Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2019 08 02, 08:11)
Perskaičiau "Vaikystė tarp ekranų" - apie vaikų priklausmybę nuo interneto, superinė knyga  thumbup.gif O kitos tai romanai, neblogi visi:</p><p>"Saldžių sapnų" R. Abbot</p><p>"Šeimos reikalai" R. Mistry</p><p>"Tarakonai" Jo Nesbo</p><p>"Eleonorai Elifant viskas gerai" G. Honeyman</p><p>Dabar skaitau: "Mūzų viešbutis" A. K. Taylor</p><p>Gal gali ką nors rekomenduoti?  smile.gif​ </p><p></p><p>Mano vyras niekad neuždirbs tiek, kad galėčiau nedirbti ... Labai džiaugsiuosi, jei po kursų pavyks rasti darbą pusei etato. Tokia mano svajonė  bigsmile.gif </p><p></p>

Na priklauso kokia sritis patinka. Man šiuo metu domina istorinės ir/arba fantastinės knygos. Neseniai perskaičiau Y.N. Harari "Sapiens". Ten apie visos žmonijos istoriją nuo senesnių nei akmens amžiaus laikų iki dabar. Patiko, sužinojau naujų dalykų. Dabar skaitau to paties autoriaus "21 amžius, 21 pamoka". Kažkaip jau nelabai kabina.
Ką rekomanduočiau, Sabaliauskaitės "Silva Rerum". Yra 4 dalys. Bet gal jau perskaičius, jau senokos knygos.
Kaip tik vakar draugė rekomendavo perskaityti "Tarp pilkų debesų". Nežinau ar pradėt... Žinau, kad jei skaitysiu, turėsiu verkti.. unsure.gif

Vyras šiandien išvyksta darbo reikalais į Estiją visam savaitgaliui. Nesugalvoju, kokios veiklos imtis su merginom. Ilgas savaitgalis nusimato... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 02 rugpjūčio 2019 - 09:17

Mačiau ir aš jau jį🙂 man tokio stipraus ispudzio nepaliko kazkodel kaip tikejausi (buvo reklamuota). O kokius dar ziurejai, bet nepatiko? As siuo metu kelis ziuriu ir keli eilej laukia. Jei nori, irgi galiu ka nors rekomenduoti😉

Aš dar žiūrėjau Miręs ežeras, Išlaikytinės, Psichologės ir Namų areštas  :) 

Aišku, noriu, kad kažką parekomenduotum  :) 

Atsakyti

Na priklauso kokia sritis patinka. Man šiuo metu domina istorinės ir/arba fantastinės knygos. Neseniai perskaičiau Y.N. Harari "Sapiens". Ten apie visos žmonijos istoriją nuo senesnių nei akmens amžiaus laikų iki dabar. Patiko, sužinojau naujų dalykų. Dabar skaitau to paties autoriaus "21 amžius, 21 pamoka". Kažkaip jau nelabai kabina.
Ką rekomanduočiau, Sabaliauskaitės "Silva Rerum". Yra 4 dalys. Bet gal jau perskaičius, jau senokos knygos.
Kaip tik vakar draugė rekomendavo perskaityti "Tarp pilkų debesų". Nežinau ar pradėt... Žinau, kad jei skaitysiu, turėsiu verkti.. unsure.gif

Vyras šiandien išvyksta darbo reikalais į Estiją visam savaitgaliui. Nesugalvoju, kokios veiklos imtis su merginom. Ilgas savaitgalis nusimato... unsure.gif

Man patinka detektyvai  :) Bet ir "Sapiens" sudomino, užsisakysiu bibliotekoj  :bigsmile: 

Na, orai šiaip sau tokie žadami, gal kažkokios pramogos patalpose? Gal muziejus koks nors? Šeštadienį Jonavoj bus miesto šventė, o sekmadienį - Garliavoj.

Aš šiandien pasiryžau ištempti vaikišką dviratį į lauką, keikiausi žinoma, bet užtat nuėjom neįtikėtinus atstumus  :bigsmile:  Aš kadangi iš paskos nespėju ir negaliu panos stabdyt prieš jai išlekiant mašinoms po ratais, tai sūnus su paspirtuku vydavosi ir užblokuodavo jai kelią kaskart  :lol: 

Savaitgalį, nepaisant žadamo lietaus, galvojam su palapine pavažiuot toli, jei vyras nepersigalvos  :topsecret:​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 08 02, 13:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="72477733" data-time="1564724162"><div><p>Mačiau ir aš jau jį🙂 man tokio stipraus ispudzio nepaliko kazkodel kaip tikejausi (buvo reklamuota). O kokius dar ziurejai, bet nepatiko? As siuo metu kelis ziuriu ir keli eilej laukia. Jei nori, irgi galiu ka nors rekomenduoti😉</p></div></blockquote><p></p><p>Aš dar žiūrėjau Miręs ežeras, Išlaikytinės, Psichologės ir Namų areštas  smile.gif </p><p>Aišku, noriu, kad kažką parekomenduotum  smile.gif </p>

Iš mano neseniai matytų / žiūrimų dabar favoritų: Dark, Stranger things, Tarnaitės istorija, Pinigų namai 🙂
Po kelis sezonus visi😉

O ką veikiat su palapinėm kai lyja?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 08 02, 14:59)
ns" sudomino, užsisakysiu bibliotekoj  bigsmile.gif </p><p></p><p>Na, orai šiaip sau tokie žadami, gal kažkokios pramogos patalpose? Gal muziejus koks nors? Šeštadienį Jonavoj bus miesto šventė, o sekmadienį - Garliavoj.
</p><p></p><p>Aš šiandien pasiryžau ištempti vaikišką dviratį į lauką, keikiausi žinoma, bet užtat nuėjom neįtikėtinus atstumus  bigsmile.gif  Aš kadangi iš paskos nespėju ir negaliu panos stabdyt prieš jai išlekiant mašinoms po ratais, tai sūnus su paspirtuku vydavosi ir užblokuodavo jai kelią kaskart  lotuliukas.gif </p><p></p><p>Savaitgalį, nepaisant žadamo lietaus, galvojam su palapine pavažiuot toli, jei vyras nepersigalvos  topsecret.gif​ </p>

As ikalbejau teti, ryt vaziuojam grybauti smile.gif Vaikai labai nori biggrin.gif

Siandien prasiejom atnaujintu Kalnieciu parku. smile.gif

Kol nedirbau stengdavomes kas vasara aplankyti visus Kauno parkus. Sia vasara kolkas tik i si sugebejom nueiti rolleyes.gif

Jums gero savaitgalio. smile.gif Nors tokiu oru palapineje ne itin noreciau leisti nakti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 02 rugpjūčio 2019 - 19:47
QUOTE(semtama @ 2019 08 02, 19:45)
As ikalbejau teti,  ryt vaziuojam grybauti  smile.gif Vaikai labai nori  biggrin.gif

Siandien prasiejom atnaujintu Kalnieciu parku.  smile.gif

Kol nedirbau stengdavomes kas vasara aplankyti visus Kauno parkus.  Sia vasara kolkas tik i si sugebejom nueiti  rolleyes.gif

Jums gero savaitgalio.  smile.gif  Nors tokiu oru palapineje ne itin noreciau leisti nakti  ax.gif

Kai nuosavus kiemus turit, tai ir i tuos parkus nera butinybes vazinet turbut 😉 mes kiekviena savaite i kazkuri vaziuojam, ar net i kelis. Seda dicke su teciu ant dviraciu ir varineja is vieno i kita 😀
Atsakyti

Iš mano neseniai matytų / žiūrimų dabar favoritų: Dark, Stranger things, Tarnaitės istorija, Pinigų namai 🙂
Po kelis sezonus visi😉

O ką veikiat su palapinėm kai lyja?

Ištiesiam tarp medžių tokį "stogą" palapininės medžiagos, po juo sutempiam stalą, kėdes ir ten leidžiam laiką, jei stovyklavietėj nebūna pavėsinės. Jei pavėsinė būna, būnam atitinkamai po ja. Paskui į palapinę sulendam. Pas mus didelė palapinė - viduj suaugęs žmogus gali stovėti visu ūgiu, palapinės prieangyje galima pastatyti stalą su kėdėm ir sėdėti už jo  :)​ 

Atsakyti

As ikalbejau teti, ryt vaziuojam grybauti smile.gifVaikai labai nori biggrin.gif

Siandien prasiejom atnaujintu Kalnieciu parku. smile.gif

Kol nedirbau stengdavomes kas vasara aplankyti visus Kauno parkus. Sia vasara kolkas tik i si sugebejom nueiti rolleyes.gif

Jums gero savaitgalio. smile.gifNors tokiu oru palapineje ne itin noreciau leisti nakti ax.gif

Ar pavyko ką prigrybauti?  :) 

Mes buvom Biržuose, paskutinį sykį ten lankėmės 2013 m, kai dar nebuvo pastatytas apžvalgos bokštas. Tai šį kartą aplankėm visas tas smegduobes, paskui bokštą - paliko įspūdį, konstrukciją įdomi, ir net kiek baisoka buvo ant jo lipti  :D , paskui Biržų pilį. 2013 m su vienu vaiku tempai buvo kitokie - spėjom per pirmą dieną pabuvoti dar prie Smardonės šaltinio (kur iš tikrųjų smirda  :D ) ir apžiūrėti Astravo dvarą. Su 2 vaikais viskas lėčiau, tai po pilies važiavom tiesiai į stovyklavietę. Nuo stovyklavietės vedė pažintinis takas, tai kitą rytą jį praėjom  su sūnum, kol vyras ir dukra dar miegojo.

Antrai dienai buvo numatytas Dinodragon parkas, bet vaikai atsisakė ten važiuoti  :oh:  :lol:  Sūnui jau neįdomu tokie dalykai, dukra bijo dinozaurų...Ant smūgio sukom galvas, ką dar būtų galima pamatyti netoli ir ekspromtu atsidūrėm Latvijoj  :lol:  Aplankėm Bauskę, ten - Rygos mašinų muziejų filialą. Deja, filiale eksponuojamas gerai jei dešimtadalis to, kas Rygoj, tai truputį nusivylėm...Po mašinų muziejaus važiavom į prekybcentrį, šalia buvo toks nedidelis atrakcionų parkas, tai dukra prasisuko visose jos amžiuj tinkamose karusėlėse. Po to važiavom dar pries Bauskės pilies. Deja, ten vyko koncertas ir patekti buvo galima tik su bilietais, na bet netoli pilies visgi radom vietą piknikui, dar ir su muzikiniu fonu  :happy: 

Tai ir tiek pramogų šiam kartui. Su orais labai pasisekė, buvo nekaršta ir nelyjo nei vienos minutės  :victory2: 

Atsakyti

Vyras jau išėjo atostogų, tai dabar rūpestis numeris 1 - remontas  :D 

Per praeitą sav nemokamai išdalinom senus baldus, įdėję skelbimus į internetą (3 sav bandėm pardavinėt - neima net už 5 eur :unsure: )

Ilgą laiką galvojom, kad pasiliksim seną sofą, tik aptrauksim kitu audiniu, nes mama ir močiutė kapsėjo man ant smegenų, kad tai pigu ir apsimoka, praeitą sav susirašiau su 5 baldininkais ir išsižiojau, gavus atsakymus - 1 sofos (nemažos) aptraukimas kainuos nuo 430 iki 900 eur, priklausomai nuo meistro  :blink:  Tai dabar skubiai ieškom iš kur užsisakyt naują sofą, nes be abejo, pirkti naują yra pigiau.. Kiti baldai jau net atėjo (užsisakinėjom birželį), o sofkės ilgai neturėsim, nu ką daryt, apsižioplinau, aklai patikėjus ir nepatikrinus info  :sleep: 

Kol nežinau sofkės spalvos, neaišku ir kokios spalvos bus sienos  :lol:  :lol:  Nes nu, viskas susiję ir viskas turi tarpusavy derėt  :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2019 08 03, 11:09)
Kai nuosavus kiemus turit, tai ir i tuos parkus nera butinybes vazinet turbut 😉 mes kiekviena savaite i kazkuri vaziuojam, ar net i kelis. Seda dicke su teciu ant dviraciu ir varineja is vieno i kita 😀

Turbūt taip ir yra. Kiemuose dar ir draugai. Už tai ilgam užsižaidžia. Bet dėl įvairovės, įdomu ir per parkus praeiti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 08 05, 07:35)

Ar pavyko ką prigrybauti?  smile.gif </p><p></p><p>Mes buvom Biržuose, paskutinį sykį ten lankėmės 2013 m, kai dar nebuvo pastatytas apžvalgos bokštas. Tai šį kartą aplankėm visas tas smegduobes, paskui bokštą - paliko įspūdį, konstrukciją įdomi, ir net kiek baisoka buvo ant jo lipti  biggrin.gif , paskui Biržų pilį. 2013 m su vienu vaiku tempai buvo kitokie - spėjom per pirmą dieną pabuvoti dar prie Smardonės šaltinio (kur iš tikrųjų smirda  biggrin.gif ) ir apžiūrėti Astravo dvarą. Su 2 vaikais viskas lėčiau, tai po pilies važiavom tiesiai į stovyklavietę. Nuo stovyklavietės vedė pažintinis takas, tai kitą rytą jį praėjom  su sūnum, kol vyras ir dukra dar miegojo.</p><p></p><p>Antrai dienai buvo numatytas Dinodragon parkas, bet vaikai atsisakė ten važiuoti  doh.gif  lotuliukas.gif  Sūnui jau neįdomu tokie dalykai, dukra bijo dinozaurų...Ant smūgio sukom galvas, ką dar būtų galima pamatyti netoli ir ekspromtu atsidūrėm Latvijoj  lotuliukas.gif  Aplankėm Bauskę, ten - Rygos mašinų muziejų filialą. Deja, filiale eksponuojamas gerai jei dešimtadalis to, kas Rygoj, tai truputį nusivylėm...Po mašinų muziejaus važiavom į prekybcentrį, šalia buvo toks nedidelis atrakcionų parkas, tai dukra prasisuko visose jos amžiuj tinkamose karusėlėse. Po to važiavom dar pries Bauskės pilies. Deja, ten vyko koncertas ir patekti buvo galima tik su bilietais, na bet netoli pilies visgi radom vietą piknikui, dar ir su muzikiniu fonu  happy.gif </p><p></p><p>Tai ir tiek pramogų šiam kartui. Su orais labai pasisekė, buvo nekaršta ir nelyjo nei vienos minutės  victory.gif </p>

Jūsų savaitagalis tiesiog pavydėtinas bigsmile.gif Aš dabar irgi įtrauksiu Biržus į kito pavasario - vasaros planus. smile.gif Mes ten nebuvę.

O mūsų savaitgalis šiaip sau, su visokiais nuotykiais. Pradedant tuo, kad penktadienį su kaimynais neplanuotai užvakarojom iki 1val nakties. Šeštadienį ryte tiek vaikams, tiek man keltis buvo žiauriai sunku. Bet kadangi jau viskas suplanuota, pažadėta, prisiverčiau važiuoti pas tėvus. Nuvykom grybauti. Miške sausa, nei jokio šungrybio, nei grybų kvapo. Bet... pavyko kažkuriam iš mūsų įlipti į širšių lizdą miške. Užpuolė mus širšės, vaikams įkando po kartą, mudviem su tėčiu po tris unsure.gif Aišku, išgąsčio buvo, bet vakare ir rytojaus dieną vaikai tą nuotykį pasakojo visiems kas norėjo ir nenorėjo klausytis. smile.gif Tiesa, dar dukros užsispyrė miegoti kaime. Taigi, mūsų išvykos savaitgalis persikėlė į sekmadienį. Vakar vakare, kai maudžiau, pas mažąją radau įsisegusią erkę. Vėl nerimas, kad nesusirgtų kuria erkių platinama liga. unsure.gif

Tai va, o šiandien planuojam parsivežti vyro brolio vaikus (atvykę iš Amerikos, ne itn kaip kalba lietuviškai). Svečiuosis pas mus 2 paras. Šį vakarą vyras jau planuoja kepti tortą. Man susakė supirkti reikiamus produktus. Ryt važiuosim į batutų parką, o po to veiklas dar reikės galvot. smile.gif
Atsakyti
Labukas,
mūsų savaitgalis irgi smagus - stovyklavome Dzūkijoj prie ežero nuo penktadienio iki vakar vakaro. Grįžom pavargę, tik nežinau nuo ko bigsmile.gif Nelijo, bet galėjo būti šilčiau. bet vistiek prisimaudėm, smagiai pasibuvom. mes važiuojam dvi šeimos.
Šiandien jau skalbiuosi krūvas drabužių, patalynės, rankšluosčių... dar mašina pilnai neiškraustyta, žodžiu veiklos yra.
Semtama, tavo mergaitės paskiepytos nuo erkinio encefalito, o kažin pasiskiepinę vistiek gali susirgti?
Atsakyti