Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Katechezė visai atskira veikla nepriklausantis tėvų komitetui 🙂 Kol kas negalvoju, kas būtų, jei susirasiu darbą 🙂

Bet tu ją atlieki savanoriškai, taip sakant?  :unsure:​ 

Atsakyti

Dontstop, kuo susirgo Jogaile, persalo?
Maniskes abi irgi sirgo praeita savaite, lengva koma man..
Beje kaip pas jus darzeliuose dabar su pateisinimu kai nebeliko pazymu gydytoju? Kazkokia nesamone, nes musu darzelis vistiek reikalauja pateisinti.

Kol kas nieko labai rimto, sloga, kosulys, temperatūra nedidelė... Aš po teisybei dar neišsiaiškinau, kokia ten ta nauja tvarka  :blush-anim-cl: Kai skambinau auklėtojai sakyti, kad kelias dienas neateisim, sakė vėliau, kai jau ateisim, duos parašyti prašymą, nuo kurios iki kurios dienos nebuvom. Pas gydytoją aš kreiptis, bent jau kol kas, neplanuoju... Paskui parašysiu, kuom viskas baigėsi  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2019 10 25, 11:14)
Dontstop, kuo susirgo Jogaile, persalo?
Maniskes abi irgi sirgo praeita savaite, lengva koma man..
Beje kaip pas jus darzeliuose dabar su pateisinimu kai nebeliko pazymu gydytoju? Kazkokia nesamone, nes musu darzelis vistiek reikalauja pateisinti.

Turim per internetinį puslapį prisijungti (kokį, nepamenu, dar kol kas neteko pildyti), ir iš ten atspausdinti gydytojo įrašą nuo kada iki kada sirgo.
Jei sirgo 5 dienas, pakanka parašyti ranka.

Papildyta:
QUOTE(IruteB @ 2019 10 24, 21:12)
Stiprybės susidorojant su sunkumais!  4u.gif

Pasak kai kurių žmonių Mokinių tėvų komiteto veikla; katechetinis darbas: šiemet sakramentams ruošiu dviejų parapijų vaikus, tai dukart per savaitę Katechezės pamokos būna vaikams po pamokų (jie turi ateiti į 1 pamoką, bet jų daug, tai skaidomės į grupes) ir pan. yra lakstymas ir blūdijimas, o aš neuždirbu vaikams ant batų ir knygučių 🤦‍♀️ Basi vaikai nevaikšto, priemones mokykloj turi, knygas skaito iš bibliotekos, tai nėra nuskriausti 😁

Na ir visuomenininkė. biggrin.gif
Svarbiausia, kad patinka, o kiti ką nori, tegul tą ir galvoja. Vaikams net geriau, kai materialinių daiktų šiek tiek trūksta. Tada labiau ir vertina. Žymiai graudžiau kai dabar tiek daug vaikų materialiniame pertekliuje ir jie nelaimingi.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 10 25, 08:39)
p></div></blockquote><p>Sveikatos tėčiui  4u.gif </p><p>Ar galima bus atsisakyt to papildomo krūvio, jei matysi, kad nepatempi?  unsure.gif </p><p></p><p>Kaip su tuo plaukimu, ar apsiprato dukra?</p><p></p><p>Mano sūnus jau 5ti metai lanko karatė. Bet žiauriai jo nebenori. Pavasarį apsisprendėm, kad nebelankys, bet su sąlyga, kad ras kitą sportinį būrelį. Kitas būrelis vis neatsiranda...Licėjus pateikė savo būrelius tik šią sav, iš sporto ten yra tik buriavimas, bet ką tie vaikai gali buriuot žiemą mokyklos sporto salėje  hmm.gif Kitą vertus, dabar kai esu nuolat namuose, matau kaip jis kankinasi su karatė, jau tos dienos rytą, kai būna treniruotė, pradeda zyzti, kaip nenori, vos ne iki ašarų  doh.gif Tai gaunasi, kad moku po 30 eur už tai, kad vaikas kankintųsi  doh.gif Kitą vertus, tiesiog leist nelankyt irgi ne variantas, jam baisiai auga svoris, jau ir taip buvo virš ribos, tai ir toliau auga kaip ant mielių. Per rugsėjį ir pusę spalio: +6 kg  blink.gif​ </p>

Ačiū 4u.gif Sveikatos ir tavo mažajai. 4u.gif

Teoriškai būtų galima atsisakyti, bet praktiškai... unsure.gif Dabar jie man suteikia tikrai labai geras sąlygas (didelę dalį laiko galiu dirbti iš namų). Manau, kad jei atsisakysiu, tokias privilegijas nuims.
Kitas dalykas, neseniai gavau pasiūlymą dirbti kitoje įstaigoje nuo naujų metų. Darbo pobūdis, man nelabai prie širdies. Bet... galėčiau pabandyti. Sakiau, pagalvosiu. Tad, jei matysiu, kad nepavežu, galėsiu pakeisti darbą.
Beje, aš šiuo metu dirbu trijose įstaigose (neskaitant, kad į vieną iš darbų nuvažiuoju kartą per 2mėn vienai valandai konsultacijoms smile.gif )

Dukra, taip, apsiprato. Jau ir patinka. Susirado 3 draugus. biggrin.gif Labiausiai patinka nardyti. Bet duoda ir nemažai plaukimo. Šiaip tikrai, krūvis gaunasi nemažas. Vakare užmiega nesulaukusi pasakos pabaigos.
Kadangi į plaukimą vežioja vyras, nusprendė ir jis lankyti baseiną, kol dukra treniruojasi. Šiaip gerai jam, nes kai visą dieną prasėdi prie kompo, kad ir mažas fizinis krūvis - naudingas. Norėtume ir mažąją leisti, bet bijau, kad ji mokyklinių komandų neklausys, apsiverks. O ten ne vaikų darželis, treneris nesicackins su ja. Gal nuo rugsėjo. Taigi, kol vyras su vyresnėle baseine, mudvi sėdim prie mokslų. Raides pažįsta. Mokomės rašyti ir skaityti. Matau, kad jau reikėtų ir su matematika pasitempti.

Suprantu tave dėl sūnaus. Aš irgi taip pat galvoju dėl būrelių kaip tu. Nežinočiau ką daryti. Gal kažką naujo galvokit.. Na, kad ir tas pats plaukimas gal tiktų?
Svoris tikrai labai greit priaugo. blink.gif Nesikonsultavai su gydytoja?

Na o mokyklos pramogos helovyno proga tikrai gerulės. bigsmile.gif Aš matyt senstu, nes jei mane Vilniuje paleistų su tokiom užduotim, tai turbūt apsiverkčiau. rolleyes.gif O čia - penktokai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 10 25, 11:52)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IruteB" data-cid="72528628" data-time="1571988730"><div><p>Katechezė visai atskira veikla nepriklausantis tėvų komitetui 🙂 Kol kas negalvoju, kas būtų, jei susirasiu darbą 🙂</p></div></blockquote><p>Bet tu ją atlieki savanoriškai, taip sakant?  unsure.gif​ </p>

Praktiškai taip, nors Kunigas buvo užsiminęs, kad atlyginimą gausiu 🙂

Sveikatos mažąjai!
Atsakyti

Taigi, šiandien nuvedžiau paną į darželį. Kaip sykis, savaitgalį atrodė visiškai pasveikusi, o pirmadienio rytą kosėjo non stop  :oh:  Na gerai bent tai, kad bet kuriuo momentu galim vėl grįžt namo sirgt. Auklėtoja davė užpildyti prašymą, kad sirgo nuo tokios iki tokios dienos nesikreipiant į gydytoją. Rado ir dar vieną dieną šį mėn, kada nelankėm, užpildžiau ir už tą, neva sirgo. Iki 5 dienų per mėn galima taip "pateisinti" prašymais ir už jas nemokėti. Anksčiau būdavo taisyklė, kad 3 dienas iš eilės galima nelankyti darželio be jokios priežasties, nori daugiau - tada reikia pažymos iš gydytojo arba pažymos iš darbovietės apie vieno iš tėvų atostogas. Ir už tas 3 dienas reikėdavo mokėti. Dabar šita taisyklė jau panaikinta.

Na o jei būtume kreipęsi pas gydytoją, tada reikėtų atsispausdinti iš interneto pažymą, nuo kurios iki kurios dienos sirgo. Ranka rašytų pažymų darželis nepriima.

Regis tiek su pažymom  :4u:

Sūnui prasidėjo atostogos. Didelių planų neturim. Galvojom, gal pavažiuot iki kur nors Lenkijoj su 1-2 nakvynėm, bet pats vaikas pareiškė, kad nori ilsėtis namie, ilgai miegot, skaityt ir tt. Jei mane šią sav kvies į pokalbius, pavažinėsim po Kauną, aplankysim kokį PC ar kavinę tuo pačiu. Šiandien planuojam nuvažiuoti į Akropolį. Sūnus turi dovanų kuponą, nori išleisti parduotuvėje Baitukas (visokie kompų reikalai). Aš irgi turiu kuponą, bet savąjį gal palaikysiu iki kokių nuolaidų  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Semtama, kaip gerai, kad yra toks pasirinkimas  :super: Nepatiks vieno darbo sąlygos, gali pereiti į kitą, super  :super: 

Džiaugiuosi, kad dukra pamėgo baseiną  :4u:  Mano sūnus ko jau ko, o plaukt tikrai nenorėtų  :mmm:  Antroj klasėj buvo privalomos plaukimo pamokos, tai nuo to laiko ne tik baseino, net vasarą jūroj maudytis nebenori. Įvarė tik baimę vandeniui tos pamokos  :sad:  Beje, turėjom galimybę nemokamai lankyti Girstučio plaukimo treniruotes, nes licėjus kompensuoja berods 5 vaikams iš klasės ir didelės konkurencijos nebuvo. Bet ką ten, nė už ką nenori ir taškas...

Pas gydytoją dėl staigaus svorio augimo reikėtų kreiptis. Pagal planą eisim pavasarį, bet gal ir nelauksiu dar pusmečio  :mastau: 

Iš Helovyno vakarėlio sūnus grįžo penktadienį pilnas įspūdžių, labai nenorėjo eiti, pergyveno, jaudinosi, nes pirmas toks mokyklinis vakarėlis be tėvų, su muzika ir šokiais, bet galų gale viskas labai patiko  :sokiai:​ 

Atsakyti
Dontstop - smagu, kad sunui vakarelis patiko, dar zinant tai, kad jam itikti ne taip jau lengva smile.gif kiek rasai, panasu, kad su mokykla neprasovet. smile.gif

O mes turejom fantastiska savaitgali biggrin.gif penktadieni tik is darzelio nuvezem dukras pas senelius. Pasiemem tik vakar. Per ta laika paziurejom 4 filmus ir padarem namuose kardinalu tvarkymasi. Visas savaitgalis - tyluma, ramuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 10 28, 09:53)
<p>Taigi, šiandien nuvedžiau paną į darželį. Kaip sykis, savaitgalį atrodė visiškai pasveikusi, o pirmadienio rytą kosėjo non stop  doh.gif  Na gerai bent tai, kad bet kuriuo momentu galim vėl grįžt namo sirgt. Auklėtoja davė užpildyti prašymą, kad sirgo nuo tokios iki tokios dienos nesikreipiant į gydytoją. Rado ir dar vieną dieną šį mėn, kada nelankėm, užpildžiau ir už tą, neva sirgo. Iki 5 dienų per mėn galima taip "pateisinti" prašymais ir už jas nemokėti. Anksčiau būdavo taisyklė, kad 3 dienas iš eilės galima nelankyti darželio be jokios priežasties, nori daugiau - tada reikia pažymos iš gydytojo arba pažymos iš darbovietės apie vieno iš tėvų atostogas. Ir už tas 3 dienas reikėdavo mokėti. Dabar šita taisyklė jau panaikinta.</p>
<p>Na o jei būtume kreipęsi pas gydytoją, tada reikėtų atsispausdinti iš interneto pažymą, nuo kurios iki kurios dienos sirgo. Ranka rašytų pažymų darželis nepriima.</p>
<p>Regis tiek su pažymom  4u.gif</p>
<p> </p>
<p>Sūnui prasidėjo atostogos. Didelių planų neturim. Galvojom, gal pavažiuot iki kur nors Lenkijoj su 1-2 nakvynėm, bet pats vaikas pareiškė, kad nori ilsėtis namie, ilgai miegot, skaityt ir tt. Jei mane šią sav kvies į pokalbius, pavažinėsim po Kauną, aplankysim kokį PC ar kavinę tuo pačiu. Šiandien planuojam nuvažiuoti į Akropolį. Sūnus turi dovanų kuponą, nori išleisti parduotuvėje Baitukas (visokie kompų reikalai). Aš irgi turiu kuponą, bet savąjį gal palaikysiu iki kokių nuolaidų  rolleyes.gif​ </p>

Pas mus irgi iki 5 dienu pateisinti galima tevu rasytiniu prasymu (irgi uzpildyt forma), jeigu ilgiau reikia atsispausdint registraciju pas gydytoja datas, kas man atrodo nesamone, nes jeigu susergi staiga, o taip ir buna, kaip tu gausi vieta uzsiregistruoti internetu, juk eini be registracijos ir lauki gyvoj eilej. Dar variantas sodros biuletenio datas atsispausdint, cia dirbancioms.

Kaip keista girdet, kad nepatinka vaikui baseinas. Maniskiu abieju neiskrapstysi. Aureja su tevu lanko periodiskai Girstuti ir va jau pažanga, budama 4 m 4men ismoko savarankiskai plaukti be jokiu padangu ar kt priemoniu, nardyt dar anksciau 4u.gif

QUOTE(semtama @ 2019 10 28, 10:30)
Dontstop - smagu,  kad sunui vakarelis patiko,  dar zinant tai,  kad jam itikti ne taip jau lengva  smile.gif  kiek rasai,  panasu,  kad su mokykla neprasovet.  smile.gif
O mes turejom fantastiska savaitgali  biggrin.gif  penktadieni tik is darzelio nuvezem dukras pas senelius.  Pasiemem tik vakar.  Per ta laika paziurejom 4 filmus  ir padarem namuose kardinalu tvarkymasi. Visas savaitgalis - tyluma,  ramuma  biggrin.gif

Svajoniu savaitgalis biggrin.gif
Atsakyti

Dontstop - smagu, kad sunui vakarelis patiko, dar zinant tai, kad jam itikti ne taip jau lengva smile.gifkiek rasai, panasu, kad su mokykla neprasovet. smile.gif

O mes turejom fantastiska savaitgali biggrin.gifpenktadieni tik is darzelio nuvezem dukras pas senelius. Pasiemem tik vakar. Per ta laika paziurejom 4 filmus ir padarem namuose kardinalu tvarkymasi. Visas savaitgalis - tyluma, ramuma biggrin.gif

Mokykla nesiskundžiu kol kas, viskas lyg ir gerai  :)

Labiausiai sūnui patinka jų spec inžineriniai dalykai ir informatika, iš šitų tai vien dešimtukai kol kas. 

Yra pas juos vienas dalykas, kur vien tik konstruoja robotus. Per mėnesį po vieną. Vieną sav generuoja idėją, antrą sav brėžia brėžinius, trečią sav konstruoja patį robotą ir ketvirtai sav paruošia power point prezentaciją apie jį ir apgina projektą prieš komisiją. Kitą mėn vėl viskas iš naujo. Rugsėjį konstravo robotą, kokį norėjo, spalį jau davė tam tikrus parametrus, kuriuos turėjo panaudot (pritaikyt kažkokius fizikinius dėsnius). Matyt taip darbai sudėtingėja, nes turės būti ir metinis grand projektas...

Iš kito inžinerinio dalyko panašiai reikia brėžt-konstruot, bet jau nebe robotus, pirmas metų darbas buvo kažką sugalvot panaudojus atsinaujinančius energijos šaltinius, tai konstravo kažką vėjo jėgainės principu...

Dar jam patinka, kad mokykloj 2 ilgosios pertraukos, daugiau šansų spėti pavalgyti. Valgykloje būna spec dienos patiekalas, pigesnis, nei kiti, pirmadieniais tai kinietiška vištiena, antradieniais-ketvirtadieniai - burgeriai, trečiadieniais kebabai ir penktadieniais - pica. Yra ir normalaus maisto, bet šitie patiekalai aišku labiausiai graibstomi  :D  Kol kas sūnus valgo valgykloje tik 1 d per sav, kuomet jam pamokos iki 16 val. Kitom dienom nešasi normalų sveiką maistą iš namų.

Būrelius pateikė tik praeitą sav, tai po atostogų tik bandys kažkuriuos lankyt. Jie irgi dauguma inžineriniai, kaip pvz robotikos inovatyvios idėjos, naujosios medijos, elektroninės sistemos, informatikos inžinerija, mikrobitai ir tt. Visi nemokami, vyksta pačioj mokykloj, kas labai patogu.

Lyginat su praeita mokykla, visokio veiksmo daug daugiau. Praktiškai kiekvieną sav būna kažkokių renginių, viskas nemokamai, tik dalyvauk  :sokiai:

Neramina mane tik tai, kad sūnus iki šiol nesusirado jokių draugų. Ir senojoj mokykloj paskutinėje klasėje su visais nustojo bendraut, bet daug vilčių dėjau į tai, kad naujam kolektyve su kažkuo susipažins, ras bendraminčių... Na per pirmus 2 mėn nelabai, o gal aš per greitai noriu  :hmm:

Na o jūsų savaitgalis buvo nerealus  :super:  Kokius filmus žiūrėjot, ar buvo vertų dėmesio?  :)​ 

Atsakyti

Kaip keista girdet, kad nepatinka vaikui baseinas. Maniskiu abieju neiskrapstysi. Aureja su tevu lanko periodiskai Girstuti ir va jau pažanga, budama 4 m 4men ismoko savarankiskai plaukti be jokiu padangu ar kt priemoniu, nardyt dar anksciau 4u.gif

Eina sau, kokia šaunuolė  :blink:  :super:​ 

Atsakyti
Dontstop - mokyklos aprasymas skamba kaip moksline laboratorija smile.gif siaip fainai. bigsmile.gif
Del sunaus draugu neturejimo... Nezinau, gal dar susiras. O siaip ar su kazkuo draugauja? Giminaiciais, kaimynais, gal internetiniuose forumuose su kazkuo bendrauja? unsure.gif

Musu perziureti filmai praeita savautgali:
,,As esu mama,, - fantastinis. Apie tai, kaip zmonija ant isnykimo ribos, ir zmones pradeda auginti robotai. Siaip ne superinis, bet patiko.

''Prestizas,, - istorinis, mazdaug apie 17amziu. Rodomi du iliuzionistai, kaip jie tarpusavyje konkuruoja, ir noredami vienas kita pralenkti, padaro ir mokslinius atradimus, ir nusikaltimus. Geras filmas, nenuspejamas, itraukiantis.

,,Versme,, - psichologinis filmas apie gydytoja, kurianti naujus vaistus. Jo zmona serga mirtina liga. Jis skuba atrasti naujus vaistus, kad ja isgydytu, bet nespeja. Siaip filmas per daug istemptas, mintis nuspejama, man nepatiko, nerekomenduociau.

''Alita,, - fantastinis, apie robotizuojamus zmones. Pati ideja seniai nuvalkiota jau nuo Terminatoriaus laiku, bet filmas patiko.
Atsakyti