Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(sima_1 @ 2017 01 26, 13:54)
Taigi vakar buvom pas gydytoją, aš irgi maniau, kad darys tyrimą. Ji visada sakydavo, kad pirmom dienom neverta daryt, o ateit visada jei 3-4d karščiuoja. Taip ir padarėm. Bet ir tai nedarė. Tipo dėl to, kad nedidelė temperatūra. Jei per šią savaitę nepraeis, tada jau vėl ateit.
Duodu vaistus, kai pamatuoju ir būna virš 38,5. Nežinau, o kaip atskirt kada kyla, kada ne?
Dozę duodu pagal instrukciją, 5ml Ibuprofeno. Gal žvakutę pabandyt pramainimui unsure.gif

ir tu lauksi iki kitos savaitės jei temperatūra bus virš 38?
jei rankos kojos šaltos, kyla temperatūra. būna net kūną išmėto biskį violetinėm dėmelėm. dozę kartais reikia didinti, ypač jeigu temperatūra virš 39 ir sunkiai krenta. kitąsyk nekrenta dėl per mažos dozės.
vietoj tavęs aš skambinčiau gydytojai ir meluočiau, kad jau kyla virš 39, nenusimuša ir pan. tegul padaro crb. nelauk tu kitos savaitės.
Atsakyti

Žiūriu aš į tuos žaislus - nu galėčiau nupirkt, ale jau net matau rezultatą - max 20 minučių veiklos, domėjimosi, o paskui viskas išmėtyta 

Tai 20 min yra gerai ir norma tokiam amžiuje  :)  Maniškė būna ir valandą ir ilgiau žaidžia, ypač jei kas nors nauja ir dar nepabodę. Bet būna ir taip, kad kokią dėlionę ima čik čik čik ir per minutę sudeda, ir nešk jau kitą, dar kitą, dar kitą...  :)  Vidurkis ir būtų 20 min  :)  Ir irgi viską išmėto. Sutvarkyti reikia pratint, jei ne dabar, tai vėliau, gal dabar dar ne laikas...

Dozę duodu pagal instrukciją, 5ml Ibuprofeno. Gal žvakutę pabandyt pramainimui unsure.gif

Galima pabandyti vietoje ibuprofeno duoti paracetamolio (kitokia veiklioji medžiaga). Bet jei ir jis nepadės, aš nelaukčiau kitos savaitės vizito, skambtelčiau pasitarti. Dabar jau paskelbta gripo epidemija Kaune, baisu  :unsure: 

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 01 26, 13:06)
ir tu lauksi iki kitos savaitės jei temperatūra bus virš 38?
jei rankos kojos šaltos, kyla temperatūra. būna net kūną išmėto biskį violetinėm dėmelėm. dozę kartais reikia didinti, ypač jeigu temperatūra virš 39 ir sunkiai krenta. kitąsyk nekrenta dėl per mažos dozės.
vietoj tavęs aš skambinčiau gydytojai ir meluočiau, kad jau kyla virš 39, nenusimuša ir pan. tegul padaro crb. nelauk tu kitos savaitės.

Nelauksiu jei ir toliau taip bus. Tiesiog iki vakar viskas buvo kitaip, temperatūra nelabai aukšta, vaikas žvalus, linksmas, lengvai perneša, pas gydytoją irgi labai linksma buvo, matyt gydytoja ir nematė reikalo rimčiau tirt, nežinau. Skambinsiu vakare, dirba nuo 16h.

Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 01 26, 13:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71391496" data-time="1485423702"><div><p> Žiūriu aš į tuos žaislus - nu galėčiau nupirkt, ale jau net matau rezultatą - max 20 minučių veiklos, domėjimosi, o paskui viskas išmėtyta </p></div></blockquote><p>Tai 20 min yra gerai ir norma tokiam amžiuje  smile.gif  Maniškė būna ir valandą ir ilgiau žaidžia, ypač jei kas nors nauja ir dar nepabodę. Bet būna ir taip, kad kokią dėlionę ima čik čik čik ir per minutę sudeda, ir nešk jau kitą, dar kitą, dar kitą...  smile.gif  Vidurkis ir būtų 20 min  smile.gif  Ir irgi viską išmėto. Sutvarkyti reikia pratint, jei ne dabar, tai vėliau, gal dabar dar ne laikas...</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71391538" data-time="1485424482"><div><p>Dozę duodu pagal instrukciją, 5ml Ibuprofeno. Gal žvakutę pabandyt pramainimui vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Galima pabandyti vietoje ibuprofeno duoti paracetamolio (kitokia veiklioji medžiaga). Bet jei ir jis nepadės, aš nelaukčiau kitos savaitės vizito, skambtelčiau pasitarti. Dabar jau paskelbta gripo epidemija Kaune, baisu  unsure.gif </p>

Įdėjau dabar paracetamolio žvakutę, gal geriau suveiks. Ale baisiai nepatiko jai tas žvakutės kišimas, pyko ilgai. Gal yra paracetamolio sirupas? Geriamus noriai geria.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 26, 13:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71391496" data-time="1485423702"><div><p> Žiūriu aš į tuos žaislus - nu galėčiau nupirkt, ale jau net matau rezultatą - max 20 minučių veiklos, domėjimosi, o paskui viskas išmėtyta </p></div></blockquote><p>Tai 20 min yra gerai ir norma tokiam amžiuje  smile.gif  Maniškė būna ir valandą ir ilgiau žaidžia, ypač jei kas nors nauja ir dar nepabodę. Bet būna ir taip, kad kokią dėlionę ima čik čik čik ir per minutę sudeda, ir nešk jau kitą, dar kitą, dar kitą...  smile.gif  Vidurkis ir būtų 20 min  smile.gif  Ir irgi viską išmėto. Sutvarkyti reikia pratint, jei ne dabar, tai vėliau, gal dabar dar ne laikas...</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71391538" data-time="1485424482"><div><p>Dozę duodu pagal instrukciją, 5ml Ibuprofeno. Gal žvakutę pabandyt pramainimui vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Galima pabandyti vietoje ibuprofeno duoti paracetamolio (kitokia veiklioji medžiaga). Bet jei ir jis nepadės, aš nelaukčiau kitos savaitės vizito, skambtelčiau pasitarti. Dabar jau paskelbta gripo epidemija Kaune, baisu  unsure.gif </p>

Tai čia aš taip super gerai įsivaizduoju, kad net 20 min gal ištemps.... Dėl tvarkymosi - sutinku, kad reikia dabar įpročius formuot, nu bet va čia yra ta vieta, kur aš jo neperlaužiu. Tikiuosi, kad šiek tiek vėliau, kai eis su juo kalbėtis, tartis, derėtis, rasim kažkokį sprendimą smile.gif
Atsakyti

Papildyta:
Įdėjau dabar paracetamolio žvakutę, gal geriau suveiks. Ale baisiai nepatiko jai tas žvakutės kišimas, pyko ilgai. Gal yra paracetamolio sirupas? Geriamus noriai geria.

Yra sirupų su paracetamoliu sudėtyje, Panadol, Efferalgan, Apap ... gal dar kas nors, turėtų vaistinėje parinkt  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 26, 11:54)
Taigi vakar buvom pas gydytoją, aš irgi maniau, kad darys tyrimą. Ji visada sakydavo, kad pirmom dienom neverta daryt, o ateit visada jei 3-4d karščiuoja. Taip ir padarėm. Bet ir tai nedarė. Tipo dėl to, kad nedidelė temperatūra. Jei per šią savaitę nepraeis, tada jau vėl ateit.
Duodu vaistus, kai pamatuoju ir būna virš 38,5. Nežinau, o kaip atskirt kada kyla, kada ne?

As vis tiek nesuprantu kai nedaro kraujo tyrimo. Kiek ejau su serganciu M, nei karto nebuvo kad nedarytu.
O prasidejo si kart nuo tempos 38, kelios dienos tokia laikesi, biski sloga, biski kosulys, tada sestadieni jau 39,3, sekmadieni ir pirmadieni irgi. Ibufenu numusdavau iki 38, zemiau nekrisdavo, ir nukrisdavo ne per 20 minuciu, o vos per dvi valandas ir tik tada kai nuimdavau pampersa ir dedavau vesius kompresus ant galuniu. Kitaip niekaip nekrisdavo. Svarbu, kai temperatura 39 ir panasiai, netuloti ir neprirengti vaiko, leisti kunui ir paciam kazkiek vesintis, M tomis dienomis sedejo lovoj tik iki puses aprngtas merino vilno plona palaidinuke, plikom kojom ir uzpakaliu, nors pas mus namie nera labai silta. Beje, kai pirmadieni nuvaziavom i poliklinika, CRB buvo 70.
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 26, 11:14)
Dontstop, kur pirkai korteles?

as cia pirkau

My Webpage
Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 26, 07:32)
Labas rytas smile.gif
Azazella, ar sveikstat? Kaip M? Pati kaip?

Dar sergam, jau visi be tempu, bet kiekvienas su sava komplikacija, man panasu, kad vel sinusitas atsinaujino, vyrui labai stiprus bronchitas, didesniam vaikui bronchitas ir sinusitas, M gan smarkiai kosti bet labiau nuo snarglio. Siandien vakarop eina vyrai pas gydytoja, darys krauja, bus matyt i kokia puse ten kas stumiasi.
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 26, 10:32)
Rodau tuos pačius LBB daineles, bandžiau Tilidūdos, tai su kažkokia baime žiūri, nors tas daineles patinka dainuot. Išvis su filmukais toks reikalas dabar, kad įsikandus "ne šitą", vis nepatinka ką įjungiu, o ko nori, taigi nepasako biggrin.gif Susigalvoja, kad bijo vienokių ar kitokių dalykų iš tų filmukų, tai stengiuosi išvis nejungt nesant reikalui. Bet praverčia, dabar kai reikia pamatuot temperatūrą, ar inhaliatorių jungsiu, kolkas jo bijo unsure.gif

O labiausiai mėgsta mane varyt iš proto su "maaaama" biggrin.gif ištisai

Nu grynai kaip pas mus, su multikais ir varymu is proto. Siandien norejau ramiai kavos pagerti, i jungiau filmukus, tai nedave kasnio burnon isideti, vis perjung jam filmuka ir perjung, tik pamato pradzia ir jau purtosi, kokio nori - nezino. Uzpykau ir isjungiau visai, tai krito isterijon, as nusisukau ir valgiau toliau. Kazkaip visai nebeturiu kantrybes.
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 26, 10:47)
Donstop, o kodėl  nevaikštot šiaip sau? Neinat ant kalniuko čiuožinėt?

Pas jus, kaip visad, žaislų įvairovė rolleyes.gif magnetukų lentą mums atstoja šaldytuvas biggrin.gif puzlių nedėlioja dar, nesupranta.

maniskis visus savo puzlius (aisku jie kol kas dvieju daliu, kaip Dontstop paveikslelyje) perpranta per puse vaalandos, sudelioja per penkias min, ir psio. Turi daug rinkiniu, bet panasu, kad tai jau praeitas etapas, nebedomina jo. Ir tos visos Ikea medines deliones irgi jau atsizaistos ir nebeidomios. nebezinau ka ir bepirkti naujo.
Atsakyti
Labas smile.gif Gyvi mes, dažniausiai sveiki biggrin.gif

Užvakar vaikams akis patikrinom - visų geros smile.gif Ir Aleksą tuo pačiu dar pas chirurgą nuvežėm (nes sėklidė vistiek kartais patinsta), tai šitas abejoja, vandenė ar išvarža, bet operuot reikia. Užregistravo 31d, o vakar po vidurnakčio sukilo temperatūra unsure.gif Nuo tada vaistų reikėjo 3 kartus (vakar paskutinį kartą), bet sloga geltona... Kol kas operacijos neatšaukiau, bet tyrimų (krešumo ir pan) nedarėm - pirmadienį pasidarysim, jei per savaitgalį pasveiks... Norėtųsi sutvarkyt tą bėdą, kol nepagimdžiau...

Liko 6-7sav - daiktai jau suruošti smile.gif

O žaislų-žaidimų beveik neperkam, nes brolių pilna smile.gif Gimtadieniui gavo traktoriuką, telpantį man ant delno - laimingiausias vaikas smile.gif Knygutes tik plėšo, tai irgi negalima duoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IruteB: 26 sausio 2017 - 15:14
QUOTE(Azazella @ 2017 01 26, 15:09)
As vis tiek nesuprantu kai nedaro kraujo tyrimo. Kiek ejau su serganciu M, nei karto nebuvo kad nedarytu.
O prasidejo si kart nuo tempos 38, kelios dienos tokia laikesi, biski sloga, biski kosulys, tada sestadieni jau 39,3, sekmadieni ir pirmadieni irgi. Ibufenu numusdavau iki 38, zemiau nekrisdavo, ir nukrisdavo ne per 20 minuciu, o vos per dvi valandas ir tik tada kai nuimdavau pampersa ir dedavau vesius kompresus ant galuniu. Kitaip niekaip nekrisdavo. Svarbu, kai temperatura 39 ir panasiai, netuloti ir neprirengti vaiko, leisti kunui ir paciam kazkiek vesintis, M tomis dienomis sedejo lovoj tik iki puses aprngtas merino vilno plona palaidinuke, plikom kojom ir uzpakaliu, nors pas mus namie nera labai silta. Beje, kai pirmadieni nuvaziavom i poliklinika, CRB buvo 70.
Papildyta:
as cia pirkau

My Webpage
Papildyta:
Dar sergam, jau visi be tempu, bet kiekvienas su sava komplikacija, man panasu, kad vel sinusitas atsinaujino, vyrui labai stiprus bronchitas, didesniam vaikui bronchitas ir sinusitas, M gan smarkiai kosti bet labiau nuo snarglio. Siandien vakarop eina vyrai pas gydytoja, darys krauja, bus matyt i  kokia puse ten kas stumiasi.
Papildyta:
Nu grynai kaip pas mus, su multikais ir varymu is proto. Siandien norejau ramiai kavos pagerti, i jungiau filmukus, tai nedave kasnio burnon isideti, vis perjung jam filmuka ir perjung, tik pamato pradzia ir jau purtosi, kokio nori - nezino. Uzpykau ir isjungiau visai, tai krito isterijon, as nusisukau ir valgiau toliau. Kazkaip visai nebeturiu kantrybes.
Papildyta:
maniskis visus savo puzlius (aisku jie kol kas dvieju daliu, kaip Dontstop paveikslelyje) perpranta per puse vaalandos, sudelioja per penkias min, ir psio. Turi daug rinkiniu, bet panasu, kad tai jau praeitas etapas, nebedomina jo. Ir tos visos Ikea medines deliones irgi jau atsizaistos ir nebeidomios. nebezinau ka ir bepirkti naujo.

Azazella, sveikit, laikykis ir pati smile.gif
Jei taviškis nežaidžia ir nemanai, kad laikysi jam visokius tokius žaislus, parduok man - nereiks man ieškot ir pirkt iš skirtingų mamų. Nebūtinai šiandien, kai sugalvosi smile.gif
QUOTE(IruteB @ 2017 01 26, 16:11)
Labas smile.gif Gyvi mes, dažniausiai sveiki biggrin.gif

Užvakar vaikams akis patikrinom - visų geros smile.gif Ir Aleksą tuo pačiu dar pas chirurgą nuvežėm (nes sėklidė vistiek kartais patinsta), tai šitas abejoja, vandenė ar išvarža, bet operuot reikia. Užregistravo 31d, o vakar po vidurnakčio sukilo temperatūra unsure.gif Nuo tada vaistų reikėjo 3 kartus (vakar paskutinį kartą), bet sloga geltona... Kol kas operacijos neatšaukiau, bet tyrimų (krešumo ir pan) nedarėm - pirmadienį pasidarysim, jei per savaitgalį pasveiks... Norėtųsi sutvarkyt tą bėdą, kol nepagimdžiau...

O žaislų-žaidimų beveik neperkam, nes brolių pilna smile.gif Gimtadieniui gavo traktoriuką, telpantį man ant delno - laimingiausias vaikas smile.gif Knygutes tik plėšo, tai irgi negalima duoti...

Irute, laikykis, sveikatos Aleksiukui 4u.gif
Kaip smagu, kad vaikų akys geros.... Fantastika. Akiniai vistik daug nepatogumų sukelia kasdienybėje.... verysad.gif
Atsakyti
Eiii, Aguoncikai, mano minti pavogei, galvojau irgi siulyt parduot korteles! biggrin.gif
Atsakyti
Labas.
Pagaliau mes po operacijos. Į ligoninę nuvažiavome 8val, išvažiavome 14val. Pati operacija truko 40 min. (tiksliau tiek laiko vaikas buvo operacinėje). Po to 2 valandas su prabudimais miegojo. Reikėjo duoti vandens, tai pirmus gurkšnius išvėmė su krauju. Toliau jau viskas gerai lindo. Po dviejų valandų miego žaidė kaip įprastai, tik buvo/yra irzlesnė.
Dabar režimas namuose. Po 1 litrą vandens kas dieną. Ibuprofenas nuo skausmo. Po 2savaičių turėtų būti pasveikusi.
Labai tikiuosi, kad dabar mergina galės laisvai kvėpuoti.

Kas dar patiko: ligoninės laukiamajame yra žaidimų kambarys. Labai geras dalykas praleisti laiką tiek laukiant operacijos, tiek po jos atsigavus. Vaikai ten žaidžia, o mes su kitais tėvais dalijamės įspūdžiais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 26, 17:03)
Labas.
Pagaliau mes po operacijos. Į ligoninę nuvažiavome 8val, išvažiavome 14val. Pati operacija truko 40 min. (tiksliau tiek laiko vaikas buvo operacinėje). Po to 2 valandas su prabudimais miegojo. Reikėjo duoti vandens, tai pirmus gurkšnius išvėmė su krauju. Toliau jau viskas gerai lindo. Po dviejų valandų miego žaidė kaip įprastai, tik buvo/yra irzlesnė.
Dabar režimas namuose. Po 1 litrą vandens kas dieną. Ibuprofenas nuo skausmo. Po 2savaičių turėtų būti pasveikusi.
Labai tikiuosi, kad dabar mergina galės laisvai kvėpuoti.

Kas dar patiko: ligoninės laukiamajame yra žaidimų kambarys. Labai geras dalykas praleisti laiką tiek laukiant operacijos, tiek po jos atsigavus. Vaikai ten žaidžia, o mes su kitais tėvais dalijamės įspūdžiais.  smile.gif

Kaip smagu, kad viskas kol kas ok. Svikit greiciau. Kur operavotes?
Papildyta:
QUOTE(IruteB @ 2017 01 26, 15:11)

Eik tu sau, kaip jau greitai !!!

Siandien atsiemiau siuntinuka, pirkau is UK Motiejui rubu per ispardavima. Nu tai apsipirkau taip sakant. Nezinau kuria akim as dydzius ziurejau, bet prie turiu rinkinuka sliauztuku 3vnt pakuote, 62 dydzio, 2-4 men vaikui ir sortukus 1- 1,5 metu vaikui bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif . Ekologiskos medvilnes. Pagalvojau, gal kam is busimu mamu reikia? Pirkau per ispardavima.
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 26, 16:58)
Eiii, Aguoncikai, mano minti pavogei, galvojau irgi siulyt parduot korteles!  biggrin.gif

Abiem atsakysiu. Kol kas nepardavineju dar (siaip tai tikrai nezadu laikyti, kur desiu tiek visko), bet kai sugalvosiu, tai turesiu omeny, kad buvo norinciu ir pirmiausia jums pasiulysiu.

Mano vyras tai apskritai nelabai ka leidzia pardavineti, jis toks totalus kaupikas, Jam vis atrodo, kad va, gal dar kada zais Motiejus. Pries pusmeti barskucius broliui issiunciau i Norvegija, tai ciut perkalbejau saviski, kad Motiejus nu jau tikrai nezais. Aisku, kai vaikas pamate maisa kazko naujo, nosi ikiso, pasmalsavo, kazka paciupinejo, ismete ir nuejo. Bet argi cia zaidimas ir del to reikejo visa maisa laikyti kazkur nukisus. Bet vyrui dar itariu ilgai sirdi skaudejo.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 26, 17:25)
- Kaip smagu, kad viskas kol kas ok. Svikit greiciau.  Kur operavotes?
____

- Siandien atsiemiau siuntinuka, pirkau is UK Motiejui rubu per ispardavima. Nu tai apsipirkau taip sakant. Nezinau kuria akim as dydzius ziurejau, bet prie turiu rinkinuka sliauztuku 3vnt pakuote, 62 dydzio, 2-4 men vaikui ir sortukus 1- 1,5 metu vaikui bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif . Ekologiskos medvilnes. Pagalvojau, gal kam is busimu mam tongue.gif u reikia? Pirkau per ispardavima.

- Ačiū. 4u.gif Respublikinėje Kauno ligoninėje (buvusioje IIIiojoje ligoninėje).

- O pačiai jau tikrai nepravers? tongue.gif

IruteB - tikrai kaip laikas greit bėga smile.gif o gal čia tik mums, nenėščiosioms taip smile.gif
Atsakyti