Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Dontstop, nu aš apakus nuo tavo valgymo biggrin.gifaš tokio maisto negalėčiau valgyt, nes man sustotų skrandis ir pykintų.. sveikas maistas man patinka, bet kaip tu rašai, irgi užplaukiau debesys ir norisi kažko nuodėmingo. Bet tam aš turiu tą vadinamą 'lucky day'. Ale ne visada jos išlaukiu biggrin.gif

O tai kiek tu kartų tarkim valgai? Koks maždaug kiekis? Bet tu dar gi ir sportuoji. Tai dar tas padeda

Tai aš viską valgau, ne tik čeburekus  :D  Bet turiu pripažint, kad visad nekęsdavau tarkim daržovių, vaisių ... per sveiko maisto periodą, kuomet kišdavau į save per prievartą, neapykanta ale sveikiems produktams tik sustiprėjo ir dabar visai negaliu į juos žiūrėti  :mmm: Bet tikiuosi šita situacija su laiku pasitaisys. Knygose apie intuityviąją mitybą nedaug apie tai kalbama, tik kad su laiku organizmas pradės prašyti ir sveiko maisto, daržovių, tereikia jų turėti nuolat šaldytuve. Na, laukiu  :) 

Aš dabar valgau 4-5 k per dieną, prieš tai valgydavau 5-6 k. Tarpai tarp valgių man dabar pailgėjo, nes reikia laiko, kad išalkčiau. 5tas ar 6tas kartas būna valgymas po vėlyvos treniruotės, tada jau tikrai nežiūriu, kad valgau "ant nakties", nes po sporto būtina atstatyti raumenis, kitaip net ir širdžiai nesveika, tai po treniruotės, kad ir kaip vėlai gautųsi, valgau. Koks kiekis  :hmm:  Na kaip čia dabar surašyt. 1 sumuštinis arba 1 kiaušinis pusryčiams arba 2-3 v. š. sausų kruopų košei, arba tiek pat miuslių. Dubenėlis sriubos pietum arba 2 sparneliai, gabaliukas mėsos ar žuvies delno dydžio, dubenėlis makaronų... šiandien kepsiu  bulves orkaitėje, išbandysiu naują receptą, su tunu, manau, kad man užteks 1 bulvės :hmm:  Nebesuvalgau viso mažo kebabo, visos šeimyninės picos :D  Užtenka 1 trikampuko. Jei daugiau suvalgau, ne bėda, tiesiog vėliau bus sekantis valgymas, kuo daugiau suvalgau, tuo ilgiau jaučiuosi soti, taip kad jokio skirtumo, bet persivalgyti iki pilvo skausmo negalima :)  

Ir taip, aš sportuoju, šiemet pirma žiema, kai nenustojau bėgiot (paprastai kasmet bėgiodavau nuo balandžio iki rugsėjo). 2 k per savaitę bėgioju ir 2 k sportuoju su youtube  :showoff:  Bet intuityvi mityba sako, kad sportuot nebūtina, jei nenori, jei mažiau judi, tai mažiau išalksti ir mažiau tiesiog suvalgai. Net ir prie lovos prirakintas ligonis nebūtinai juk nutunka dėl nejudrumo, tiesiog mažiau valgo ir taip išlaiko tą patį svorį...

Atsakyti
[quote=Klajokle,2017 02 02, 09:05]
</p><p>Ar tėtis jūsų tebedirba užsieny?</p><p>Kokie įspūdžiai iš Lenkijos, ką perkat, kokiose parduotuvėse?  smile.gif​ </p>
[/quote]

Piko baze visad vaziuojam pirmiausia. Bet kainos kyla...

[/quote]

Kas čia per bazė? Kokios prekės?

Mes kaip ir dontstop, į Kauflandą nesukam dėl žmonių kiekio. Bet, kad ir Biedronkoj jų daug. Ir ten nevažiuojam. O į lidlą važiuojam, nes ten pigiau nei Lt tos pačios prekės.
Papildyta:
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 02 02, 09:09)
Dontstop, nu aš apakus nuo tavo valgymo biggrin.gif aš tokio maisto negalėčiau valgyt, nes man sustotų skrandis ir pykintų.. sveikas maistas man patinka, bet kaip tu rašai, irgi užplaukiau debesys ir norisi kažko nuodėmingo. Bet tam aš turiu tą vadinamą 'lucky day'. Ale ne visada jos išlaukiu biggrin.gif

Man dėl bet ko valgymo irgi stoja skrandis. Prasta savijauta.
Vakar suvalgiau kelis žuvies pirštelius po 10 metų pertraukos. Galvoju gerai, kad mes jų neperkam. Iškart organizmas sako, kad nieko gero toks maistas.
Atsakyti

Semtamama, Biedronkų Suvalkuose yra net 7! Gal važiuojat į tą populiariausią, kuri arčiausiai kitų PC? Tolimesnėse galima net nesutiks lietuvių visai   :ax:

Piko mėsos ir pieno bazės viena šalia kitos, Warynskiego 41 ir 41 B. Bet pigiau mėsa IMHO PC per akcijas, pienai taip pat. Pieno reikia pirkti minimum už 50 pln  

Atsakyti

<p> </p>
<p>Mes šį mėnesį bandysim į Lenkiją šiokią dieną nuvažiuot, iki šiol tik savaitgaliais pavykdavo (vyras vienas kartą ar du buvo šiokiadienį, sako didžiulis skirtumas, kas liečia eiles, žmonių minias). Dičkiui bus atostogos, vyras irgi paėmė atostogų, jei nesirgsim nei vienas, gal pavyks nuvažiuoti ir pagaliau nors kartą ramiai apsipirkti  smile.gif  Mes labiausiai Biedronką mėgstam, ten darom 2 ar 3 užėjimus ir po kaupiną vežimą išvežam. Kauflande nepamenu, kada buvom, ne dėl to, kad bloga parduotuvė, bet kad net vietos auto pastatyt nėra kur, vežimėlių nelieka (šeštadienį). Lidlas ir pas mus Kaune yra, kaip ir Jysk. Piko skaitau brangu...</p>
<p>Šį kartą noriu pabandyt į kasdienį turgų užvažiuot, nusimanantys žmonės sako, mėsa ten pigiau, nei PC per akcijas... reikia patikrinti  smile.gif  Buvom sykį šeštadieniniam turguje, tai šmutkės pigu, bet mėsos neradom.</p>
<p> </p>
<p>Kaip šiaip jum sekasi, dukra kaip, vidurinis sūnus? Kokios perspektyvos tau pačiai po dekreto, grįši į darbą, daržiuką gausit?  smile.gif​ </p>
[/quote]
Sakai Piko brangu, na reiks ziuret kiek kainuoja pieno produktai parduotuvese,nes visad pirkom bazej. Vienakart buvom ir pieno centre,bet nepatiko man ten. Mes tik karta buvom sestadieni-prasikeikiau. Daugiau niekada nebevaziuosim.
O siaip gyvenam ir tiek,sunui labai gerai sekasi mokykloj,geriausi ivertinimai kolkas:) bus matyt kaip didesnese klasese eisis. O didzke mano isvaziavo pas teti i norvegija... ten eina i mokykla,kaledom buvo gryzusi,pavasari vaziuosim mes aplankyt,o vasara bus su manim lietuvoje.
Taip grysiu i darbuka,jeigu tik bebus etatu. Nes kaime vaiku mazeja,tai ir darzelyje zmoniu poreikis mazes. Na bet kolkas vyra tu vaiku,grupes susidaro,darbas bus. Yra planas issikraustyt arciau mazeikiu,jei pavyks viskas-tai issikraustysim. Tik labai pergyvenu del sunaus,cia visi draugai,cia uzaugo ir db viskas pasikeistu...jis labai jautrus vaikas,nzn kaip tie pokyciai jam... ir del mokyklos pergyvenu,kaip issirinkti gera,kad nesugadintu vaiko... cia mokytoja labai faina,pazystama,gerai dirba,vaiku tevai dauguma irgi zinomi...zodziu,apmastymuose dabar smile.gif
Skaiciau Kreves pr gyvenat jus? Mano sese irgi ten... kaip tavo sunui mokykloj? Gryzta namo po pamoku? Maniskis megsta pasitrainiot su klasiokais...kolkas susitarem,bet buna "paslysta"...
Papildyta:
[quote=semtama,2017 02 02, 09:59]
Piko baze visad vaziuojam pirmiausia. Bet kainos kyla...

[/quote]

Kas čia per bazė? Kokios prekės?

Mes kaip ir dontstop, į Kauflandą nesukam dėl žmonių kiekio. Bet, kad ir Biedronkoj jų daug. Ir ten nevažiuojam. O į lidlą važiuojam, nes ten pigiau nei Lt tos pačios prekės.

[/quote]
Pieno produktai vienam pastate(dar yra ir aliejaus,kavos,sausainiu visokiu...sio to,bet kaina didesne nei parduotuveje) kitame visokie mesos gaminiai,zalia vistiena.
Suvalkai.lt puslapyje yra visa info,adresai,darbo laikas ir nuolaidu laikrastukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajokle: 02 vasario 2017 - 10:30
IMHO PC kas cia toks?

Atsakyti

Klajokle, ar nebuvo baisu dukrą paleisti į kitą šalį?  :) Kaip jai pačiai ten patinka?

Taip, gyvenu Krėvės pr, sūnus lanko Dainavos progimnaziją. Aš jį nuvedu ir parsivedu namo, išskyrus pavienius atvejus, kai negaliu. Mokykloje jam nepatinka, labai nenoriai lanko, bet mokytis sekasi puikiai. Pirmadienį gavo apdovanojimą kaip vienas geriausių pusmečio mokinių, pernai irgi buvo apdovanotas už abu pusmečius. Nors dėl mokslų nereikia man sukt galvos. O šiaip visokių bajerių pirmoj klasėj buvo pastoviai. Ne vieną kartą esu bėgiojus su pana ant rankų ir ieškojus jį po visą rajoną  :oh: Pabėgdavo iš būrelių, šiaip išvaręs iš namų buvo, kol aš buvau su dukra pas gydytoją...Ragelio pastoviai nekeldavo ir pan. Buvo ir susimušęs ir iš jo kažkas pinigus buvo atėmę...

Šiemet nežinau kas pasikeitė, užaugo, subrendo matyt, bet kol kas tfu tfu tfu jokių nesąmonių  :karsta: Jei paleidžia anksčiau ar kokio būrelio nebūna, tvarkingai paskambina ir perspėja. Mokytoja irgi jau išmokyta man sms nusiųst, jei tvarkaraštyje kokie pokyčiai... :B​ 

Atsakyti

IMHO PC kas cia toks?

IMHO - in my humble opinion - mano asmenine nuomone

PC - prekybos centras  :D​ 

Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif
Irute - sveikinimai dėl auto.
Azazella - sveikinimai sveikstant.
Klajokle, nemanau, kad kas nors ignoruotų, tiesiog kartais taip susidėsto postai, kad kažko nepastebim, kad plėtoja kažkokią temą... Ne kartą buvo ir man, kai rodos, kažką parašau, o nė viena į tai nieko neatsako arba atsako po kelių dienų smile.gif Nieko tokio, neįsižeidžiu, viskas čia gerai, bendraujam tiek, kiek norisi ir neprivalom visų pastebėt ir kiekvienai į visus postus atsakyt. Pvz., aš kartais neatsakau į man pateiktus klausimus. Nepiktybiškai, bet vat susidėsto taip, kad paskaitau, galvoju - vėliau parašysiu, tada dar ką nors paskaitau, vėl atidedu, o paskui būna atsakau, bet jau ne į viską, nes pusę pamiršus būnu... Šaunu, kad užsuki, užsuk dažniau, įdomu gi, kaip augat...
Dontstop, žinau, kad 101-ą kartą klausimas tas pats, bet.... ax.gif surašyk vėl iš naujo, kur ką perki (trumpai), nes atrodė, kad žinau, kur apsipirkinėt, o vat dabar perskaičiau ir naujų vietų... Kasdieninis turgus - kur ir kokiu laiku? Bekraštis ačiū tau smile.gif
Kasdien save keikiu dėl nepradedamo vieno darbo, bet kasdien save raminu, kad neturiu kada. Netiesa, reikia surast... Tinginė ir tiek.
Na, apie dietas nieko nesakysiu. Reiktų paskaityt tą intuityviąją mitybą, bet.... pas mane darbas veda iš kelio - pastovus prisigalvojimas progų paėst...
Ryt dukra grįš. Pasiilgau...
Atsakyti
Pritariu Aguoncikui, nemanau, kad musu temoj yra kokiu ignoravimu. As viska paskaitau, buna pagalvoju, bet kazka kitka nueinu daryt, nebeparasau, arba kitos paraso, tai nebesikartoju.
Kai kuriom temom nieko nenusimanau, neturiu patirties apie vaistus vaikams, inhaliatorius..
Papildyta:
Atsikele ponia 6:20, nejaugi pietu nemiegos vis tiek.
Neramu daros, kad negaunam dokumentu is miesto del darzelio, bus dar 'bajeris', kad nepateks i sita salia namu.
Vyras sako, jeigu ir negautu, miestas privalo pasiulyti kita vieta.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 02 02, 10:16)
<p><span><strong>Semtamama</strong>, Biedronkų Suvalkuose yra net 7! Gal važiuojat į tą populiariausią, kuri arčiausiai kitų PC? Tolimesnėse galima net nesutiks lietuvių visai  </span> ax.gif

</p></div><p></p>

Taip, į tolimesnes nevažiuojam...
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 02 02, 13:18)
Klajokle, nemanau, kad kas nors ignoruotų, tiesiog kartais taip susidėsto postai, kad kažko nepastebim, kad plėtoja kažkokią temą... Ne kartą buvo ir man, kai rodos, kažką parašau, o nė viena į tai nieko neatsako arba atsako po kelių dienų smile.gif Nieko tokio, neįsižeidžiu, viskas čia gerai, bendraujam tiek, kiek norisi ir neprivalom visų pastebėt ir kiekvienai į visus postus atsakyt. Pvz., aš kartais neatsakau į man pateiktus klausimus. Nepiktybiškai, bet vat susidėsto taip, kad paskaitau, galvoju - vėliau parašysiu, tada dar ką nors paskaitau, vėl atidedu, o paskui būna atsakau, bet jau ne į viską, nes pusę pamiršus būnu

sutinku. ax.gif

labas. mes gulam velai - apie 23-24 val abu su mažium (dukra anksčiau, nes jai į darželį). tada iki 2-3 val mažius miega normaliai, o paskui budinėjas, kuičiasi po valandą arba prabunda ir kuičiasi kelis kartus iki kokios 7 val ryto, tada įminga iki 9-10 val ryto. kai jis kuičiasi, aš taip pat nemiegu. keliuosi apie 7 val, kuriu pečių, prikeliu dukrą, suruošiu į darželį ir išleidus dar atsigulu šalia mažiaus. nepatinka man tokia tvarka, bet kol kas nelabai pavyksta kažką keist...

Klajokle, labas 4u.gif
Atsakyti

Dontstop, žinau, kad 101-ą kartą klausimas tas pats, bet.... ax.gifsurašyk vėl iš naujo, kur ką perki (trumpai), nes atrodė, kad žinau, kur apsipirkinėt, o vat dabar perskaičiau ir naujų vietų... Kasdieninis turgus - kur ir kokiu laiku? Bekraštis ačiū tau smile.gif

Mes važiuojam tokiu maršrutu:

Tesco - Stokrotka - Pepco - Suwalki Plaza - Biedronka

Tesco - perkam tik kelis nuolaidinius produktus, nes šiaip brangu, bei pažiūriu vaikiškus rūbus, bet irgi perku nebent jei nuolaida būna;

Stokrotka - analogiškai, keli nuolaidiniai produktai, ką apsimoka tą dieną. Važiuojam ne į tą, kuri Suwalki Plazoje, o į kitą, kuri šalia Pepco, nes Plazoje nuolaidinius produktus iššluoja jau ryte;

Pepco - perku pagrinde panai, bei ir sau kai ką, ir vyrui, ir sūnui, ir mamai  :)  O taip pat ten geras kanceliarijos pasirinkimas ir tiesiog puikus visokių galvos aksesuarų mergaitėms;

Suwalki Plaza - kol dukra miega mašinoje, aš viena apeinu parduotuves, svarbiausia man apsipirkti kosmetikos parduotuvėse Hebe, Rossman ir Ziaja, rūbams, batams dažnai laiko jau nebelieka, o ir ne kažką ten mano nuomone, parduotuvės panašiai kaip Kaune (Deichman, H&M, Reserved, New Yorker...), kainos ir asortimentas tie patys; kai pana prabunda, einam valgyt kebabų  :D , porą val skiriam poilsiui kavinėje, ten pat žaidimų aikštelė vaikams;

Biedronka - čia jau pagrindinis mūsų maisto apsipirkimas. Perkam visus pieno produktus, mineralinį vandenį, pampersus, tualetinį popierių, higienos priemones, makaronus, kruopas, padažus, sultinius, humusą ir tt

Į kasdienį turgų bandysim pirmą kartą papult, jei pavyks, parašysiu savo įspūdžius  :) Randasi jis Sejnenska ir 1 Maja kampe, dirba 7:15 - 16:15  :4u:​ 

Atsakyti