Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2019 03 27, 13:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="semtama" data-cid="72396409" data-time="1553675978"><div><p>Taip</p></div></blockquote><p>Tada galima paklausti auklėtojos, kodėl iki šiol nekviečia biggrin.gif
</p>

Kaip tik vakar paklausiau. smile.gif Sakė, psichologė kurį laiką buvo biuliotenyje. Dabar jau yra. Reikia pačiai skambinti, klausti. unsure.gif

Dar čia dažnai pasitaikantis klausimas. Šeštadienį važiuojam sveikinti vieną berniuką su 8 metų gimtadieniu. Vaikas žingeidus, viskuom domisi, pirmūnas, ramus. Ką jam nupirkti dovanų už 15-20eurų? hmm.gif
Atsakyti

Kaip tik vakar paklausiau. smile.gifSakė, psichologė kurį laiką buvo biuliotenyje. Dabar jau yra. Reikia pačiai skambinti, klausti. unsure.gif

Dar čia dažnai pasitaikantis klausimas. Šeštadienį važiuojam sveikinti vieną berniuką su 8 metų gimtadieniu. Vaikas žingeidus, viskuom domisi, pirmūnas, ramus. Ką jam nupirkti dovanų už 15-20eurų? hmm.gif

Maniškiui tokio amžiaus tope buvo tokie dalykai:

*lego (netinka pagal kainą. Yra už tiek, bet paprastoki);

*kūrybiniai rinkiniai (pvz, apie elektrą, eksperimentai su vandeniu, šlykštukų gamyba, šviečiančios planetos ir tt) - geras pasirinkimas parduotuvėje Smartworld, prie Tado Ivanausko muziejaus, prekiauja ir internetu;

*erdvinės dėlionės iš kartono arba iš metalo (turėjom pvz Eifelio bokštą, Burdž Chalifą, kažkokį autentišką olandų malūną ir pan) - Senukai;

*tokio amžiaus pirkom detektyvo rinkinį (daryti piršto antspadus ir tt) - patiko, dovanojo ir draugui tokį - Senukai;

*viena sėkmingiausių, "ilgai grojančių" dovanų buvo žmogaus kūno maketas su išimamais vidaus organais :bigsmile:

Atsakyti

Aš vakar buvau tėvų susirinkime mokykloje - laiko gaišatis :mmm:  Ir vėl karpiau ausim, nesuvokdama, apie ką tos mamos diskutuoja - mum visai neaktualios problemos, kurios aktualios daugumai. Mokytojai svarbu tik baigiamieji egzaminai, kurie iš esmės nei vienam vaikui nieko nelemia (bet matyt jai pačiai/mokyklai lemia reitingus?), nei tiems, kas pasilieka, nei tiems, kas išeina kitur. Ieško ji su tėvais kažkokių gudrybių, kaip išlaikyt geriau, bjauru net rašyt, ką siūlo - jėzau, sėst ir išmokt, geriausias sprendimas :liezuvis: Aišku, man lengva sakyt, yra nieko nemokančių vaikų, mokytoja rodė testus, iš kurių kai kurie vaikai surinko po 0 balų :blink: Neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma, bent atsitiktinai kažką galėjo pataikyt, na ne esmė...Dabar vaikai dėl tų egzaminų sėdi po pamokų, aukoja "mažiau svarbius" dalykus, tokius kaip pvz šokis, ir dar namie ji ragina kartu su tėvais paskirt laiko pasiruošimui.

Užsipuolė mane, kodėl "pabėgam", turėjau raudonuodama prieš visą klasę teisintis, kaip čia taip vaikas užsimanė pabandyt stot kitur, mokytoja tai priėmė vos ne kaip asmeninį įžeidimą :blink: Tada viešumon išplaukė faktas, kad apie trečdalį mokinių išeina po 4 klasės, nes 4ųjų klasių tai 3, o penktųjų lieka tik 2, ir praeitos laidos buvo 2 ... Aš tą jau žinojau, sakė per atvirų durų dienas dar gruodį, bet anam susirinkime apsilankė vos 6 tėvai iš visų 3 klasių...Tada jau klasė prispaudė mokytoją, iš kur čia toks "protų nutekėjimas" po 4 klasės, ji turėjo teisintis :D

Na o apie išleistuves, dėl ko ėjau, nieko :lol: , susitars mamos per feisbuką :irnesakyk:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 28, 08:23)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="semtama" data-cid="72397298" data-time="1553753075">
<div>
<p>Kaip tik vakar paklausiau. vartotojo įkelta nuotraukaSakė, psichologė kurį laiką buvo biuliotenyje. Dabar jau yra. Reikia pačiai skambinti, klausti. vartotojo įkelta nuotrauka
Dar čia dažnai pasitaikantis klausimas. Šeštadienį važiuojam sveikinti vieną berniuką su 8 metų gimtadieniu. Vaikas žingeidus, viskuom domisi, pirmūnas, ramus. Ką jam nupirkti dovanų už 15-20eurų? vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Maniškiui tokio amžiaus tope buvo tokie dalykai:</p>
<p>*lego (netinka pagal kainą. Yra už tiek, bet paprastoki);</p>
<p>*kūrybiniai rinkiniai (pvz, apie elektrą, eksperimentai su vandeniu, šlykštukų gamyba, šviečiančios planetos ir tt) - geras pasirinkimas parduotuvėje Smartworld, prie Tado Ivanausko muziejaus, prekiauja ir internetu;</p>
<p>*erdvinės dėlionės iš kartono arba iš metalo (turėjom pvz Eifelio bokštą, Burdž Chalifą, kažkokį autentišką olandų malūną ir pan) - Senukai;</p>
<p>*tokio amžiaus pirkom detektyvo rinkinį (daryti piršto antspadus ir tt) - patiko, dovanojo ir draugui tokį - Senukai;</p>
<p>*viena sėkmingiausių, "ilgai grojančių" dovanų buvo žmogaus kūno maketas su išimamais vidaus organais bigsmile.gif</p>

Ačiū 4u.gif Atrodo, tavo visi išvardinti daiktai turėtų tikti. smile.gif Šiaip man patogiausiai būtų iš maximos kažką nupirkti, bet ryt galiu ir iki Ivanausko muziejaus nupėdinti. smile.gif Ypač kai geras oras smile.gif Žinau, tą parduotuvėlę, bet nesu joje buvusi.

Na susirinkimas pas jus, tai žiaurus. unsure.gif O stojant į KTU gimnaziją egzaminų rezultatai neturės jokios įtakos?
Man išvis, atrodo, nesąmonė ketvirtokams egzaminus laikyti. Ypač kai taip sureikšminami rezultatai blink.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Aš čia vis paskaitau postus apie mokyklas ir man vis baisiau daros.... vyresnėlė mano jau bus pirmokė, tiek vaikas laukia, o mane vien pagalvojus apie mokyklą nupurto...

Atsakyti

Ačiū 4u.gifAtrodo, tavo visi išvardinti daiktai turėtų tikti. smile.gifŠiaip man patogiausiai būtų iš maximos kažką nupirkti, bet ryt galiu ir iki Ivanausko muziejaus nupėdinti. smile.gifYpač kai geras oras smile.gifŽinau, tą parduotuvėlę, bet nesu joje buvusi.

Na susirinkimas pas jus, tai žiaurus. unsure.gifO stojant į KTU gimnaziją egzaminų rezultatai neturės jokios įtakos?
Man išvis, atrodo, nesąmonė ketvirtokams egzaminus laikyti. Ypač kai taip sureikšminami rezultatai blink.gif

Maniškis stos ne į KTU gimnaziją - į KTU licėjų. KTU gimnazija irgi tokia yra, bet ji nuo 9 klasės tik :)

Į licėjų kad papult, svarbu tik jų stojamasis egzaminas. Į mokyklinius jie nežiūrės.

Semtama, šitie egzaminai būna 2, 4, 6 ir 8 klasėje :D Vadinasi jie NMPP - nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas. Nežinau, kodėl jie daromi, bet spėju gal pagal jų rezultatus koreguojama mokyklinė programa? :hmm:

Antroj klasėj tokio ažiotažo nepamenu, tikrai spec jiems nesiruošėm, rezultatai atėjo grafikų ir kreivių pavidalu, aš net nepasigilinau į juos, mokytoja tik pakomentavo, kad visi dalykai buvo išlaikyti aukščiausiu lygiu ir tiek man pakako, klaidų nesiaiškinau :happy:

Šiais metais kažkoks išprotėjimas dėl tų egzaminų :oh:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 28 kovo 2019 - 09:12
QUOTE(ale-ruta @ 2019 03 28, 09:05)
.. vyresnėlė mano jau bus pirmokė, tiek vaikas laukia, o mane vien pagalvojus apie mokyklą nupurto...</p>

Maniškė irgi laukia, o aš net pagalvot nenoriu wacko.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Aš čia vis paskaitau postus apie mokyklas ir man vis baisiau daros.... vyresnėlė mano jau bus pirmokė, tiek vaikas laukia, o mane vien pagalvojus apie mokyklą nupurto...

Jo, pirma klasė - labai sunkus periodas, bet daug kas priklauso ir nuo mokyklos, ir nuo vaiko :4u:

Bet faktas, kad darželyje viskas paprasčiau, mamai mažiau rūpesčių :D

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 28, 09:11)

<p>Semtama, šitie egzaminai būna 2, 4, 6 ir 8 klasėje biggrin.gif Vadinasi jie NMPP - nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas. Nežinau, kodėl jie daromi, bet spėju gal pagal jų rezultatus koreguojama mokyklinė programa? hmm.gif</p>
<p>Antroj klasėj tokio ažiotažo nepamenu, tikrai spec jiems nesiruošėm, rezultatai atėjo grafikų ir kreivių pavidalu, aš net nepasigilinau į juos, mokytoja tik pakomentavo, kad visi dalykai buvo išlaikyti aukščiausiu lygiu ir tiek man pakako, klaidų nesiaiškinau happy.gif</p>
<p>Šiais metais kažkoks išprotėjimas dėl tų egzaminų doh.gif</p>

Daug mokyklų ir prieš pirmą klasę organizuoja egzaminus. Čia man irgi kažkoks nesuprantamas absurdas. unsure.gif
Atsakyti

Daug mokyklų ir prieš pirmą klasę organizuoja egzaminus. Čia man irgi kažkoks nesuprantamas absurdas. unsure.gif

Taip, čia mokyklos, kurios atrenka sau mokinius. Arba šiaip stiprius, arba gabius tam tikram dalykui. Aš tai džiaugiuosi, kad taip yra :blush-anim-cl:  Na pvz mano bernas rimtas, gerai mokosi ir tuo pačiu labai paveikus aplinkos. Aš noriu, kad jį suptų tokie pat motyvuoti vaikai, o ne kokie balvonai. Kad jis rastų sau bendraminčių ir, kadangi jis toks lengvai pasiduodantis kitų įtakai,  kad jo "neišvestų iš kelio". Aš kai bėgioju po mūsų rajoną, matau kokios kompanijos buriuojasi prie mūsų ir šalia esančios mokyklos :karsta:  Geria, rūko, kas antras žodis keiksmažodis, panos išsidažiusios, kad baisu žiūrėt. Ką mano bernui daryt tarp tokių. Arba jis nusivažiuos iki jų lygio, arba bus vienišas outsider'is. Žo, aplinka labai svarbi  :smartass: Tarp chuliganų jis ir pats taps chuliganų, tarp moksliukų - ir jausis labiau savo rogėse, ir labiau bus motyvuotas į stojimą vėliau į gimnaziją, universitetą ir tt

O ką daryti neįstojusiems vaikams - eiti į mokyklas pagal gyvenamąją vietą, visus kažkur priims. Bandyti perstoti kitur vėliau, galima kiekvienais metais pretenduoti į likusias laisvas vietas :)

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 28, 09:55)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="semtama" data-cid="72397369" data-time="1553758697">
<div>
<p>Daug mokyklų ir prieš pirmą klasę organizuoja egzaminus. Čia man irgi kažkoks nesuprantamas absurdas. vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Taip, čia mokyklos, kurios atrenka sau mokinius. Arba šiaip stiprius, arba gabius tam tikram dalykui. Aš tai džiaugiuosi, kad taip yra blush-anim-cl.gif  Na pvz mano bernas rimtas, gerai mokosi ir tuo pačiu labai paveikus aplinkos. Aš noriu, kad jį suptų tokie pat motyvuoti vaikai, o ne kokie balvonai. Kad jis rastų sau bendraminčių ir, kadangi jis toks lengvai pasiduodantis kitų įtakai,  kad jo "neišvestų iš kelio". Aš kai bėgioju po mūsų rajoną, matau kokios kompanijos buriuojasi prie mūsų ir šalia esančios mokyklos karsta.gif  Geria, rūko, kas antras žodis keiksmažodis, panos išsidažiusios, kad baisu žiūrėt. Ką mano bernui daryt tarp tokių. Arba jis nusivažiuos iki jų lygio, arba bus vienišas outsider'is. Žo, aplinka labai svarbi  smartass.gif Tarp chuliganų jis ir pats taps chuliganų, tarp moksliukų - ir jausis labiau savo rogėse, ir labiau bus motyvuotas į stojimą vėliau į gimnaziją, universitetą ir tt</p>
<p>O ką daryti neįstojusiems vaikams - eiti į mokyklas pagal gyvenamąją vietą, visus kažkur priims. Bandyti perstoti kitur vėliau, galima kiekvienais metais pretenduoti į likusias laisvas vietas smile.gif</p>

Na nežinau. Manau, kad visi kraštutinumai nėra gerai. Kad ir kiek daug neigiamų atsiliepimų, bet aš už integraciją (gal tik švietimo įstaigose turėtų dirbti daugiau pedagogų). Tiesiog visiems tenka mokintis gyventi mūsų neidealioje, kartais neteisingoje visuomenėje, kurioje ir balvonai, ir specialiųjų poreikių vaikai su įvairiom negalėm, ir moksliukai, ir šiaip ramūs geriečiai. Juos atskirai suskirsčius irgi kyla daug problemų. Žinau ilgas eiles prie gydytojų kabinetų iš prestižinių mokyklų, kur laukia paaugliai dėl patiriamo streso, įtampos, kuriuos kelia mokslas. Ne tiek ir daug jų išauga tikrais mokslininkais. Gal net didesnis skaičius dirba ne itin prestižinius darbus.
Išvis, pastaruoju metu randu daug mokymų apie emocinį intelektą. Kur akcentuojamas komandinis darbas, sutarimas su įvairiais žmonėmis, empatija, procesas, o ne rezultatas.
Atsakyti

Išvis, pastaruoju metu randu daug mokymų apie emocinį intelektą. Kur akcentuojamas komandinis darbas, sutarimas su įvairiais žmonėmis, empatija, procesas, o ne rezultatas.

Semtama,  mūsų Dainavos progimnazija kaip tik turi statusą "SEU mokykla" - socialinio-emocinio ugdymo pakraipa  :D

Tik šitie papildomi užsiėmimai, kaip mažiau svarbūs, dabar užleidžiami pasiruošimui egzaminams :oh: :lol:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 28 kovo 2019 - 10:47