Nejuokas jau darosi su tuo pasp...šiąnakt koma buvo. Negana to, kad kai migdžiau, vis tiek rėkė to pasp.nors jis buvo praktiškai ant jo uždėtas. Paskui naktį 3 val vėl klykt. Žviegė, kol nedavėm. Po kelių valandų vėl rėkt. Tai jis ne tik su paspirtuku miega, bet dar ir su kamuoliais. Būtinai turi būti po vieną kiekvienoj rankoj kas toliau..
Bet tai kaip fainai, kad išmoko. Mes turim balancinį dviratuką. Bet važiuot dar nemoka. Sėdi, ir tik stumdyk ją. O taip norėčiau, kad vasarą jau važinėtų
Oho kiek visko prisikrauna. Maniškė tampytis su savim žaislus tai mėgsta, bet į lovą kažkodėl nesideda.
Papildyta:
Aš panašia tema paklausiu - ar dar valgo/duodat naktį mišinuko? Nu maniškis kartais reikalauja (kaip Uogos vaikis paspirtuko), o aš duodu... Bet va vakar viena mamka mane protino, kad jis jau didelis ir kad turėčiau užsispirt ir nebeduot. O aš nežinau....
Aš tiesą sakant ir nepagalvočiau, kad tokiems dideliems dar mišinio reikia
Jei naktį atsibunda, gauna gerti vandens ir viskas.
Papildyta:
Laikykis
Mane irgi užpuolus neviltis. Poryt operacija. Jau taip saugau tą vaiką nuo galimų užkratų, tai vistiek šiandien pasirodė snarglys, ir lyg kosėt nori. O ir visi priešoperaciniai tyrimai surinkti, ir sesę laikau namie atskirtą nuo daržo (ta namie jau protėja), ir vyras viską darbe susiderino. Jau iki tos operacijos ne dienas o valandas skaičiuoju. Ir jeigu teks nukelti, tai vėl viskas taip išsiderins... eina sau.
Man tai įdomu, o kaip reikia mokint, kad prašytųsi patys? Tiesiog kartot, sakyk noriu sysiu? Nes maniškė irgi nesiprašo, toli gražu, aš džiaugiuos kad aplamai padaro pasodinta. Didelis reikalas vyksta "čia ir dabar" rėžimu, niekaip nespėčiau iki puodo nunešt
Papildyta:
Mane irgi užpuolus neviltis. Poryt operacija. Jau taip saugau tą vaiką nuo galimų užkratų, tai vistiek šiandien pasirodė snarglys, ir lyg kosėt nori. O ir visi priešoperaciniai tyrimai surinkti, ir sesę laikau namie atskirtą nuo daržo (ta namie jau protėja), ir vyras viską darbe susiderino. Jau iki tos operacijos ne dienas o valandas skaičiuoju. Ir jeigu teks nukelti, tai vėl viskas taip išsiderins... eina sau.
Gal dar išmoks iki tos vasaros, mes irgi planuojam jį pirkt vasarai.
Ar rimtai sloga prasidėjo? Puikiai įsivaizduoju kaip jauties, kaip sunku vaiką nusaugot sveiką ypač tokiu sezonu..
Merginos, suprantu, kad jis kaip ir didelis, kad jam kaip ir nereiktų mišinuko naktį, na, bent jau neturėtų reikėt, bet... Pirma, jis gi kūdena, smulkutis, nėra per daug jam to maisto. Antra, nu ne visi gi vaikai vienodi, tai aš, kaip mama, pagalvoju - nu o gal jis tikrai jaučiasi alkanas, gal jam tikrai reikia to maisto.... Daugiau nžinau. Nu gal dar tai, kad nenoriu naktimis jo rikdyti, neduodama to mišinuko....
O kuo motyvuoja tavo drauge, kodel jau nebegalima to misinio duoti? na, jei vaikas vakarieniauja astunta ir miegoti eina devinta, tai gal ir ner gerai, nes misinys tai kaip maistas skaitosi, bet mano atveju tai kol kas as ir siekiu to tokio lengvo uzmaitinimo nakciai, antraip reiketu vakariene velinti, o tada griutu visa mano dienotvarke, as kol kas to nenoriu, uztenka man ir taip vargelio su tuo vaiku, sakau, siandien jau eisiu nuo stogo nusoksiu, tiek ta liga isvargino, verkia del visko, vandens tik pasiulau, jau rekia, sakau einam ranku plauti, vel rekia, zo, rekia i viska.
Vargšiukai, laikykitės, pasveiksit ir viskas kitaip bus. Suprantu, kad tau jau ne geležinės kantrybės reikia, o kaip minimum plieninės, bet gi tu - motera, vadinasi, stipri
Oho kiek visko prisikrauna. Maniškė tampytis su savim žaislus tai mėgsta, bet į lovą kažkodėl nesideda.
Papildyta:
Aš tiesą sakant ir nepagalvočiau, kad tokiems dideliems dar mišinio reikia
Jei naktį atsibunda, gauna gerti vandens ir viskas.
Papildyta:
Laikykis
Na, aš į savo temą dar paklausiu - ką reiškia "duodu vandens"? Tarkim, maniškis pabudo, pareikalavo savo "niam niam", kurį jam privalo atnešti TIK "titia", tai ką jam dabar, atnešt 150-180 vandens?... Veiksmas tai juk tas pats - eiti, šildyti, pilti, atnešti.... Vienintelis dalykas, ką suprantu iš to - tai nebent tikėtis, kad jam nusibos vanduo ir jis nebeprašys jo naktimis. BET.... manau, kad sulig pirmu gurkšniu į eterį bus garsiai ir neperkalbamai išleistas garsinis protestas, kad vanduo - ne mišinukas ir jis jam netinkamas...
Laikykitės, gal vistik išoperuos jus, jei tik temperatūros nebus, kiti simptomai neprisidės. Geros operacijos jums
Papildyta:
Gal dar išmoks iki tos vasaros, mes irgi planuojam jį pirkt vasarai.
Ar rimtai sloga prasidėjo? Puikiai įsivaizduoju kaip jauties, kaip sunku vaiką nusaugot sveiką ypač tokiu sezonu..
Mano atveju mes nemokinom per daug, tiesiog bedarant ant puodo sakydavau, kad sysių daro, kai prisidarydavo į kelnes, sakydavau, kad sysių reikia ne į kelnes daryt, o į puodą, kad reikia ateit ir pasakyt, kad nori sysių... Maniškis gi nekalba, bet kai užsimano, šnypščia tą SSSSSSSSSS... Gi ne kvaili jie, tikrai supranta, kas tas sysius, kaip ir kur daryt, ką sakyt
Vargšiukai, laikykitės, pasveiksit ir viskas kitaip bus.
Mano atveju mes nemokinom per daug, tiesiog bedarant ant puodo sakydavau, kad sysių daro, kai prisidarydavo į kelnes, sakydavau, kad sysių reikia ne į kelnes daryt, o į puodą, kad reikia ateit ir pasakyt, kad nori sysių... Maniškis gi nekalba, bet kai užsimano, šnypščia tą SSSSSSSSSS... Gi ne kvaili jie, tikrai supranta, kas tas sysius, kaip ir kur daryt, ką sakyt
Aciu, laikomes, kurgi detis, ner pasirinkimo. Sianakt kosejo praktiskai be pauziu
Del misinuko, as nesupratau, kad klausi apie naktini maitinima. O siaip tai faktas, kad visi vaikai skirtingi. Pries tris metus buvau klases susitikime, viena klasioke pajuodus sedejo. Jos vaikui buvo ketvirti metai, tai anas dienom nevalgydavo NIEKO, tik naktimis gerdavo pieno misini arba specialiai jam daromas skystas koses, kurias jis butinai turejo gerti is buteliuko, maldavo ryzius, grikius per kavamale ir virdavo skystas koses. Sako, baigiu isproteti. Kitos klasiokes dar bande mokyti, kad reik neduot, vis tiek prades tada dienom valgyti ir t.t. O anoji juodoji ir sako, nei jus cia mane protinkit nei ka, as per tris metus isbandizau viska, niekas nepadeda. Penktaisias gyvenimo metais baigesi tie bajeriai, dabar jau tas vaikas ir miega ir valgo kaip visi.
O del puodo reikalu tai nezinau kaip man saviski reikes ismokyti ir kada. Vienas dalykas, kad jis tikrai nemnau kad prasysis artimiausiu metu, nes jis net valgyti ir gerti neoraso ir neparodo kad nori, as turiu pati is zirzimo susivokti, kad kazkas jam ne taip. Ant puodo as ji sodinu, padaro viena kart is desimties, o is esmes tai sedi ir savo turta ranka inventorizuojam zioplineja, zodziu, atkencia tas desimt minuciu kol neleidziu atsistoti, tada atsistoja, paziuri i puoda, skesteli rankimis, tipo - nera, ir nueina.
Papildyta:
gal dar issuksit uodega? siaip labai sunku ziema issilaikyti nesusirgus.
Del misinuko, as nesupratau, kad klausi apie naktini maitinima. O siaip tai faktas, kad visi vaikai skirtingi. Pries tris metus buvau klases susitikime, viena klasioke pajuodus sedejo. Jos vaikui buvo ketvirti metai, tai anas dienom nevalgydavo NIEKO, tik naktimis gerdavo pieno misini arba specialiai jam daromas skystas koses, kurias jis butinai turejo gerti is buteliuko, maldavo ryzius, grikius per kavamale ir virdavo skystas koses. Sako, baigiu isproteti. Kitos klasiokes dar bande mokyti, kad reik neduot, vis tiek prades tada dienom valgyti ir t.t. O anoji juodoji ir sako, nei jus cia mane protinkit nei ka, as per tris metus isbandizau viska, niekas nepadeda. Penktaisias gyvenimo metais baigesi tie bajeriai, dabar jau tas vaikas ir miega ir valgo kaip visi.
O del puodo reikalu tai nezinau kaip man saviski reikes ismokyti ir kada. Vienas dalykas, kad jis tikrai nemnau kad prasysis artimiausiu metu, nes jis net valgyti ir gerti neoraso ir neparodo kad nori, as turiu pati is zirzimo susivokti, kad kazkas jam ne taip. Ant puodo as ji sodinu, padaro viena kart is desimties, o is esmes tai sedi ir savo turta ranka inventorizuojam zioplineja, zodziu, atkencia tas desimt minuciu kol neleidziu atsistoti, tada atsistoja, paziuri i puoda, skesteli rankimis, tipo - nera, ir nueina.
Papildyta:
gal dar issuksit uodega? siaip labai sunku ziema issilaikyti nesusirgus.
Greiciau sveikit, liudna girdet kaip jums sunku.
Su puodu ir pas mus jokio progreso. Mano net neseda, sako ne ir nueina. O anyta mane nervina, pastoviai aiskina, kad mokyciau. Vakar isvis pareiske, kad imciau grieztai - pora sykiu per uzpakali uzkirst, atseit supras kad i kelnes negalima daryt. Nu jau as tikrai netraumuosiu savo vaiko.
Del valgymo nakti sako negerai del dantuku. Bet lengva kalbet, kai mano nevalgo.
Semtama, linkiu nesusirgti. Laukiu jusu operacijos, idomu kaip viskas per ir po. Nes musu irgi laukia abiems vaikams.
Sveikos
Iš naujovių mūsų gyvenime. Kelias naktis ir pietus ponaitis miega su paspirtuku.
Nu pavarot
verkia del visko, vandens tik pasiulau, jau rekia, sakau einam ranku plauti, vel rekia, zo, rekia i viska.
Sunku, kantrybės, sveikit greičiau
Mane irgi užpuolus neviltis. Poryt operacija.
Gal visgi darys
Labas rytas Ankstyvas tas rytas man, žadintuvas 5:20, o vaikis atsikėlė sysių pusę 5, tada, aišku, prisiminė, kad nori "niam niam", tai miego jau nebuvo.
OMG, na ir nemiegalius
Aš žindau dar naktį po daug kartų...
Pas mus nieko naujo. Visos mintys apie tai, nuo kada jau leist į daržą: ar nuo kovo ar nuo balandžio? Balandį dičkiui 2 sav atostogų, didelių planų nėra, bet kažkaip turbūt keista būtų, jei paną nuvesčiau, o paskui su sūnum namie sėdėčiau O savaitę vest, dvi nevest, koks pratinimas tada...Kovą atrodo anksti Balandį atrodo taip pat anksti Aš pilna prieštaravimų. Naktį dažnai sapnuoju košmarus apie darbą (Vakar taip sapnavau: kad grįžau į buvusį darbą, tik mane priėmė į kitą skyrių. Atėjau pirmą dieną su savo pana, tik ji buvo dar visiškai kūdikis. Pridaviau ją kažkokiai spec darbuotojai, beje, be jokio nerimo atidaviau svetimam žmogui. Tada nuvedė mane į mano darbo vietą, kaip ir realioj darbovietėj buvo, į open space ofisą, kur šimtas stalų vienoj patalpoj, daugybė žmonių sėdi dirba. Parodė kur mano vieta. Žiūriu, sėdėsiu tarp vyriškių, na ok, manau, maža to, jie visi japonai, viršininkas irgi japonas, kalba visi angliškai, bet taip vos suprantamai. Aš ir prieš tai dirbau multikultūrinėje aplinkoje, nors konkrečiai japonių tik viena buvo, tai kaip ir ne naujiena man, bet sapne išsigandau. Pasodino, jokio darbo nedavė, sėdžiu, laukiu. staiga šalia dirbantis vyriškis paduoda man anglų kalbos žodyną, ir sako, kad girdėjo nelabai mano anglų gera, štai galiu pasimokyti Aš galvoju, nu kaip čia taip gali būti, visad anglų mokėjau super, matyt va ką dekretas daro, jau ir anglų primiršau )
Tai štai kokios mano baimės Dėl pačio palikimo darželyje nepergyvenu, o pergyvenu dėl to, kad tai reikš darbo paieškos pradžią... Labai nenoriu dirbt nei buvusiam darbe, nei kur nors kitur. Jėzau, toks pat stogo rovimas buvo ir pirmo dekreto pabaigoje
Papildyta:
Aš praeitą ketvirtadienį nuėmiau pampersą. Sodinu tik po miego, o šiaip sakiau, kad reikia syse daryti į puoduką, ne į kelnytes. Tai kai kelis kart prisidarė, tai dabar pribėga prie puoduko arba sukryžiuoja kojas ir sako "noju syse" Jau beveik neprisidaro. Nors kai išeinam iš namų dar nedrįstu išleisti be pamperso.
Nestipri, bet sloga. Ryt vešim vistiek. Žiūrėsim ką sakys.
Papildyta:
Na, aš į savo temą dar paklausiu - ką reiškia "duodu vandens"? Tarkim, maniškis pabudo, pareikalavo savo "niam niam", kurį jam privalo atnešti TIK "titia", tai ką jam dabar, atnešt 150-180 vandens?... Veiksmas tai juk tas pats - eiti, šildyti, pilti, atnešti.... Vienintelis dalykas, ką suprantu iš to - tai nebent tikėtis, kad jam nusibos vanduo ir jis nebeprašys jo naktimis. BET.... manau, kad sulig pirmu gurkšniu į eterį bus garsiai ir neperkalbamai išleistas garsinis protestas, kad vanduo - ne mišinukas ir jis jam netinkamas...
Laikykitės, gal vistik išoperuos jus, jei tik temperatūros nebus, kiti simptomai neprisidės. Geros operacijos jums
Pas mus, kai prabunda naktį prašosi ko nori (paprastai arba syse, arba gerti, arba į kitą kambarį). Kai nori gerti, iš krano prileidžiu į stiklinę šilto vandens ir paduodu. Aišku, keltis naktį nesmagu, bet ir pati kartais keliuosi vandens atsigerti, bet ne kakavos ar sriubos valgyti.
Bet čia kaip Azazella rašo, visi vaikai skirtingi, ir šeimos skirtingos, ir taisyklės skirtingos. Nepritaikysi visiems to paties.
Papildyta:
Semtama, linkiu nesusirgti. Laukiu jusu operacijos, idomu kaip viskas per ir po. Nes musu irgi laukia abiems vaikams.
Būtinai pranešiu kaip viskas bus
<p> </p>
<p>Tai štai kokios mano baimės Dėl pačio palikimo darželyje nepergyvenu, o pergyvenu dėl to, kad tai reikš darbo paieškos pradžią... Labai nenoriu dirbt nei buvusiam darbe, nei kur nors kitur. Jėzau, toks pat stogo rovimas buvo ir pirmo dekreto pabaigoje </p>
Prajuokinai.
I darba as irgi labai nenoriu. Bet tik todel, kad naktim neisismiegu ir M labai serga, tai bijau, kad tokia is manes ir darbininke bus, amzinai neisimiegojusi, amzinai ant biuletenio.
Isivaizduoju ta uzsispyrima del daiktu, Adelia kiauras dienas vaiksto su pliazine ruzava pinta skrybele ir pabandyk nuimt.
Dar labai nori batu, is koridoriaus neima, zino, kad jie 'nusitepe', negalima nesti i kambari, tai eina prie spintos, kur guli nauji ir rekia, duoti batukus.
Pries miega megsta, kai klausiu, kas ka valgo, nuo zmoniu visu pazistamu iki gyvunu.. Ir visada, kai klausiu, ka valgo vilkas?
Atsako, viukas vago mociute. Ir daznai dar prideda ' mociute Jegina', mociute Regina -mano mama.
Istrige jai is Raudonkepuraites ir jokiu kitu versiju nepripazista.
Kai klausiu, ka valgo mama (as), sako, mamyte vago pyjaga i gejia sampana.
Va tokia as vaiko akyse.
Cia is nauju metu jai taip isimine..
Su puoduku nieko gero ir pas mus.
Viena vakara buvo be pamperso, nuogu uzpakaliu, ruosemes i vonia.
Nuejau i miegamaji pakeist TIK pagalviu uzvalkalus.
Kol keiciau, besivartydama apsisiojo paklode, move is lovos, supratus ka padare..nuemiau, paklojau nauja, na galvoju, tada jau ir kaldras pakeisiu, kol keiciau, uzlipo ir apsisiojo nauja paklode vel..is vis ufonautas..
Dontstop, prajuokinai su sapnu..kai zodyna padave..