Tikekimes, kad viskas bus gerai, bet atsarga gedos nedaro Ar pavyksta dirbti namuose? Gal geriau biuletenį imt?
Biuletenį duoda tik 2 sav, bet aš bijau, kad karantiną gali pratęsti - taigi gali prireikti man dar jo, kai po 2 sav vyras grįš į darbą
Sveikos. Kaip sekasi suderinti darbus? Mums tai nelabai :/ Kajus lyg specialiai lenda ir zyzia, kai taip tai pažaidžia, o kai paprašai ramybės, neduoda jos dar 'laukiam' vėjaraupių, nes beveik visa grupė iškrito, ale kažkaip nesulaukiam..neįsivaizduoju jei reiks 5 sav.taip..močiutė tyli sau, nesisiūlo.. diedukas vargšas toliau dirba muziejuje (su archyvais), nors tikrai turėjo jam uždrausti dirbti, kadangi jis gidas, su daug užsieniečių bendravo. Bet asilas tas dirikas jų darboholikas, dzn jam..tai ir kitus varo dirbti toliau
Man tik vakar apie pietus padarė kažkokius techninius sprendimus, kad dabar veikia programos nuotoliniu būdu. Bet aš beveik nieko negaliu padaryti iš namų - reikia arba kitų žmonių dalyvavimo, arba fizinių dokumentų. Tai mano krūvis dabar apie 10 % įprasto
Aš manau, jog jeigu prates karantiną, prates ir nedarbingumus. Visgi tokia ekstrine situacija bet kokiu atveju sekmes visoms meginancioms dirbti namie man su dviem vaikais butu be sansu, bet su viena Aureja isivaizduoju pavyktu kazkaip susitart
Vilniuje įvedė karantiną darželiams/mokykloms iškart 5 sav, o nedarbingumus duoda tik 2 sav
Sima1 - su praėjusiu gimtadieniu jus.
Aš dabar pasiėmiau biuliotenį, vėliau nežinau. Galvoju, kad iki gegužės situacija bus panaši. O mums anksčiau ar vėliau teks persirgti tuo coronu.
Šitoje situacijoje labiausiai bijau dėl tėvų. Jie abu patenka į didžiausias rizikos grupes (amžius, gretutinės ligos).
Jau dabar mamai susakiau, kad neitų į parduotuves, sutarėm, kad brolis nupirktų prekes ir padėtų prie durų. Tuomet, kad ji pati nudezinfekuotų su guminėmis pirštinėmis prekių pakuotes. Mes su broliu kol kas jų nelankysim. Laikysim kontaktą telefonu.
Dar baisu, kad šiaip jiems neprireiktų gydytojų pagalbos dėl savo senų ligų, nes nelabai ką prisikvies.
Sveikos, merginos.
Sima1 - su praėjusiu gimtadieniu jus.
Aš dabar pasiėmiau biuliotenį, vėliau nežinau. Galvoju, kad iki gegužės situacija bus panaši. O mums anksčiau ar vėliau teks persirgti tuo coronu.
Šitoje situacijoje labiausiai bijau dėl tėvų. Jie abu patenka į didžiausias rizikos grupes (amžius, gretutinės ligos).
Jau dabar mamai susakiau, kad neitų į parduotuves, sutarėm, kad brolis nupirktų prekes ir padėtų prie durų. Tuomet, kad ji pati nudezinfekuotų su guminėmis pirštinėmis prekių pakuotes. Mes su broliu kol kas jų nelankysim. Laikysim kontaktą telefonu.
Dar baisu, kad šiaip jiems neprireiktų gydytojų pagalbos dėl savo senų ligų, nes nelabai ką prisikvies.
Man irgi baisu dėl vyresnio amžiaus artimųjų. Močiutė antra savaitė kaip serga (tikiuosi, ne korona virusu ), pas gydytojus neina, gal ir gerai, gydosi kaip išmano namie. Bet vaikšto į parduotuves kasdien. Sako, aš neinu niekur, vakar tik duonos nuėjau, šiandien tik pieno eisiu, o tai niekur Korona virusu netiki, nieko nebijo, sako pats tas būtų greičiau mirti
Mama dirba, į darbą važiuoja viešuoju transportu, kasdien eina į parduotuves, po vieną prekę perka, kad nesunku būtų nešti ... Jokie pokalbiai nepadeda.
Greičiausiai ji neatvažiuos pas mumi ant Vėlykų Tarpmiestinis transportas ribojamas, o ir bijo užkrėsti vaikus...
Kaip ir tikejausi, prates mokama biuleteni kiek reikes
https://www.etaplius...eXuMxg_VW7fQJS8
Kaip ir tikejausi, prates mokama biuleteni kiek reikes
https://www.etaplius...eXuMxg_VW7fQJS8
Naujiena gera. Dar tik dėl prastovos neaišku. Jei įmonė skelbia prastovą, tada biuletenio imti kaip ir negali Man tai taip buvo pasakyta - jie (vadovai) pasitars ir paskui man praneš, ką man daryti, ar imti biuletenį ar ne. Jį galima ir atgaline tvarka paimti.
Man aišku būtų naudingiau neimti, nes dabar sėdžiu namie, nieko neveikiu ir gaunu 100 % algos O biuletenio atveju 65,94 % minus mokesčiai. O prastovos atveju nuo ketvirtos jos dienos tik 40 %...Na ir blogiausias scenarijus - gali ir visai atleisti
<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.etaplius.lt/seimas-nusprende-kad-ismoka-vaikus-priziurintys-tevai-gales-gauti-per-visa-karantina?fbclid=IwAR3kLmDqCT66LfaVB-lU_z12jIttmAg-o_ZFz9p80rCUeXuMxg_VW7fQJS8'>https://www.etaplius.lt/seimas-nusprende-ka...eXuMxg_VW7fQJS8</a></p></div></blockquote><p> Naujiena gera. Dar tik dėl prastovos neaišku. Jei įmonė skelbia prastovą, tada biuletenio imti kaip ir negali Man tai taip buvo pasakyta - jie (vadovai) pasitars ir paskui man praneš, ką man daryti, ar imti biuletenį ar ne. Jį galima ir atgaline tvarka paimti.</p><p>Man aišku būtų naudingiau neimti, nes dabar sėdžiu namie, nieko neveikiu ir gaunu 100 % algos O biuletenio atveju 65,94 % minus mokesčiai. O prastovos atveju nuo ketvirtos jos dienos tik 40 %...Na ir blogiausias scenarijus - gali ir visai atleisti </p>
Draugė dirba Tauragės r bibliotekoje, tai jiems irgi prastovos...
Mes namie, ruošiamės nuotoliniam mokymui 😎
Draugė dirba Tauragės r bibliotekoje, tai jiems irgi prastovos...
Mes namie, ruošiamės nuotoliniam mokymui 😎
IruteB, tu greičiausiai žinai tokius dalykus - biuletenį juk negalima imti ir tuomet, kai esi bandomajam laikotarpyje?