iki rugsėjo). 2 k per savaitę bėgioju ir 2 k sportuoju su youtube Bet intuityvi mityba sako, kad sportuot nebūtina, jei nenori, jei mažiau judi, tai mažiau išalksti ir mažiau tiesiog suvalgai. Net ir prie lovos prirakintas ligonis nebūtinai juk nutunka dėl nejudrumo, tiesiog mažiau valgo ir taip išlaiko tą patį svorį...