Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Donstop, o kodėl nevaikštot šiaip sau? Neinat ant kalniuko čiuožinėt?

Pas jus, kaip visad, žaislų įvairovė rolleyes.gifmagnetukų lentą mums atstoja šaldytuvas biggrin.gifpuzlių nedėlioja dar, nesupranta.

Kažkaip man iš visų vaiko priežiūros darbų pati nemaloniausia yra eit į lauką, visas tas susiruošimas (ypač kai nesiduoda, bėgiot reikia paskui ją po visą butą gaudyt, pagaunu, užmaunu kepurę, ji išsprūsta, bėga lauk, nusimauna tą kepurę, meta ant grindų ir taip pasaka be galo, kur nors susiruošt valandą prieš reikia pradėt  :oh: ), tai gana to, kad 3 kartus per dieną taip tenka pasismagint (į mokyklą, iš mokyklos ir prieš dienos miegą balkone). Dar ketvirto atskiro ėjimo ir ketvirto susiruošimo nebepakelia mano nervų sistema  :D  Ypač, jei nėra konkretaus tikslo (kokia nors parduotuvė), tada motyvacijos išvis neatsiranda  :blush-anim-cl:

Aha, žaislų daug, ale vis tiek man jų trūksta, jei niekur neinam o dar jei neduokD dieną nemiega, tai po kelis kartus kiekvieną reikia sužaist. Vakar tokia diena buvo, neužmigo dieną, į vakarą visiškai nebežinojau kuo ją užimt  :hmm: Visą turimą arsenalą po kelis kartus pervarėm , jau ir man pabodo, vis gi tas pats per tą patį  :wacko: ​ 

Atsakyti

Kaip greit turėtų suveikt?

Per 20 min turi suveikti

Atsakyti
Dontstop, kur pirkai korteles?
Atsakyti
Sima, ką gydytoja sako dėl taip ilgai trunkančios temperatūros? ką tyrimai rodo?
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 01 26, 12:18)
Sima, ką gydytoja sako dėl taip ilgai trunkančios temperatūros? ką tyrimai rodo?

Nedarė tyrimų kažkodėl, sako iš karščiavimo pobūdžio matau, kad virusas paprastas čia, tiesiog turi praeit per šią savaitę. Bet ir nebuvo taip blogai kaip vakar. Tai arba kažkas čia komplikavosi, arba pasigavom kažką naujo klinikoj unsure.gif Nes ir man gerklę jau pradėjo skaudėt.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 01 26, 11:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71391320" data-time="1485420438"><div><p> Kaip greit turėtų suveikt?</p></div></blockquote><p>Per 20 min turi suveikti</p>

O jei nesuveikia? Maniškei per valandą dvi tik suveikia
Atsakyti

Dontstop, kur pirkai korteles?

Jei Puzzlino, tai mama mum nupirko pašte  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 26, 13:34)
Nedarė tyrimų kažkodėl, sako iš karščiavimo pobūdžio matau, kad virusas paprastas čia, tiesiog turi praeit per šią savaitę. Bet ir nebuvo taip blogai kaip vakar. Tai arba kažkas čia komplikavosi, arba pasigavom kažką naujo klinikoj  unsure.gif Nes ir man gerklę jau pradėjo skaudėt.
Papildyta:

ale kaip įdomiai, tiek laiko karščiuoja ir nemato reikalo tyrimų daryt. mes kai nueinam su temperatūra visada daro bent jau bendrą kraują, o dažnai ir crb. priklauso nuo to kaip serga, kiek laiko karščiuoja ir pan.
kada duodi vaistus? aš pastebėjau jei suduodu per temperatūros kilimą, jie arba visai nesuveikia arba irgi tik po ilgesnio laiko tarpo pradeda veikti, bet pakrenta labai nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relita: 26 sausio 2017 - 11:39

Nedarė tyrimų kažkodėl, sako iš karščiavimo pobūdžio matau, kad virusas paprastas čia, tiesiog turi praeit per šią savaitę. Bet ir nebuvo taip blogai kaip vakar. Tai arba kažkas čia komplikavosi, arba pasigavom kažką naujo klinikoj unsure.gifNes ir man gerklę jau pradėjo skaudėt.
Papildyta:

Gal netinka patys vaistai ar per maža dozė?  :hmm:  Bet jei aplamai suveikia, kad ir po 2 val, tai gal viskas ok? Nežinau net  :unsure: 

Tavo atveju skambtelčiau gydytojai, neturi t laikytis po 6 dienas  :hmm: Reiškia gydymas netinkamas. 3-4 d normalu temperatūrai... tuoj paieškosiu kitoje temoje gydytojos postą, atsiųsiu, jei rasiu

Atsakyti
Sima, susisiek su gydytoja. Kad ir telefonu. Dėl šventos ramybės. Kažkaip įdomiai čia jūs sergat... Ilgokai, sakyčiau...
Dontstop - FANTASTIKA.... Ir žaislų/veiklos gausa, ir tvarkymosi. Žiūriu aš į tuos žaislus - nu galėčiau nupirkt, ale jau net matau rezultatą - max 20 minučių veiklos, domėjimosi, o paskui viskas išmėtyta (ne išbarstyta, o būtent - išmėtyta, išsvaidyta) po visus kampus, rinkt jokiu būdu nieko nieko niekaip... Negaliu jo priverst, tikrai, nors šaudykit. Šiuo klausimu jis beprotiškai užsispyręs, jau rašiau kažkada. Turbūt dėl mišinio greičiau ir lengviau laimėčiau nei dėl priversto pakelti/nunešti/padėti daikto....
Atsakyti
Dontstop, tu kaip mano vyras, jis irgi nekencia lauke vaikstinet siaip sau..
Mane sazine griauzia jeigu neisvedu.
O ir siaip nera kancia eiti, pripratau ir visai megstu.
Atsakyti

Sima_1, radau postą, bet jis biškį ne į temą, jus gi ne antibiotikais gydotės, kaip suprantu  :blush-anim-cl:  Bet įkeliu, gal kažkam pravers, šiaip bendra info. Diskusija buvo apie tai, kad praėjus 3 dienom, jei vis dar laikosi t, reikia vėl kreiptis į gydytoją, nes net antibiotikai gal buvo parinkti ne tie, ar visai nereikėjo tuo atveju antibiotikų, nes jei virusas, tai jie nepadės... Reikia visad reikalauti CRB!

"Apie antibiotikus. Tai yra siauro veikimo spektro antibiotikai ir plataus. Nėra nė vieno, kuris būtų skirtas konkrečiai diagnozei: anginai, plaučių uždegimui, pūliniui, inkstų uždegimui ir pan. Nes antibiotikais naikinamos bakterijos, kurios sukelia šias ligas. Ir sukelt tą pačia ligą gali ne vienos rūšies bakterijos, o kelių (nu kaip vagių ir plėšikų yra ir Afrikoj, ir Europoj). Tiesiog, kiekviena šalis daugiau mažiau pagal pasėlių rezultatus turi nustatytus dažniausius tam tikrų ligų sukėlėjus (angina - streptokokas, plaučių uždegimas - pneumokokai, šlapimo organų infekcija - ešerichijos ir pan.).

Kas tie pasėliai? Kai paterliojam sekreto iš bet kokių vietų, kuriose įtariam infekciją, spec želė pripildytose lėkštelėse,t.y. pasėjam kaip pipirnes, ir kaip pipirnės tos bakterijos po 2-3 dienų pradeda augt, tada galim atskirt, kas do chebrytė mus atakuoja. Tada prideda laboratorijoj ant tų lėkštelių skirtingų antibiotikų tablečių ir mato po dienos kitos, kas geriausiai žudo, nes skirtingi antibiotikai veikia ne vieną bakterijų rūšį, o dažniausiai kelias. Tai siauro spektro antibiotikai veikia tik kelis dažniausius sukėlėjus ir yra saugesni vartoti, plataus spektro šluoja viską, kas pasitaiko kelyje (kartais būna, kad užsikrečiam kokia baisiai gudria rūšim bakterijų, kurios atsparios "viskam", bet tokių rūšių itin mažai). Kiekvienam pacientui tikrai pasėlių niekas nesėja ir tų bakterijų nenustatinėja. Bet jei užsitęsia infekcija, būtų tikslinga pabandyti nustatyti (jei kraujo tyrimuose yra bakterinei infekcijai būdingų požymių, dažniausiai tai labai aukštas arba dinamikoje augantis CRB). Bet čia daug vaznios: daryk CRB, sėk, lauk rezultato.... Šeimos gydytojam paprasčiau pakeist antibiotiką iš siauro veikimo spektro į platesnio ir tikrai daug šansų, kad pagerės. O jei gausi nedidelį tą CRB, tai suk galvą, ar tikrai nutraukt geriamus antibiotikus (retas kuri iš šeimos gydytojų tam ryžtasi) ar vistik apsidraust ir tegu geria, nes vistiek pagerės  :)

Ir dar. Bakterijos ir virusai sukeldami infekciją, organizme sukelia didesnį ar mažesnį uždegimą. Uždegimas - T pakilimas, skausmas, paraudimas, patinimas, funkcijos sutrikimas. Tik reikia rasti židinį - labiausiai pažeistą to uždegimo vietą. Va, pagal tą pažeistą vietą ir rašomos diagnozės. Pvz., paraudusi, skauda, raudona gerklė, temperatūra, sunku ryti - angina. Jei konkretaus židinio nerandama, yra tik karščiavimas, kraujo tyrimuose matomi infekcijai būdingi požymiai, galima vadinti bendru organizmo uždegimu. Antibiotikai pasklinda po visą kūną, kaip žinia, todėl esant bakterinės infekcijos požymiams kraujo tyrimuose, jie skiriami gydymui."

Atsakyti
Taigi vakar buvom pas gydytoją, aš irgi maniau, kad darys tyrimą. Ji visada sakydavo, kad pirmom dienom neverta daryt, o ateit visada jei 3-4d karščiuoja. Taip ir padarėm. Bet ir tai nedarė. Tipo dėl to, kad nedidelė temperatūra. Jei per šią savaitę nepraeis, tada jau vėl ateit.
Duodu vaistus, kai pamatuoju ir būna virš 38,5. Nežinau, o kaip atskirt kada kyla, kada ne?
Dozę duodu pagal instrukciją, 5ml Ibuprofeno. Gal žvakutę pabandyt pramainimui unsure.gif
Atsakyti