Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Sveikos  :4u: 

O ką iš maisto darei? Ar savo ar iš jų ėmei?
Kaip labiau apsimoka kaži.. unsure.gif

Pas mus pagaliau geros naujienos, nebekarščiuoja Aurytė smile.gifDaktarė sakė šaunuoliai, kad nedavėm antibiotikų. Visgi ji buvo teisi, toks virusas pasitaikė..

Aišku finansine prasme labiau apsimoka nešti savo maistą, nes jų kainomis tai bus brangu  :) 

Puikios naujienos, tikrai šaunuolė mama, aš būčiau davus antibiotikus jau seniai  :geda:​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 30, 13:19)
<p>Sveikos  4u.gif </p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71401263" data-time="1485768349"><div><p>O ką iš maisto darei? Ar savo ar iš jų ėmei?
Kaip labiau apsimoka kaži.. vartotojo įkelta nuotrauka
Pas mus pagaliau geros naujienos, nebekarščiuoja Aurytė vartotojo įkelta nuotraukaDaktarė sakė šaunuoliai, kad nedavėm antibiotikų. Visgi ji buvo teisi, toks virusas pasitaikė..</p></div></blockquote><p>Aišku finansine prasme labiau apsimoka nešti savo maistą, nes jų kainomis tai bus brangu  smile.gif </p><p></p><p>Puikios naujienos, tikrai šaunuolė mama, aš būčiau davus antibiotikus jau seniai  blush2.gif​ </p>

Matai aš nesu labai už vaistus. Kiek įmanoma be jų stengiuosi. Nebent yra reikalas ir pasako aiškiai gydytoja, kad reikia. Na o jei gydytoja abejoja, sako gal palauk ir t.t. na tai išvis tada.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 30, 12:31)
Matai aš nesu labai už vaistus. Kiek įmanoma be jų stengiuosi. Nebent yra reikalas ir pasako aiškiai gydytoja, kad reikia. Na o jei gydytoja abejoja, sako gal palauk ir t.t. na tai išvis tada.

O asvisad bijau laukti. kazkaip su pirmuoju sunum blogos patirties turejus. Tada musu gydytoja buvo tokia paklaikus homeopate,tai ji antibu laaabai nelinkus buvo israsineti. Ir visada sunui visos ligos baigdavosi su komplikacijomis, ir visada vis tiek baigdavom antibiotikais. Bet aisku, tais laikas dar nebuvo stebuklingojo CRB tyrimo, daktarai pagal kitus kriterijus spresdavo apie antibiotiku reikalinguma.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 30, 14:43)
O asvisad bijau laukti. kazkaip su pirmuoju sunum blogos patirties turejus. Tada musu gydytoja buvo tokia paklaikus homeopate,tai ji antibu laaabai nelinkus buvo israsineti. Ir visada sunui visos ligos baigdavosi su komplikacijomis, ir visada vis tiek baigdavom antibiotikais. Bet aisku, tais laikas dar nebuvo stebuklingojo CRB tyrimo, daktarai pagal kitus kriterijus spresdavo apie antibiotiku reikalinguma.

aš elgiuosi pagal situaciją. jei crb nedaug virš normos, dar laukiam, jeigu aukštas, duodu. bet pati be gydytojos apžiūros niekada nesu sugalvojus duot.
crb ne visur daro, bent mūsų mieste yra gydytojų, kurios tik apžiūrėję nusprendžia, kad reikia antibiotikų. ačiū D mūsiškė remiasi tyrimais.
mažas nulūžo pietų miego, šiandien anksčiau, nes anksti atsikėlė. eisiu grindis plaut, vakare laukiu svečių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 30, 13:43)

Labai skiriasi gydytojos. Pvz pavaduojanti ir antibus "atsargai" išrašė, ir sirupo nuo kosulio liepė gert. O mūsiškė nieko. Tik nuo slogos Sinupret gert, nes koso nuo slogos, plaučiai švarūs. Aišku daug skysčių, garintis.

Mums čia pirmas toks rimtesnis atvejis, Aurėja niekad nėra gavus antibiotikų. Tai aš kažkaip ir neskubu jų duot, nei apsidraudimui. Aišku tas laukimas tai žudo, norisi padėt vaikui, pagerint savijauta.

O nuo kokios CRB normos duodat antibiotikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 30 sausio 2017 - 13:14
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 30, 13:10)
Labai skiriasi gydytojos. Pvz pavaduojanti ir antibus "atsargai" išrašė, ir sirupo nuo kosulio liepė gert. O mūsiškė nieko. Tik nuo slogos Sinupret gert, nes koso nuo slogos, plaučiai švarūs. Aišku daug skysčių, garintis.

Mums čia pirmas toks rimtesnis atvejis, Aurėja niekad nėra gavus antibiotikų. Tai aš kažkaip ir neskubu jų duot, nei apsidraudimui. Aišku tas laukimas tai žudo, norisi padėt vaikui, pagerint savijauta.

Manau, kad lyg nuo 30.
Pas Motieju sio sirgimo metu buvo 70.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 30, 14:10)

Teoriškai tik nuo 50 ir daugiau rodo, kad uždegimas - bakterinis.
Bet kai rodiklis - plius minus apie tiek, tai, matyt, kiekvienu atveju simptomų visumą bei eigą žiūrėt reiktų.
Atsakyti
Sima, priklauso nuo situacijos. jei viršija nedaug, pvz buvę 17 (įstrigęs man tas skaičius, dukrai buvo), gydytoja atsargai išrašė antibiotikus ir liepė stebėt. jei ir toliau kils temperatūra 39+, duoti. aš tą pačią dieną po vizito dar nedaviau, o ant rytojaus tempa jau tiek nebekilo, tai ir nedaviau.
bet yra tokių gydytojų, kurie tėvams paprašius išrašo antibiotikus, kad šie turėtų namuose ir vaikui susirgus duotų. nes pvz vaikas dažnai serga angina. bet vėlgi čia tėvų atsakomybė, aš bijočiau pati diagnozuoti ligą ir duoti antibiotikus. aš net pati nepradėjau gert antibiotikų be gydytojos apžiūros, nors jau beveik 100 proc buvau tikrai, kad teks juos gert.
Atsakyti

Ne į ligų temą: Lidle šią savaitę nuo ketvirtadienio neblogų medinių dėlionių, žaidimų bus, gal kam aktualu  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 01 30, 14:50)
Sima, priklauso nuo situacijos. jei viršija nedaug, pvz buvę 17 (įstrigęs man tas skaičius, dukrai buvo), gydytoja atsargai išrašė antibiotikus ir liepė stebėt. jei ir toliau kils temperatūra 39+, duoti. aš tą pačią dieną po vizito dar nedaviau, o ant rytojaus tempa jau tiek nebekilo, tai ir nedaviau.

drinks_cheers.gif Dažniausiai gi nevaikšto ligoniai pas gydytojus kas antrą dieną, tai kai pirmą kartą padaro tyrimą ir mato, kad crb pakilęs, bet neaišku, kaip toliau eis, tai neretai ir išrašo antibiotikus kaip "planą B" - tam atvejui, jei aiškiai eitų blogyn, kiltų tempa ir t.t. Nes kitaip vėl po dienos reikėtų tyrimą kartoti ir t.t.

Apgaulingiausia tokiose situacijose, matyt, tokios patirtys, kai pirmą-antrą tempos pakilimo dieną apsilankius pas gyd ir išrašius antibus, nors ir nedidelis crb - tuos antibus pradeda gerti iškart... Kitą dieną tempa nukrinta ir didieji laimingi, kad, va, antibiotikai iškart suveikė! O su virusu normaliomis sąlygomis bet kuriuo atveju temperatūra krinta būtent trečią-į ketvirtą dieną ir su antibiotikai tai nieko bendro neturi. Bet patirtis jau tarsi rodo kitaip ir kitąkart vėl lengva ranka imasi virusus gydyti antibiotikais. huh.gif
Atsakyti
Sutinku, kad nuo situacijos dar priklauso, ir vaiko savijautos. Bet visgi, manau, gydytojai kompetetingi spręsti tokius dalykus, aš ne medikė.
Džiaugiuosi, kad išsisukom be jų. Kaip norėčiau, kad nebesirgtų daugiau... Pasvajot galima.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 30, 16:05)
Sutinku, kad nuo situacijos dar priklauso, ir vaiko savijautos. Bet visgi, manau, gydytojai kompetetingi spręsti tokius dalykus, aš ne medikė.
Džiaugiuosi, kad išsisukom be jų. Kaip norėčiau, kad nebesirgtų daugiau... Pasvajot galima.

zinoma gerai, kad nedavei. tik kai as komentavau tavo postus, stebejausi, kodel gydytoja nedare kraujo tyrimu, o ne kodel neskyre antibiotiku. smile.gif
ka dar pastebejau - jei vaikas geria antibiotikus, mazdaug po poros savaiciu vel suserga.
Atsakyti