Labas. Šiandien Aleksas su darželio draugais, auklėtojomis, ir grupė tėvelių važiavo į Dino parką Radailiuose Nieko daug nepasakojo grįžęs, bet gal rytoj papasakos
Eina sau, faina
Kai papasakos, parašyk, kokie įspūdžiai
Pas mus artimiausias laukiamas renginys bus sūnaus išleistuvės. Deja, tokių išleistuvių, kaip aš įsivaizdavau, nebus. Kadangi facebooke manęs nėra, ir neįsivaizduoju, ar vyko ten kokios nors diskusijos ta tema tarp mamyčių, gavau tik kelias žinutes per Tamo. Parašė aktyvesnė mama, kad nieks nieko nenori, bus tik oficiali dalis mokyklos salėj, kur vaikams įteiks pažymėjimus, jie mokytojoms - gėles, ir viskas. 10 eur už viską. Liūdna, kad tik tiek, na bet aš tikrai nesiraučiau kažką organizuot
Tikrai gera išvyka.
Turėtų būti daug įspūdžių.
Papildyta:
</p>
Pas mus irgi laukia didžiosios dukros išleistuvės iš darželio grupės į priešmokyklinę. Auklėtoja pasiūlė, o aktyvūs tėveliai suorganizavo kelionę į Anykščius. Važiuosim dviaukščiu autobusu į Lajų ir labirintų takus. Šiaip turėtų būti įdomi kelionė su tiek daug panašaus amžiaus vaikus auginančiomis šeimomis.
O kodel vyksta isleistuves, kas keiciasi perejus i priesmokykline?
<p>Dėl auklėtojos smagu, kad patiko naujoji </p>
<p> </p>
<p><strong>Sadness</strong>, prašei finansinės ataskaitos </p>
<p>Viso išleidom su visais pirkiniais apie 1700 eur</p>
<p>Kuras apie 400 eur (4400 km)</p>
<p>Kelių mokesčiai (vengėm, kur galėjom - prisidėjo papildomų važiavimo valandų) 36,63</p>
<p>Mokami stovėjimai 23,46</p>
<p>Bilietai į mokamus objektus 161,71 (sutaupėm, nes ne sezonas)</p>
<p>Nakvynės 417,53 (irgi ne sezonas, sutaupėm 3-4 kartus)</p>
<p> </p>
Aciu, mes nzn ar vaziuosim nes neissedes maniskis, kol paaugs teks sraidyt. Semtama o i kuri regiona vaziuijat, nes mes 6asm mokejom 2400, su viskas isk, 5zv.
Keiciasi aukletojos, grupe. Kiek zinau, jau ten vedamos pamokeles.
Papildyta:
Mes i Kemera. O jus? Kuri menesi?
Jusu kaina labai gera.
Bet vaikai visi tie patys lieka, tik aukletojos pasikeicia?
Pas mus grupej 2-6m. vaikai, niekas nesikeis Adelijai ateity, lieka viskas vienoj vietoj iki mokyklos, tik kad paskutiniais metais skiriama daugiau demesio priesmokyklinukams, pas mus 11 vaiku iseis is grupes i 1kl.
Aukletojos trys, jos pasiskirsto, kas su kuom uzsiima.
Kai atvedu rytais, viena buna su didziaisiais prie stalo, kazka daro, kita su mazesniais kitam kambary ant kilimo, kur visokie traukiniai, nameliai, lego.. Ten ir Adelia nueina.
Trecia ant sofos su vaikais, kurie nori knygos skaitymo klausytis, vartyti kazka.
Paskutiniais metais pries mokykla uz ugdyma darzely moketi nereikia, tik uz maista.
Pusryciu nera pas mus. Uz kitus maitinimus.
Esu jau rasius turbut, uztat moketi uz darzeli reikia, kai vaikas serga, kad ir menesi namie sedes (kaip pvz Adelia pries/po polipu operacijos) ir moketi reikia, kai atostogos. Per vasaros atostogas, mokama be maitinimo, tik uz ugdyma suma.
Kadangi Adelia pasiimu iki pietu, mes mokam visus metus vienodai.
Risaulyte, kokia pas jus sistema su sitais dalykais, mokejimais/nemokejimais?
Bet normali kokia kaina 6 asmenys- 2400 euru.
Mes i siltus krastus nezinia, kada gyvenime nuvyksim, gaunas, kad kai atostogos, vykstam i LT artimuju aplankyti.
I Turkija vyras nenori, sako, mazai dar turku kiauras dienas matom, jeigu vykti, tai tikrai ne ten kur babajai kiekvienam zingsny.
Zodziu, kai kada nors vietoj Lietuvos vyksim kazkur kitur, tai turbut bus kokia Kroatija, tas galas..
Labas rytas
Priešmokyklinė grupė aišku visai kitokia, nei tiesiog darželio, bet bent jau bernui mano nebuvo ta proga jokių išleistuvių
Semtama, šaunuoliai jūsų aktyvistai, kad suorganizavo, turėtų būti labai smagu
IruteB, mano berns irgi važiuoja su klase į tuos dinozaurus Radailiuose Gegužės pabaigoje.
Dabar taip galvoju, gal ir geriau, kai priesmokykline jau su pamokelem, vaikai disciplinos mokosi, nei kaip pas mus, iseis is darzo chaoso i istaiga su kitokia tvarka, kazin kaip seksis..
Dabar taip galvoju, gal ir geriau, kai priesmokykline jau su pamokelem, vaikai disciplinos mokosi, nei kaip pas mus, iseis is darzo chaoso i istaiga su kitokia tvarka, kazin kaip seksis..
Gal pas jus mokyklose labai laisva tvarka, gal ne kaip pas mus pamokos po 45 min, namų darbai ir tt
Priešmokyklinė grupė tai visgi labiau darželis, nei mokykla. Pamokų, bent jau pas mano berną, būdavo 2 per dieną, viena ryte, kita popiet. Reikėjo pirkti pratybas, panašias į užduotėlių knygutes, tačiau skirtumas tas, kad užpildyti jas reikėjo visas, laiku, o atsilikus (pvz dėl ligos, atostogų) - pabaigti namie...Visa kita įprastai, pietų miegas, pasivaikščiojimai lauke, būreliai ir pan.
Pirma klasė vaikams ir po tokios priešmokyklinės buvo didelis šokas ir stresas, vis tiek pokyčiai kardinalūs buvo...
</p><p><strong></strong>Priešmokyklinė grupė aišku visai kitokia, nei tiesiog darželio, bet bent jau bernui mano nebuvo ta proga jokių išleistuvių<strong>
</strong></p><p><strong>Semtama</strong>, šaunuoliai jūsų aktyvistai, kad suorganizavo, turėtų būti labai smagu
</p><p><strong>IruteB</strong>, mano berns irgi važiuoja su klase į tuos dinozaurus Radailiuose Gegužės pabaigoje.
</p>
Tado klasė nusprendė nevažiuoti ten, nes su tėvais daugiau pramogauja, tai su mokykla važiuos į pažintinę su edukacija kur nors 🙂
</p><p></p><p>Priešmokyklinė grupė tai visgi labiau darželis, nei mokykla. Pamokų, bent jau pas mano berną, būdavo 2 per dieną, viena ryte, kita popiet. Reikėjo pirkti pratybas, panašias į užduotėlių knygutes, tačiau skirtumas tas, kad užpildyti jas reikėjo visas, laiku, o atsilikus (pvz dėl ligos, atostogų) - pabaigti namie...Visa kita įprastai, pietų miegas, pasivaikščiojimai lauke, būreliai ir pan.
</p><p>Pirma klasė vaikams ir po tokios priešmokyklinės buvo didelis šokas ir stresas, vis tiek pokyčiai kardinalūs buvo...
</p>
Pas mus prieš mokyklinė jau mokykloj 4 normalios pamokos su skambučiais, o po jų namo 🙂 Pirmoje klasėje tik tvarkaraštis rimtas bus, bus dabar dirba, kaip sugalvoja🙂
Aleksas nieko daug ir nepasakoja iš ekskursijos žinom tik tiek, kiek auklėtojos ir kitos mamos pasakojo, kad vaikams patiko 😁
Trečiadienį Kostą virusas pagriebė, tai visi paeiliui prasirgo, vyras šiandien neatsilaikė, tai jau galvoju, ar man pavyks atsilaikyti 🤔
Pas mus grupej 2-6m. vaikai, niekas nesikeis Adelijai ateity, lieka viskas vienoj vietoj iki mokyklos, tik kad paskutiniais metais skiriama daugiau demesio priesmokyklinukams, pas mus 11 vaiku iseis is grupes i 1kl.
Aukletojos trys, jos pasiskirsto, kas su kuom uzsiima.
Kai atvedu rytais, viena buna su didziaisiais prie stalo, kazka daro, kita su mazesniais kitam kambary ant kilimo, kur visokie traukiniai, nameliai, lego.. Ten ir Adelia nueina.
Trecia ant sofos su vaikais, kurie nori knygos skaitymo klausytis, vartyti kazka.
Paskutiniais metais pries mokykla uz ugdyma darzely moketi nereikia, tik uz maista.
Pusryciu nera pas mus. Uz kitus maitinimus.
Esu jau rasius turbut, uztat moketi uz darzeli reikia, kai vaikas serga, kad ir menesi namie sedes (kaip pvz Adelia pries/po polipu operacijos) ir moketi reikia, kai atostogos. Per vasaros atostogas, mokama be maitinimo, tik uz ugdyma suma.
Kadangi Adelia pasiimu iki pietu, mes mokam visus metus vienodai.
Risaulyte, kokia pas jus sistema su sitais dalykais, mokejimais/nemokejimais?
Bet normali kokia kaina 6 asmenys- 2400 euru.
Mes i siltus krastus nezinia, kada gyvenime nuvyksim, gaunas, kad kai atostogos, vykstam i LT artimuju aplankyti.
I Turkija vyras nenori, sako, mazai dar turku kiauras dienas matom, jeigu vykti, tai tikrai ne ten kur babajai kiekvienam zingsny.
Zodziu, kai kada nors vietoj Lietuvos vyksim kazkur kitur, tai turbut bus kokia Kroatija, tas galas..
Taip, visi vaikai tie patys lieka. Mūsų darželio grupėse vaikai suskirstyti pagal gimimo metus. Nėra mišrių.
O priešmokyklinėje irgi mokestis būna mažesnis nei darželio grupėse. Dalį jau kompensuoja mokinio krepšelis. Šiaip daug mokyklų turi priešmokyklines grupes. Svarstau, kad mažąją gal reikėtų leisti priešmokyklinę lankyti mokykloje. Tiesiog dėl patogumo, nes vis tiek vyresnėlę reikės pasiiminėti iš mokyklos. Tuo pačiu abi paimtume.
Apskritai situacija pas mus tragiška su mokyklomis. Neseniai kaimynai sužinojo ar pateko į norimas mokyklas būsimi pirmokai. Daugumos į artimiausias nepateko
Dėl šiltų kraštų, tai mes Turkiją atradom būtent dėl mažų vaikų. Tiesiog daug agentūrų sako, kad mažiukams atostogauti ten geriausiai pritaikyta. Iki tol nesame buvę. Kai dukros bus mokyklinukės irgi realiausia kryptis - Kroatija. Nors mes su vyru norėtume į Ispaniją. Tikiuosi, kad kitų metų pavasariui kažkaip suderinsim dviese ten nuskristi.
Babajų pas mus irgi yra, tik aišku, ne tiek daug kaip Vokietijoje. Bet pas mus vis daugėja ukrainiečių. Mano uošvis dirba statybų darbų vadovų. Sako jau didžiuosiuose miestuose darosi sunku sutikti lietuvius statybose.
IruteB - sveikatos jums visiems Jau neduok D kai virusai įsisuka. Nors dabar orai šiltėja, turėtumėt neįsisirgti.