Aš vakar buvau tėvų susirinkime mokykloje - laiko gaišatis Ir vėl karpiau ausim, nesuvokdama, apie ką tos mamos diskutuoja - mum visai neaktualios problemos, kurios aktualios daugumai. Mokytojai svarbu tik baigiamieji egzaminai, kurie iš esmės nei vienam vaikui nieko nelemia (bet matyt jai pačiai/mokyklai lemia reitingus?), nei tiems, kas pasilieka, nei tiems, kas išeina kitur. Ieško ji su tėvais kažkokių gudrybių, kaip išlaikyt geriau, bjauru net rašyt, ką siūlo - jėzau, sėst ir išmokt, geriausias sprendimas Aišku, man lengva sakyt, yra nieko nemokančių vaikų, mokytoja rodė testus, iš kurių kai kurie vaikai surinko po 0 balų Neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma, bent atsitiktinai kažką galėjo pataikyt, na ne esmė...Dabar vaikai dėl tų egzaminų sėdi po pamokų, aukoja "mažiau svarbius" dalykus, tokius kaip pvz šokis, ir dar namie ji ragina kartu su tėvais paskirt laiko pasiruošimui.
Užsipuolė mane, kodėl "pabėgam", turėjau raudonuodama prieš visą klasę teisintis, kaip čia taip vaikas užsimanė pabandyt stot kitur, mokytoja tai priėmė vos ne kaip asmeninį įžeidimą Tada viešumon išplaukė faktas, kad apie trečdalį mokinių išeina po 4 klasės, nes 4ųjų klasių tai 3, o penktųjų lieka tik 2, ir praeitos laidos buvo 2 ... Aš tą jau žinojau, sakė per atvirų durų dienas dar gruodį, bet anam susirinkime apsilankė vos 6 tėvai iš visų 3 klasių...Tada jau klasė prispaudė mokytoją, iš kur čia toks "protų nutekėjimas" po 4 klasės, ji turėjo teisintis
Na o apie išleistuves, dėl ko ėjau, nieko , susitars mamos per feisbuką