Dzeuse, prie kokios čia jūs jūros buvot, prie Šiaurės? Kaip sugalvojot tokiu nestandartiniu metu nuvažiuot?
Smagios šventės ryt
Sveikos, merginos, su Naujais
Kalėdinę savaitę praleidom ramiai. Su mama per metų metus išvedėm formulę - optimalu mum būt kartu iki 5 dienų 5tą dieną prasideda trintis... Kol mama buvo pas mus, su vyru dukart išėjom "į pasimatymus". Su mama buvom nuvažiavę į Botanikos sodą. Laikinoji drugelių paroda kiek nuvylė - apie keliolika vienodokų drugelių, laisvai skraidančių vienoj mažoj patalpoj ir tiek. Buvo ir ant mūsų nutūpę jie, pana žiauriai bijojo Kambaryje budėjo sodo darbuotoja, kuri galėtų ir papasakot kažką apie tuos drugelius, nes kiek brangokai užmokėjom už 5 min tokios pramogos
Per Naujus kaip ir planavom važiavom į Varšuvą. Išvažiavom 31 d paryčiais, grįžom šiąnakt. Kelionė pavyko neblogai. Pirmą dieną atvykom apie 16 val, numetėm daiktus ir išėjom pasivaikščioti po mūsų rajoną, apsižiūrėti, kur kas. Vakare visos kavinės ir prekybcentriai jau buvo uždaryti, gerai, kad spėjom kažkiek maisto prigriebt pakeliui dieną. Šventinį stalą pasidengėm viešbučio kambary, pavalgėm ir apie 22 val išvažiavom į centrą. Į pagrindinę šventimo vietą nevažiavom, pasirinkom vieną iš Kalėdinių mugių senamiestyje, prie Barbakano. Reikia pasakyt, Varšuva buvo papuošta šiaip sau, net mūsų Kaunas įspūdingiau ir šventiškiau spindi Kalėdinė mugė irgi visai mažytė. Ką ten pardavinėjo, net nežiūrėjau - visko turėjom su savim. Prieš 12 (jų laiku, mūsų buvo pirma! ) užėmėm vietą ant Barbakano sienos. Ten buvo ramoka, fejerverkai matėsi labai iš tolo, užtat visiškai saugu su vaikais. Aš kadangi bijau fejerverų, tai visainenorėjau būti jų epicentre Atkimšom šampę, susidaužėm. Dar kiek pavaikščiojom po švenčiantį miestą ir apie 3 mūsų laiku grįžom tramvajumi į viešbutį
Sausio pirmą nedirbo nei parduotuvės, nei muziejai, tai nuvažiavom į Lazienki parką - nu parkas ir parkas, niekuo ypatingas, tik kad didelis, niūrus ir šaltas, kaip ir mūsų parkai tokiu metų laiku Paskui nuvažiavom į buvusį turgų, perdarytą į fudkortą, t y dabar ten vien maitinimo įstaigos, nuo užkandinių iki prabangių restoranų, su visokių šalių virtuvėm - mums labai patiko, super vieta
Sausio 2rą pašventėm Kopernikui, prabuvom ten 6 valandas ir visko nespėjom apžiūrėt Vyras su sūnum ėjo į Planetariumą, mes su pana - į mažylių zoną, kartu kiek pajėgėm apžiūrėjom pagrindines ekspozicijas. Na mums tai nerealiai patiko, kaip ir aną kartą, kai buvom 2016 m. Šiais metais planuojam nuvažiuoti į analogišką mokslinį centrą Tartu mieste
Sausio 3 pašventėm šopingui. Varšuvoj prekinomės rūbais, batais, kosmetika, Grajewo miestelyje - maistu ir vaistais. Planavom Suvalkuose apsipirkti maisto, bet buvom ten jau tik labai vėlai naktį...
Reziumuojant, esam šventę Naujus metus Rygoj, Taline, Helsinkyje, Prahoje, Varšuvoje ir kelte pakeliui į Stokholmą . Labiausiai patiko Taline, antroj vietoj - Rygoj. Kitais metais planuojam į Berlyną Varšuvoj - 8 balai. Kainos, maistas, šopingas - super, bet trūko koncertų, linksmybių (bet ir nebuvom pagrindinėje šventimo vietoje )
Su šventėm! Ką gero dovanų gavot? aš kaip niekad mažai ir nelabai stipriai pataikyta, nors ir pagal užsakymą norėjau silikoninio kilimėlio į orkaitę ir stiklinio indo mėsai pirkti, o gavau du storus kilimėlius. Negana to susiraitė bekepant (bet paskui išsitiesė) taip ir nesupratau karščiui tikrai atsparus
Aš kaip ir kasmet gaunu dovanų tik iš vyro ir mamos
Mama padovanojo Rogovo knygą (įžymus Rusijos stilistas, knyga apie madą, siuntė ją net iš Maskvos ) ir nagų laką.
Vyras padovanojo tapkes iš avikailio, 3 L'occitane kosmetikos priemones, MAC makiažo fiksatorių, Bobby Brown knygą Beauty from the inside out (apie sveiką gyvenseną; yra anksčiau dovanojęs tos pačios autorės apie makiažą), veido kaukę ir mum su sūnum perpus - kavos aparatą.
Silikoninį kilimėlį turiu, man nesiraito
Siandien vaziuosim pas draugus su kuriais jau n metu kartu svenciam.
Noreciau be nakvynes, jeigu Adelia sulauks dvylikos, po fejerverku namo vaziuosim, mums iki ju koks 60km., buna liekam, bet labiau noreciau sausio 1 atsibusti namuos, trintis su pizama ant sofos visa diena.
Kaip pavyko atšvęst?
Semtama, na ir nepasisekė jums Kaip dabar, ar pasveikot jau visi?
Mano 2020 planai: susirasti darbą ir stiprinti imunitetą. Su ligom irgi nekas. Sergu jau 2 mėn, jei ne daugiau. Kelionėje irgi šiaip buvo sveikata, bet vis geriau, nei pernai. Pernai važiavom ant Naujų į Prahą, buvau be balso ir su temperatūra. Šiemet - "tik" su kosuliu ir sloga Vaistų išgerta per tuos mėnesius...