Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

IruteB, tu greičiausiai žinai tokius dalykus - biuletenį juk negalima imti ir tuomet, kai esi bandomajam laikotarpyje?  :unsure:

Atsakau pati:

nedarbingumą imti galima, jei yra 3 mėn per pataruosius 12 mėn stažas arba 6 mėn per pastaruosius 24 mėn. Bet pats jis skaičiuojamas iš ankstesnių 3 mėn pajamų vidurkio, taigi mano atveju visiškai neapsimoka imti nedarbingumo.

Už prastovą moka  nebe 40 %, o minimumą...

Atsakyti

Atsakau pati:

nedarbingumą imti galima, jei yra 3 mėn per pataruosius 12 mėn stažas arba 6 mėn per pastaruosius 24 mėn. Bet pats jis skaičiuojamas iš ankstesnių 3 mėn pajamų vidurkio, taigi mano atveju visiškai neapsimoka imti nedarbingumo.

Už prastovą moka  nebe 40 %, o minimumą...

Moka 40 % algos, bet nemažiau, kaip MMA, jei prastova trunka mėnesį ir darbo sutartis pilnam etetui. Tai už kovą bus 2 sav pagal darbo sutartį, jei formintų prastovą, už 1 d. turėtų mokėti vidutinį DU, už 2ir 3 moka 2 trečdalius vidutinio DU, o nuo 4 d. 40%. Jei visas balandis bus prastovoj, tada jau turi skaičiuot ne mažiau MMA

Atsakyti

Moka 40 % algos, bet nemažiau, kaip MMA, jei prastova trunka mėnesį ir darbo sutartis pilnam etetui. Tai už kovą bus 2 sav pagal darbo sutartį, jei formintų prastovą, už 1 d. turėtų mokėti vidutinį DU, už 2ir 3 moka 2 trečdalius vidutinio DU, o nuo 4 d. 40%. Jei visas balandis bus prastovoj, tada jau turi skaičiuot ne mažiau MMA

Ačiū, Ale-Rūta  :4u: 

Kaip jūs laikotės?  :4u: 

Atsakyti

Ačiū, Ale-Rūta  :4u:

Kaip jūs laikotės?  :4u:

Vargstam su raidėm... Mano jaunuoliui jos atrodo nereikalingos, ir jis jų nebando net įsimint... galėtų įvardint taip tarp 10 - 15 raidžių tik...

Gal kas žino kokį virtualų žaidimą raidėms mokintis?

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2020 03 18, 08:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IruteB" data-cid="72630512" data-time="1584512195"><div><p>Draugė dirba Tauragės r bibliotekoje, tai jiems irgi prastovos...

Mes namie, ruošiamės nuotoliniam mokymui 😎</p></div></blockquote><p><strong>IruteB</strong>, tu greičiausiai žinai tokius dalykus - biuletenį juk negalima imti ir tuomet, kai esi bandomajam laikotarpyje?  unsure.gif </p>

QUOTE(dontstop @ 2020 03 18, 09:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dontstop" data-cid="72630517" data-time="1584512518"><div><p><strong>IruteB</strong>, tu greičiausiai žinai tokius dalykus - biuletenį juk negalima imti ir tuomet, kai esi bandomajam laikotarpyje?  unsure.gif</p></div></blockquote><p>Atsakau pati:</p><p>nedarbingumą imti galima, jei yra 3 mėn per pataruosius 12 mėn stažas arba 6 mėn per pastaruosius 24 mėn. Bet pats jis skaičiuojamas iš ankstesnių 3 mėn pajamų vidurkio, taigi mano atveju visiškai neapsimoka imti nedarbingumo.</p><p>Už prastovą moka  nebe 40 %, o minimumą...</p><p></p>

Niu va 🙂

QUOTE(ale-ruta @ 2020 03 18, 11:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dontstop" data-cid="72630597" data-time="1584522244"><div><p>Ačiū, <strong>Ale-Rūta</strong>  4u.gif</p><p>Kaip jūs laikotės?  4u.gif</p></div></blockquote><p>Vargstam su raidėm... Mano jaunuoliui jos atrodo nereikalingos, ir jis jų nebando net įsimint... galėtų įvardint taip tarp 10 - 15 raidžių tik...</p><p>Gal kas žino kokį virtualų žaidimą raidėms mokintis?</p>

O kam tu jį prievarta mokai? 🤔 Mokykla tam yra 🙂 Jei nenori, gal geriau ir neversk, kad bėdos neprisidarytum? 🤔
Atsakyti

Niu va 🙂

O kam tu jį prievarta mokai? 🤔 Mokykla tam yra 🙂 Jei nenori, gal geriau ir neversk, kad bėdos neprisidarytum? 🤔

Aš jo neverčiu, tik visaip bandau sudomint... Mokykloj krūvis ir taip bus, tai būtų gerai, kad bent raides pažinotų... aišku laiko dar turim... Mano dukra dabar pirmokė, tai matau, kad tiem kurie atėjo žali (turiu omeny visai neskaitantys ir visai nerašantys) labai sunku... Tai va galvoju geriau dabr iš lėto, nei pirmoj kalasėj per ašaras...

Atsakyti
QUOTE(ale-ruta @ 2020 03 18, 12:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IruteB" data-cid="72630639" data-time="1584526751"><div><p>Niu va 🙂
O kam tu jį prievarta mokai? 🤔 Mokykla tam yra 🙂 Jei nenori, gal geriau ir neversk, kad bėdos neprisidarytum? 🤔</p></div></blockquote><p>Aš jo neverčiu, tik visaip bandau sudomint... Mokykloj krūvis ir taip bus, tai būtų gerai, kad bent raides pažinotų... aišku laiko dar turim... Mano dukra dabar pirmokė, tai matau, kad tiem kurie atėjo žali (turiu omeny visai neskaitantys ir visai nerašantys) labai sunku... Tai va galvoju geriau dabr iš lėto, nei pirmoj kalasėj per ašaras...</p>

Taigi dar prieš mokyklinė klasė bus 🙂
Atsakyti
Sveikos. Apsirgo Kajus vėjaraupiais..negana to iš kosulio niekaip neišlipa..gal yra kokių naminių priemonių tam niežuliui mažint? Neįsivaizduoju kaip čia gydyt tokius dalykus
Atsakyti

Sveikos. Apsirgo Kajus vėjaraupiais..negana to iš kosulio niekaip neišlipa..gal yra kokių naminių priemonių tam niežuliui mažint? Neįsivaizduoju kaip čia gydyt tokius dalykus

Laikykitės ir sveikit  :4u:  Kadangi vaistinės dirba, siūlyčiau visgi nupirkti spec purškalą. Jis nuima niežulį, vėsiną, dezinfekuoja...Svarbiausia neleisti, kad kasytųsi, nakčiai galima užmauti pirtines, kad per miegus nevalingai nesikasytų  :4u:​ 

Atsakyti
Sveikos mamytes, gal siuo metu esate namuose su vaikais ir neturite, ka veikti, siulau ketvirtadieni suzaisti virtualu zaidimuka, bus ir valgomas prizas, daugiau info cia: https://www.facebook...46957362088314/
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2020 03 23, 23:23)

O jam niezti? Aureja sirgo kai buvo 3 metai, bet jai nenieztejo, nesikase visai. Tai niekuo ir netepiau. Gydytoja buvo paaiskinusi taip: kasdien prausti po dusu (vanduo dziovina), jeigu labai nieztes, duoti puse tabletes Tavegylio. Ir viskas. Jai gana lengva forma buvo
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2020 03 24, 10:25)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Uoga_saujoj" data-cid="72634803" data-time="1584995021"><div><p>Sveikos. Apsirgo Kajus vėjaraupiais..negana to iš kosulio niekaip neišlipa..gal yra kokių naminių priemonių tam niežuliui mažint? Neįsivaizduoju kaip čia gydyt tokius dalykus</p></div></blockquote><p>Laikykitės ir sveikit  4u.gif  Kadangi vaistinės dirba, siūlyčiau visgi nupirkti spec purškalą. Jis nuima niežulį, vėsiną, dezinfekuoja...Svarbiausia neleisti, kad kasytųsi, nakčiai galima užmauti pirtines, kad per miegus nevalingai nesikasytų  4u.gif​ </p>

Kaip tavo vyras? Ar jau praejo jam izoliacija?
Kaip tau sekasi dirbti is namu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 24 kovo 2020 - 14:42

Kaip tavo vyras? Ar jau praejo jam izoliacija?
Kaip tau sekasi dirbti is namu?

Mano vyrui saviizoliacija baigsis šeštadienį. Laukia-nesulaukia pabaigos, lipa sienom iš nuobodulio, veiklos nebuvimo, bendravimo trūkumo ir tt. Dirba jis iš namų nuotoliniu būdu dabar, bet jam kaip ir man - apie 10 % įmanoma padaryti namie. Taigi pirmadienį planuoja važiuoti į Vilnių  :(  Dar tikiuosi, kad pavyks jį atkalbėti, nes man po paskutinių žinių, kad jau yra mirčių, kad užsikrėtė ir 3 metų vaikas ir tt, labai baisu dėl visko. Labai norėčiau, kad jis ir toliau dirbtų iš namų, o jis priešingai, nebenori būt namie. Šiaip jaučiasi gerai, kas liečia fizinę sveikatą.

Vakar žiūrėjau video paskaitą tėvams, kaip organizuoti mokyklinio amžiaus vaikams nuotolinį mokymą. Kalbėjo psichologas, tai labiau ne apie techninius, o apie emocinius dalykus. Taigi, tėvams, esantiems su vaikais namie karantine, gali pasireikšti tokia savijauta:

1. Jausmas, kad tuoj bus blogai. Smūgio laukimas

2. Niekaip negali sustoti, vis kažką nori daryti

3. Jauti, kaip plaka širdis. Atrodo, tuoj susirgsi

4. Prakaitavimas. Rankos dreba, kūnas medinis

5. Nuolat lydintis nuovargis ar silpnumas

6. Viduriai burbuliuoja, viskas neskanu

7. Niekaip ilgai negali susikaupti

8. Staigūs emociniai sprogimai

9. Didelis pasyvumas, gulinėjimas

Jėzau, ir iš kur tas vyras viską apie mane sužinojo??  :bigsmile:  :lol:  :oh:  :(  Būtent taip dabar ir jaučiamės, tiek aš, tiek vyras ir sūnus, tik dukra nieko nesuprasdama nepraranda optimizmo  :happy: Man dažniausiai būna 1 punktas, vyrui 9, sūnui 6. Bet iš esmės pasireiškia visi požymiai paeiliui  :help:

Na o dėl mano nuotolinio darbo, tai kol kas vadovybė nenusprendė, ką su manim daryti, ar varyti į biuletenį, ar prastovą jie formins ar ką. 

Vakar panikė prispaudė pirštą žiauriai, visas nagas pasidarė bordo spalvos, iš po jo sunkėsi kraujas, iš pagalvėlės pusės oda nudraskyta. Į ligoninę nevažiavom, kaži ar priima dabar su tokiais atvejais  :oh: Panašu, kad lūžio nėra, bet turbūt nueis nagas... Labai baisu dabar susirgti ar susižaloti, nes turbūt medicininės pagalbos tikėtis neverta  :taika:

Atsakyti