Parašiau ;)
Parašiau ;)
Man velykos asocijuojasi labiau su deklaravimu pas mane kasmet vis kažkokie nesklandumai. Sistemoje kažkodėl kala automatiškai 15% gpm, kai turiu mokėt tik 5%. Paskaičiau forume spec., kad nekreipti dėmesio atseit, nes skaičiuos 5%. Bet matyt skaičiuoja 15%, nes nuo 78 skola išaugo iki 160 nebežinau ką ir daryt, nes jau pateikiau. Grybiena totali
Irute, kaip tavo vyrui sekasi su tais reikalais? Gal gali pakonsultuot
Man velykos asocijuojasi labiau su deklaravimu pas mane kasmet vis kažkokie nesklandumai. Sistemoje kažkodėl kala automatiškai 15% gpm, kai turiu mokėt tik 5%. Paskaičiau forume spec., kad nekreipti dėmesio atseit, nes skaičiuos 5%. Bet matyt skaičiuoja 15%, nes nuo 78 skola išaugo iki 160 nebežinau ką ir daryt, nes jau pateikiau. Grybiena totali
Reikėjo sumokėti 3eu, nes mažai teuždirbo pernai 🙂 Ne atsiuntė patikslinti, tai turbūt viskas gerai 🤔
Su šventom.
Man velykos asocijuojasi labiau su deklaravimu pas mane kasmet vis kažkokie nesklandumai. Sistemoje kažkodėl kala automatiškai 15% gpm, kai turiu mokėt tik 5%. Paskaičiau forume spec., kad nekreipti dėmesio atseit, nes skaičiuos 5%. Bet matyt skaičiuoja 15%, nes nuo 78€ skola išaugo iki 160 nebežinau ką ir daryt, nes jau pateikiau. Grybiena totali
Individuali veikla apmokestinama 15% bet vmi skaičiuoja pajamų kreditą, kurio neapmokestina ir galų gale gaunas 5%.
Irute, kaip tavo vyrui sekasi su tais reikalais? Gal gali pakonsultuot </p></div></blockquote><p>Individuali veikla apmokestinama 15% bet vmi skaičiuoja pajamų kreditą, kurio neapmokestina ir galų gale gaunas 5%. </p>
Kiek žinau 15% taiko kam pajamos virš 20 t. Bet kuriuo atveju tikrai kažkas negerai paskaičiuota pas mane..pajamos buvo nedidelės lb
</p><p>Sūnus darbą apgynė, gavo 10 su pagyrimu.
</p><p></p><p>Pasimatėm su mano tėvu, net 2 dienas bendravom. Savaitę sėdėjo tylėjo, dabar kaip pratrūko, nori kasdien matytis. Šeštadienį aplankėme močiutę, ji jau grįžus iš ligoninės, jaučiasi gerai, laukia reabilitacijos.
</p><p></p><p>Sekmadienį važiavom į mugę su tėvu, dieną jis pas mus svečiavosi, vakare į restoraną važiavom. Džiugu, kad nori bendrauti su anūkais, bet likę mūsų vakarai bus užimti pasiruošimui kelionei, tai nžn... Susitarėm, kad jam paliksime kiaulytes prižiūrėti, dabar labai suabejojau Jis neatsakingas, nuolat viską pamiršta, paveda, pageria... Nežinau net
</p><p></p><p><strong>Dzeuse</strong>, tėvas apsistojo pas savo mamą, t y mano močiutę
</p><p>Mano nuomone - bandykit važiuoti ir nieko nebijokit Turėtų būti žymiai lengviau, nei aną kartą. Jau žinot, ko tikėtis, kaip palengvinti situaciją, kokių priemonių griebtis... Negi rimtai niekur nevažinėsit n metų
</p>
Sveikos, simtas metu cia nerasiau, karts nuo karto pa
Skaitau. Donstop o jus kiek laiko zadate paskirt kelionei i kroatija?samata susidarei? Mes vis pagalvojam tik neisivsizduoju kiek tai kainuotu?
Sveikos
Naktį grįžom iš kelionės. Net pykino nuo minties, kad šiandien reikia į darbą Žiūriu, nieko man nepaliko, matyt pamiršo, kad šiandien grįžtu
Sadness, išvažiavom balandžio 19, grįžom gegužės 1 d. 12 dienų mažai Vien kelionė į vieną pusę 3 d ir atgal 3 d. Vietoje norisi pabūti kuo ilgiau, bent jau savaitę.
Kitas dalykas, žiūrint kiek norite pamatyti tos Kroatijos. Mes apsiribojom vien Vidurine Dalmatija + Plitvicos+Zagrebas.
Jūs galit pasirinkti Šiaurinę Dalmatiją + paskirti vieną dieną Venecijai (galima ir plaukti, ir važiuoti) arba Pietinę Dalmatiją. Jei norit griebt kuriuos nors 2 regionus, atitinkamai reikia dar daugiau dienų.
Vėliau parašysiu, kiek mum tas malonumas kainavo. Bet mes važiavom ne sezonu metu, tie patys apartamentai sezono metu kainuoja 3-4 k brangiau Ir rezervavomės mes stipriai iš anksto (dar rugpjūtį). Mokami lankomi objektai ne sezono metu irgi kainuoja pigiau, nei sezono metu. Aš link to, kad vasarą ta pati kelionė mum būtų atsiėjusi gerookai brangiau..
Ai ir dar, ten labai brangus maistas, parduotuvėse šiaip brangus, o kavinėse tiesiog nesuvokiamai brangus Tai mes buvom pirmą kelionės dieną užsipirkę visko Lenkijoje ir vežėmės daugiafunkcinį puodą ir visur viską gaminomės patys. Nežinau, ar jūs taip darytumėt, bet jei maitintis kavinėse, tai turėkit omeny, kad patiekalų kainos prasideda nuo 20-30 eur...
O šiaip tai aišku rekomenduoju važiuoti, mums labai patiko
Vasarą ten mums per karšta, sako, t būna virš 45.
Balandį buvo +28 - +30. Man jau ir tai daugokai, šilumos smūgį gavau vieną dieną
Maudymosi sezonas oficialiai nuo gegužės, bet mano ruoniai maudėsi ir dabar
Siaip jei buvo 30 karscio, tai tikrai daug. Ypac pavasario saule buna kaitresne nei rudeniop, nenuostabu del saules smugio. O pinigu tikrai sutaupet vaziuodami balandi, o ne vasara. Ir siaip kiek domejausi, kainos gerokai sukilusios siemet lyginant su praeitais metais.
Kazkada klausei del darzelio dukros psichologes. Tai va, netiketai sutikau praeita savaite ja, ir paklausiau apie savo dukra. Nieko negalejo pasakyti, akivaizdziai neprisimine. Sako, nieko rimto, jei ji neprisimena, sako, logopede rekomendavo paimti ( mano dukra logopedes nelanko). Rekomendavo ateiti veliau, ji ja atidziau pastebes. Bet nusprendziau neiti. Jei dabar nieko nezino, tai tiek ir dirba, apsieisiu be jos rekomendaciju.
Semtama, nedavažiavom iki Makarskos, pagal prognozę lyjo tą dieną, kai galėjom ten važiuot, tai pasirinkom kitą kryptį, o piečiausias taškas gavosi mum Splitas.
Labiausiai patiko Plitvicos, nu tokio grožio niekad niekur nematėm , antroj vietoj būtų Paklenicos kalnai, trečioj - Slovėnijos urvai (Postojna) (tik nenormali kaina ). Iš Kroatijos miestelių labiausiai - Zadaras (dar buvom Slunėje, Trogire, Splite, Primoštene, Šibenike, Zagrebe).
2 kartus pasielgėm kaip neatsakingi tėvai, palikom vaikus vienus apartamentuose ir nuėjom su vyru į pasimatymą Vieną kartą - tik iki to viešbučio restorano, kitą kartą - pasivaikščioti po naktinį miestą
Dar buvom austrių fermoje, pirmą kartą valgiau austres (ir turbūt paskutinį )
Šalia Slunės Rastokės kaime apžiūrėjom "mini Plitvicas".
Grįžtant buvom pasivaikščioti po Varšuvos senamiestį ir į zoo ėjom (esam buvę ir anksčiau ten).
Tai va tokia kelionės santrauka būtų
Netikėtumas buvo tame, kad Velykų pirmą ir antrą dieną nedirbo jokios maisto produktų parduotuvės, nei Slovėnijoj, nei Kroatijoj Gerai, kad turėjom bent lenkišką sausą davinį (gegužės 1 irgi nedirbo, bet tą bent jau žinojom iš anksto )
Kazkada klausei del darzelio dukros psichologes. Tai va, netiketai sutikau praeita savaite ja, ir paklausiau apie savo dukra. Nieko negalejo pasakyti, akivaizdziai neprisimine. Sako, nieko rimto, jei ji neprisimena, sako, logopede rekomendavo paimti ( mano dukra logopedes nelanko). Rekomendavo ateiti veliau, ji ja atidziau pastebes. Bet nusprendziau neiti. Jei dabar nieko nezino, tai tiek ir dirba, apsieisiu be jos rekomendaciju.
Bent pas mus logopedė ateina stebėt vaikus į grupę natūralioj aplinkoj taip sakant. Taip atrenka sau pacientus. Gal ir pas jus taip? Keista aišku, kad tuo pačiu ir psichologei atrenka
</p><p>Labiausiai patiko Plitvicos, nu tokio grožio niekad niekur nematėm , antroj vietoj būtų Paklenicos kalnai, trečioj - Slovėnijos urvai (Postojna) (tik nenormali kaina ). Iš Kroatijos miestelių labiausiai - Zadaras (dar buvom Slunėje, Trogire, Splite, Primoštene, Šibenike, Zagrebe).
</p><p>2 kartus pasielgėm kaip neatsakingi tėvai, palikom vaikus vienus apartamentuose ir nuėjom su vyru į pasimatymą Vieną kartą - tik iki to viešbučio restorano, kitą kartą - pasivaikščioti po naktinį miestą
</p><p>Dar buvom austrių fermoje, pirmą kartą valgiau austres (ir turbūt paskutinį )
</p><p>Šalia Slunės Rastokės kaime apžiūrėjom "mini Plitvicas".
</p><p>Grįžtant buvom pasivaikščioti po Varšuvos senamiestį ir į zoo ėjom (esam buvę ir anksčiau ten).
</p><p>Tai va tokia kelionės santrauka būtų
</p><p></p><p>Netikėtumas buvo tame, kad Velykų pirmą ir antrą dieną nedirbo jokios maisto produktų parduotuvės, nei Slovėnijoj, nei Kroatijoj Gerai, kad turėjom bent lenkišką sausą davinį (gegužės 1 irgi nedirbo, bet tą bent jau žinojom iš anksto )
</p><p>
</p><p>
</p>
Smagu, aišku. Va, Paklenicos kalnų tai nemačius. Jei kada važiuosim, galėsim įtraukti į maršrutą.
O trumpam palikti vaikus - nieko čia baisaus.
Papildyta:
<div>
<p>
Kazkada klausei del darzelio dukros psichologes. Tai va, netiketai sutikau praeita savaite ja, ir paklausiau apie savo dukra. Nieko negalejo pasakyti, akivaizdziai neprisimine. Sako, nieko rimto, jei ji neprisimena, sako, logopede rekomendavo paimti ( mano dukra logopedes nelanko). Rekomendavo ateiti veliau, ji ja atidziau pastebes. Bet nusprendziau neiti. Jei dabar nieko nezino, tai tiek ir dirba, apsieisiu be jos rekomendaciju.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>
Bent pas mus logopedė ateina stebėt vaikus į grupę natūralioj aplinkoj taip sakant. Taip atrenka sau pacientus. Gal ir pas jus taip? Keista aišku, kad tuo pačiu ir psichologei atrenka </p>
Nežinau.. Šiaip apie darželio psichologę buvau susidariusi gerą nuomonę. Jei ateičiau su konkrečia problema, tikiu, kad sulaukčiau atsakymo. Bet šiuo atveju, pajaučiau, kad labiau reikalingas buvo vaikas įtraukti į darželio statistiką.. Na taip man atrodo...